Azra_
|
Superm, ja te razumem, zaista. Možda i ne bih, ali imam sličnu situaciju. Za praznike smo bili u vikendici kod roditelja. Veliki je prostor ima mesta za sve da budemo nezavisni, a da se družimo kad poželimo. Sin moje sestre je jako nemiran i neposlušan, često grub. Sebičan je, ništa ne daje. Čak moje dete od 2 godine mora da listaa knigu kako ovaj naredi. Jednostavno, ne da da okrene stranu koju želi. I moja sestra sedi, puši i gleda. Ne trepće. Pa zar ja pored tebe treba da vaspitavam tvoje dete?! I to je sitnica. Mali redovno skače na moje dete, kao da ga zagrli, a onda se samo navali na njega i obori ga. Čim mu nešto nije po volji, odmah dranje. Moje dete je drugačije, miran je, povučen, i sve daje pa je idealna žrtva svom bratu. Znam da su ovo stvari koje će proći. Deca su različita. jednoga dana ćemo se tome smejati. Jedino mi je krivo što sestra ne reaguje u tim situacijama. Samo gleda u moje dete i sažaljivo kaže ˝jao jadan˝. Njeno dete je ukinulo spavanje u podne. Ja lepo zamolim da ako može od 15-17h da bude malo tiši, a ona se još naljuti i kaže kako mu oni ne mogu ništa i kako je zlatan u odnosu na to kakav može biti. Pa njima je normalno da dete trči po kući. Znači pravi maraton, cela kuća se trese, a pri tom viče, da ne kažem urla. Za nas nema odmora. Kako sam videla da sve ide u nekom bzvz smeru, pokušala sam da progutam sve što mi se ne sviđa. Jednostavno, ja sam za razgovor i neki dogovor, sestre smo, to su naša deca, ali vidim da ona nije spremna, pa sam rešila da se povučem. Družićemo se možda ređe nego što bih volela, jer drugačije ne mogu. Žao mi je dece, oni se generalno vole. Moje dete je zaljubljeno u brata i često pita za njega, ali šta ću... Roditelji su neutralni, pokušavaju da se ne mešaju, razumem ih. Dakle, vidi, ono što možeš prećuti. tebi rvanje nije normalno, njemu jeste i to se neće promeniti, možete se samo svađati. Dakle, posećujte se samo nakon što popiješ neki lek za smirenje da ne eksplodiraš od muke.