Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Šta smo danas pravile - 6. deo 22.5.2014 11:59:54
|
|
|
|
Olga75
|
danas da cestim sveki sto je peglala : pohovani karfiol ,tikvice , mladi krompir i ponovo sos od visanja , kad voli da joj ucinim
|
|
RE: Šta smo danas pravile - 6. deo 22.5.2014 12:54:01
|
|
|
|
Didy
|
Nama ostalo od juce corbice od brokolija i mlade sargarepe, a sad cu napraviti i pite s mesom i sa sirom po jednom sjajnom receptu (slikacu, pa cu staviti u C kuhinju).
|
|
RE: Šta smo danas pravile - 6. deo 22.5.2014 12:57:06
|
|
|
|
Anoniman
|
Paradajz corba,cufte,pire krompir,zelena salata i lenja pita sa jabukama
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile - 6. deo 22.5.2014 14:32:11
|
|
|
|
bubulence
|
sarmica ali ona bas prava sa junecim mesom i sunkom... za veceru verovatno pljeske od tikvica i karfiola...
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile - 6. deo 22.5.2014 23:09:15
|
|
|
|
amelia
|
Rucak spagete od juce a za veceru przenu ribu pomfrit pileca supa zelena salata desert puding od vanilije sa slagom i jagodama...dali neko zna da mi kaze neki recept mm kupio 3 kg telecih rebara kako da ih pripremim on ih jako voli a ja neznam kako bi ih spremila dajte neki predlog
|
|
RE: Šta smo danas pravile - 6. deo 23.5.2014 23:52:12
|
|
|
|
Klarita
|
Kolicina zavisi od broja osoba za koje pravite iliti koliko ste/su jesni. Piletina se obari, zatim izvadi, i nasecka na komade po zelji (otprilike 5cmx5cm, ne prevelika parcad da budu, a da nisu ni usitnjena,...ala objasnih ), baci se na teflon da porumeni, pa poredja na tepsiju. Onda se pravi besamel sos od vode u kojoj se barila piletina, kad je pri kraju, ubaci se jedna kisela pavlakapromesa tj umesa, zalije piletina i zapece u rerni. Ovo je poput djuvastija sto sam negde skoro pisala, ali preukusno, i jako se brzo sprema, sto je kod mene najbitnija stavka + veliki + sto nema mirisa luka, a ni zaprske sa alevom paprikom Vikiveki, Rosita i Anci, verujte, vredi probati!
< Poruku je uredio Klarita -- 23.5.2014 23:53:43 >
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile - 6. deo 24.5.2014 0:06:57
|
|
|
|
Rosita
|
Zvuci super. Jedino sto ja ne spreman jela sa mlecnim proizvodina, dete i ja ne jedemo zbog netolerancije, a kako da spremam a da ne probam. ..
|
|
RE: Šta smo danas pravile - 6. deo 24.5.2014 0:24:07
|
|
|
|
Torbica
|
Kod mene danas grasak! Klarita, podseca me na Ajmokac. Isto, obareno meso se ubaci u besamel, samo u Ajmokcu se ne baci na teflon, probacu svakako! A za vikend imam svasta u frizideru od Slave sto mi je mama napakovala - junece lovacke snicle sa pirincem i sosom od vrganja. Pohovano pilece, ragu corba. Imam i nekih Londonskih stangli za desert.
|
|
RE: Šta smo danas pravile - 6. deo 24.5.2014 0:41:35
|
|
|
|
vikiveki
|
IZVORNA PORUKA: Klarita Kolicina zavisi od broja osoba za koje pravite iliti koliko ste/su jesni. Piletina se obari, zatim izvadi, i nasecka na komade po zelji (otprilike 5cmx5cm, ne prevelika parcad da budu, a da nisu ni usitnjena,...ala objasnih ), baci se na teflon da porumeni, pa poredja na tepsiju. Onda se pravi besamel sos od vode u kojoj se barila piletina, kad je pri kraju, ubaci se jedna kisela pavlakapromesa tj umesa, zalije piletina i zapece u rerni. Ovo je poput djuvastija sto sam negde skoro pisala, ali preukusno, i jako se brzo sprema, sto je kod mene najbitnija stavka + veliki + sto nema mirisa luka, a ni zaprske sa alevom paprikom Vikiveki, Rosita i Anci, verujte, vredi probati! Klarita sutra ću ovo praviti,jer ionako sada imam sveže piletine klala sam pre dva dana,sve što sam imala poklala sam ,bilo je rizično sad kada su prede klanje da ih voda ne potopi.
|
|
RE: Šta smo danas pravile - 6. deo 24.5.2014 0:46:48
|
|
|
|
bubulence
|
mi veceras iznenada dosli kod mojih a to znaci da sutra jedemo rostilj i da smo jako srecni zbog toga! jbg, zivimo u stanu pa je kod nas to nemoguca misija..
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile - 6. deo 24.5.2014 11:37:00
|
|
|
|
Klarita
|
IZVORNA PORUKA: Rosita Zvuci super. Jedino sto ja ne spreman jela sa mlecnim proizvodina, dete i ja ne jedemo zbog netolerancije, a kako da spremam a da ne probam. .. Rosita, samo izbaci pavlaku!
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile - 6. deo 24.5.2014 12:56:06
|
|
|
|
nata11
|
Ja dugo nista nisam spremala pomagala sam mami za slavu. A za danas se jos nisam odlucila jede mi se musaka a i pileca corbica
|
RE: Šta smo danas pravile - 6. deo 24.5.2014 13:00:12
|
|
|
|
minnica
|
Juče pitu sa sirom od heljdinih kora, danas brodiće od tikvica sa mlevenim mesom i šampinjonima.
|
|
RE: Šta smo danas pravile - 6. deo 24.5.2014 14:52:48
|
|
|
|
vikiveki
|
E Klarita ja se taman spremala da pravim onaj tvoj super ručak na brzinu a ono me mm preduhitrio i pripremio talandaru.Tako da ja za ručak danas imam talandaru i spremam neki kolaš za dezert
|
|
RE: Šta smo danas pravile - 6. deo 24.5.2014 14:58:42
|
|
|
|
Olga75
|
danas grasak i kobaja e a stvarno svaki drugi dan pravite kolace ? ja pravim dva puta mesecno i onda me mrzi al moram kad su ovi moji dosadni iskreno ne bih imala ideju da pravim dva - tri puta nedeljno kolace a kod mene za desert visnje , pa ko ubere nek jede
|
|
RE: Šta smo danas pravile - 6. deo 24.5.2014 15:07:30
|
|
|
|
bubulence
|
olga, ja pravim bar svaki drugi dan ali imam srece da mm obozava kakao kocke a one se prave za 2,5 minuta pus 30 min pecenja... sledeci omiljeni kolac je kolac sa grizom, za njega mi treba sve ukupno 10 min plus hladjenje... i jos jedan bude po izboru, uglavnom su to neki brzi kolaci, bitno je samo da je nesto slatko...
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile - 6. deo 24.5.2014 15:08:50
|
|
|
|
Torbica
|
Olga, mene mm kritikuje kako stalno pravim, doduse, ja volim da pravim, ali kad pocnem da radim, necu moci....
< Poruku je uredio Torbica -- 24.5.2014 15:09:52 >
|
|
RE: Šta smo danas pravile - 6. deo 24.5.2014 15:16:07
|
|
|
|
Olga75
|
kazem ja dva puta mesecno i za svece ostalim danima imaju voce a mogu i do prodavnice po bananicu a i to sto napravim pola bacim a debeli smo
|
|
RE: Šta smo danas pravile - 6. deo 24.5.2014 15:41:33
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Ni ja ne pravim slatkise. Volim da spremam, ali samo.zbog sebe becu. Jedva cekam da neko dpdje da napravim. Za danas cufte i supica domaca. Ne znam za koga sam spremala kad mm nije tu.
|
|
RE: Šta smo danas pravile - 6. deo 24.5.2014 21:48:57
|
|
|
|
Rosita
|
Ja u zadnje vreme samo neke brze kolace otprilike. I ne sladim puno da i D jede. Evo recimo vec par puta ja odvedem dete napolje a mm izrenda jabuke, isecka sta ima od suvog voca- smokve, sljive, kajsije, grozdje ili vec, ja zabrcem dva jaja, srucim to voce, solju ulja, dve solje vode, kasicicu sode, prasak za pecivo dva vanilin secera, malo secera- liznem da ocenim, brasno otprilike, cimet, srucim, ispecem, cas posla :). Svi volimo :) Klarita, kako li ce biti bez pavlake :/?
< Poruku je uredio Rosita -- 24.5.2014 21:53:35 >
|
|
RE: Šta smo danas pravile - 6. deo 24.5.2014 22:56:35
|
|
|
|
Torbica
|
Super Rosita, ja gomilu toga u hodu, bukvalno, smuckam/istresem, dok se pece odradim nesto drugo... Sutra hocu neke mafine da napravim, kupila sam lepe ukrasne korpice pa mi se igra dekoracije...Onoliko videa pogledah pre cerinog rodjusa a nista jos ne napravih, pa me svrbi da probam
|
|
RE: Šta smo danas pravile - 6. deo 24.5.2014 23:05:39
|
|
|
|
dijana1*
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR a kod mene za desert visnje , pa ko ubere nek jede Ja sam prosli mesec kao luda pravila kolace i torte i svi smo se udebljali Sada samo zdravo Danas domaca supica, domaci peceni bataci, grasak i salata paradajiz, paprika, krastavac.
|
|
RE: Šta smo danas pravile - 6. deo 25.5.2014 1:37:05
|
|
|
|
vikiveki
|
Ja se trudim da svaki dan imam nešto slatko, da malo zasladimo posle ručka.Nekad tj.najčešće spremam kolače kojih ima dosta tj. izdašni su ,tako da ih imam dva ili tri dana. Danas sam zamesila testo za salčiće ali treba preko noći da prenoće u frižideru,pa ću ih tek ujutru mazati i peći. Pošto za danas nisam stigla da nešto napravim ja sam im spremila sutlijaš,to obožavaju
|
|
RE: Šta smo danas pravile - 6. deo 25.5.2014 8:10:08
|
|
|
|
Trcosava
|
Juče smo imali ćevapčiće i mlad krompir/pomfrit iz rerne. Naravno, salata od paradajza. Danas imamo neka rebra, tj mm i ćera imaju to. Sad sam zamesila neke grčke zemičke, al' se zeznuh i zaboravih da turim ulje (oko 25ml). Valjda će biti sve jedno ok, odozgo se tura malo margarina, pa će valjda dovoljno masno biti. Užasno sam postala zaboravna
|
|
RE: Šta smo danas pravile - 6. deo 25.5.2014 9:05:03
|
|
|
|
dijana1*
|
Trco tako sam i ja u trudnoci sve zaboravljala
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici KrekeriRingerajin kuvar: Nedja RR
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.