Torbica
|
IZVORNA PORUKA: serpica IZVORNA PORUKA: Torbica IZVORNA PORUKA: serpica U nekom od predhodnih postova u razgovorima mama pisalo je da ces da kupis cerki sve sto pozeli,ne znam kakva je to poruka? Nikad nisam terala decu da rade moje poslove,da pomognu da,kad hoce i to nesto vrlo prosto,ima vremena kad ce da zavrsavaju kucne poslove,do tada neka uzivaju u detinjstvu sta god to podrazumevalo. Ja ovo rekla nisam sigurno, de nadji! Ovo je u potpunoj suprotnosti sa mojim stavovima, izvukla si mozda iz nekog konteksta i to prilicno lose. Nikog nisam nikad "kupovala u tom smislu", nego da je sve uzajamno. Daj doprinos i imaces privilegije. Ne novcem. A parazite da gajim necu, gde zivis moras i da doprineses, uostalom tako sam i odrasla. Onda odjednom se roditelji pitaju zasto deca nemaju radne navike. To sto treba za sobom da se skloni, isprazni masina za sudove, slozi ves, to je minimum minimuma. A sta treba? Da je naucim da ce mama sve to odraditi, ili jos lepse, da platimo neku trecu osobu? E ta se skola ne uci ni na jednom fakultetu... Moji ce znati da bilo gde ziveli ne mogu sve cetiri da dignu u vis dok neko drugi pogine rasklanjajuci za njima i sve ostalo. Uzivaju oni u detinjstvu ihaj, ovo nema veze sa tim. Razgovori mama februar 2014 26 strana 27.02.2014 u 11:58:45 tamo si upravo to napisala.. eto nasla sam Evo i mene malko! Mama i ja smo skitale, sedoh da predahnem, pa da napravim ruckic. Danas idem oko 14h prvo po deckice jer smizla ima sportic i engleski do 15 i 30, a to je malima dugo... Inace provode kompletan dan napolju posle rucka, ovo divno vreme je melem za dusu. A da, kad odem po nju, imamo "nas dan". To je vreme koje bude iskljucivo njoj posveceno! Vodim je da rucka sta god zeli, kupim joj sta god zeli i onda ima Skolicu slikanja. Ovo je inace iz cuvene Pozitivne dispcipline - kvalitetno vreme jedan na jedan, nebitno koliko traje, ali da zna da u tom vremenu mama gasi telefon i samo je njena. Obema nam jako prijaju cetvrtci, da tako kazem. Ljubim Naravno, potpuno izvuceno iz konteksta! I pride nije od "pre neki dan". Kupim joj sta god zeli : bojanka ili konjic ili kitty jaje ili uglavnom neka sitnica kao znak paznje. I to sve naravno ako je zasluzila, da se razumemo. Predstavila si kao da nam je to light motiv i zivimo tako, jok. No, iz nekog razloga volis da me cacnes