|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ]
27.6.2014 13:03:31   
wivern

IZVORNA PORUKA: Trcosava RR

Janez je to user posted image user posted image user posted image

I ja to stalno ponavljam user posted image

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 801
27.6.2014 13:06:09   
branki*
uh,ala ste se raspisaleuser posted image bas volim,imacu sta da citam,sad sam samo preletela.malopre usli u stan,bili kod logopeda,pa na cuvenu podelu svedocanstava,pa jos nesto i bas sam se smorila.jos vise ne znam ni kako da se obucem,sto kaze vonavoj,jutros bilo oblacno i hladnije ,onako bas za duge rukave,u medjuvremenu sinulo sunce,pa toplo.
ivanka,hvala na lepim zeljama,i mi tebi zelimo da te sto pre vidimo ovde!
pari,ponesi puuuno mrezastih ulosaka,trebace ti,mada sve mogu tvoji naknadno da ti donesu.
sad cu da detaljnije iscitam sve...

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 802
27.6.2014 13:09:47   
Ipokrisia

IZVORNA PORUKA: Trcosava RR

Ma oba puta sam odmah svima rekla. Sada sam bre sestri i drugarkama u 6 ujutru slala test na viber user posted image

Nuhalni nabor je deo iza vrata koji sle gleda (radi se i test krvi) za tri hromozomske greške (valjda su hormozomske greške user posted image ) i ukazuje na Daunov sindrom i još dve.

Pored toga, gleda se obim glave, nosna kost, šake, noge bla bla bla

Radi se od 11 do 13 nedelje trudnoće i to je SAMO STATISTIKA, dakle ništa pouzdano 100%.

Kod mene je problem prošli put bio ogroman nuhalni nabor (kao max je 3mm, kod mene je bio 8.6 mm), dok je sve ostalo bilo sasvim u redu. Nekada tako veliki NN može da pokaže i greške na srcu koje se ne bi otkrile ni autopsijom (ako to tako mogu nazvati) jer je srce previše malo.

Erm da nuhalni spada pod Double, s tim da ovde malo ko šalje na test krvi pa ja zovem nuhalni samo

Eeeeh medicina, sve moze i ne mora da znaci...sve trudnice zasluzuju da budu opustene tokom trudnoce i da uzivaju, ali te silne pretrage to nekad i ne dozvoljavaju, uvek je to nekako u podsvesti sta ce i kako biti...Trco, nego sta ce nego biti kako trebauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 803
27.6.2014 13:11:29   
Ipokrisia
E da,Trco hvala na pojasnjenju za nuhalni, ja pola stvari ne znam sta me ceka i sta se sve radi, ali polako,praticu sta kaze doktorka pa jedno po jedno,nema mi druge

(odgovor članu Ipokrisia)
Direktna veza do poruke: 804
27.6.2014 13:15:23   
wivern

IZVORNA PORUKA: branki
.jos vise ne znam ni kako da se obucem,sto kaze vonavoj,jutros bilo oblacno i hladnije ,onako bas za duge rukave,u medjuvremenu sinulo sunce,pa toplo.

I ja sam upravo ovako Trci objasnila vreme..muka mi je vise od njega...najgora mi je sparina gde mislim da cu se udaviti, jedva disem i znojim se nenormalno.

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 805
27.6.2014 15:33:06   
sansa
Pari i ja spakovala torbu nosim isto sto i ti osim spavacica kod nas to ne daju da se unese tvoje mozes benkiice za bebu ali ti ih naravno nece vratiti , preskire obavezno i neku tetra pelenu da imas gde da spustis bebu za svaki slucaj

jedan je krevet a nas je dvoje za devet meseci bice nas troje :-)))))

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 806
27.6.2014 15:37:53   
branki*
trco,ako sam dobro razumela,kod vas lekari ne salju trudnice na dabl test,nego se samo meri nuhalni nabor?

branki

(odgovor članu sansa)
Direktna veza do poruke: 807
27.6.2014 17:27:30   
pari

IZVORNA PORUKA: sansa

Pari i ja spakovala torbu nosim isto sto i ti osim spavacica kod nas to ne daju da se unese tvoje mozes benkiice za bebu ali ti ih naravno nece vratiti , preskire obavezno i neku tetra pelenu da imas gde da spustis bebu za svaki slucaj

da, poneću i par komada benkica, imam obične bele...poneću i 2 tetra, 1 švedsku pelenu...to je sve lagano

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu sansa)
Direktna veza do poruke: 808
27.6.2014 17:55:18   
MakiJ
Kod nas se za bebu u bolnicu nose pelene, krema i vlazne maramice. user posted image

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 809
27.6.2014 18:29:58   
Ana13
Pari,koliko sam citala do sada,mislim da se u porodilistu ne stavlja siroki povoj.Ne treba ti svedska,a ni benkice.Tetra ponesi da imas na sta da spustis bebu,da je ne spustas po krevetu.Nadam se da ce neko iskusniji lepo da te posavetuje,jer ja jos uvek proucavam ovu materiju user posted image

Glava me vise boli,popucali mi kapilari u ocima od sedenja pred lap topom.Trazim kolica,pa citam o pelenama,pa namestaj za bebinu sobu,pa kako ide dojenje,pa o garderobici...i tako danima.Sve mi se pomesalo.A ova kolica proucavam kao kola da kupujem user posted image user posted image user posted image Odlepila sam. A tek mm kad mu saopstavam cenu za po jedno user posted image A da ne pricam da sam vec nakupovala milion sitnica i garderobice.Mada ni mm ne zaostaje za mnom user posted image

(odgovor članu MakiJ)
Direktna veza do poruke: 810
27.6.2014 18:39:25   
ivaMark
Jao Ana... tako sam i ja za prvu bebu....sad me ti podseti. Sada za drugu nemam vremena da razmisljam bas toliko a tako mi je krivi zbog toga, lepo neka od vas napisa negde: uzivajte u prvoj trudnoci. Mi za drugu bebu nemamo jos uvek nistaaaa a jos dva meseca samo user posted image

A siroki povoj nisam ni u porodilistu stavljala ni kasnije, niti jednog dana. Kupila ja svedske i tetra ali su mi koristile za druge stvari.

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

(odgovor članu Ana13)
Direktna veza do poruke: 811
27.6.2014 19:00:08   
bubulence

IZVORNA PORUKA: Ana13

Glava me vise boli,popucali mi kapilari u ocima od sedenja pred lap topom.Trazim kolica,pa citam o pelenama,pa namestaj za bebinu sobu,pa kako ide dojenje,pa o garderobici...i tako danima.Sve mi se pomesalo.A ova kolica proucavam kao kola da kupujem user posted image user posted image user posted image Odlepila sam. A tek mm kad mu saopstavam cenu za po jedno user posted image A da ne pricam da sam vec nakupovala milion sitnica i garderobice.Mada ni mm ne zaostaje za mnom user posted image

draga, kod kolica gledaj da su sto laganija, nema veze gde zivis, da li ta 5. spratu bez lifta ili u prizemnoj kuci, bitno je da su laka i da beba moze da gleda od tebe i ka tebi. garderobice nemoj previse da kupujes jer jako brzo prerastu, znaci od svega po par komada a bodica najvise.
siroki povoj nisam ni ja stavljala ni jednog dana ali moja cerka je rodjena u julu i nije mi padalo na pamet da je mucim jos i tim ali druga beba dolazi u februaru tako da ce verovatno nositi taj famozni povoj, vise zbog toplote nego zbog kukica...
a slazem se da treba maximalno da uzivate u prvoj trudnoci, ne zato sto cete drugoj manje da se obradujete nego u drugoj nemate toliko vremena za uzivanje jer imate vec nekoga kome treba puna paznja.

(odgovor članu Ana13)
Direktna veza do poruke: 812
27.6.2014 19:16:35   
ishler
Drage trudnicice,vidim da ima lepih vesti, puno novih trudnicica,cestitam,neka samo bude sve u redu.ja sam se ovih dana bavila naukom.Vidim da piset_e za garderobicu,interesuje me posto mi je cerka rodjena leti,a ova beba bi trebela u septembru,da li se bebi oblace samo bodiji dugih rukava bez icega ispod i dole trenerkica,ili oblacite bodije i zeke?

< Poruku je uredio ishler -- 27.6.2014 19:29:23 >

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 813
27.6.2014 19:35:04   
Ana13
Bubulence,znam da brzo prerastu.Zato sam kupovala i za 6-7 mesec user posted image Sad ce da mi bude problem kad krenu ljudi da pitaju sta da nam kupe,a ja cu da kazem da sam vec sve nakupovala pre nego sto sam usla u 6mesec user posted image
Ja sam za sad odlucila da necu uopste da stavljam siroki povoj.
Ishler,ja sam kupovala bodice i sa kratkim i sa dugim rukavima. Termin mi je pocetak Novembra.Preko bodica cu nesto toplije sa dugim rukavicima i dole neke trenerkice ili zeke.Ja sam razumela da je bodi kao nama donji ves (gace i ves majica/potkosulja).A sta cu preko,zavisice da li smo u stanu ili napolje i koliko je hladno

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 814
27.6.2014 19:52:17   
bubulence

Sad ce da mi bude problem kad krenu ljudi da pitaju sta da nam kupe,a ja cu da kazem da sam vec sve nakupovala pre nego sto sam usla u 6mesec user posted image

o ne brini, uvek nesto zatreba, bebi gimnastika, trenerka, stolica za hranjenje (nadam se da je jos nisi kupila user posted image ) i ono najbolje, da daju parice pa cete vi kupiti sta treba..
moje dete skoro nista nije dobilo od garderobice, od vecih stvari smo pre rodjenja dobili krevetic i dusek, kasnije jos ogradicu i stolicu za hranjenje. svi ostali pokloni su bili u parama...

(odgovor članu Ana13)
Direktna veza do poruke: 815
27.6.2014 20:57:15   
Trcosava

IZVORNA PORUKA: branki

trco,ako sam dobro razumela,kod vas lekari ne salju trudnice na dabl test,nego se samo meri nuhalni nabor?

Da, dobro si razumela. Ne šalje se krv na analizu, već se gleda samo na UZ. U slučaju da tu nije dobro, šalju na horio ili AC. Mislim, negde sam videla da ima i opcija za krv, ali da nije nešto rasprostranjeno. Naravno sve se posebno plaća. Pregled nuhalne je oko 60€, a dvojni hromozomski test krvi je oko 50€

Ne znam cene u Bg.

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 816
27.6.2014 21:22:54   
branki*
kod nas taj nuhalni mozr besplatno u domu zdravlja,a ako ides privatno na uz to je 2000,a dabl test se radi samo privatno i on je 2800.

branki

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 817
27.6.2014 21:25:11   
Štetica
Trco ovde je test krvi 2500-3000 a ultrazvuk 3500-6000 zavisi od labaratorije i ordinacije gde se radi. Stim sto moze i izvestaj sa uz od dr iz doma zdravlja pa se placa samo uzorak krvi. Tako cu ja da uradim.

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 818
27.6.2014 23:34:34   
Ana13
IZVORNA PORUKA: bubulence

Sad ce da mi bude problem kad krenu ljudi da pitaju sta da nam kupe,a ja cu da kazem da sam vec sve nakupovala pre nego sto sam usla u 6mesec user posted image

o ne brini, uvek nesto zatreba, bebi gimnastika, trenerka, stolica za hranjenje (nadam se da je jos nisi kupila user posted image ) i ono najbolje, da daju parice pa cete vi kupiti sta treba..
moje dete skoro nista nije dobilo od garderobice, od vecih stvari smo pre rodjenja dobili krevetic i dusek, kasnije jos ogradicu i stolicu za hranjenje. svi ostali pokloni su bili u parama...

Kupila sam samo ove sitnije stvari (garderobicu,kozmetiku,kadicu,toplomer,makazice...tako taj sitnis user posted image ).Krupne stvari (sav namestaj,kolica i one aparate za grejanje,sterilizaciju flasica...i sta tu jos ima) treba da izaberemo i ispostavimo racun babama i dedama.A i mm i ja imamo veeeliku familiju i svi hoce da kupe nesto vredno sto ce da traje i sad imam problem sta je to. Dobro si me podsetila na ove stvari koje trebaju kasnije (ogradica,gimnastika,stolica za hranjenje...).Nisam razmisljala o njima,jer ne trebaju za novorodjence.Ovo je prvo dete u familiji i sa moje i sa strane mm,pa svi hoce da se isprse i da ucestvuju user posted image ,a nema toliko krupnih stvari.E muke nase user posted image

Sto se tice dabla,ja sam uz radila kod dr drzavno i dala mi je uput da vadim krv u bolnici,ali je mene mrzelo da se jurim sa ostalim pacijentima,pa sam dala krv privatno za 2800,00 din.Za dva dana su mi rezultate poslali na mail i ja sam ih kasnije odnela dr koja mi vodi trudnocu

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 819
28.6.2014 8:23:20   
daca77
Dobro jutro!!!!
Ana, svaka cast...nisam nista kupila, a nesto i ne razmisljam...vidim da si se ti bas edukovala, za razliku od mene, koja za neke od pobrojanih stvari nikad culauser posted image
A sto se tice cene Dabl i uz, ja sam to platila 8800+put do NS, a da ne pominjem stres i nerviranje od pre par dana u Nisu...toliko su mi se smucili dr u Nisu, za poslednjih 6god., tako da mi je zaista muka...

(odgovor članu Ana13)
Direktna veza do poruke: 820
28.6.2014 8:36:52   
Štetica
Daco no sikiriki,to utice na lepotuuser posted image . Imas pozdrav od J@n@,krenula je tvojim stopama,bila u Ns na vto,radila iz prirodnog ciklusa,1 jc koja se razvila u 12-o celijski emrion i preksinoc joj radjen transfer. Ti si joj bila idol da radi prirodnjak kod Kopitovicke.

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 821
28.6.2014 8:45:32   
tillia
Dobro jutro,kako ste trudnice?!
Ana,neka si krenula sa nabavkom,samo nemoj preterati u kolicini.Mene su prvo sprečavali,uglavnom babe,nemoj,gde ces ranije,kad ti odes,sve cemo mi srediti,ne brini..Ah to glupo sujeverje!E sad kad se priblizilo,druga prica,pa nemas nista,kako ces.?!user posted image
A mene nesto ukocilo sa desne strane,jedva do wc-a odem,vucem desnu nogu,ne mogu da mrdnem.Tako da sam nesto osnovno preko neta,pa cu videti posle.Kolica sam isto nasla iz Madjarske,kakva su,videcu. A sve duplo moram.,to da ne pominjem!

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 822
28.6.2014 8:46:59   
Ipokrisia
IZVORNA PORUKA: bubulence

draga, kod kolica gledaj da su sto laganija, nema veze gde zivis, da li ta 5. spratu bez lifta ili u prizemnoj kuci, bitno je da su laka i da beba moze da gleda od tebe i ka tebi. garderobice nemoj previse da kupujes jer jako brzo prerastu, znaci od svega po par komada a bodica najvise.
siroki povoj nisam ni ja stavljala ni jednog dana ali moja cerka je rodjena u julu i nije mi padalo na pamet da je mucim jos i tim ali druga beba dolazi u februaru tako da ce verovatno nositi taj famozni povoj, vise zbog toplote nego zbog kukica...
a slazem se da treba maximalno da uzivate u prvoj trudnoci, ne zato sto cete drugoj manje da se obradujete nego u drugoj nemate toliko vremena za uzivanje jer imate vec nekoga kome treba puna paznja.

stvarno si ovo sve divno objasnila bubi, pamet moja!!user posted image user posted image

< Poruku je uredio Ipokrisia -- 28.6.2014 8:47:21 >

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 823
28.6.2014 8:49:27   
Ipokrisia
Bubulence, sta su ti rekli za termin za porodjaj? Meni 17.februar...kaze doktorka bice vodoilija a kao one su super user posted image

(odgovor članu Ipokrisia)
Direktna veza do poruke: 824
28.6.2014 8:52:47   
Štetica
Tilia ja sam sveki skoro otkacila za te babske price,jer nezovu se dzabe babske. Onog momenta kad budem znala pol i kad okrecim sobu krecem sa nabavkom.Meni je bio moj tata hit,skoro se culi i on covek ladno pita,hoces li da ti kupim kolica sad kad krenem kuci(dolazi u avgustu).Ne tata necu kolica,tek cu biti pocetak 5-og meseca,i ko zna sta ce meni sve da se svidi do kraja,jer su mi skoro svaka kolica lepa,a i sto bi placao carinu kad mogu i ovde da ih kupim.

(odgovor članu tillia)
Direktna veza do poruke: 825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.
Porođaj u Švajcarskoj: soba kao u hotelu s...
Porodilište kao hotel sa pet zvezdica, ali dete ne smete da vodite na igralište dok se tamo igraju školska deca.

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here