Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 28.6.2014 9:10:27
|
|
|
|
Trcosava
|
heheh kako je lepo kad sve novo kupuješ Za Anči sam dobila gomilu stvari, moji su doneli dve ogromne kutije dečećih stvarčica. Kupila sam par da imam, kad mi se nešto baš baš svidi. Kapiram da je mnogo lepo kad kupuješ koješta, ali sam praktična. Plus drugarke iz Bg-a kad dođem su joj kupovale stvarčice za pistu Što se tiče nuhalne, u celoj Slo ima jedno 15-ak koji imaju licencu. Bez licence ne može da se radi merenje, a cene su svuda izjednnačene +-5€ Čak i prošli put, kad je nuhalni bilo loš, pitam ja doktorku da idem da vadim krv, kaže ne, ide se odmah ili na horio ili na amnio. S obzirom da su prognoze bile katastrofalne, nisam išla ni na jedno ni na drugo. Ako Bog da da sve bude ok sada, neću opet ništa kupovati specijalno. Kolica pogotovo ne, krevet, stolicu, ogradicu... Sve imam i sve je novo. Stoji da bi kolica menjala, ali mm neće da čuje za to. Tako da, to veliko nemam da razmišljam.
< Poruku je uredio Trcosava RR -- 28.6.2014 9:12:06 >
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 28.6.2014 9:19:30
|
|
|
|
daca77
|
Stetice, pozdravi mi puno J@nu...a ona me bas u potpunosti iskopirala Bice tu jedna lepa
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 28.6.2014 9:23:12
|
|
|
|
daca77
|
Trco, i u Srbiji ima samo 10-ak doktora koji imaju tu licencu za ekspertni. Naravno svi oni su u Bg i NS i nekoliko u zapadnoj Srbiji-Cacak, Loznica. U Nisu niko nema, ali svi nesto kao znaju i gledaju na UZ. Odusevio me ginekolog iz Bg, koji vodi trudnocu mojoj drugarici i kada je trebalo raditi UZ u 12.nedelji i meriti nabor, covek bude iskren i kaze da se sa tim nece igrati, nema licencu i nije obucen, vec da taj UZ odradi kod nekog strucnijeg. Kada ce neko od mojih dr u Nisu to reci?!!! Nikad!!!
< Poruku je uredio daca77 -- 28.6.2014 9:25:22 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 28.6.2014 9:26:37
|
|
|
|
branki*
|
dobro jutro,drugarice mi smo za bozu sve kupili,a i dobili smo puno garderobe,tako da ce ova druga bebica sve naslediti, mene nesto zeza stomak od jutros,dok lezim nije nista,kako ustanen,pri dnu stomaka,kao neka napetost,tezina,kao da neko steze i ziga.znam da mi je bilo tako i sa bozom,ali tad sam mogla da lezim bukvalno po ceo dan,a sad ipak ne mogu.kako je vama?
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 28.6.2014 9:53:16
|
|
|
|
Štetica
|
Dacka i ja sam to rekla,ja joj ispricala za tebe,a ona se inace nesto razvlacila sa skupljanjem papira,pa joj ovo doslo super. Nije ni bila svesna sta je snaslo,otisla 9dc na uz,folikuli veliki i to vece odmah stop injekcija,uhvatili je na prepad,sto je i dobro jer je veci panicar i od tebe. I ja mislim da kod mene nema licenciranih dr za ekspertski uz,mada kod nas svaki ginekolog to radi,jer im je sujeta jaca strana. Meni je jedino doktorka koja radi u dz rekla da ona nece da mi vodi trudnocu jer me vode kao visokorizicnu,a ona nema dovoljno iskustva po tom pitanju i nece na meni da se uci.Preporucila mi ovog starijeg doktora u domu zdravlja ili ona da mi daje upute a da uz i ostale preglede radim u bolnici,a ona ce na papiru da pise sve sto treba,to nije problem.Hvala joj zbog toga,zena je posteno i otvoreno rekla,a to kod nas i nije tako lako cuti.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 28.6.2014 10:10:28
|
|
|
|
Veca77
|
Trćo, jesi li ti to trudna???!!! Ne svraćam ovde, pa nisam u toku!!!
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 28.6.2014 10:15:12
|
|
|
|
pari
|
dobro jutro! i mene sve više pritiska i boli, više ne znam kako da se namestim, smeta mi i da sedim i da stojim i da ležim i da šetam...beba se baš mrda i gura u svim pravcima...deluje mi da je dosta nisko (a to mi je i moja dr rekla prošli put)... žao mi je što više nisam toliko pokretna, čim malo prošetam, sve me zaboli i umorim se brzo... gledam na netu cene pelena i neke druge stvarčice pa mi tako brže prolazi vreme... a za stvari za porodilište ima lepo sve na sajtu Narodnog fronta tako da ću da spremim to što piše...
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 28.6.2014 10:29:29
|
|
|
|
Trcosava
|
Veco jesam
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 28.6.2014 10:46:08
|
|
|
|
bubulence
|
IZVORNA PORUKA: Ipokrisia Bubulence, sta su ti rekli za termin za porodjaj? Meni 17.februar...kaze doktorka bice vodoilija a kao one su super meni rece 10. februar, isto vodolija a ja i nisam odusevljena . ali o tome sam trebala ranije da razmisljam... sto se tice babskih prica, niceg se nismo pridrzavali, ja sam sve kupila do ulaska u 32. nedelju, isli u Madjarsku, tamo sam je opremilagarderobom, ovde uzeli one krupnije stvari i gotovo. samo sam sve oprala oko 37. nedelje trudnoce, spakovala u kese i gotovo. a za drugo dete cu opet vecinu kupovati, jer smo skoro sve razdelili, ostavila sam samo stvari u kojima je izasla iz porodilista, sa krstenja, sa prvog rodjendana i jos par stvarcica... a i nekako mi zao da sve nosi nasledjeno. jedino krevetic necu uzeti, mozda cak i kolica kupim... sada ima tako lepih... ali ima vremena ...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 28.6.2014 10:47:27
|
|
|
|
Veca77
|
IZVORNA PORUKA: Trcosava RR Veco jesam Aaaaaaaaaaaa!!!! Diiiiiiiivnooooo!!! Nisam pojma imala!!! Ulepšala si mi dan, da znaš! Samo mi kratko napiši, da ne idem u rikverc po temama kako si, koji si mesec, ili i tako... Samo, znaš šta? Moraću i ja da se pridružim ovoj temi!!!
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 28.6.2014 10:59:48
|
|
|
|
Ipokrisia
|
Drugaricice a da vas pitam, taj double test, da li moze da radi svaki ginekolog, tj onaj koga smo odabrale ili postoje neki spec.eksperti za to? Takodje, da li double test obuhvata 4D UZ ili se to radi posebno ko zeli, i kojoj nedelji?Posto vidim da postoji 4D u 12. nedelji,pa posle tamo opet u 20....kada ga je najbolje raditi, i da li je stetno po bebu raditi vise tih 4D ili nema pak potrebe?
< Poruku je uredio Ipokrisia -- 28.6.2014 11:00:35 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 28.6.2014 11:07:01
|
|
|
|
Veca77
|
Ipokrisia, ne može dabl test da radi bilo koji ginekolog. Mislim da se u Domovima zdravlja uopšte i ne radi dabl, već te šalju u klinike gde to možeš uraditi. Radi se uglavnom na običnom UZ, posmatraju se određeni parametri bebe: dužina (CRL) nuhalni nabor i nosna kost. Takođe se vadi krv i kobinacija rezultata krvi i UZa daju određenu statistiku. Ja sam dabl u prethodnoj trudnoći radila u Institutu za majku i dete. Prezadovoljna sam stručnošću. I ovoga puta idem kod njih - već sam zakazala i dobila uput mog izabranog ginekologa.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 28.6.2014 11:13:00
|
|
|
|
Veca77
|
Vidim da si tek sedma nedelja, tj. da imaš vremena da zakažeš dabl gde god hoćeš da ga radiš. Da bi ti zakazali, barem tako rade u Institutut, potrebno je da imaš nalaz UZ sa registrovanom srčanom radnjom ploda
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 28.6.2014 11:16:57
|
|
|
|
Ipokrisia
|
ma da, imam ja jos dotle, nego mi palo na pamet d ali ce taj double moci da odradi moja doktorka kod koje vec privatno idem ili c eme mozda uputiti negde drugo...videcemo...za sad tek imam za 2 nedelje da cujem srce :) nego ja radoznala, kao sto rekoh nova sam u ovome pa ne znam sta kako ide :) a 4D? to je opet zasebno jel da?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 28.6.2014 11:20:45
|
|
|
|
wivern
|
Jaoo vi ste vec u bebecim stvarcicama. Ja jos uvek nista nisam kupila niti sam gledala, ja to sve u zadnjem momentu Nikako da ukapiram da sam trudna i koliko sam trudna pa se sve tesim ima jos vremena. A i dok ne vidim sa cim u startu baratamo, tj sta ce nam proslediti rodbina jer je nasa beba najmladja u obe familije necu nista da kupujem. Sad mi je prioritet krecenje i tapetice za sobu
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 28.6.2014 11:24:12
|
|
|
|
Veca77
|
Da, 4D je poseban UZ. Pa taman, za dve nedelje, kad budeš čula i videla srculence, pitaj doktorku za dabl. Može da se desi da ta klinika i radi dabl, pa neće morati nigde da te šalje... Videla sam da klinika, gde ću voditi ovu trudnoću, takođe radi dabl, ali sam ja želela da to ponovo uradim u Institutu za majku i dete. Nekako mi ulivaju najviše poverenja
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 28.6.2014 11:28:13
|
|
|
|
Ipokrisia
|
Hvaala! videla sam ja srculence vec,samo je Dr rekla da je bolje da zvuk pusti u 9.nedelji, kaze tako je sigurnije po plod...svakako cu je tad pitati za double a pretpostavljam da ce tad i sama reci...eeeh kad sam gledala druge trudnice delovalo mi kako to brzo prolazi, a meni se sad sve nekako bas otegne
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 28.6.2014 11:56:11
|
|
|
|
bubulence
|
draga dabl test se radi iz krvi, i to je kao sto smo vec govorile samo statisticki podatak. ekspertni uz se radi u 12. nedelji, to ides kod nekog od strucnjaka, gleda se nuhalni nabor, nosna kost... raspitaces se vec za BG, a najvise 24h posle ekspertnog se vadi krv (to je taj dabl test) i gledaju se parametri. ako sam pogresila neka me neko ispravi, ali koliko se secam tako je nekako ..
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 28.6.2014 12:15:06
|
|
|
|
Trcosava
|
Veco čekamo te raširenih ruku samo ti nama dođi. Red je da dobije batu ili seku Unazad nema mnogo, sad sam oko 10 nedelje, čekam nuhalni da vidim jel sam prošla test ovaj put , nadam se da jesam. Ipokrisia - detalji o dabl testu imaju temu, pa tamo sve možeš da iščitaš KLIK
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 28.6.2014 12:20:37
|
|
|
|
ivaMark
|
covek bude iskren i kaze da se sa tim nece igrati, nema licencu i nije obucen, vec da taj UZ odradi kod nekog strucnijeg. Daco, svaka cas_t ovom dr...mislim da je malo takvih. Vidim piset__e o stvarima za bebu. Meni je ostala komoda sa kadom i podogom za prepovijanje od Joke, kolica, autosediste i krevetac su mi u Srbiji, treba mi dusek za taj krevetac... Od garderobe nemam nista, sve sam njeno podelila pa se nadam da cemo nesto da dobijemo nazad a i ne znam koliko toga cu moci da iskoristim jer je ona rodjena krajem aprila a sada mi je termin kraj avgusta a i druga beba je decak pa da ne nosi bodice sa čipkom , imam i ogradicu ... i to je to. Od garderobe nemam nista. Juce sam malo sredjivala kucu, pa me bolelo sve zivo i mm uvece kada je dosao prokomentarisao kako kuca izgleda kao da je bomba pala...mnogo sam besna na njega. Naravno da ne mogu detetu od 14meseci da kazem da nista ne dira i da sedi mirno a isto tako i ja ne mogu da trcim za njom non stop i da kupim stvari koje razbaca. Imam u utorak kontrolu zakazanu u jedan...i takoooo....
< Poruku je uredio ivaMark -- 28.6.2014 12:27:20 >
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 28.6.2014 12:23:05
|
|
|
|
dunja RR
|
Veco, pa i ti si trudna!!! Sjajnooo - piši i ti kako, kad, koja nedelja
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 28.6.2014 12:24:05
|
|
|
|
Ipokrisia
|
IZVORNA PORUKA: Trcosava RR Ipokrisia - detalji o dabl testu imaju temu, pa tamo sve možeš da iščitaš KLIK hvala trco!!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 28.6.2014 12:34:42
|
|
|
|
Maslacak15
|
Veco generacije cestitam draga Zelim ti laku trudnocu
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 28.6.2014 13:03:31
|
|
|
|
World
|
Juce sam malo sredjivala kucu, pa me bolelo sve zivo i mm uvece kada je dosao prokomentarisao kako kuca izgleda kao da je bomba pala...mnogo sam besna na njega. Naravno da ne mogu detetu od 14meseci da kazem da nista ne dira i da sedi mirno a isto tako i ja ne mogu da trcim za njom non stop i da kupim stvari koje razbaca. e sto mi je ovo poznato.. samo sto mm vise ni ne komentarise nista nego samo pokupi.. a sta da radim kad ne mogu da se savijem nikako, a kamoli da postignem da pokupim sve za njom.. nego kad ode na spavanje onda mi to sredimo i gotovo...
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 28.6.2014 13:18:15
|
|
|
|
daca77
|
Veco, bas mi je drago, a i da mi pravis drustvo na forumu...onako bih bila nastarija Ma jaka smo generacija
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?