Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 9.9.2014 10:39:08
|
|
|
|
serpica
|
Mod sta bih ja bez tebe,hvala
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 9.9.2014 10:40:35
|
|
|
|
branki*
|
evo,mod je vec rekla..da,neophodno je samo da se napisu 3 nestle saveta za sve vreme igre.ovo ostalo pisete opste savete koje ste cule,isprobale,a vezani su za ishranu beba i trudnica(naravno da to mogu biti i neka iskustva sa nestle proizvodima )
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 9.9.2014 10:41:08
|
|
|
|
Modessty
|
IZVORNA PORUKA: serpica Mod sta bih ja bez tebe,hvala molim i drugi put!
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 9.9.2014 11:18:03
|
|
|
|
serpica
|
Znaci usla sam u zacarani krug takmicenja
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 9.9.2014 11:19:23
|
|
|
|
Mala Elena
|
Kako da putem hrane smanjite bebi grceve ? Mozda ce nekome pomoci , mada je dosta ovde iskusnih mama Posto se kod beba javljaju grcevi izmedju 2. i 4. nedelje zivota pa traju otprilike do kraja 3.meseca, nama roditeljima je taj period mnogo dug, pa mozemo bebi pokusati smanjiti bolove a nama nervozu i stres. Roditelji koji hrane bebu adaptiranim mlekom mozda treba da promene mleko, mame koje doje treba da nastave jer odbijanje od dojenja moze da pogorsa situaciju. Iz ishrane, dojilja bi trebala da izbaci kupus, brokoli, karfiol , pastrnak , luk, pasulj, grasak , boraniju , beli luk, breskvu , citrusno voce ( moze par kapi samo u casu vode zbog vitamina C pogotovu ako se pije preparat gvozdja ), zacinjenu hranu, kofein i alkohol. Nekada i laktozu bebe ne mogu da svare, pa treba smanjiti konzumaciju kravljeg mleka.
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 9.9.2014 11:22:30
|
|
|
|
Mala Elena
|
Bolne grceve smanjuje i caj koji sam ja kuvala bebi : 2 dcl vode prokuvati , kuvati 10 min, dodati nekoliko zrna kima i onda par cvetova osusene ili sveze kamilice ali brzo izvaditi tj procediti ih kako caj ne bi bio suvise jak.
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 9.9.2014 11:44:16
|
|
|
|
Bibilib
|
Nadam se da ce ovaj moj komentar i savet sada biti ok?Ja sam bebi za grceve davala kapi Babyfen i to mu je pomoglo..
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 9.9.2014 12:45:24
|
|
|
|
Bibilib
|
Ako ste se nekad pitale koliko dugo decija hrana sme da stoji u frizideru i na sobnoj temperaturi, i da li uopste sme,procitajte ovo. Na sobnoj temperaturi? Majčino mleko i mlečna formula: 1 sat Skuvana kašica: 2 sata U frižideru? Majčino mleko: 1 dan Kaše od voća i povrća: 2 dana Kaše od mesa i jaja: 1 dan Kaše od mesa i povrća: 1 dan Napomena: u frižideru morate da držite hranu na najhladnijem mestu, a nikako u pregradama na vratima. Kašice uvek zatvorite, najbolje da koristite originalne teglice, ili ukoliko kuvate hranu da je odložite u teglice od kupovne kašice. Ukoliko spremate veću količinu, možete i da zamrznete.
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 10.9.2014 23:57:58
|
|
|
|
Bibilib
|
Drage mame zar necemo vise da delimo savete o ishrani nasih malisana? Evo ja sam pronasla jos jedan savet koji ce nadam se biti od koristi... Sve namirnice narandžaste boje sadrže beta-karoten, koji se u organizmu pretvara u vitamin A. Što je boja namirnice intenzivnija, veća je i količina beta-karotena koju sadrži. Vitamin A jeste potreban za razvoj očiju i vida, ali u ograničenim količinama. Dakle, istina je da beba treba da klopa šargarepu, bundevu i ostale namirnice narandžaste boje, ali ne više od jedne porcije na dan....
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 11.9.2014 0:16:16
|
|
|
|
Klarita
|
Ne mesajte nikada mlecne proizvode i meso jer kalcijum iz mleka veze gvozdje iz mesa u kompleks i organizam ga ne moze iskoristiti, gvozdje mislim.
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 11.9.2014 0:21:20
|
|
|
|
dunja RR
|
A formula u frižideru? IZVORNA PORUKA: Bibilib Ako ste se nekad pitale koliko dugo decija hrana sme da stoji u frizideru i na sobnoj temperaturi, i da li uopste sme,procitajte ovo. Na sobnoj temperaturi? Majčino mleko i mlečna formula: 1 sat Skuvana kašica: 2 sata U frižideru? Majčino mleko: 1 dan Kaše od voća i povrća: 2 dana Kaše od mesa i jaja: 1 dan Kaše od mesa i povrća: 1 dan Napomena: u frižideru morate da držite hranu na najhladnijem mestu, a nikako u pregradama na vratima. Kašice uvek zatvorite, najbolje da koristite originalne teglice, ili ukoliko kuvate hranu da je odložite u teglice od kupovne kašice. Ukoliko spremate veću količinu, možete i da zamrznete.
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 11.9.2014 0:28:32
|
|
|
|
Klarita
|
Ne moze se cuvati spravljena formula.
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 11.9.2014 0:31:17
|
|
|
|
Bibilib
|
Formula samo sat vremena kao i majcino mleko,vise ne....
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 11.9.2014 0:49:10
|
|
|
|
wivern
|
U frižideru? Majčino mleko: 1 dan Hmm, nama su u skolici rekli drugacije. Da majcino mleko moze da se cuva u sterilnoj zatvorenoj posudi na temperaturi od 18 do 20 stepeni 24 sata. Ako se stavi u frizider na temperaturi od oko cetiri-pet stepeni do 72 sata a ukoliko se zamrzne oko minus 18 do minus 20 stepeni, moze da se cuva i do cetiri meseca. A za formulu se ne secam, moj trudnicki mozak nije sve ispratio.
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 11.9.2014 0:53:51
|
|
|
|
Klarita
|
IZVORNA PORUKA: wivern U frižideru? Majčino mleko: 1 dan Hmm, nama su u skolici rekli drugacije. Da majcino mleko moze da se cuva u sterilnoj zatvorenoj posudi na temperaturi od 18 do 20 stepeni 24 sata. Ako se stavi u frizider na temperaturi od oko cetiri-pet stepeni do 72 sata a ukoliko se zamrzne oko minus 18 do minus 20 stepeni, moze da se cuva i do cetiri meseca. A za formulu se ne secam, moj trudnicki mozak nije sve ispratio. Wiv i mene secanje koliko sluzi (ali ne iz skolice, nisam je pohadjala) vec odavde sa foruma od vas "skolovanih" da tako kazem da si ti u pravu, ali nisam kompetentna bas da komentarisem jer majcinog mleka nisam imala
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 11.9.2014 1:16:31
|
|
|
|
Dani.kv
|
A sta je sa adaptiranim mlekom koje bebe piju u porodilistu? Mislite da ga tako spremaju? Ne. U Kv dnevna smena napravi na kraj rada mleko i nocna samo deli
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 11.9.2014 8:02:31
|
|
|
|
doktorkakristal
|
DANI jeste Formula napravljena pola sata posle toga je treba prosuti
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 11.9.2014 8:03:41
|
|
|
|
Torbica
|
U najdubljem delu zamrzivaca gde ne dopire vazduh (dno onih sanducara) moze se cuvati majcino mleko i 6 meseci. Moji su svi jeli kasice sa tim mlekom iz zamrzivaca kad smo krenuli dohranu. Kada zelite da bebi napravite malo drugaciju teksturu, samo mali deo skuvane hrane izmiksajte stapnim mikserom i pomesajte sa ostatkom obroka, gnjecenog ili seckanog. Hrana ce biti kao "zaprzena", gusca. Ovo sam radila oko prvog rodjendana kao lagani prelazak na porodicnu kuhinju. Pogotovo sa mahunarkama, pasulj, boranija, grasak, bas bude lepo kremasto a opet nije kasica.
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 11.9.2014 8:21:11
|
|
|
|
New Mom
|
Od onoh sto procitah na sajtu Nestle, postujem savete oko uvodjenja dohrane i unosa folne u trudnoci: -Uvođenje novih vrsta hrane neka bude postepeno – napravite razmak od nekoliko dana (4 do 5) između davanja novih namirnica kako biste eventualno uočili je li beba razvila neku negativnu reakciju na hranu (alergiju). -U hranu nemojte dodavate začine, so i šećer. -Na primer, folna kiselina je neophodna za sprečavanje oštećenja nervnih vlakana. Stoga se preporučuje pre i tokom trudnoće uzimanje suplemenata koji sadrže folnu kiselinu,dokozaheksaensku kiselinu (DHA) i arahidonsku kiselinu (ARA), kao dodaci uravnoteženoj ishrani. Ono sto se ne slazem je da je dete spremno da sa 4 meseca krene sa dohranom. Al dobro, ovo je Nestle, kompanija koja najagresivnije podstice upotrebu AD. A savete koje sam dobila i koji su se pokazali "najisplativiji" na duze staze: - Detetu hranu pasirati do oko 8.meseca, posle seckati. Moze da nauci da zvace vec tad bez problema. - Kad dete pokaze zelju da jede samo, pustiti ga bez obzira koliki nered ce da napravi. Posle ce vam biti drago sto je samostalno. - Tokom dojenja jedite raznovrsno. Mleko poprima arome toga sto jedete pa ce i detetu to biti bliskije kad krene sa dohranom.
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 11.9.2014 8:25:21
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: wivern U frižideru? Majčino mleko: 1 dan Hmm, nama su u skolici rekli drugacije. Da majcino mleko moze da se cuva u sterilnoj zatvorenoj posudi na temperaturi od 18 do 20 stepeni 24 sata. Ako se stavi u frizider na temperaturi od oko cetiri-pet stepeni do 72 sata a ukoliko se zamrzne oko minus 18 do minus 20 stepeni, moze da se cuva i do cetiri meseca. A za formulu se ne secam, moj trudnicki mozak nije sve ispratio. Nije tema, al da se umesam. Na sobnoj temperaturi do 2 sata. U frizideru 1-3 dana, da nije u vratima. Idealno 24 sata. Ako se mleko skuplja tokom celog dana svaki deo ohladiti pre mesanja u istu posudu. U odvojenom zamrzivacu na minus 18 cuva se do 6 meseci.
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 11.9.2014 10:56:48
|
|
|
|
Bibilib
|
Određene namirnice su na lošem glasu i predstavljaju rizik od gušenja po Vaše dete. Svom detetu nikada nemojte nuditi: Viršle Grožđe, masline i drugu sitnu hranu okruglog oblika Tvrdi slatkiši Kokice Kikiriki i ostale mahunarke Sitna i tvrda hrana svih vrsta Najbolji način da predupredite mogućnost gušenja je da, pored toga što ćete izbegavati pomenutu hranu pratite svoje dete dok jede. Na taj način ćete biti u poziciji da svaki potencijalni incident sprečite još na samom početku. Dajte detetu hranu samo ako sedi u stolici ili u Vašem krilu. Zapamtite: Dok se dete kreće ili leži ne dajete mu hranu.
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 11.9.2014 11:24:02
|
|
|
|
Klarita
|
IZVORNA PORUKA: Dani.kv A sta je sa adaptiranim mlekom koje bebe piju u porodilistu? Mislite da ga tako spremaju? Ne. U Kv dnevna smena napravi na kraj rada mleko i nocna samo deli U Le, prave svaki obrok, videla svojim ocima
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 11.9.2014 16:11:06
|
|
|
|
Olga75
|
evo savet : jabuku i kad prestanete da je kuvate - pecete dajte rendanu ja sam jednom dala zvercici pola jabuke ( bila je oko godinu dana ) pa mi se zagrcnula
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 11.9.2014 23:44:07
|
|
|
|
Bibilib
|
A meni se dete verovali ili ne zagrcnulo od Plazme mlevene potopljene mlekom,jedva sam ga povratila,prestravila sam se i narednih pola sata niisam smela da ga uzmem u ruke... Sad mu obicnu plazmu odrobim i jede je...ne zapada...
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 12.9.2014 0:31:42
|
|
|
|
Mala Elena
|
IZVORNA PORUKA: wivern U frižideru? Majčino mleko: 1 dan Hmm, nama su u skolici rekli drugacije. Da majcino mleko moze da se cuva u sterilnoj zatvorenoj posudi na temperaturi od 18 do 20 stepeni 24 sata. Ako se stavi u frizider na temperaturi od oko cetiri-pet stepeni do 72 sata a ukoliko se zamrzne oko minus 18 do minus 20 stepeni, moze da se cuva i do cetiri meseca. A za formulu se ne secam, moj trudnicki mozak nije sve ispratio. Mislim da si u pravu! Ne znam tacno ove brojke ali mi je poznato takodje iz skolice .Ja sam kolostrum htela da cuvam jer sam se prvih dana izmazala na pumpicu ali nisam. Tako da savetujem buduce mame da ga zamrznu i kasnije posluze sa kasicom od zitarica , recimo palentu ili pirinac .odlicno ide. Inace , kolostrum obiluje zastitnim materijama, prebogato vitaminima, belancevinama i faktorima rasta!
|
|
|
Anketa
Muškarci na RRPrisustvo većeg broja muškaraca na RR bi pomoglo oko razjašnjavanja nekih tema na forumu.Tačno (
69%)
Netačno (
31%)
Ukupan broj glasova: 49Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!