Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 10.9.2014 17:41:07
|
|
|
|
lelaigor
|
E, sve hoću da potražim temu o pojasu da vidim kakva su iskustva. A za posao, pa hvala. Biće meni hvala, kad se razbolim za vikend...
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 10.9.2014 18:09:12
|
|
|
|
plačljiva
|
Draga moja wiv iskreno,ja da sam na tvom mestu izdržala bih još mesec dva te alergije.Kreće jesen,manje trava i cvetanja pa će i biti lakše.Lekovi antihistaminici koji se daju (Pressing,Claritine,Xyzal,Aerius...)nisu preporučljivi u trudnoći.Ravnomerno se raspoređuju po organizmu i prolaze u CNS i izazivaju pospanost,mogu i aritmije,nisu rađena ispitivanja na trudnicama,i ja ih ne preporučujem nikada.Ako ne daj Bože dođe do gušenja,jake alergijske reakcije onda se uključuje jedan lek pronison po šemi,ali ne verujem da ćeš doći do toga. Uživaj i strpi se još mesec dana
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 10.9.2014 18:12:55
|
|
|
|
bubulence
|
placljiva jesi ti dr? da znamo da te spopadamo ? joj meni su se upalile desni, jako mi smeta i jako me boli. sada je mama otisla da mi uzme zalfiju da ispiram
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 10.9.2014 18:20:11
|
|
|
|
wivern
|
E Pljacljiva, meni je trebao info za sirup za iskasljavanje , ipak nije alergija dr se dvoumio da li da mi uvede antibiotike ali je ipak odlucio da nastavim sa cajevima i da pijem deciji sirup od belog sleza za iskasljavanje. Za alergiju znam da nista ne smem, to ne pijem vec dve godine tj kako smo poceli da se spremamo za vto u visegradskoj. Bubili nego sta je nego dr, nego se ona femka nece da otkrije sve svoje supermoci
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 10.9.2014 18:58:01
|
|
|
|
Mariya
|
IZVORNA PORUKA: plačljiva Lelo,i ja kada budem prva na spisku imam da umrem od straha i treme. Čitam šta pišete pa pomislim:"hajde baš da vidim koja je prva"-kad ono JAA!!! AAAaa!! šta da vam kažem, nije mi svejedno, baš me je strah, znam šta me čeka. Odmah mi počne lupati srce!! A sa druge strane, kao što von kaže, sad znam da sam izgurala onaj kritični deo i mogu da se porodim bilo kad a beba neće biti prevremeno rodjena. Vreme je da pakujem torbu. Stvarcice su spremne, ostao je samo krevetac i ogradica da se operu i srede. Viw, i ja sam pila taj dečji sirup od jagorčevine, mislim da se zove Beba,sa guskom na slici
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 10.9.2014 19:03:41
|
|
|
|
Mariya
|
Eh, zaboravila sam da zakukam, ja obično zato dolazim ovde, da kukam Sve me boli!!! Ubijaju me prepone, jedva se pokrenem, kad ustanem prvo moram da se malo razradim, dotle se gegam i pogrbljena sam, sva sam kao matora baba. Ne znam šta bi bilo da sam se više ugojila?ne bih mogla ni hodati. Leđa mi otpadaju, sreća pa idem na vežbe, one mi baš pomažu. Beba me šutira, ali tako intenzivno da nekad zajaučem, a kad počne da me udara u bešiku, jaaao
< Poruku je uredio Mariya -- 10.9.2014 19:04:42 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 10.9.2014 19:05:57
|
|
|
|
Olga75
|
Marya ajde onda da se porodis mislim ako hoces da pocnem da mantram
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 10.9.2014 19:06:49
|
|
|
|
bubulence
|
slobodno kukaj, imas najvece pravo . ali samo jos malo a onda stize beboicaaa! jao sto nam je fina ova dr pa nece da se hvali, ili se plasi da cemo je smoriti sa pitanjima .
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 10.9.2014 19:16:21
|
|
|
|
wivern
|
IZVORNA PORUKA: Mariya Čitam šta pišete pa pomislim:"hajde baš da vidim koja je prva"-kad ono JAA!!! AAAaa!! Viw, i ja sam pila taj dečji sirup od jagorčevine, mislim da se zove Beba,sa guskom na slici Hihiihhih bas ti je usitnilo a i jes ono nezgodno kad si prvi na spisku. E bas taj beba pijem i ja tj pocela sam danas
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 10.9.2014 20:43:45
|
|
|
|
Mariya
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR Marya ajde onda da se porodis mislim ako hoces da pocnem da mantram Olga, posle 20.og mozes da pocnes 20.og je Luci rođendan, već smo se dogovorile kakva će joj biti torta, koja slika, ko će sve doći i šta će sve dobiti pa samo dotle da izdržimo!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 10.9.2014 20:55:31
|
|
|
|
New Mom
|
Mariya, bila sam u tvojoj kozi, potpuno saosecam! Al moja smizla odlucila da bude fina i preskoci sekin datum.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 10.9.2014 22:17:51
|
|
|
|
Jole84
|
Trudničice kako ste? Nema je Štetko,kako je..mada i ja slabo virim. Daco,Anči vas dve ću da izgnjavim u ponedeljak
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 10.9.2014 22:39:08
|
|
|
|
anita
|
Jole ja dobro. Guramo polako. Jedva cekam utorak da vidim svoje bebice ( ako mi dr.uradi uz ) Veliki za tebe i tvoju bebu.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 10.9.2014 23:34:29
|
|
|
|
plačljiva
|
He,he evo me drage moje,jesam dr po profesiji,zato sam ovoliko istripovana trudnica. Što više znaš više te glava boli... Baš sam paranoična
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 10.9.2014 23:42:55
|
|
|
|
plačljiva
|
Wivern,bubulence gde ste?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 10.9.2014 23:46:12
|
|
|
|
wivern
|
Tu sam, tu sam.. Ako si ti paranoicna ja odoh da se obesim o krivu granu....samo da stane pljusak.. Ubi me danas pio i zdravstvena i sve zivo..pusila mi se glava od nervoze. Da mi nije stigla ona rr nagrada mislim da bih odlepila.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 10.9.2014 23:49:08
|
|
|
|
plačljiva
|
Pa el si zvala one ljubazne gospođe?Šta kažu di su tvoje pare?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 10.9.2014 23:55:00
|
|
|
|
wivern
|
Sve sam se izjadala na temi trudnicko i porodiljsko. Osim sto sam zaboravila da kazem da mi danas u domu zdravlja kazu kako mije knjizica nevazeca od aprila i da imam drugu neku vazecu. Ja se lepo spakujem i u stari grad u pio i izvadi mi momak 5 zdravstvenu od pocetka godine (s'tim sto jednu nikada nisam ni videla). Ispostavilo se da su mi pri prelasku u novu firmu krajem marta izdali dve zdravstvene, jednu meni licno na ruke, a drugu su poslali firmi verovatno i ja je nisam ni dobila. Pa su oni samoinicijativno jednu blokirali i to bas ovu kod mene.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 11.9.2014 0:20:22
|
|
|
|
17 joka
|
Placljiva, slazem se da je nekad bolje neznati ja obozavam kolege,a ti uzivaj u trudnoci dugo si cekala tu srecu Wiv, koja ludnica strasno trudnice
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 11.9.2014 8:22:11
|
|
|
|
Trcosava
|
E jesam ja skoro rekla da ne ustajem noću da šoram? TRt milojko! Grozno sam spavala, budila se u 4 da piškim, pa onda mala kaže žedna je, pa kad sam se vratila onda bi i ona. Rekla sam joj da nasravi da spava en bi ja, nego rikava nam sijalica u wc-u a nikako da zamenimo, pa je premija da li će se upaliti ili ćeš imati lajt šou ili se uopšte neće upaliti. A mrkli mrak. Tako sam ja oslepela sa mobilnim. I taaaaako. Duša mi spije
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 11.9.2014 8:23:23
|
|
|
|
belst
|
Veliki pozdrav svima! Ja sam tek nova na ovoj temi, u 5. tjednu sam... Nadam se da ću se družiti sa vama cijelo vrijeme, jako je korisno, meni je ovo 4.beba tako da imam jako puno iskustva i možete me pitati tisuću pitanja slobodno, ali mi je ovo prvi put da ću roditi "kod kuće", do sada smo bili u DEU, tako da će mi puno stvari biti novo i drugačije nego do sada (mislim na bolnice, preglede, itd. ... ). Puse svima !
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 11.9.2014 8:26:07
|
|
|
|
branki*
|
belst,dobrodosla cetvrta beba,wau,svaka cast!
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 11.9.2014 9:16:01
|
|
|
|
vonavoj
|
jutro! wiv,bem ti drzavu i niko ne zna sta radi! inace,mi koje smo u devetom mesecu vidim smemo da kukamo ..mene je juce bolela glava,posle dugo vremena,i to od ukocenosti,moja slabost su lopatice i ramena,kao da me sibnula promaja..mm masirao,popila panadol..ali nece brzo da prodje! Jos sam morala i na rodjendan sa T da idem..uh.. a evo i jutros mi nije puno bolje,neka slabost u glavi,ocima..pijem kafu i kuliram..danas je crveno slovo,ne perem nista.. Merila sam pretisak,120 sa 70,znaci ok je.. Placljiva,dr su najgore .sve znaju,a onda i tripuju! Anita,navijam da vidis bebe..i ja se nadam da cu moju videti jos jednom na uz pre nego sto je vidim uzivo! Trco,ti si show! belts,dobro dosla!
< Poruku je uredio vonavoj -- 11.9.2014 9:18:50 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 11.9.2014 9:39:08
|
|
|
|
belst
|
Hvala vam cure na dobrodošlici ! Da, ja cetvrti put prolazim sve ovo, ALI ovo je prvi put da imam priliku djeliti iskustva sa ostalim trudnicama (i mamama) ovako na forumu, sto je stvarno često melem za dušu, bar mi se čini... Jer prošlo je 10 god. od moje zadnje trudnoce (ova beba nas je iznenadila... ) a tada internet i forumi nisu baš jos bili zaživjeli (da,da, postojao je život i prije interneta, haha) a još smo bili i u Njem., tako da nisam baš imala društvo za chat tijekom tih 9 mj. Biti će mi drago čitati vaša iskustva ali i podijeliti moja ako kome bude trebalo...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 11.9.2014 9:40:11
|
|
|
|
Ana13
|
Dobro nam dosla,Belst A jel i mi u osmom smemo malo da kukamo I mene je sinoc bolela glava,jedva sam zaspala. I vec pocinje da mi bude tesko da se okrecem i da ustajem iz kreveta.Kad sam na ledjima,od disanja nema nista.Malecka se toliko rita,da cela odskocim u jednu stranu.Skroz me zanese Wiv,ja tek treba da se majem oko bolovanja.Osecam da to nece glatko ici Ima da me nasetaju samo tako,aa verovatno ce neka Mica ubica sa saltera da mi trazi neki papir vise.Vec se nerviram,a jos nisam ni krenula u akciju zvanu bolovanje Anita,kafenisemo u utorak.Pridruzi nam se
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Pismo mom detetu kojeg više nemaDanas, dok mislim na tebe, držim tvoju sestru u naručju. Ona je lepa, ona je savršena, ja sam srećna i ... istovremeno n...
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?