Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 3.7.2014 22:51:38
|
|
|
|
Rosita
|
Drzimo
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 4.7.2014 8:01:06
|
|
|
|
milicicak
|
LO, navijamo, bice sve to dobro
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 4.7.2014 8:35:04
|
|
|
|
Peace*
|
LO
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 4.7.2014 8:46:41
|
|
|
|
little_one
|
Evo maloprije kakila, zuto, cak malo i sadrzajnije nego inace i obilno jer je juce samo jednom kakila....e sad vidjecemo kako ce biti ostatak dana...sa necim mlijecnim ne bih pokusavala barem jos mjesec -dva...rekla mi je pedijatrica da pokusam malo sira da namazem i da pojedem pa da pratim....al ne jos...i ja ne bih jos barem do 4 puna mjeseca pa onda...sta vi mislite, da li je to uopste pametno....rekla mi je i da nema potrebe da idemo sad kod gastro jer mi nista ne moze puno pomoci vise od onog sto vec radim.
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 4.7.2014 8:53:31
|
|
|
|
Peace*
|
Ja se apsolutno slažem da ti gastro trenutno ne može pomoći više nego što radiš, ali sam sigurna da bih ja za svaki slučaj otišla kod dr, čisto da imam karton za ne daj bože. I slažem se da ne žuriš sa mlečnim.
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 4.7.2014 10:08:04
|
|
|
|
little_one
|
Imam evidentirano u kartonu kod pedijatra iz DZ...ovi iz savjetovalista su samo upuceni u situaciju..vidjecu da pokusam dobiti uputnicu. Hvala vam zenice, divne ste sve!
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 4.7.2014 10:12:09
|
|
|
|
milicicak
|
IZVORNA PORUKA: Peace* Ja se apsolutno slažem da ti gastro trenutno ne može pomoći više nego što radiš, ali sam sigurna da bih ja za svaki slučaj otišla kod dr, čisto da imam karton za ne daj bože. I slažem se da ne žuriš sa mlečnim. Potpisujem. Gastro ti nece reci nista vise od onoga sto vec radis, ali je dobro da imas u kartonu da se sumlja na alergiju na pkm.
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 4.7.2014 10:13:25
|
|
|
|
dijana1*
|
LO ljubi nam drugaricu
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 4.7.2014 11:42:50
|
|
|
|
little_one
|
IZVORNA PORUKA: dijana1 RR LO ljubi nam drugaricu
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 4.7.2014 16:30:06
|
|
|
|
Rosita
|
Da, i ja se slazem za gastro. Cisto za nedaj Boze. Eto meni sad ti papiri, crno na belo znace.
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 4.7.2014 17:43:07
|
|
|
|
little_one
|
Jaja nisu prosla, dve kake dobre, iako zuce nego prethodnih dana, 3ca kaka zelatinasta sa krvlju, ista kao prije 4 nedjelje. Sta dalje?
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 4.7.2014 20:17:35
|
|
|
|
milicicak
|
LO Prvo, izbaci jaja iz ishrane, al to si verujem vec uradila. Drugo, opet imas period cekanja od minimum 4 nedelje pre nego sto bilo sta od alergena uvedes u ishranu. Trece, trazi uput za gastro, jako je bitno da nadjes dr od poverenja. A obzirom na razvoj situacije dve su mogucnosti: ili je alergicna na jaja ili je u pitanju multiproteinska alergija (javlja se reakcija na veci broj alergena i izuzetno je retka pa ne verujem da je to slucaj kod vas). Uglavnom, nastavi dijetu kao do sad i baci se u potragu za dobrim dr
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 4.7.2014 20:28:54
|
|
|
|
little_one
|
IZVORNA PORUKA: milicicak LO Prvo, izbaci jaja iz ishrane, al to si verujem vec uradila. Drugo, opet imas period cekanja od minimum 4 nedelje pre nego sto bilo sta od alergena uvedes u ishranu. Trece, trazi uput za gastro, jako je bitno da nadjes dr od poverenja. A obzirom na razvoj situacije dve su mogucnosti: ili je alergicna na jaja ili je u pitanju multiproteinska alergija (javlja se reakcija na veci broj alergena i izuzetno je retka pa ne verujem da je to slucaj kod vas). Uglavnom, nastavi dijetu kao do sad i baci se u potragu za dobrim dr Tako sam i ja nesto mislila da uradim. Jaja svakako nisam od juce jela za svaki slucaj, dakle one 3 palacinke sto sam pojela bilo je to to, danas za svaki slucaj nisam i dobro sam uradila vidim. A danas mi je proslo kroz glavu da smo dan prije onog prvog krvarenja bili kod prijatelja i jeli neki kolac kojem se kora jaaaaaaaako zutila i djelovala kao da je pravljena od mnogo jaja...to je vjerovatno bio okidac jer ja jaja slabo jedem, kao i mlijeko.... E sad genetika, ne znam da li ima veze, sveki ne jede jaja ni u ludilu, nikad nije osim jednom kad su je natjerali da jede jer je dobro za mlijeko a dojila je mm i on se osuo od jaja tada (pretpostavka njena) i vise ih nije jela. A ja sam kao beba na probavanje jaja dobila osip po tijelu i mami je dr rekla da mi forsira jaja sto ona srecom nije radila vec je poduze cekala da mi ih opet da. Hvala na podrsci, nadam se da u ovom slucaju ne dolazi u paketu jos nesto od alergena
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 4.7.2014 20:42:06
|
|
|
|
milicicak
|
LO, po tome sto si sad napisala izgleda da je u pitanju alergija na jaja. Ja mislim da se sklonost ka alergijama definitivno nasledjuje (davno sam citala o tome mada se secam da ima studija koje pokazuju da je to istina ali i onih koji to opovrgavaju). Ono sto je bitno je da ne mora da znaci da ce roditelji i dete reagovati na isti alergen ali i to se desava. Drzi se, bice to sve dobro, sledeci put bi mozda mogla da probas nesto mlecno. I opet, ponavljam, nadji dobrog dr sa kojim ces moci da razgovaras o svemu i koji ti uliva poverenje (meni je ovo drugo bilo jako bitno)
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 4.7.2014 20:54:28
|
|
|
|
little_one
|
Uh stvarno ne znam nijednog dr a kamoli dobrog a da je strucnjak na ovom polju. Pitacu svoju pedijatricu da mi nekog preporuci, imam u nju povjerenja pa cemo vidjeti. Sto kazes da nekom mozes vjerovati i da me moze uputiti u svakom momentu kako i sta da radim. Znam i ja da se ne mora naslijediti sklonost ka istom alergenu, ali znam da se moze naslijediti predispozicija ka alergijama, a ja ih imam. Ko ce znati, bitno da se dijete ne muci, a iskrena da budem vec u prvom mjesecu sam sumnjala da nesto nije u redu.
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 4.7.2014 21:01:02
|
|
|
|
milicicak
|
LO, dok sam bila trudna, stalno sam ponavljala: Samo da bude pametna Samo da nema nokte na mene Samo da ne bude alergicna na mene Ispunilo se samo ovo prvo
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 4.7.2014 21:06:11
|
|
|
|
little_one
|
Nek su nama djeca ziva i zdrava, sta je za nas alergija, djeca ce to ocas posla da prerastu. Imas PP
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 5.7.2014 14:33:42
|
|
|
|
Rosita
|
LO, sve ti vec rekoh, samo polako, bice nasi velisani zdravi i pravi i bez toga, dok ne prodje! Svojevremeno pokusah muzevu liniju da okrivim za alergiju, kad me gastro poklopi sa " u svakoj porodici ima alergija " . Svekrva na jagode, zaova ponekad isto na jagode, sa glutenom ima problem ali moze u malim kolicinama- bar tako ona postupa- muz najvise na inhalatorne alergene, a sad je razvio teoriju da i njemu smeta gluten jer ne moze da se ugoji koliko god jede i misli da nema dobru koncentraciju . Jao, muke nase. Nedavno sam slusala da za nekih 10 godina predvidjaju da ce svako novorodjeno dete imati neku alergiju
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 7.7.2014 9:41:25
|
|
|
|
Peace*
|
Nasleđuje se samo sklonost ka alergijama, ali ne i ono na šta je organizam alergičan. Ja sam alergična na polene, a Marko na mleko, a Luka na sunce i neke emulgatore (nismo uspeli da otkrijemo koji).
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 25.7.2014 13:16:55
|
|
|
|
little_one
|
Evo nas svjezi od gastra. Pregledala je, saslusala me i donekle me smirila al je rekla da je to najvjerovatnije alergija al da ce nas hospitalizovati i odraditi sve pretrage redom da bi se ustanovilo da li je samo na mlijeko ili nesto drugo. Mi smo prosli vikend u nedjelju i u utorak imali ponovo krvi u stolici, tackasto al opet je krv, tako da sad vise nisam sigurna da li reagujem na jos nesto, da li su onda bila jaja ili je na nesto jos odreagovala ili reagujem na nesto sto ima u sebi tragove mlijeka ili jaja...vise stvarno ne znam...al valjda ce nam reci vise te pretrage. U srijedu treba da se javimo u bolnicu na lezanje, nemam pojma da li ce to biti dnevna bolnica ili visednevna, vjerovatno sve zavisi od pretraga. Mlijeka srecom imam, ali ona je pocela u zadnje vrijeme da bojkotuje sisanje, da li je povezala bol sa sisanjem, da li samo ima problema sa zanimljivom okolinom, mucimo se prilicno, dosta cesto je lovim ili tek probudjenu, ili je gladnu uspavljujem da bi je mogla podojiti ili je u snu dojim. Posisa ona prilicno u toku dana, al mi se nekad cini da sisa tek toliko da prezivi, sisa po par minuta i ako se razbudi odmah prekida podoj. Dolazim na ideju da joj namjerno zamijenim dan za noc, da je nocu dojim jako cesto a preko dana da ona odredi kad je gladna jer je u stanju da rastegne i na 4 sata izmedju podoja sto je malo. Bas se brinem sto je pocela da odbija sike, ako nista drugo pocecu sa izmuzavanjem pa da joj dajem na flasicu al nadam se da ce da popusti ona prije.
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 25.7.2014 15:01:55
|
|
|
|
Rosita
|
Lo, drzi nam se! Nadam se da cete posle bolnice imati vise informacija. Zao mi ih je kad se tako mali vucaraju po bolnici, ali kad mora sta ces, drzi se ti, raduje me sto si jaka i objektivno to sve sagledavas iako znam da ti je tesko. Ja ti mogu reci da se D u tom uzrastu apsolutno identicno ponasao po pitanju dojenja, ja mislim da je to bio pik njegovih tegoba, znaci vrhunac, ali drzalo ga je to sa sisanjem zadugo, do sest, sedam meseci je imao faze bas loseg sisanja... i isto sam kao ti isla na te trikove. Samo hrabro, slusaj svoj instinkt i ako ti taj gastro uliva poverenje, poslusaj ga. Mi posle testa kuburimo... bio je dobro pa je opet zaredjao sa katastrofa stolicama, isto jednom i malo krvi, nisam nista novo uvela ne pamtim, ama ima dva meseca sigurno, pedijatar je stava da je virus i da su mu creva bila vec naceta mlekom pa se sve to oteglo i proteglo, idemo jednom nedeljno kod pedijatra da ga pogleda, bas sam se smorila, a rastu mu zubi, i sam navlaci kojesta rukama... Ne kajem se zbog testa, ali cu dobrano razmisliti kada i kako cemo dalje oko testiranja. On jos sisa i pedijatar me ohrabruje da nastavimo jos i ne uvodimo nista, ne uvodimo formulu bar preko leta i da jos sisa. Videcemo... bas sam pricala o tome i sa milicicak, koju sam, btw, upoznala- divnoca od zene Pozdrav. LO
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 25.7.2014 21:29:03
|
|
|
|
little_one
|
o draga moja, mogu misliti kako vam je, grozno je samo nadati se da ce biti bolje s godinu a onda saznati da nema pomaka....strasno je i odluciti se ponovo na probavanje Drzite se, tvoj mali medenjak ce to sve prerasti kao i ova moja smizla, samo nam treba strpljenja. Inace svako malo se sjetim kako ste mi govorile da necu vjerovati gdje sve mogu pronaci mlijeko i soju. E pa, prije cca 10tak dana mm slucajno kupio hljeb izrezan na snite, isti koji redovno kupujemo samo izrezan i zapakovan sve sa sastojcima. Inace fin, lovacki hljeb, prepun divota od zitarica i povrh svega i dosta sojinog brasna....a ja se non stop pitam od cega imam gasove....sad ih vise nemam, pocela sam da mijesim i svoj hljeb...sledeca investicija je pekac za hljeb zasad rerna svaki dan grije kad ovo ljeto nece Sta sam jos htjela da pitam.....dr je spominjala da ce raditi analize na neka antitijela, i da ce raditi neke analize stolice, al nisam skapirala sta tacno posto je nesto zbrzala to sve i rekla ne brinite, sve cemo vam objasniti dodatno kad dodjete u bolnicu. Djeluje mi da smo na dobrom putu sa tim analizama, da zena zna sta radi...
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 25.7.2014 22:14:32
|
|
|
|
Rosita
|
Nama su radili ti analizu secera u stolici zbog laktoze i imunoglobuline, medju kojima i Ige na dvadesetak namirnica, pretpostavljam da je na to mislila, to iz krvi, za alergije. Verujem da to sve moze za cas u dnevnoj bolnici. Uzmem pre neki dan prezlu, proizvodjac Unac bb. Pise samo Hlebne mrvice. Pozovem, objasnim sta me zanima, covek mi kaze da oni to od pekara uzimaju i pakuju i da ovi melju hleb, ali ne moze da garantuje da pekari ne ubace i neko pecivo, iako ih stalno napominju da to ne rade
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 25.7.2014 23:00:07
|
|
|
|
milicicak
|
LO, mislim da si nasla dobrog dr, izgleda da je temeljan i voljan da se udubi u problem... Sto se imunoglobulina tice, Rosita ti je vec napisala, to je test iz krvi na najcesce alergene, radi se rutinski. Samo vodi racuna, ti testovi mogu da budu nepouzdani kod tako male dece, naime cesto se javlja lazno negativna reakcija (alergija postoji ali je rezultat testa negativan) i ti testovi ne detektuju netolerancije (ono sto ima Rositin D). Mi ih nismo radili buduci da T reaguje osipom (koprivnjacom) i oticanjem u kombinaciji sa prolivima. Videces sta i kako ce ti reci u bolnici, vuci za rukav i pitaj. Zao mi je sto tako mala A mora da prolazi kroz sve to (a i ti sa njom) al mislim da ce ti biti lakse kad budes konacno znala na cemu si... Drzi se, mi smotu da pomognemo Ja povremeno napravim skandal u prodavnici kad ne mogu da nadjem tost bez mleka i soje, srecom u komsiluku ima prodavnica gde nam nabavljaju neki Alimpije, on je bezbedan. Prezle pravim sama, da ne bacam hleb I sad malo off, Rosita je jedno predivno stvorenje, prava mama za primer A sto se tice D, mislim da cu morati da se borim sa MiLj oko zeta
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 26.7.2014 6:54:09
|
|
|
|
little_one
|
hehehhe nije ni meni BG preko svijeta, a imam i ja dvije ljepotice a vidjela sam da je Rositin deckic pravi medenjak...tako da Misha nek izvini imamo mi jos ovdje cura :) Hvala vam zenice, znam i ja da su ti testovi nepouzdani al vidim da dr zna o cemu prica....nadam se da ce biti sve ok, vjerovatno ce me slati i kod nutricioniste i za mene i za bebu zbog uvodjenja hrane...drago mi je sto sam se ipak obratila strucnjaku pa makar zbog strucne podrske ako nista drugo
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?