|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat]
26.8.2014 10:16:19   
branki*
gde si,isler,bas smo se zabrinule,dobro je da si se javila.
ima,valjda je marti bila i jos neko,javice se,nadam se.miruj samo i lezi,da izguras to jos malouser posted image

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 926
26.8.2014 10:28:36   
vonavoj
ishler,ja sam izgurala i bez mirovanjauser posted image ali nisam imala kontrakcije!
jos malo! otvorena sam bila 2 prsta,grlic 0,5..4.11.a porodila se 18.11..a termin mi je bio 11.11user posted image

< Poruku je uredio vonavoj -- 26.8.2014 10:31:04 >

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 927
26.8.2014 10:55:54   
mika79
Trudnice user posted image Ivamark držimo fige da se dogovoriš sa anesteziologom.
Ishler ja sam pre dve nedelje bila otvorena 2 prsta i tada su mi rekli brzo će porođaj, juče na pregledu i dalje sam otvorena 2 prsta i predlog moje dr je da mi indukuju porođaj pošto mi je termin po uz bio 22.08. a i količina plodove vode je redukovana. Mene sutra primaju u bolnicu a u četvrtak će biti porođaj ako ne krene ranije.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 928
26.8.2014 10:59:22   
vonavoj
mika79,polako,ako ne mora neka ne indukuju!user posted image
pocelo je kod moje kume,3 cm otvorena,kaze boli u pm,a anesteziolog u VAuser posted image ..to vam kazem devojke,nemojte da racunate na epidural,pripremite se za bol,pa ako dobijete super!

(odgovor članu mika79)
Direktna veza do poruke: 929
26.8.2014 11:01:44   
ishler
Malo ste me utesile,hvaala vam,bas sam se sokirala.Sve mislim da se poradjam....I meni je Von grlic o,5,a dva prsta prohodna,moj doktor na odmoru do ponedeljka,ctg u redu.Nije mi sve jedno bas sam se izbedacila bar da beba izgura do 37 zbog pluca.Hvala vam malo ste me utesile,lezacu,pa kako bude:Mada mislim da mi je ispadao isluzni cep,to je ono sluzavo,samo bez krvi,providno(izvinjavam se na opisu).

(odgovor članu mika79)
Direktna veza do poruke: 930
26.8.2014 11:15:14   
mika79
Von slažem se daj bolje bez indukcije ali kad mora šta da se radi, mene zbog epidurala i primaju u sredu da bi u četvrtak mogla sigurno da dobijem epidural. Videćemo kako će biti, moja dr smatra da ne treba više čekati, a i zbog smanjene količine plodove vode bolje mi je da me što pre porode.

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 931
26.8.2014 11:19:29   
daca77
Miko, jos malo user posted image
Isler, samo miruj i bice sve ok. user posted image
Ja sam nocas nesto sanjala vezano za porodjaj i budim se, a ono ova moja beba kao da se trese-neki cudni pokreti i osecaj...bas sam bila bljakuser posted image

(odgovor članu mika79)
Direktna veza do poruke: 932
26.8.2014 11:19:49   
vonavoj
znam,ako mora,mora..i meni je voda bila smanjena,to je normalno..odmaraj i pi sto vise tecnosti!
i ja sam zadrzana jer sam presla termin 7 dana,i taj dan sve krenulo!user posted image

(odgovor članu mika79)
Direktna veza do poruke: 933
26.8.2014 11:34:49   
Trcosava
Išler devojke sve ti rekoše ja nemam iskustva sa tim. Ja sam bila zacementirana user posted image

Miko, nadam se da će da utrefiš epidural. Ja sam izdržala kontrakcije od 3 popodne pa do nekih 7 uveče. Tad mi dadoše epidural. Oko 12 ili 13 su mi dali tablete za otvaranje i u roku od pola sata su krenule kontrakcije na 5 min. Pa tako do 20:45 kad dođe ovo moje čudo na svet. Kad sam dobila epidural - progledala. Mada ti bolovi mi nisu bili neizdrživi. Ne znam.

Ivamark - nadam se da si nahvatala anesteziologa i ugovorila epidural.

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 934
26.8.2014 11:52:24   
bubulence

IZVORNA PORUKA: ishler

Dobar dan drage moje,ja vam se ne javljam poslednje vreme sam uzas,otvorila sam se 2 prsta,kuci sam na mirovanju,brojim dane,sada sam 36 nedelja,ima li neko da je bio otvoren ovoliko a izgurao desetak dana.Pozdrav i poljubac svima

ja sam u prvoj trudnoci bila otvorena 2 prsta poslednja 2 meseca i bez posebnog mirovanja dosla do termina... ali sam osecala da mogu da setam, nisam imala nikakvih smetnji... ti radi onako kako ti organizam naredi, ako se osecas lose, ako imas bolove ili kopntrakcije- miruj...
i m@rty nam je bila otvorena 1 prst cini mi se isto 2 meseca, grlic skracen... i dosla do cini mi se 39. nedelje

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 935
26.8.2014 11:57:51   
bubulence

IZVORNA PORUKA: ishler

Mada mislim da mi je ispadao isluzni cep,to je ono sluzavo,samo bez krvi,providno(izvinjavam se na opisu).

cep moze da ispadne i 2 nedelje pre porodjaja... kada ti krene ta sluz sa sukrvicom, e onda nema vise vremena...
miko, termin po uz nema nikakve veze, zbog toga mislim da ne treba indukovati porodjaj ali dobro, kod tebe je i smanjena kolicina plodove vode tako da se sa tim vec ne bih igrala...
moje dete kaze da me je zezalo za uvo, kaze "sigurno sam se prevrtala sainoc pa mi je jedno uvo upalo u drugo" user posted image user posted image . pratim je, ni jednom se nije uhvatila za uvo, normalno jede, isle smo u setnju, trcala je...

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 936
26.8.2014 12:22:45   
branki*
da li je moguce da zezala cele noci,ne verujemuser posted image mislim,super ako je ne boli nista i sve u redu,ali da bas iz cista mira citave noci se budi,ne znam,prati je ovih dana..
ovo oko cepa i otvaranja ne znam nista.sa bozom nisam imala niti jedno ziganje,ni otvaranje,nista,bas nista.

branki

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 937
26.8.2014 13:53:35   
mika79
Joj neznam žene šta da vam kažem što se tiče izazivanja porođaja, možda do kraja i krene prirodno, sad mi krenuli bolovi dole u stomaku nije strašno ali ne mogu da stojim a beba mi neda da ležim. Neka mi neka od vas pošalje broj mobilnog na pp da mogu da javim.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 938
26.8.2014 14:06:27   
mika79
Bubulence hvala na broju poslala sam ti pp.

(odgovor članu mika79)
Direktna veza do poruke: 939
26.8.2014 14:09:30   
bubulence

IZVORNA PORUKA: mika79

Bubulence hvala na broju poslala sam ti pp.

user posted image .

(odgovor članu mika79)
Direktna veza do poruke: 940
26.8.2014 14:33:51   
ivaMark
moje dete kaze da me je zezalo za uvo, kaze "sigurno sam se prevrtala sainoc pa mi je jedno uvo upalo u drugo"

Kakva izjava user posted image

Nista nisam uradila jutros user posted image
Odem tamo sa nalazima, uput nemam jer se poradjam u drugoj opstini, tako da moj dr u Sd ne moze da mi da uput za Po, tj komisija nece da mi odobri a ovi u Po ne mogu da mi daju uput jer nisam njihov pacijent. Rekli su mi da moj dr iz Po treba da se dogovori sa anesteziologom (drugim, ne taj koji je bio jutros, ona ne radi pododjaje jer je u godinama, tako mi rece zena) E sada, idem u cetiri kod ginekologa da mi radi CTG pa cu videti sta on kaze. Mislim, taj epidural placam pa placam, sta ce mi upuuuuuuuuut, aaaaaaaaaaaaa.

Miko u istom smo sosu, samo sto ja nisam ni milimetar otvorena...

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

Direktna veza do poruke: 941
26.8.2014 14:46:45   
vonavoj
ivamark,ni milimetaruser posted image izvini,sad mi je smesno,a bojala si se,imala odavno bolove i sad kad treba nece!user posted image

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 942
26.8.2014 14:50:33   
bubulence
ivamark ti si i prvo dete prenela jel tako?
a epidural... samo kod nas u Srbiji je toliki problem da se dobije, svuda se deli kao bombone, da covek poludi.
mm opet kasni sa posla a to mrzim jer imam obicaj da sve postavim i sipam mui da se lepo prohladi. sada ce jesti skroz hladnu supu user posted image

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 943
26.8.2014 15:04:23   
mika79
Ivouser posted image kod nas je lakše da se porodiš nego da dobiješ epidural, ko će utrefiti da bude pre podne, pa da anesteziolog nije na nekoj drugoj operaciji, pa da ima epidurala, pa da si otvorena toliko i toliko............ Nadam se da ćeš uspeti da sve središ.
Bubulence i ja najviše mrzim kad mm kasni sa posla ali još nisam počela da mu sipam supu u tanjir.

Direktna veza do poruke: 944
26.8.2014 15:08:27   
branki*
miko,znaci jos malo,pa ti otvaramo temuuser posted image
ni ovaj moj ga nema..
bila po bozu u vrtic,sad ga nahranila,pa se igramo malo...

branki

(odgovor članu mika79)
Direktna veza do poruke: 945
26.8.2014 17:14:08   
Ipokrisia
Meni malo pre neka cudna desavanja u stomaku. Iz cista mira tu sa desne strane stomaka tacnije u pravcu pupka pa desno 15ak cm osetila sam nesto u skoro pa jednakim intervalima poput sekundare da me bolucka, ali nije standardna bol nego kao iglicom da me iznutra nesto grebka ili bocka. Onda sam prilegla malo na levi bok pa se sad primirilo user posted image nisam do sad to imala, ne znam od cega bi moglo biti.Pretpostavljam da od same bebe nije jos uvek je ona valjda nize dosta,ali ne znam od cega moze biti user posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 946
26.8.2014 17:24:11   
wivern
Ohooo ovde se zahuktava, Ivo, Miko bas vam zavidim user posted image ...Meni je stomak poceo da otezava normalno obitavanje, pa sad odbrojavam dane kada cu mog bucka da izgrickam user posted image
Ishler samo miruj, nije ti ostalo jos mnogo pa taman to malo da se primiris pred kraj.
Ipo imaces raznea boluckanja jos tokom trudnoce..nemoj se toliko opterecivati. Svi ti se organi razmestaju, i sve se menja unutra pa je ilogicno da ces malo-malo oset_iti neku promenu.
Bitno je da nemas kontrakcije.

< Poruku je uredio wivern -- 26.8.2014 17:28:59 >

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu Ipokrisia)
Direktna veza do poruke: 947
26.8.2014 17:34:35   
Ipokrisia
e pa to, ja sam zbunjena jer ne znam kako da znam sta su kontrakcije, sta se beba pomera, sta je od varenja i creva, nista mi nije jasno user posted image jel ovo nisu kontrakcije? Kako one izgledaju?

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 948
26.8.2014 17:41:33   
ivaMark
Evo izvestaja od dr user posted image

CTG-nista, rekao je da dodjem u cetvrtak ponovo na CTG, a ako ne bude nista ni za vikend u ponedeljak me hospitalizuje. Rekla sam mu da je prvi bio indukovan, na sta je on odgovorio: ne bih ja indukovao jos... sta god to znacilo.

Rekla sam mu za anesteziologa, pozvao je zenu i objasnio joj moju situaciju, ona nije bila u gradu pa smo se dogovorili da me nazove i dogovorimo pregled. U razgovoru sa njom je rekao da najverovatnije necu do ponedeljka.

Ej zene, toliko se cimam i bilo bi mi bas krivo da ne uspem da dobijem epidural....

Zezaju me svi kako cu u autu da se porodim user posted image

Ipokrisia draga, opusti se malko, od samog pocetka si u grcu a to sto si osetila ja bih rekla da je beba stucala user posted image

Bubulence, jeste... J je rodjena u 41+4 nedelji, indukcija naravno, ja i ne znam kako izgledaju kontrakcije.

Miko, nadam se da ce nam se zelja ispuniti sto se epidurala tice user posted image

Odoh u dvoriste, usla sam samo da vam iskucam izvestaj

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 949
26.8.2014 17:43:24   
wivern
Mozda ti OVO malo olaksa ..ne brini, prave idu na odredjeni period i nicim ih ne mozes zaustaviti, a pripremne prestaju cim se umiris. Mozda bi trebalo d ides u neku skolicu roditeljstva, ja idem i super je moram priznati.

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu Ipokrisia)
Direktna veza do poruke: 950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.
Zašto ožiljak od carskog reza svrbi ili bo...
Ovaj hronični bol ili svrab mogu biti rezultat promena u perifernom i centralnom nervnom sistemu, koje su slične promena...

Anketa

Цртани филмови.
пеперутка16

Да ли су ваша деца гледала цртане филмове попут Теенаге Мутант Ниња Туртлес, Иу Ги Ох, Покемон... и постала насилна због њих?

Click Here