|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Tema za istresanje negativne energije - ...
26.4.2014 21:39:56   
superm
Ja imam problem sa bratom. Bratanac je naviknut da ide po celoj kuci, jede, baca hranu. Ja to ne dam.
Drugo, i MNOGO vaznije, bratu i snaji je normalno da se muska deca tuku. Bratanac je takav da voli da se rve, udara. Ok, rvanje je u redu, ali kada postoje pravila. Bratanac ih nema, ni pravila ni granice. On skace mom sinu, koji je stariji, na ledja, ne gleda gde udara. Ma- opsti UZAS! Kada se ja naljutim i ne dam, brat se ljuti. Kada se to desava, a, u gostima smo kod nasih roditelja, moji roditelji cute, da ne bi uvredili sina, a moje dete trpi. I, naravno, zavrdi se tako sto meni presedne poseta.

3 je moj srećan broj!!!

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 451
26.4.2014 21:51:00   
superm
Kako stvari stoje, problem je neresiv. Obrni, okreni, ja ispadam vestica...

3 je moj srećan broj!!!

(odgovor članu superm)
Direktna veza do poruke: 452
26.4.2014 21:54:28   
Maslacak15
E pa draga supermum ja to nebih dozvolila pa da mi je sto puta brat. Naravno pod uslovom da je situacija stvarno takva kakva kazes da je, to jest da prica stvarno izlazi iz okvira uobicajenog decijeg igranja / koskanja. I ako se stalno ponavlja. Ali to sam ja. Lajava po prirodi. Imam jako visok prag tolerancije, i trudim se da budem pravicna koliko mogu i da ne sitnicavim ali ako dodjem do zakljucka da nesto nije ok prekinula bi to. Na ovaj ili onaj nacin.

(odgovor članu superm)
Direktna veza do poruke: 453
26.4.2014 22:01:19   
superm
Maslacak, VERUJ mi, stvarno je tako. Ja volim i brata i bratanca, ali moja deca su mi ipak-'iz oka ispala'. Inace sam po prirodi pravdoljubiva, i uvek bih ja nekog da zastitim. Takodje sam i vrlo samokriticna, ali i pored svega, ne mogu da nadjem opravdanje za brata. JBG! I ma tu i jos neprijatnih stvari... Nazalost...Prilikom skorasnje zajednicke posete roditeljima, sve je bilo ma, divno... Vece pred Uskrs, porodica na okupu, pricamo, smejemo se. Bila je skoro ponoc, Bratanac nije zaspao, jer su ga pustili da spava tog dana do 17, 18, casova.

3 je moj srećan broj!!!

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 454
26.4.2014 22:01:53   
superm
Kucam nastavak

3 je moj srećan broj!!!

(odgovor članu superm)
Direktna veza do poruke: 455
26.4.2014 22:05:11   
superm
Moj brat skace, vice kako dete ne moze da spava od mene, jer, ja 'urlam' u hodniku... Te noci sam popila Bensedin da bih zaspala. Zaspala sam oko 4-5. Uskrs mi je 'preseo' , ma jos uvek ne pricamo, ja se osecam lose. Moji roditelji su stali na njegovu stranu, a ja mislim da je trebalo da prekinu njegov histerican napad i da smire situaciju, a, oni, eto... Sada sam se distancirala od svih.

3 je moj srećan broj!!!

(odgovor članu superm)
Direktna veza do poruke: 456
26.4.2014 22:06:53   
superm
Ne znam sta da radimuser posted image

3 je moj srećan broj!!!

(odgovor članu superm)
Direktna veza do poruke: 457
26.4.2014 22:23:08   
Maslacak15
izvini nije mi bas najjasnije sta je prouzrokovalo njegovo ponasanje?. Optuzio je da si ti kriva sto bratanac nije zaspao?. Oni su pokusavali da ga uspavaju?. Gde su vasa deca spavala. Nista mi nije jasno....

(odgovor članu superm)
Direktna veza do poruke: 458
26.4.2014 22:24:59   
Meisje

IZVORNA PORUKA: Modessty RR

Nikola opet ima alergiju! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa user posted image

user posted image

Isidora,sve je poremeceno u danasnje vreme...nemoj da se nerviras samo se zahvali Bogu sto si normalnauser posted image

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 459
26.4.2014 22:36:06   
anci kv
superm,gledaj to sa druge strane. Srećom,u gostima si,ne živiš tu.
To su gluposti i sitnice i nisu razlog da ne govoriš sa bratom. Reci im šta misliš i bez svađe. Biće tebi lakše.
Pričam ti iz iskustva,ja bih poželela da vratim vreme i ispravim neke Stvari ali sada je to nemoguće

"Osmehneš li se deci, ona uzvrate osmehom. Osmehneš li se odraslima, oni se pitaju: “Zašto se ovaj smeje?”Momo Kapor

(odgovor članu Meisje)
Direktna veza do poruke: 460
26.4.2014 22:41:21   
Rosita
Verolina, u pravu si za to otudjenje, a slazem se i da je poenta u uzajamnom postovanju. Kad sam pisala, bila sam subjektivna. Kod mene gosti imaju fore jer mi dete leze oko desetke. Tako odgovara i detetu i nama.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Meisje)
Direktna veza do poruke: 461
27.4.2014 0:03:46   
mtajcica83

IZVORNA PORUKA: Nada RR

Ufff user posted image

Mene to takodje uzasno iznervira. Pogotovo kad kazu - eto nas oko 17 h a pojave se u 20:30. user posted image

Da ovaj dio mi je najmilji,Kazu docicemo oko 5 cekamo ih i njih nema i pojave se ladno oko osam ipo uvece, u fazonu nismo stigli prije.Meni je vec tada mrak na oci user posted image i nisam raspolozena ni za pricu niti za bilo sta.

Moj maji bubicicak 08.10.2010

(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 462
27.4.2014 0:16:40   
Sanchy
Superm nemoj da se nerviras ,pomirices se sa svima ,videces..evo mi smo odrasli u porodicnoj kuci,brat od ujaka je cetiri godine stariji od mog brata ,o o koliko su se tukli i svadjali kad su bili mali ma ko rogovi u vreci eto..nikada se nasi roditelji nisu zbog toga zakacili ili bilo sta ,nakon par godina sve je to utihnulo,posle su imali isto drustvo i danas su nerazdvojni user posted image ..znam da ti to smeta ali promenice se to...Sto se tice rasporeda i gostiju,kod nas uvece moze da dodje ko god hoce,M.ide na spavanjac izmedju devet i pola deset i to je to,inace spavace sobe su mi skroz odvojene od dnevnog boravka ali njemu ni buka ne smeta,kad zaspi do ujutru smo mirniuser posted image ..Kada idemo negde sa njim do pola deset smo kuci i to je to..

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

(odgovor članu mtajcica83)
Direktna veza do poruke: 463
27.4.2014 0:52:58   
Azra_
Superm, ja te razumem, zaista. Možda i ne bih, ali imam sličnu situaciju. Za praznike smo bili u vikendici kod roditelja. Veliki je prostor ima mesta za sve da budemo nezavisni, a da se družimo kad poželimo. Sin moje sestre je jako nemiran i neposlušan, često grub. Sebičan je, ništa ne daje. Čak moje dete od 2 godine mora da listaa knigu kako ovaj naredi. Jednostavno, ne da da okrene stranu koju želi. I moja sestra sedi, puši i gleda. Ne trepće. Pa zar ja pored tebe treba da vaspitavam tvoje dete?! I to je sitnica. Mali redovno skače na moje dete, kao da ga zagrli, a onda se samo navali na njega i obori ga. Čim mu nešto nije po volji, odmah dranje. Moje dete je drugačije, miran je, povučen, i sve daje pa je idealna žrtva svom bratu.

Znam da su ovo stvari koje će proći. Deca su različita. jednoga dana ćemo se tome smejati. Jedino mi je krivo što sestra ne reaguje u tim situacijama. Samo gleda u moje dete i sažaljivo kaže ˝jao jadan˝. Njeno dete je ukinulo spavanje u podne. Ja lepo zamolim da ako može od 15-17h da bude malo tiši, a ona se još naljuti i kaže kako mu oni ne mogu ništa i kako je zlatan u odnosu na to kakav može biti. Pa njima je normalno da dete trči po kući. Znači pravi maraton, cela kuća se trese, a pri tom viče, da ne kažem urla. Za nas nema odmora.

Kako sam videla da sve ide u nekom bzvz smeru, pokušala sam da progutam sve što mi se ne sviđa. Jednostavno, ja sam za razgovor i neki dogovor, sestre smo, to su naša deca, ali vidim da ona nije spremna, pa sam rešila da se povučem. Družićemo se možda ređe nego što bih volela, jer drugačije ne mogu. Žao mi je dece, oni se generalno vole. Moje dete je zaljubljeno u brata i često pita za njega, ali šta ću... Roditelji su neutralni, pokušavaju da se ne mešaju, razumem ih.

Dakle, vidi, ono što možeš prećuti. tebi rvanje nije normalno, njemu jeste i to se neće promeniti, možete se samo svađati. Dakle, posećujte se samo nakon što popiješ neki lek za smirenje da ne eksplodiraš od muke.

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 464
27.4.2014 6:09:14   
Modessty
Superm tvom bratu, a Azra tvojoj sestri treba drugo dete! Ne šalim se! Sve dok imaju samo jedno neće shvatati koliko su netolerantni prema drugoj deci. Jednostavno su takvi pojedini ljudi. Tuđa deca i tuđi problemiih ne dotiču.

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 465
27.4.2014 8:38:01   
Trcosava
NE mod, njima treba motka. To nema veze sa tim koliko dece imaju, već do njihove obzirnosti.

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 466
27.4.2014 8:38:44   
IVA 11
Koliko ljudska zloba, pokvarenost i laž mogu biti duboki i veliki, to nisam mogla da zamislim dok dobro nisam upoznala muževljeve roditelje za ovih 8, 9 godina. Pa evo rano zorom muž mi predočava milioniti dokaz o tome koliko njegovi kroz mene mrze svog rođenog sina. Nevjerovatno. Ja sam se prije opterećivala oko njih, ali kad sam shvatila ko su i što su, shvatila sam da nisu vrijedni toga. Ali, ja sam zahvalna što 1 euro nsu dali svom jedinom, u želji dočekanom unuku, a imaju za kupovanje stanova svojoj drugoj dvojici sinova, dok mi živimo kao podstanari. Koliko im je moj muž dao sebe kao sin i brat, to ja najbolje znam. Imali su firmu u kojoj su njih 4 odmarali, a mm je radio sve. 100 posto im je sebe davao, svašta smo preživjeli zbog njih četvoro udruženih zajedno, ali nam ništa nam ne mogu. Naša ljubav, poštovanje, odanost, požrtvovanost su građeni godinama i ponosna sam na nas dvoje...Ovu našu tvrđavu, teško je srušiti.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 467
27.4.2014 8:51:31   
bubulence
iva user posted image user posted image . neke ljude je bolje precrtati... pravis se kao da ne postoje... u toj situaciji tvom muzu je najgore

(odgovor članu IVA 11)
Direktna veza do poruke: 468
27.4.2014 9:01:05   
Trcosava
Ivo, budi srećna što je na tvojoj strani i što imate to što imate. Njih ko klacka!

Nego, sad pročitah sve unazad. Alii dalje stojim iza onog posta gore.

Deca znaju gde šta i koliko smeju. Te tako moj sestrić nije smeo da otvara fioke kući, ali kad dođe kod mene (dok sam bila sa bivšim) je otvarao šta je stigao. Puzala sam sa njim po svim sobama.

Nered i jelo - mi jedemo uglavnom u dnevnoj jer i mm i ja imamo naviku da jedemo uz TV (grozno znam), a kako nam se samo dnevna greje - tamo i moramo da jedemo.
E sad spavanje i urlanje druge dece - to je do vaspitanja i samo do vaspitanja. Ako majka/otac nemaju obzira - neće ni dete. Kod mojih iznad emne žive dva brata od strica. Jedan razveden, dete dolazi vikendom. Drugo neoženjen (od skoro se vratio). I taj neoženjen, bez dece ima stop uta više obzira nego brat sa detetom i njegova ćerka. Volim ja nju, da se razumemo. I igram se sa njom i vodiću je svuda sa sobom. Ali Ana leže rano. JEdnostavno sa 2 godine sam joj ukinula spavanje popodne jer uveče neće da zaspi i sad je spakujem u 8 u krevet. Stariji brat i bratanica kao da fudbal igraju. Kad male nema, mlađi brat hoda kao po jajima. Ne čujem da je gore. Dakle drage moje, razgovor sa braćom/sestrama. Još su vam to rođeni. Kad ja mogu d kažem mom bratu od strica da pazi malo, možete i vi. user posted image

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 469
27.4.2014 9:56:16   
Azra_
Slažem se da dete kopira model roditelja. pa ako su roditelji bezobzirni, dete nema bolji primer. Moje dete u neko doba uveče počinje skoro da ššapuće, zna tačno koje igračke ne uzima kasno uveče jer njima lupa, i to važi gde god da smo, da poznajemo ljude ispod i pored nas ili ne. Ponekad pomislim da smo preterali jer prema nama niko nema obzira. ne znam, toliko je divljaka i toliko bezobraznih bezobzirnih ljudi da pomislim da mom detetu ta osobina neće u životu mnogo koristiti. Ali, prvo meni smeta ako lupa vratima, trči po stanu, baca igračke i slično.

Ja sam svojoj sestri rekla. Daleko od toga da bih ćutala. Za nedelju dana, dva puta sam lepo i mirno zamolila da se mali utiša od 15-17h. Onda ga oni smire, ali svaki sledeći dan isto. Onda ja sačekam da budu zajedno tu, i sestra i zet i kažem im, gotovo pa malo oštrije, ali stvarno sam poloudela. I gle, oni se naljute. Kažu da je dete tih dana bilo zlatno u odnosu na to kakav je inače. Možda to i jeste tako, ali onda niste normalni-ne znam šta da kažem. I tako, od tada smo ˝zategli˝ odnose. Pobogu moje dete je prema njima mnogo mirno, a oni svoje ˝energično i aktivno˝ ne mogu da sputavaju u odrastanju. I onda eto...normalno je da trči i skače po kući, a mi da slušamo.user posted image Dakle, nije problem šta i kako reći, nego kome! Jednostavno su gluvi za druge i to je to. Gledaju svoje d... i uživaju. Jako mi je glupavo da se zbog takvih stvari zameramo, to su deca, trebamo sarađivati i pomagati, oni će tek odrastati, ali druga strana ne misli tako i šta ja tu mogu??? Tužna sam pre svega, a i malo ljuta.

< Poruku je uredio Azra_ -- 27.4.2014 10:00:42 >

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 470
27.4.2014 10:04:46   
Anoniman
Sestra od mm radi u drzavnoj firmi i kuka vec godinu dana kako im plata kasni-i muz joj tu radi i kako oni jadni nemaju para,u dugovima su,ma jadni jednom recju. I odemo juce na rodjendan kod njene male i odmah se hvali sa vrata kako je uzela laptop na kredit,nov mobilni na racun,i jos stosta. Ma daj bre a onda opet ista prica kako kasni plata. pa koga lazes??? a rodjenog brata nije pitala dal ima da kupi detetu pelene i jabuku kad nije radio 3 meseca. bas sam user posted image user posted image

(odgovor članu Azra_)
  Direktna veza do poruke: 471
27.4.2014 10:22:56   
Rosita
E, mima, toga bas ima dosta... nema se, nema se, pa hop... na letovanje, na skupe edukacije, na putovanja, skupe krpice i tehnika... Kad se nema, onda se nema. O nama se uvek moze steci utisak da imamo vise nego sto jeste jer smo tako vaspitani- nismo materijalisti, svima poklanjamo, ugostimo...

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 472
27.4.2014 10:23:48   
tijatija
Kod mene u kuci ima pravila ( za moju decu) Svi su u krevetu u 19h, vikendom u 20 i to svi bliznji i dalji znaju da je tako jos od prvog deteta. Ja drugacije sa cetvoro ne mogu. Soba je za igranje i gledanje TV a dnevna je SAMO za rucavanje i porodicno okupljanje. Po soba nema grickanja, pica i ostalog...Druga deca kad dodju na igranje il na spavanje za svakog isto pravilo vazi pa ljutili se drugi ili ne. Kome nije milo neka ne dolazi ili ko ce mi zameriti zbog toga.Kod nas je uvek puno kuca.Posto smo ograniceni sa drustvenim zivotom jer je to skoro ne izvodjivo sa cetvoro dece uglavnom su okupljanja kod nas.Ali to su prijatelji koji nenamaju jos dece i dolaze sami pa mi za to nesmeta cak sto vise bas volimo da nam se dolazi nije mi tesko sto legnem kasno a svako jutro sam u 6 na nogama.E sad mi bliznji kad se okupimo mm setra i brat sa svom decom ( 10-toro dece) to je tesko ispratiti ali svadje koje izmedju sebe imaju resavuju ih sami.
Kao sto je vec neko napisao deca ce porasti, ne sloge sa decom su ceste i to preraste a ako se roditelji mesaju u to tu nema srece...

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 473
27.4.2014 10:39:18   
Olga75
sto se tice klope , ja sam tu liberalna user posted image a za spavanje , ako ne ode u krevet u njeno vreme ona jednostavno zaspi stojeci i to je to
a tudja deca su tudja briga
moj brat ima dve cerkice i kad oni dodju - oi odemo , isti je scenario
zver i Nadjojla e raaaduju jedno 10 - 15 minuta , onda se ako lepo igraju jedno pola sata i onda krece otimanje , plakanje , tuzakanje , sad im se i bebe pridruzi vikom
znaci zabava
kad je jedna kaznjena ova druga ide da se unosi u facu i svadja sa surovim i zlobnim zandarmima koji im kvare druzenje
tako da deca su deca , zbog njih se mozes na krv i noz posvadjati a oni ce se i krismo igrati zajedno
nemojte to previse ozbiljno shvatati
a ne desava se to svaki dan da se pokvare ritmovi i stajaznam

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 474
27.4.2014 11:14:53   
Anoniman
olga user posted image
i meni bude krivo kad npr. odemo ili nam dodje zaovina mala pa se brzo naljuti i nece da se igra ili nece da da igracke M, ali cinjenica je da se one stvarno vole uprkos tome. I jednostavno nisu sva deca ista. Moja je uvek imala problema sa spavanjem, tj. ne smeta joj buka kad spava, ali ne moze da zaspi ako nekog ima ili smo negde drugde cisto zato jer je sve zanima i ne daj Boze da nesto propusti. Ume da bude jako dobra, naucila je da deli svoje igracke, ali ume da bude i nemoguca i u poslednje vreme bas zivac, dere se bez razloga ili nas cak udara. Valjda je i to faza koja ce proci, probali smo i lepo da objasnjavamo i da stavljamo u kaznu...

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here