Klarita
|
Mene sinoc u gradu deklarisase kao Elem, sedim u kaficu (inace kod najboljeg druga mm kog smatramo za clana porodice) sa jos dva para i svi sa decom. Nas drug se odusevio, spjio nam tri stola, garniture, N uziva u kolicima, svi se raspricali, deca skacu, trce, vriste ali svi okolo se smejulje i posmatraju...Ali sto do nas par od 50ak godina u zestokoj raspravi, ja ne volim to prisluskivanje, pa se trudim da ne slusam, samo cujem da je zucna rasprava u toku, kad se okrece tip mm i kaze ostrim tonom "Brate vodi ovu decu odavde, ne mogu na miru da sedim, sta je ovo ..., vrtic, kafic" Ja skocim sa stolice, mm mu nesto odbrusi, ja udarim stolicu od zemlju, kazem "ja u svom kaficu mogu da radim sta 'ocu, a njima ako se ne svidja da ustanu i odu" nastade haos, njegova "gospodja" meni kaze (vrlo groznim tonom) da vodim decu kuci da ih vaspitam, a ja njoj da ide kuci da se pozabavi gospodinom a, ne da sedi isfrustrirana po kaficima ( ne znam sta mi bi), a ona ce meni: "Jedi , jedno" Vise puta to rekla, dok su se ljudi okolo smejali, ja u cudu...a, mm samo sto ih nije zgromio. Ustadose besni i odose, a onda od preko puta ulice dernjava i dalje Boze, propadasmo mi svi u zemlju...ja umalo policiju nisam zvala! Tako da imam zvanicnu potvrdu da sam nesavrsena majka
|