Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Inseminacija III deo 16.6.2014 22:21:11
|
|
|
|
margom
|
Degu ....bice, bice.....samo vuci
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 17.6.2014 15:59:05
|
|
|
|
Maraj
|
Ja sam krenula kod Ivanovicke. Dala mi je da odradim glukozu trombofilije i imunologiju. Radila sam privatno izaslo je oko 32 000
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 17.6.2014 16:04:04
|
|
|
|
šmizlica
|
Slažem se sa tobom margom. Poprilično lutamo kad su ovakve informacije u pitanju i uvek se desi da se po koja ne ostvari. To baš i nije najsjajnije za nas. Eto nadam se da će ta informacija biti i tačna.
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 17.6.2014 16:37:12
|
|
|
|
nata11
|
Margom zao mi je draga Hocu B pa to je bas super veste pored ne bas sjajnog spermograma i upali insem iz prve. Cestitam jos jednom
|
RE: Inseminacija III deo 17.6.2014 18:25:24
|
|
|
|
margom
|
Maraj draga, jel te ne mrzi da mi posaljes na pp ili ovde ako te ne mrzi kako se zovu analize, da vidim da li mogu nesto da odradim kod prijateljice u labu. Nato , sto kazu, ceracemo se jos ! Ne predajemo se, sakupljamo pare za jesen i malo odmaramo mozak da ti iskreno kazem. Sve ovo prilicno iscrpi coveka.
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 17.6.2014 20:37:54
|
|
|
|
Maraj
|
Analize koje sam radila lupus antikoagulans (lac1) Antitrombin III ANA (antinuklearna at.) Kardiolipinska igm at (aca) Kardiolipinska igG at (aca) Beta2 glikoprotein igG beta2 glikoptotein igM protein s protein c apcr (rezistencija na aktivisani protein c) Protrombin II -PCR MTHFR-PCR PAI-1-PCR OGTT sa 75gr glukoze evo draga ovo sam radila
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 17.6.2014 21:29:53
|
|
|
|
margom
|
Auuuuu, pa jel ti ostavise koju kap krvi pored ovoliko analiza hehe.....a kazi mi da li je konkretno sumnjala na nesto pa te je poslala na bad ove analize ili je to otprilike spisak koji daju svima... Pa ti ces kod Goce na vantelesnu ili ces kada dobijes terapiju ponovo probati IUI? Ja ti drzim pesnice da sto pre regulises sve sto ne stima, pa da se ovde radujemo i tvojoj prirodnoj .......
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 18.6.2014 16:38:57
|
|
|
|
Maraj
|
Draga margom i ja se nadam toj prirodnoj. Kaže Goca da bi najverovatnije probala IUI pa ako ne bude nista VTO doduse tek smo krenuli kod nje pa je rano prognozirati. Oni ovo daju svima da provere. Kazu obicno se to daje nakon neuspelih par vto. Oni to daju sve odma sto je meni ok. Bolje da dam 300e za ovo pa da mirna udjem u nekibposzupak nego sto ljudi plate dve vto po par hiljada evra pa ako ne uspe onda ajd da vidimo da l je sve ok....
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 19.6.2014 10:21:21
|
|
|
|
nata11
|
Maraj upravu je, bolje da proversi sada sve a ne posle da bijes glavu. I ja sam za to.
|
RE: Inseminacija III deo 19.6.2014 23:16:54
|
|
|
|
margom
|
A kazi mi Maraj, posto ja ne raspoznajem sta su u stvari sve ove analize, sta sve one pokrivaju? Stecene i nasledne trombofilije, kariotipe ili nesto drugo? Ja sam danas razgovarala sa prijateljicom koja treba da doktorira genetiku i embrionologiju, i ona mi kaze da oni stalno apeluju na ginekologe da zene posalju na te detaljnije analize pre tih silnih stimulacija i neuspesnih VTO, jer na duze staze to je i jeftinije i bolje po zdravlje zene....ali ovi ih ne slusaju, nego cekaju da se zene i fizicki i psihicki, a posebno finansijski iscrpe, pa tek onda ajde da vidimo sta je problem. Inace mi je i pomenula neku jos noviju i mnogooo detaljniju analizu kariotipa, mislim da rece FISH metodom, koja se valjda radi na samo jednom mestu u gradu, radpitace mi se gde i koliko kosta, pa verovatno idemo tamo. A kazite mi kako se mogu uraditi trombofilije na uput, ko daje uput i za gde, da li ginekolog uopste to hoce?
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 20.6.2014 8:59:58
|
|
|
|
Štetica
|
Magrom ovo sto je Maraj pisala od analiza su samo trombofilije i mutacije(MTHFR)+OGT test za secer-glukozu. To su najosnovnije analize iz tog polja pa ako ima tu nekih problema ide se na alje ispitivanje. Kariotip se tadi posebno i iskreno ja neznam gde moze privatno da se uradi i koliko kosta,znam da se radi na institutu za majku i dete. Na sve ovo ja bih dodala i NK celije,koje mogu da budu ozbiljan uzrok neuspeha a lece se vrlo lako,sa pronizonom,one su u Konzilijumu oko 4000. Imas i temu o njima pa procitaj ako te interesuje.
|
|
RE: Inseminacija III deo 20.6.2014 19:01:03
|
|
|
|
micaubica83
|
Cure,stigao mi je juce rezultat AMH i zamalo da padnem u nesvest,celu noc sam .Ref vrednosti (0.19-9.13)ng a meni 0.34 ng.Inace imam 31 god i svi hormoni,drugi rezultati i suprugovi rezultati su dobri.Odlazim danas kod doktorke i ona mi kaze nije nista strasno malo nize od granice normale,radi prirodno na trudnoci do septembra i ako do tada ne dodje do trudnoce onda ides na inseminaciju ako ni to ne uspe onda VTO.E ono sto mene zanima je da li je nekoj curi uspela inseminacija sa niskim AMH i da li uopste ja mogu proci komisiju za VTO sa ovakvim AMH?Sve vas puno pozdravljam
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 20.6.2014 20:29:02
|
|
|
|
nata11
|
Procenat uspesnosti insemenacije je inace mali amh ti nije strasan bas kao sto je i rekla doktorka. Ima ovde cura koje su sa mnogo manjim isle na vto i dobile bebe.
|
RE: Inseminacija III deo 21.6.2014 0:31:17
|
|
|
|
micaubica83
|
Nata11,hvala na odgovoru .Negde sam procitala da inseminacije jos vise snizavaju AMH pa se plasim da posle ne mogu na VTO ?I da li je tacno da komisija odbija one kojima je AMH ispod 0.50?
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 21.6.2014 10:39:18
|
|
|
|
nata11
|
Za komisiju neznam ali neverujem da ce ti insemenacija isusiti sve JC ipak ih ti imas, nije ostala 1-2 Nemas razloga za brigu. A za komisiju pitaj na temi vto.
|
RE: Inseminacija III deo 22.6.2014 11:50:14
|
|
|
|
micaubica83
|
Da li je neka cura radila inseminaciju u Visegradskoj,kakva su vam iskustva? POzdrav
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 25.6.2014 14:17:15
|
|
|
|
margom
|
Radila jednu, i ne planiram vise ni jednu.....licno mislim da kada je u pitanju los spermogram, IUI je potpuno gubljenje vremena, a sa zenske strane bespotrebno trosenje zaliha jajnih celija.....ali ponovo kazem, to je samo moje misljenje, ima i devojaka kojima je uspelo kod njih.....U svakom slucaju, sretnoooo......
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 25.6.2014 18:19:53
|
|
|
|
micaubica83
|
Margom,koliko miliona je los spermogram?Moj suprug 50 000 i 200 000 000, 55 % pokretnih.Da li je to ok za inseminaciju?
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 14.7.2014 10:11:16
|
|
|
|
Zell
|
Tema utrogestan je uglavnom za , pa da pitam ovde... ko ga je koristio posle IUI, a nakon vadjenja beta bila negativna, posle koliko dana od prestanka koriscenja utrogestana vam je poceo novi ciklus?
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 14.7.2014 19:35:51
|
|
|
|
Štetica
|
Zell 2-4dana,dok padne progesteron.
|
|
RE: Inseminacija III deo 7.8.2014 8:11:45
|
|
|
|
gale77
|
Dugo se nisam javljala na temi iako sam vas pratila. Uradila sam ukupno sedam inseminacija i nisu mi uspele. Sada nam je uspelo prirodno, kasni mi vec pet dana. Test mi je bio sletlo roze pa sam sinoc radila betu i rezultata je 555, uspeli smo. Mislim da je kljucna stavar bilo letovanje odmah posle ovulacije smo krenuli na put i sa puta smo se vratili u vecem broju. Za ponedeljak imam zakazano kod dr i valjda ce biti sve ok. Kljucna stvar je u opustanju, samo pokusajte da se opustite i ne gubite nadu.
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 7.8.2014 17:08:48
|
|
|
|
Maraj
|
Gale77 cestitke draga!!! Divim ti se da si isla na 7 inseminacija! Svaka cast. No vazno je da je uspelo! Jos jednom sve najbolje!!! :-*
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 7.8.2014 17:32:42
|
|
|
|
17 joka
|
Gala CESTITAM
|
|
RE: Inseminacija III deo 7.8.2014 18:03:38
|
|
|
|
nata11
|
Gale cestitam
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako se ponašati nakon embriotransfera?Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?