Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 15.5.2014 17:50:14
|
|
|
|
milicicak
|
Tash, kuvanje jaja na pari je stvar iskustva, pod rukom se oset_i kad je dovoljno skuvano/gusto. Ovo su cela jaja pa ne moze ni da bude retko a moze da se prekuva. Posto neces da filujes tortu, slobodno mozes i da prekuvas fil u varijanti nutele, samo ce biti sladje. Ako ces biti mirinija sto se termicke obrade tice, kad se jaja zagreju kuvaj jos pola sata i sigurno ce biti skuvano a ukus se nece mnogo promeniti. A ovaj fil zovem nutela zato sto je nas mali drugar kad je prvi put jeo palacinke kod nas filovane ovim filom pitao: Zasto je Tarina nutela drugacija od nase? Bas je lepa :)
< Poruku je uredio milicicak -- 15.5.2014 17:56:16 >
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 16.5.2014 8:38:58
|
|
|
|
Peace*
|
Hvala draga. Svih pola sata treba da mešam?
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 16.5.2014 8:40:22
|
|
|
|
milicicak
|
Ne moras. Promesas sa vremena na vreme
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 9.6.2014 20:12:28
|
|
|
|
milicicak
|
Operacija sladoled nije uspela, gospodjica se mrsti na hladno al je zato mama uzivala Recept je sledeci: jedna banana, jedna breskva, saka jagoda, secer po ukusu. Dobro se izblenda, sipa u one silikonske kalupe, zabode stapic i gurne u zamrzivac. Ustvari je zaledjeni smuti i bas osvezava
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 12.6.2014 18:23:48
|
|
|
|
Rosita
|
Draga, upravo napravila nutelu. Super je, jaci je ukus meni ispao ali ok, odgovara mi :) Kako se cuva? U frizideru? Je l bude maziva kad se ohladi u frizideru?
< Poruku je uredio Rosita -- 12.6.2014 18:24:41 >
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 12.6.2014 21:19:04
|
|
|
|
milicicak
|
Ja sve cuvam u fizideru, cak i kupovnu nutelu :) al ja nisam normalna :) Mora malo da se opusti da bi bila maziva nakon vadjenja iz frizidera, ja izvadim neku kolicinu 15-ak min pre jela i ostavim na tanjiru na sobnoj temperaturi
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 12.6.2014 21:47:28
|
|
|
|
Rosita
|
E da, pa dobro, ovo sa jajima bez aditiva mora u frizider :). Od kad nisam jela nutelu, ova mi je premija :)
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 24.6.2014 7:12:44
|
|
|
|
little_one
|
prijavljujem se u ovu temu da pratim pa cu da se ukljucim...
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 24.6.2014 14:26:10
|
|
|
|
Rosita
|
http://www.coolinarika.com/recept/maffins-sa-visnjama/ Evo linka, ali da ne bude zabune, ja stavljam bademovo mleko, nekad mi bude zao svih 250 ml bademovog , pa stavim pola pola sa vodom, a verujem da bi i samo sa vodom bili fini. Stavljam i jedan, dva ona suva ostatka od cedjenja badema, u tom slucaju malo manje brasna stavim. I brzo se spreme :) Lo, brze u temu biljna mleka da se informises i da mozes da pratis radnju fabule :)
< Poruku je uredio Rosita -- 24.6.2014 14:27:40 >
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 24.6.2014 21:29:51
|
|
|
|
milicicak
|
Rosita, meni ne radi link
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 24.6.2014 21:48:00
|
|
|
|
milicicak
|
Radi Bice isprobano LO, za tebe bi mozda bilo pametno da mleko menjas ovsenim ili pirincanim mlekom a da za sada izbegavas orahe, lesnike i bademe, barem dok vam se stolica ne stabilizuje
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 24.6.2014 22:09:13
|
|
|
|
little_one
|
hmmm bademe sam jela zadnjih dana...ovo ostalo nisam...a za mafine, isprobace ih ako nista mm i Andrea
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 24.6.2014 22:16:14
|
|
|
|
milicicak
|
LO, u principu, bademi i lesnici se ne smatraju cestim alergenima, al je meni mini buba odreagovala na bademe... orahe i kikiriki bi svakako trebalo da izbegavas... Da ne idem potpuno off Skroz lud kolac od jabuka
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 24.6.2014 22:45:12
|
|
|
|
little_one
|
Sad iscitah onu temu o biljnim mlekcima....kako sad da ne probam bademovo mlijeko da pravim...za kikiriki i orahe se podrazumjeva...bademe sam jela nisam vidjela neku promjenu u ponasanju ili stolici..
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 24.6.2014 22:52:20
|
|
|
|
milicicak
|
LO, moje lose iskustvo sa bademom ne mora nista da znaci ako si jela badem i nisi primetila nikakvu promenu onda mislim da slobodno mozes da pravis i bademovo mleko... mada je mleko od lesnika moj definitivni favorit
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 25.6.2014 13:02:30
|
|
|
|
little_one
|
Evo da ubacim i ja dva recepta koja sam probala zadnjih dana a da nemaju jaja i mlijeko. Ova PITA je standardna, ja sam je pravila sa kupinama, a ovi BROWNIES sam jutros probala i odlicni su al sam stavila duplo manje secera i opet mi je bila preslatka tako da obratite paznju na kolicinu secera. Ova pita mozda nije za djecicu ako ne vole hrskavo a brownies mogu i oni jesti, njima sam umjesto badema stavila grozdjice i menaz cokoladu (valjda nam nece smetati )
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 27.6.2014 19:39:35
|
|
|
|
milicicak
|
Ovo cesto pravim sa varijacijama na temu voca svi volimo Oko 500g jabuka skuvati sa malo secera i vode da ogrezne. Kad se skuva dobro izmiksati. Vratiti na vatru i kad provri dodati jednu kesicu pudinga od vanile razmucenog u vodi. Mozete dodati cimet, suvo grozdje, komadice cokolade. Na dno manje vatrostalne cinije poredjati izmrvljen Wellnes keks (a mogu i pirincane galete) i preliti skuvanom masom. Ostaviti da se ohladi. Umesto jabuka moze bilo koje drugo voce
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 30.6.2014 20:00:49
|
|
|
|
milicicak
|
Opet nam je aktuelna tema pa da dodam neke predloge za dorucak i veceru (mi jedemo sa njom sve osim poslednje stavke ) Dorucak: ovsena kasa sa lesnikovim mlekom i suvim vocem (kajsije, grozdje, brusnica) przenice sa dzemom/suvim mesom (uz ovo pije Allernovu) kajgana sa slaninom/pecurkama/mladim lukom/rendanom sargarepom hleb i dzem/nutela by me (uz ovo pije Allernovu) proja sa tikvicama Vecera pita od mesa/pecuraka/plavog patlidzana/kiselog kupusa/praziluka ustipci sa dzemom (uz ovo pije Allernovu) pogacice sa cvarcima sendvic sa suvim mesom, biljnim sirom/humusom/namazom od golice, paradajzom, ajvarom palacinke (u njih stavljam lesnikovo mleko) - takodje pije Allernovu corba od povrca ako je preskocila za rucak kiflice sa ajvarom i suvim mesom (ima recept u C kuhinji) Nestle kasica 8 zitarica sa kakaom i Allernovom, al ona moze da se pravi i sa vodom
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 30.6.2014 21:56:03
|
|
|
|
Rosita
|
Finih predloga imate :). Ove namaze u zdravoj hrani, je l? A koji biljni sir je bezbedan i ukusan?
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 30.6.2014 22:05:15
|
|
|
|
milicicak
|
Ne, sve pravim. A biljni sir kupujem u zdravoj hrani, od semenki suncokreta i pirincanog mleka je. Nemam ga u kuci (T ga pojela za veceru) al cu ga uslikati cim kupim
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 30.6.2014 22:15:10
|
|
|
|
Rosita
|
Super. Bravo za mamu kuvaricu :). I ja planiram malo da eksperimentisem sa namazima.
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 1.7.2014 8:01:48
|
|
|
|
milicicak
|
Rosita, namaz od golice i tahini se prave ocas posla. Samo izblendas sa malo maslinovog ulja i dodas so po ukusu. Bude super, brzo a zdravo :)
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 1.7.2014 10:00:21
|
|
|
|
Rosita
|
Isprobacemo
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 1.7.2014 21:44:38
|
|
|
|
Rosita
|
Ja malo vise preprzila susam pa mi ispalo gorkasto :/ . Vise srece drugi put :)
|
Anketa
Повратак на посао након породиљског одсуства.AdminСа којим изазовима се суочавате када се вратите на посао након породиљског одсуства?Немам проблем да се вратим на посао. (
0%)
Преоптерећење и недостатак енергије. (
0%)
Прилагођавање иновацијама и променама на радном месту. (
0%)
Страх од губитка посла. (
0%)
Проблеми у равнотежи између посла и породице. (
0%)
Ukupan broj glasova: 0Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!