Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 27.6.2014 8:42:46
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Trudničice naše lepe dobro vam jutro Čitam vas svaki dan i vidim da uživate. Udobno i mirno leto vam želim
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 27.6.2014 8:44:38
|
|
|
|
wivern
|
'Bro jutro. Tih nedelju dana ume uzasno da se oduzi kad nesto iscekujes, ali zato kad to prodje nemas vise nista da brigas Ja mislim da sa hemojim treba biti obazriv samo u slucaju domestosa, i van trudnoce, on je bas jak i ume da bude lose od prekomerne kolicine.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 27.6.2014 8:47:40
|
|
|
|
Ivanka 75
|
A što ne perete Arf-om ili Cif-om, oni nemaju mirise?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 27.6.2014 8:48:42
|
|
|
|
mika79
|
Trćo biće sve u redu, samo moramo sve da prođemo kroz to iščekivanje . Wiwern slažem se sa tobom što se tiče domestosa, ja ga nisam koristila ni pre trudnoće.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 27.6.2014 8:56:07
|
|
|
|
Trcosava
|
Janezice, ti danas opet neke akcije ili bejbisituješ? Miko, do prošle trunoće mi je sve bilo rutina, nisam nikad razmišljala niti brinula. Evo i ovaj prvi UZ (sa 9 nedelja) mi uopšte nije ono joj kad će da bude, pa da li će da bude sve ok pa ovo pa ono. A ovo sad... Da se razumemo, ne razmišljam ja negativno, samo jbg brinem. Izdržaću još tih nedelju dana. Kad sam već ovoliko Što se tiče ribanja, ja uopšte nemam problem sa tim. dok se nisam porodila sa Anom sam sve bez rukavica, kad se Ana rodila sam sve sa onim debelim (kao za pranje sudova) i sad opet kad je već velika kako kad. Ako imam u kući rukavice ok, ako ne opet ok. Za ribanje kupatila uvek bio i ostaće Ajax. Od cifa i arfa dobijam ospe jer nikad da ga bre ispereš. Za kuhinju neki Meglio i to je to.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 27.6.2014 9:02:14
|
|
|
|
Štetica
|
IZVORNA PORUKA: mika79 Trudnice htela sam da vas pitam čime sređujete kupatilo, to je bio posao mm a kako se on razboleo, ja ne mogu da gledam pa sam danas malo ribala, nadam se na ne može naškoditi bebi. Miko nece se nista desiti od jednog ribanja,pa nisi ti provela 6sati u kupatilu da udises kiselinu. Mozes i sa limuntusom i sircetom da ribas,ocisti isto kao i kiselina. Pospes limuntusom povrsine i onda isprskas alkoholnim sircetom(onim za salatu),sacekas da se zavrsi hemiska reakcija i speres toplom vodom. Manje smrdi a oriba super.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 27.6.2014 9:31:41
|
|
|
|
vonavoj
|
placljiva,bravo za promenu nicka,nemoj avatar da menjas,kako cemo te prepoznati! zavrsila sam analizom krvi,od pola 7,pila 50g glukoze..i uspela da mi urade i briseve,a tamo haos..1000 zena,i ja sretnem poznanicu i ubaci me ..ala sam se snasla i dobro prosla! morala sam,nemam kome TIku da ostavim,a sad je mm bio sa njom,pa u jednom danu sve da zavrsim! inace,idemo na vikend kod svekijevaca,i na neku slavu..pojma nemam sta da nosim,obucem,ovo vreme je slogirano!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 27.6.2014 10:09:29
|
|
|
|
wivern
|
IZVORNA PORUKA: Trcosava RR Janezice, ti danas opet neke akcije ili bejbisituješ? Akcija, akcija i samo akcija a spava mi se na oci ne vidim
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 27.6.2014 10:45:18
|
|
|
|
pari
|
sanjalice, svima dobro jutro! mene od jutros malo grebucka grlo i glava mi je malo teška...kljukaću se propolisom i limunadama i voćem... polako spremam torbu za porodilište (NF u Bg)...čula sam se sa babicom iz fronta, kaže mi da se ponesu samo najosnovnije stvari, da neće dati da se nosi sve ono što stoji i ovde na forumu i na drugim sajtovima... ona mi kaže: Ulosci, mrezaste gace, kozmetika, papuce za kupanje, pelene, maramice, pavloviceva, velika flasa vode I bar plazma. Svakako bih na to dodala barem spavaćicu i peškir. Šta vi mislite?
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 27.6.2014 11:17:43
|
|
|
|
ivaMark
|
Zdravo Miko, pa kako to da ga snadje (tm) oooo, svasta cu da cujem.. I od cega je to, ili iz cista mira? Sanjalice...bravooooo za dve bebice :D Ivanka, samo da nam leto ne bude sa visokim temperaturama, ostalo cemo lako. Cekamo te ovde da nam se pridruzis u kuvanju koje nam sledi Trco, jos samo malo....i posle malo opustencije :) a brige uvek ima: eto ja sam se malo smirila posle proslog pregleda ali sada kako se blizi sledeci ponovo mislim o merama moje bebe i sanjam gluposti. Valjda to ide u rok sluzbe trudnoce. Placljiva, mislim da nick ne moze da se promeni...samo nov nalog da otvoris i lepo nam se pretstavis da sve znamo da si ti ;) Von, vreme je divnooo...pola dana za duge rukave a druga polovina za majcu Pari, priblizava se i kod tebe. Obavezno spavacica i peskir, i jos jedna-dve spremne spavacice kod kuce da ti kasnije donesu. A ja kao neki ludak sve domestosom ribam,... kupatilo "nadomestosiram" pa ostavim jos malo da deluje, hihihiih...vrata zatvorim a prozor otvorim, pa onda izbacim sve iz kuce i pootvaram sve zivo pa ribanje i ispiranje...cak i pod domestosom glancam. Nisam normalna, sva sreca ne radim to cesto,,,hahahha Kasnije da zovem da zakazem kontrolu za ponedeljak ili utorak.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 27.6.2014 11:21:06
|
|
|
|
Ana13
|
Sanjalice,cestitam! Divno! Moja zivotna zelja je da imam blizance Nadam se da ce mi se zelja ostvariti u sledecem krugu Za kupatilo i kuhinju koristim Frosh hemiju.Sve je prirodno.Jednom sam u nedostatku sredstva za solju koristila domestos.Pocela sam da kasljem kao nikad.Peklo me i grlo i nos i oci.Ceo stan odrzava mm,ali nisam sigurna u njegove sposobnosti kad je kupatilo u pitanju,tako da se jos uvek ja majem sa tim Pari,priblizilo se Mislim da je zaboravila da ti kaze za peskire.Sigurna sam da u nasoj zemlji ne postoji porodiliste gde imaju peskire za porodilje.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 27.6.2014 11:42:56
|
|
|
|
pari
|
videću da spremim sve, podelim po kesama - ono što je hitno i što nosim odmah i ono što će mi kasnije doneti mm... ja sam sad kupila Elisa prirodne proizvode za čišćenje na bazi biljaka pa ću da probam, čula sam da su dobri...
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 27.6.2014 11:48:35
|
|
|
|
Ipokrisia
|
Cao trudnicice! Mi juce konacno nase obavestili da sam trudna...rekli samo roditeljima i deveru za sad...Posle kad se zavrsi prvo promesecje prosiricemo krug ljudi Moji su plakali od srece!! kaze ne mogu da veruju...j amislim da su svi bili odustali od nas da cemo decu ,jer dugo smo zajedno i sve smo odlagali, niko nije razumeo zasto necemo decu odmah e pa bar smo se ljudski nauzivali prethodnih godinica
< Poruku je uredio Ipokrisia -- 27.6.2014 11:49:18 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 27.6.2014 12:07:25
|
|
|
|
ivaMark
|
Ana, peskiri su misaona imenica... Kada gledam fotke zena koje su se poradjale u inostranstvu zeludac mi se okrene u kakvim su uslovima nasa porodilita (i sve ostalo naravno)... Zalosno Ipo, ako ste rekli....neka se ljudi raduju sa vama
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 27.6.2014 12:08:28
|
|
|
|
mika79
|
Hvala trudnice na savetima, verovatno ću sledeći put koristiti limuntus i sirće, sodi bikarbonu nešto prirodnije, a valjda će se i mm oporaviti pa on može sa merom. IvaMark iz čista mira, imao je zatvor par dana, jake bolove i tako se zakomplikovalo, valjda će se uskoro oporaviti, sada je temperatura prošla što je važno, inače juče je imao bolove a danas otišao na posao .
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 27.6.2014 12:13:59
|
|
|
|
wivern
|
Miko zatvor pa cak i gasovi koji se ne pustaju, da ne kazem "kad se ne prdi" (ala sam fina) mogu da budu jako nezgodni. Muz moje prijateljice je bio u bolnici danima i umirao od bolova dok nisu provalili da covek trpi i ne prdi. Bukvalno su mu ti otrovi unistili stomak...uzas... Ja sam prosle godine imala zatvor i sada imam traumu, nikad odvratniji osecaj nadutosti a mogu misliti kako je kad se tek iskomplikuje..
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 27.6.2014 12:14:51
|
|
|
|
Trcosava
|
Joj Ivo ali ja sam daleko od paničarke. Mere i ostalo me niti malo ne opterećuju, pa nismo svi isti i ne mogu ni bebe biti iste. Eno, moja Ana se rodila sa 3200, Dunjin mališa sa 4200. JA sam metar i zgažena šumska jagoda, mm 1.90. Meni da kažu u ponedeljak da je sve ok i ja sam happy. Ništa mi više ne treba Ne bi ni o ovome razmišljala da ne bi ono što je bilo. Prošli put sam bila bukvalno ono - ajd i to da odradimo, pa bi 'ladan tuš. Znaš ono, ko se na mleko opeče posle i u jogurt duva Tako da... Kul sam ja, samo da položim Mi rekosmo svima osim onima sa lošim zdravljem (mama, baka od mm) počeni prethodnim iskustvom, ne treba da ih dodatno stresiramo. Tačnije nisam rekla samo onima koji mogu da kažu mojoj mami. Sa Anom sam svima odmah rekla.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 27.6.2014 12:16:02
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Drage moje, jos jednom vam hvala na lepim zeljama Ipo ja sam rekla vecini. Ne mogu da sakrijem srecu a i necu. Dugo sam cekala da se ovo desi pa moram malo da se hvalim Verujem da ce sve biti ok. Kada je tebi zakazan sledeci uz?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 27.6.2014 12:22:43
|
|
|
|
ivaMark
|
Miko, strasno.... cega sve ima. Dobro je da nema vise temperaturu, valjda se blizi kraj mukama. Trco, ma znam za to da nismo svi isti..moja beba je rodjena sa 4kg a sestrin mali sa 2,9kg (sto je decak a ona devojcica)...nego onaj odnos mere BDP i FL (ako se ne varam), tu imam razliku od cetiri nedelje , to me samo malo buni, a ovde niko ne radi ni NT, dabl i triple su misaona imenica.... I mi smo odmah rekli i u prvoj trudnoci i sada... odmah posle testa
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 27.6.2014 12:32:36
|
|
|
|
Ipokrisia
|
IZVORNA PORUKA: Sanjalica1980 Drage moje, jos jednom vam hvala na lepim zeljama Ipo ja sam rekla vecini. Ne mogu da sakrijem srecu a i necu. Dugo sam cekala da se ovo desi pa moram malo da se hvalim Verujem da ce sve biti ok. Kada je tebi zakazan sledeci uz? Rekla bih jos nekim jako bliskim ljudima, ali na zalost oni su skoro izgubili bebu u poodmakloj trudnoci, pa zato sad nije bas prikladno vreme Meni zakazan 15.jula ja mislim, rekla je tad ce mi pustiti zvuk srculenca,a do tad moram da izvadim krvnu grupu, nemam pojma koja sam...nego to cu na uput posto je ovako preskupo
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 27.6.2014 12:34:06
|
|
|
|
wivern
|
IZVORNA PORUKA: Trcosava RR Joj Ivo ali ja sam daleko od paničarke. Ovde nije u pitanju panika nego trauma. Pozdravljam te ja sa mojom fobijom od uz. Hvala bogu kako se ovo slonce rita nemam vise svakodnevnu potrebu za uz
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 27.6.2014 12:42:57
|
|
|
|
Ipokrisia
|
IZVORNA PORUKA: Trcosava RR Ne bi ni o ovome razmišljala da ne bi ono što je bilo. Prošli put sam bila bukvalno ono - ajd i to da odradimo, pa bi ''ladan tuš. Znaš ono, ko se na mleko opeče posle i u jogurt duva Mi rekosmo svima osim onima sa lošim zdravljem (mama, baka od mm) počeni prethodnim iskustvom, ne treba da ih dodatno stresiramo. Tačnije nisam rekla samo onima koji mogu da kažu mojoj mami. Sa Anom sam svima odmah rekla. ovome razmišljala da ne bi ono što je bilo. Prošli put sam bila bukvalno ono - ajd i to da odradimo, pa bi ''ladan tuš. Znaš ono, ko se na mleko opeče posle i u jogurt duva Trco a sta je to tacno nuhalni UZ? Jel to double test ili nesto drugo i u kojoj se nedelji trudnoce radi? Izvini sto pitam, ali zakljucih iz ovog tvog posta da je ranije postojao neki problem, pa me zanima sta se tu tacno gleda,sta moze da ne bude u redu? Ni ja necu reci bakama i dekama, isto ne bih d aih stresiram, ako ne daj boze nesto ne bude po planu...
< Poruku je uredio Ipokrisia -- 27.6.2014 12:43:52 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 27.6.2014 12:53:28
|
|
|
|
Trcosava
|
Ma oba puta sam odmah svima rekla. Sada sam bre sestri i drugarkama u 6 ujutru slala test na viber Nuhalni nabor je deo iza vrata koji sle gleda (radi se i test krvi) za tri hromozomske greške (valjda su hormozomske greške ) i ukazuje na Daunov sindrom i još dve. Pored toga, gleda se obim glave, nosna kost, šake, noge bla bla bla Radi se od 11 do 13 nedelje trudnoće i to je SAMO STATISTIKA, dakle ništa pouzdano 100%. Kod mene je problem prošli put bio ogroman nuhalni nabor (kao max je 3mm, kod mene je bio 8.6 mm), dok je sve ostalo bilo sasvim u redu. Nekada tako veliki NN može da pokaže i greške na srcu koje se ne bi otkrile ni autopsijom (ako to tako mogu nazvati) jer je srce previše malo. Erm da nuhalni spada pod Double, s tim da ovde malo ko šalje na test krvi pa ja zovem nuhalni samo
< Poruku je uredio Trcosava RR -- 27.6.2014 12:56:32 >
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 27.6.2014 12:53:47
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Ipo, naravno u takvoj situaciji ne bi ni ja rekla. Meni je svakako nezgodno jer moji bliznji znaju za sve vto koje sam radila jer su mi u periodu mirovanja pomagali pa vec znaju da za dve nedelje od et mogu da ocekuju rezultate Da je spontana trudnoca onda verovatno ni ja ne bi govorila bar dok ne prodje neko vreme
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 27.6.2014 12:57:52
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: wivern IZVORNA PORUKA: Trcosava RR Joj Ivo ali ja sam daleko od paničarke. Ovde nije u pitanju panika nego trauma. Pozdravljam te ja sa mojom fobijom od uz. Hvala bogu kako se ovo slonce rita nemam vise svakodnevnu potrebu za uz Janez je to
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Dobijanje na težini po nedeljama trudnoćeKoliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?