Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.5.2014 16:55:27
|
|
|
|
mati
|
Anci i ja sada otprilike stavljam. Nervira me jedino sto na kutijama pise da se koriste najvise 3-4 nedelje, pa mi nemamo sanse da ih utrosimo. Mita nikako nece povrce, sve smo pobacali i ja sam se naljutila opasno i sada mu sama spremam. Glavni ukusi su nam banana i jabuka, cini mi se da bi samo na tome ziveo. A i sve spremam duplo, za Mitu stavim u teglicu od kasice(tako imam uvid koliko je pojeo), a ostalo smaze Mata, sa 4 god decko projeo kasice... Auuu, pa mi smo vec tri dana u drugoj temi...
< Poruku je uredio mati -- 8.5.2014 16:57:00 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.5.2014 16:59:50
|
|
|
|
anci kv
|
haha,poznato mi to po otvaranju 3 nedelje,tako je na minupinim pahuljicama Par kesica smo bacili u početku ali već sad nema šanse da nam jedna kesa izdrži toliko
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.5.2014 17:07:00
|
|
|
|
mati
|
Ja pahuljice nisam, ne verujem da je bas sve kao sto napisu. Posebno od kada sam pitala dr zasto na svim, ali bukvalno svim decjim sirupima i jos nekim preparatima pise da je rok 28 dana od otvaranja... " Zna se da se na deci najvise zaradjuje, i da roditelji sa tim nece rizikovati, ako ga pravilno cuvate, zatvoren i na propisanoj T nista mu ne fali", eto to mi je nasa dr rekla...
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.5.2014 17:08:51
|
|
|
|
anci kv
|
ma nisam mogla da razbijam glavu još i za to Zato nam sad ne ostaje viška
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 9.5.2014 0:59:34
|
|
|
|
dijana1*
|
IZVORNA PORUKA: dijana1 RR Sanjice samo da znas da K kao i S pije vodu na kasiku jos nismo naucili na flasicu Ovo sam juce napisala. Posto Kostu jos uvek 15 puta dojim nocu odlucila sam da mu bar jedan podoj nekako ukinem. I malopre se probudio i umesto sike mu ubacim flasicu. Ma pije iz nje kao pravi. Zna a nece khm tako mali a vec zeza. Danas smo ponovo probali da jedemo zitarice ali sve pljuje i mrsti se. Kupicu sutra neke druge. Koje mi vi preporucujete ? Kojima se bebe najvise raduju?
< Poruku je uredio dijana1 RR -- 9.5.2014 1:00:34 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 9.5.2014 1:10:12
|
|
|
|
Sanchy
|
u nasem slucaju Nestle,Milupine nije hteo
Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 9.5.2014 2:20:05
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Dijana Sofija po malo pije, ali za sada vodu. Moracu da probam i sa mlekom kako ide. Koliko ml si mu dala mleka? Njoj sam uvela hipp od pirinca i lepo je prihvatila.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 9.5.2014 2:50:04
|
|
|
|
dijana1*
|
Sada sam videla da nisam lepo napisala. Dala sam mu vodu u flasici. Nje bilo mnogo ali popio je i odmah zaspao. Evo sada se ponovo probudio i podojila sam ga. Kada bi nocu ostali bar na jednom podoju.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 9.5.2014 9:01:05
|
|
|
|
anci kv
|
dijana,čim počne više da jede drugu hranu,trebalo bi manje noću. Pogotovo ako mu uveče daš pahuljice. Mi koristimo milupine
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 9.5.2014 9:10:06
|
|
|
|
mirkam
|
Eto ja danima razbijala glavu sa pirincanim pahuiljicama, i juce mi dodje rodjaka i ja lijepo sa njom izrendam sargarepicu i dam mu kasicicu. Nije se bunio, lickao je po malo i nije sre mrastio (kao na vodu npr). I tako...pocesmo mi sa sokicima. Anci hvala na objasnjenjima u svkom slucaju. Sad cemo nastaviti sa sokicima...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 9.5.2014 9:35:38
|
|
|
|
Wannajah
|
Eh zene drage,kao prvo pozdrav svima.. Moj malisa ima 4 meseca i dve nedelje. Ja sam jedna od srecnijih,posto spava po 12 sati nocu bez problema a samim tim se uobrocio na 5 obroka dnevno tako da smo polako krenuli sa kasicama. Prvo sam mu kuvala pirinac,pa sargarepicu pa krompir a juce smo jeli tikvicu,nista ne odbija. Naravno sve u razmacima od po 3 dana. E sad,juce smo bili u savetovalistu da bi nam nas pedijatar,na moje veliko zaprepascenje,rekla da krenemo da ubacujemo meso i zumance. Mesecima citam na raznim sajtovima o uvodjenju hrane gde uglavnom pise da se meso i zumance uvode sa 7-8 meseci. I sad se pitam ko je u ovoj prici lud??????
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 9.5.2014 10:05:13
|
|
|
|
doktorkakristal
|
WANNAJAH po novim preporukama meso moze sa puna 4 meseca,moje dete ga jede ali je ona morala zbog refluksa,savetujem ti da sa mesom sacekas bar da ima punih 5 i da je do tad probala vecinu povrca,pa onda kreni da uvodis piletinu ,curetinu ,jagnjetinu i teletinu,nakon toga i zumance prvo osmina pa postepeno povecavaj DIJANA uzmi Milupu vec smo pisale vecina dece je obozava i to prvo onu zutu kutiju na kojoj pise starter i pravi sa vodom jer je ona na bazi mleka,strpljivo i polako dok ne prihvati,probaj prvo na flasicu da napravis da bude retko ako nece zamesaj da bude gusce onako kao griz na primer pa polako kasicicom ,treba im vremena dok nauce da gutaju,ima dece koja krenu od starta lepo da jedu ,ali vecina davi ,posebno deca koja sisaju valjda im najvise odgovara majcino mleko pa nece da menjaju,to su sve mali pametnjakovici
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 9.5.2014 11:56:51
|
|
|
|
Wannajah
|
Hvala na savetu. Trebalo mi je da cujem jos neko misljenje. Gde god sam citala preferiraju da do 6og meseca dete iskljucivo sisa,ali ne slusam sve te savete. Pratim svoje dete i po svim mogucim znacima bio je spreman da krene da rucka konkretno. Meso sam mislila d krenem da mu uvodim tek kada prihvati vecinu voca i povrca a to bi bilo krajem petog meseca ako nastavimo ovim tempom. Hvala jos jednom.. :)
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 9.5.2014 14:29:31
|
|
|
|
anci kv
|
dunda sisa a sa uvođenjem hrane smo počeli od 4.meseca. meso počeli sa 5 ipo,a žumance posle 6.meseca
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 9.5.2014 16:28:07
|
|
|
|
Wannajah
|
Anci,tako nekako sam i ja mislila da treba.. Nego da li ima vas iz NS-a i ako ima znate li gde se moze kupiti organsko voce i povrce???
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 9.5.2014 18:28:23
|
|
|
|
anci kv
|
alnaturine organske proizvode imaš u DM (proso,pirinač,palenta,voćni pirei,sokovi) a za ostalo javiće se neko iz NS
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 9.5.2014 18:51:28
|
|
|
|
Wannajah
|
Mmm nisam bas pobornik kupovnih kasica.. Hvala u svakom slucaju. Vise volim ja da mu napravim da klopa samo jos da nadjem ne prskano voce i povrce..
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 9.5.2014 19:58:32
|
|
|
|
anci kv
|
to ćeš naći malo teže. Ja isto pravim,nešto imamo domaće,ostalo kupujem
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 10.5.2014 7:04:07
|
|
|
|
Wannajah
|
A gde radije kupujes namirnice za pravljenje kasica? U radnjama ili na pijaci?
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 10.5.2014 8:16:44
|
|
|
|
Wannajah
|
Da,sad sam se setila jos necega. Savetovala nas se da mu u kasicu od jabuke mesam sa plazmom...
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 10.5.2014 11:52:43
|
|
|
|
anci kv
|
Ako nisi uvela gluten,nemoj plazmu još davati Kupujem na pijacu, uvek sa jedne tezge Radije mešam jabuku sa bananom nego sa plazmom
< Poruku je uredio anci kv -- 10.5.2014 11:54:59 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 10.5.2014 12:43:24
|
|
|
|
mati
|
Mi smo juce probali plazmu, a i jogurt ovih dana... Ali banana je banana...
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 10.5.2014 16:43:44
|
|
|
|
Leax
|
[/quote] Danas smo ponovo probali da jedemo zitarice ali sve pljuje i mrsti se. Kupicu sutra neke druge. Koje mi vi preporucujete ? Kojima se bebe najvise raduju? [/quote] Meni je Mihajlo bio odusevljen sa Impamil zitaricama -pirinac i kukuruz koje smo sasvim slucajno kupili posle vise bezuspesnih pokusaja da pronadjemo sta se gospodinu svidja , dok eto zaovina mala se odusevljavala sa Milupinim zitaricama a njemu se nisu svidjale uopste . Verovatno zavisi od bebe do bebe e da posle smo presli na Nestle koje i sada hoce da rucka jer su bas ukusne
-Strasno je to kad imate da ispricate nesto vazno a nemate kome. A jos je strasnije kad imate kome, a nemate sta.- -Samo kukavice vole po nekoliko zena. Hrabri muskarci ne plase se rizika da vole samo jednu zenu.- -Dušan Radović-
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 10.5.2014 23:45:06
|
|
|
|
dijana1*
|
IZVORNA PORUKA: Wannajah Da,sad sam se setila jos necega. Savetovala nas se da mu u kasicu od jabuke mesam sa plazmom... i meni su savetovali sa prvim detetom da mu uvedem plazmu oko 5-tog meseca.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 11.5.2014 17:20:44
|
|
|
|
Wannajah
|
IZVORNA PORUKA: anci kv Ako nisi uvela gluten,nemoj plazmu još davati Kupujem na pijacu, uvek sa jedne tezge Radije mešam jabuku sa bananom nego sa plazmom Ma nisam. Tek smo pre dve nedelje poceli sa povrcem.. I kad se uvodi gluten i sta se prvo uvodi od glutena?
< Poruku je uredio Wannajah -- 11.5.2014 17:25:33 >
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Draga "NEPLANIRANA BEBO"...Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.