Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 7.9.2014 1:19:17
|
|
|
|
Mala Elena
|
Evo malo mracnija tema, ali za ne daj Boze, bitan savet! Većina začinskih trava koje se koriste u kulinarstvu, mogu da se koriste i tokom trudnoće, ali u malim količinama, da ne bi izazvale grčeve, pobacaj i prevremeni porođaj. Tu spadaju: celer, čili, cimet, komorač, oraščić, origano, peršun, ruzmarin, žalfija, majčina dušica, bosiljak i kim.
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 7.9.2014 1:30:40
|
|
|
|
Mala Elena
|
So bi tokom trudnoće trebalo koristiti u ishrani umereno jer moze doci do naticanja šaka i stopala usled zadržavanja vode u organizmu. Takodje , ne bi trebalo dugo stajati u mestu jer to takodje dovodi do istog problema. Ipak ako morate pa se desi, podignite noge za jedan visi nivo od nivoa u kome je telo(lezeci polozaj ) i za nekoliko casova cete osetiti olaksanje .
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 7.9.2014 7:54:12
|
|
|
|
Modessty
|
Meni se dešavalo u trudnoći da me uhvati grč u nogama. Preporučeno mi je da unosim više magnezijuma. Mogu da se piju šumeće tablete, a možete kao ja da pijete mineralnu vodu sa magnezijumom. Kod nas imate Donat i Mivelu
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 7.9.2014 9:26:55
|
|
|
|
doktorkakristal
|
BIBILIB http://www.ringeraja.rs/clanak/opsti-uslovi-koriscenja-foruma_1334.html
< Poruku je uredio doktorkakristal RR -- 7.9.2014 9:27:24 >
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 7.9.2014 15:50:12
|
|
|
|
Torbica
|
Grcevi u listovima tokom trudnoce, kad vas uhvati, povlacite prste sto vise prema potkolenici, da bude sto ostriji ugao izmedju gornje strane stopala i prednje strane potkolenice. Popusta trenutno!
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 8.9.2014 12:22:41
|
|
|
|
Modessty
|
Danas niko nema savet? Evo ja ću da počnem sa jednim "babskim" lekom za skidanje temperature kod beba i male dece: isečete krompir na kolutove i po jedan kolut na svako stopalo, preko obučete čarapicu da drži krompir. Menjati čim se kolutić zagreje i počne da se suši!
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 8.9.2014 14:54:36
|
|
|
|
Klarita
|
Bibilib, i sa ovim postom krsis uslove koriscenja. Da si procitala znala bi. Doktorkakristal ti je ostavila link, pa vidi. I uostalom, ovo je nestle tema, pa bi trebalo da se pise o tome a, ne tebi da svako pojedinacno objasnjava. Ocigledno si dovoljno pismena cim kuckas po tastaturi, pa molim te odi i procitaj, pre nego sto opet napravis gresku. Citrusi se ne ubacuju u ishranu pre godinu dana jer blokiraju enzime jetre i mogu kompletno poremetiti metabolicki sistem i ne daj Boze ostetiti jetru.
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 8.9.2014 14:55:24
|
|
|
|
Bibilib
|
Ima jos jednog starog leka za skidanje temperrature kod male dece a to je komova rakija.Treba je samo ugrejati i malo razblaziti vodom,pokvasiti maramicu i staviti dedetu na celo.Tako drzati sve dok se ne osusi pa ponovoviti...Mozete cak i krpom i mazati celo telo ako je temperatura velika. Ali nikako nemojte trljati dete...
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 8.9.2014 15:17:40
|
|
|
|
Mala Elena
|
Modessty , izvini , zar ne ide savet samo za ishranu u trudnoci i do detetove 2 god? Zbunjujete me
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 8.9.2014 16:08:17
|
|
|
|
Torbica
|
I ja htedoh da pitam...opet vi o temperaturama... Frikcija ili trljanje alkoholom je medicinska mera i savetuje se od strane lekara. Ali ne za SVAKU temperaturu....Ali ovde vole da savetuju kako je njima savetovano. Pa generalizuju, bez strucnog znanja. Probajte decije obroke da dajete u vreme kada i vi jedete kako bi se dete ukljucilo u porodicnu rutinu, uvek je sladje jesti u drustvu.
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 8.9.2014 16:17:36
|
|
|
|
Bibilib
|
Slazem se,evo moj mali bekac poceo je uz nas da jede mladi sir i pije jogurt,naravno po preporuci naseg pedijatra.
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 8.9.2014 17:38:42
|
|
|
|
veselicaa
|
Dobar savet koji sam dobila u vezi ishrane deteta je i taj da se hrana koju dete jednom odbije ponovo ponudi jer mozda jednostavno tog dana dete nije bilo raspolozeno za tu vrstu namirnice.Ponavljanje je majka uspeha
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 8.9.2014 18:33:00
|
|
|
|
Bibilib
|
Jedan savet koji sam dobila od starijih osoba,nebi bilo lose da se deca nauce da piju sveze cedjene sokice, tipa pomorandza,jabuka moze i gusti tako sto skuvate breskvu,kajsiju,sargarepicu (naravno to kombinujete ) zatim stavite u blender i dodate malo vodice da bude u tecnom stanju.To je jako korisno,zdravo a ne kosta puno...
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 8.9.2014 19:02:12
|
|
|
|
Anarunika
|
Moja doktorka me je posavetovala da deci odredim vreme doručka,užine,ručka, užine i večere i da ih ne nudim grickalicama između . Da nauče da postoji određeno vreme za jelo,a ne da nonstop nešto žvaću. Savet je potekao iz teme o gojaznosti dece.
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 8.9.2014 19:25:29
|
|
|
|
Bibilib
|
Ukoliko niste znali ishrana vašeg mališana pred spavanje u velikoj meri utiče na ovu pojavu tako da bi ubuduće trebalo da obratite pažnju na to šta vaše dete ima za večeru. Obratite pažnju kako sledeće namirnice utiču na noćno mokrenje: ČOKOLADA - kofein u čokoladi izaziva mokrenje jer stimuliše mokraćni mehur. Zato čak i šoljica kakaoa ili komad čokoladnog kolača mogu da predstavljaju problem. GAZIRANA PIĆA - takodje u sebi sadrže kofein koji deluje na nezreli mehur, a tu je i šećer koji izaziva češće mokrenje. LJUTA HRANA - meksička, azijska i druga ljuta hrana mogu da povećaju problem noćnog mokrenja. ALERGIJA NA HRANU - ukoliko je vaše dete alergično na neku vrstu hrane to može uzrokovati spazam mehura. Neka deca osetljiva su na konzervanse i razne aditive u hrani.
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 8.9.2014 19:28:45
|
|
|
|
Bibilib
|
Jos jedan dobar savet... Ukoliko dohrаnu zаpočnete odmаh sа domаćim svežim nаmirnicаmа i obrocimа, veće su šаnse dа vаšа bebа neće biti izbirljivа kod jedenjа u budućnosti. S obzirom nа to dа rаste, njoj će većinа kаšicа biti finа i ukusnа te će slаsno mljаckаti i okolini otvаrаti ustа.
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 8.9.2014 19:36:20
|
|
|
|
Bibilib
|
Poslastice i slatkiši su povremeno u redu, ali ne dozvolite da se pretvore u svakodnevne razloge za ručanje i večeru. Kada dete nagrađujete slatkišima i kolačima zato što večera, ona, prirodno, postavljaju veću vrednost kolaču nego brokoliju ili spanaću. Zato određenoj hrani nemojte pridavati važnost vecu nego što ima.
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 9.9.2014 0:34:45
|
|
|
|
Mala Elena
|
Evo savet za buduce male gurmane : Prepoznacete kada je najbolje vreme za nove ukuse pri uvodjenju nemlecne hrane detetu: -stvaranje pokreta kao da zvace, pokusava da stavi stvari u usta , izrazava znatizelju za to sto vi jedete ( moja E je najsmesnija dok jedem, svaki moj pokret prati-kako zvacem , prinosim hranu, pijem iz solje ...) , izrazava nezadovoljstvo posle dojenja ili hranjenja adaptiranim mlekom, zahteva vecu kolicinu mleka ili cesce trazi da siki( mozda je manje kaloricno mleko, zavisi kakvi su vam obroci ). Kada vec uvedete hranu , a to je za pocetak redja, glatka npr pirincana kasica koja je laka za varenje, ako primetite da je beba pojela 3 supene kasike iste, i naucila je da mulja hranu , uvodi se kasastija tekstura (gusca ), pa kasnije se vec povrce i voce ne mora blendirati vec izgnjeciti viljuskom jer cete tako bebi omoguciti da razvijavestinu zvakanja i gutanja. Ja sam joj danas napravila pirinac i tikvicu , ali jos uvek nije potpuno spremna za tu teksturu. Cekamo.
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 9.9.2014 8:21:13
|
|
|
|
branki*
|
opsti uslovi koriscenja foruma devojke,evo su ovde pravila koja inace vaze na nasem forumu,gde izmedju ostalog kaze da nakon 3 posta u jednoj temi,prebacite se u neku drugu,pa posle opet mozete da se vratite na onu prvu... inace,ucesnik u nagradnoj igri ne samo sto treba da pise ovde savete vezano za ishranu dece i trudnica,mora biti sto aktivniji po forumu,odnosno da aktivno i smisleno ucestvuje u raznim temama srecno
< Poruku je uredio branki RR -- 9.9.2014 8:22:06 >
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 9.9.2014 9:51:35
|
|
|
|
branki*
|
IZVORNA PORUKA: emicaa Jedan savjet i od mene,dadnite bebici keksić u ruke neka se hrani samo,to je u početku više igra ali pustita ga da se uči,najlakše je posle očistitim uprljano,uostalom ima li išta sladje od umazane bebice .ne zamjerite mi ako je nešto slično već neko pisao ali nemam vremena da sve isčitam
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 9.9.2014 10:19:03
|
|
|
|
Mala Elena
|
Ove nestle nagrada je mnogo lepa, volela bih da moj andjeo proba nove ukuse , zato evo saveta! Mineralna voda, voda sa ukusima, limunada nisu pogodni za malu decu jer mogu da ostete razvoj prvih zuba, uzrokuju visak kilograma i smanje njihov apetit a time i unos hranljivih materija neophodnih za njihov rast. Prirodno napravljeni sokovi, od cedjenog voca , mogu da se daju bebama od 6.meseca pa nadalje . Bitno je da ako kupujete sokove , birate one sa 100%biva, bez koncentrata. za decu uvek najbolje
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 9.9.2014 10:21:03
|
|
|
|
Mala Elena
|
Pre par meseci, dosla drugarica da vidi E i posto sam joj se zalila da nece cucu kaze ona meni da umocim cucu u med pa da joj dam. To nikako ne pokusavajte ! Med je jedan oblik secera i treba ga koristiti u ogranicenim kolicinama ali ne pre prvog rodjendana To nam je rekao pexijatar , jer postoji mogucnost da se razviju stetne bakterije u sistemu za varenje . Sa bebinih godinu dana creva ce biti razvijenija i moci cete sigurnije da ga uvodite .
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 9.9.2014 10:25:59
|
|
|
|
serpica
|
Branki,da li svaki put kad pises post treba da citiras Nestle savete ili je dovoljno samo jednom,ili dva puta?
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 9.9.2014 10:33:00
|
|
|
|
Anarunika
|
Mi od Nestle proizvoda nismo koristili formule, ali pamtim njihovu kašicu od kruške! Njam,njam...svaki put sam olizala teglicu
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 9.9.2014 10:35:14
|
|
|
|
Modessty
|
IZVORNA PORUKA: serpica Branki,da li svaki put kad pises post treba da citiras Nestle savete ili je dovoljno samo jednom,ili dva puta? ne treba svaki put.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
Otac detetaPansophiaDa li biste ostavili da detetu pise prazno ime oca tj. "nepriznato ocinstvo", zato sto ste u losim odnosima sa ocem i zato sto on ne prihvata dete?Da (
46%)
Ne (
54%)
Ukupan broj glasova: 79Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!