|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  83 84 [85] 86 87   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bračni problemi
14.4.2014 15:13:42   
jovicaa
problem je u tome sto recimo u zrenjaninu mnoge zene sa mojom diplomom i drugim fakultetskim diplomama rade u fabrici na traci, zato sto nemaju vezu da ih neko zaposli. plata im je ne znam mozda oko 30 000, sa tim ne mogu da zive same. hocu da kazem nisu u pitanju zene koje nece da rade, koje nisu zelele da se skoluju i sl... situacija je ocajna tako da je najcesci slucaj da zene ne mogu da pobegnu iz bracnog pakla upravo zbog toga sto je to nemoguce u nasoj drzavi, zbog jako niskog standarda. ti si torbice jedna u hiljadu koja ima dovoljno velika primanja da sama izdrzava troje dece i da moze da zivi sama pristojno. evo ja iz svoje blize i dalje okoline ne znam apsolutno ni jednu zenu koja bi sa svojom platom to mogla da priusti. ustvari znam jednu, ali ona je bas naucnik i ceo zivot je posvetila nauci vise nego deci, tako da ne znam ni koliko je to dobro.

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 2101
14.4.2014 15:17:15   
jovicaa
mislim da bi drzava morala ozbiljnije da se pozabavi ovom problematikom... da ne bi svako jutro u novinama osvanula jos jedna ubijena zena i sl.....
eto tako je to kod nas. zene u inostranstvu, u razvijenijim zemljama, uvek imaju pomoc ako ne mogu da zarade dovoljno od drzave, ili mogu da zarade jednostavno dovoljno i da ne razmisljaju..

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2102
14.4.2014 15:26:04   
ivaMark
Jovice, slazem se sa tobom u potpunosti. Sad razmisljam i ne mogu da se setim ni jedne iz svog okruzenja koja bi mogla sama da izdrzava sebe i decu. Zalosno je sve to i zato dosta zena trpi i cuti...

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2103
14.4.2014 19:12:03   
Anoniman
i ja se slazem sa jovicom. i cak da nije tog finansijskog momenta, ima i drugih stvari koje otezavaju. sta ako nema baba, deda ili vec nekoga spremnog da pomogne i oko drugih stvari, tipa dete zavrsi sa skolom u 1 - 2 h i sta posle ako mama ne dolazi kuci pre 5 - 6? da od te plate moze da izdvoji i za dadilju?

(odgovor članu ivaMark)
  Direktna veza do poruke: 2104
14.4.2014 19:24:49   
World
Kod nas je problem sto ljudi ni sa dvije plate ne mogu da priuste stosta, a kamoli sa jednom, bez obzira da li se radi o muskarcu ili zeni. Tesko je bez necije pomoci bilo sta postici u tom smislu.

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2105
14.4.2014 20:35:57   
Lu
Niti radim, niti imam roditelje žive niti brata ili sestru ali sam sigurna da batine trpila ne bih. Inam dvije ruke i dvije noge i ne bojim se života, to je stvar principa. Nema tu kalkulisanja, pomoći roditelja, pomoć države itd. nego uzdaj se u se i u svoje kljuse.
Niko ne zna kako bi prošao kroz takvu situaciju i ne može znati. Treba imati svoj stav a moj je da volim sebe vise od ijednog muškarca na ovom svijetu i previše sam sebi dragocijena da mi neko uništava život a ja da pasivno da sudjelujem u tome i tako odgajam svoje dijete...ne u mom životu!

< Poruku je uredio Lu -- 14.4.2014 20:37:50 >

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 2106
14.4.2014 21:05:58   
tijatija
Ja stvarno ne znam sta bi sad , da me mm maltretira ( fizicki ili psihicki) sa cetvoro dece... Kao prvo, sud bi mi oduzeo jer nemam primanja ni stambeno nisam obezbedjena.Morala bi da podjem a da ostavim decu sto ni u snu ( trezvene glave) ne bi ucinila... Zaposlila bi se max bi imala platu 400e a sa tim ne bi mogla ni ja sama a ne sa cetvoro dece.Neznam ni jednu zenu koju koja bi sa svojim primanjima mogla to da priusti sa dvoje ili troje dece.Meni bi minimun trebalo 1500e mesecno a stvarno ne znam gde se te pare mogu zaraditi... Kod nas ti profoseri nemaju vise od 700e ,DR isto tako. Mozda su u SR. po tom pitanju vece plate pa je izvodjivo ali ovde ti NE pomaze ni jedna diploma a da mozes da prebijes pre 1000 a sve manje smatram da je nedovoljno da zena moze sama sa decom.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 2107
14.4.2014 21:10:37   
Olga75
ma sve to stoji , klete pare
ali da li je bilo ko od nas rodjen da ga neko maltretira pa desetoro dece da mu rodimo ?
i sta deca imaju iz svega toga : traumu , strah , obrazac ponasanja user posted image
jednom kad te neko udari , tucice te dokle god da mu dozvolis
i na kraju neko ide u kovcegu a neko ide u zatvor a deca ? u domove , hraiteljske porodice, sa ogromnim bolom i bivaju duboko nesrecna i ostecena

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 2108
14.4.2014 21:18:23   
tijatija
deca neduzna sve ispastaju... user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 2109
14.4.2014 21:29:48   
Ushtipak
Olga, sve se slazem! Bolje svi gladni, nego prebijeni, ubijeni, zatvoreni, oduzeti od roditelja i traumatizovani do kraja zivota. Moja majka je presekla i ostala sama sa dvoje dece, jedno je bilo beba. Radila je ponekad i 20 sati dnevno, a spavala 4, cuvao nas je ko je stigao i mogao, svaku nasu bolest je jadnica otplakala jer je morala da uzima bolovanje, a to znaci manje para. Za rucak smo imali pirinac sa jednim batkom, pa mama podeli meni i sestri meso, a ona sam pirinac jede. Nikad nismo imali cokoladu u kuci ili koka kolu, nove stvari nismo dobijali, nego od rodjaka i prijatelja noseno, pa prvo nosim ja, pa sestra. Vama to mozda zvuci cudno, ali tako je bilo, i nismo zato odrasle manje voljene, pa ni manje elegantne.user posted image Da napomenem da je mama fakultetski obrazovana i da je radila visoko strucne poslove, ali naravno to se kod nas isto slabo placa. Tako da, naravno da za normalno funkcionisanje porodice trebaju dve plate, ali bolje se organizovati tako da se zivi sa minimumom para, a sa maksimumom bezbednosti, ljubavi, mira i sloge. Nema tih para zbog kojih bih trpela da me neko udari. Ako ni zbog cega drugog, ono zato sto je siledzija siledzija, i pre ili kasnije, udarice mi i dete.

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 2110
14.4.2014 21:40:28   
Ushtipak
I ne bih rekla, eto, iz licnog iskustva, jer sam imala jedan brak iza sebe u kome sam dobila samar i posle tog samara jos ihahaj dve godine bila u tom braku - zato kazem, ne bih rekla da su finansije glavni razlog da se ostane u braku sa nasiljem. To je samo izgovor! Glavni razlozi su ono sto i Taca navodi, a ja sam to cula i od sebe, i od drugih zena: on me ipak voli, imamo i divnih trenutaka, kako sve da napusti i da krenem ispocetka... A ne shvataju da to nije ljubav! Ljubav nije kad ne osecas mir u svom domu, nego stalno gazis ko po jajima, da ga ne isprovociras. Ljubav nije kad trcis kuci s posla, da ne bi bilo sumnjivo gde si bila i sto si se zadrzala? Nije ljubav kad ne znas u trenutku kad ce da plane i sta si zgresila. Nije ljubav kad trazi mane i tvojim rodjacima i prijateljima i tebi... I tek kad sam shvatila da moj bivsi muz mene uopste ne voli, nego je manipulator koji dobro zna kad je preterao, pa me onda mazi, ljubi, kupuje poklone da bi me zadrzao pored sebe kao gusku koja ce da mu sluzi za izivljvanje, tek kad sam to shvatila, presekla sam i rekla sebi: nek me ubije, ali vise me nece imati i tacka. I naravno, sta mislite? i dalje je sam. Godinama ga niko nece, propalicu i sileziju, a ja sam se zavaravala da je on "ipak dobar covek". To su gluposti. Dobar covek ne udara. A narocito me je potreslo sto ej Taca napisala da ne bi trpela batine koje ostavljaju modrice, ali samar je otrpela. To me podsetilo na mog bivseg koji je advokat i koji mi je posle samara rekao da to nije udarac, nego je to pravno gledano "uvreda", kao da me, na primer, pljunuo. Ma odvratno, kad se sad setim...

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 2111
14.4.2014 21:48:06   
tijatija
Ne ja nisam rekla da po svaku cenu treba ostati u braku , naprotiv . Samo sam nabrajala cinjenice da je tesko poci sa decom ( pogotovo ako ih je vise) i da je mala verovtnoca da deca pripadnu majci * dajem primer kod mene mm bi se svim silama trudio da pripadnu njemu) i naravno bi mu pripala jer je on stamb. obezbedjen i ima stalan posao . Sta onda???Poci i ostaviti decu?? Nije problem jesti sira i hleba , i ici u staroj odeci i majka da radi po 20h dnevno a ko ce tu decu da cuva? Zbog toga zene trpe nasilje , nazalost, i dok se situacija u drzavi malo ne promeni bice tako i dalje.

(odgovor članu Ushtipak)
Direktna veza do poruke: 2112
14.4.2014 21:48:16   
Olga75
draga Ushtipak , ti si bas svasta prezivela user posted image
nek si se ti otrgla i pocela novi zivot , svaka cast

(odgovor članu Ushtipak)
Direktna veza do poruke: 2113
14.4.2014 21:56:36   
Ivanka 75
Moj tata je moju mamu (dok su jos bili u braku) jednom udario ona njega gadjala stolicom user posted image
Nikad vise nije diagao ruku na nju.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 2114
14.4.2014 21:59:35   
tijatija
Mene samo interesuje dali se te zene brane? dali uzvracaju udarac? Cinimi se da bi ga do nesvesti tukla user posted image ako ne bi mogla odma da mu vratim ali na spavanju bi mu vrtaili trostruko vise user posted image ili barem mislim tako
user posted image

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 2115
14.4.2014 22:04:14   
anci kv
najgore od svega kada to sve deca gledaju...
Nagledala sam se raznih povreda,naslušala raznih priča u kojima su žene bile na meti muževa. Preko 90% njih je povuklo sve što je reklo i ostalo u takvoj zajednici,iz fin.razloga a bilo je i onih koje su brinule o tome "šta će svet da kaže".

ne daj Bože,ali mislim da bih uzvratila

< Poruku je uredio anci kv -- 14.4.2014 22:05:31 >

"Osmehneš li se deci, ona uzvrate osmehom. Osmehneš li se odraslima, oni se pitaju: “Zašto se ovaj smeje?”Momo Kapor

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 2116
14.4.2014 22:33:58   
serpica

IZVORNA PORUKA: Lu

Niti radim, niti imam roditelje žive niti brata ili sestru ali sam sigurna da batine trpila ne bih. Inam dvije ruke i dvije noge i ne bojim se života, to je stvar principa. Nema tu kalkulisanja, pomoći roditelja, pomoć države itd. nego uzdaj se u se i u svoje kljuse.
Niko ne zna kako bi prošao kroz takvu situaciju i ne može znati. Treba imati svoj stav a moj je da volim sebe vise od ijednog muškarca na ovom svijetu i previše sam sebi dragocijena da mi neko uništava život a ja da pasivno da sudjelujem u tome i tako odgajam svoje dijete...ne u mom životu!

Potpisujem sve!!user posted image Lu

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 2117
14.4.2014 22:54:53   
jovicaa
tija je lepo postavila situaciju. sta ako deca pripadnu njemu, posto si ti recimo na ulici sa 20 000 mesecno. sta onda, ostaviti decu...
mnogo je to kompleksna tema i najlakse je reci ja sam jaka ja bih ga oterala u tri lepe i zbrisala... a mnogo je drugacije kada si zaista u toj situaciji. a tu je i taj psiholoski momenat koji spominjete. ja sam prva rekla nikad u zivotu mene niko ne bi mogao da udari, i kada se to desilo sa jednim bivsim deckom, oprostila sam mu.... hvala bogu pa smo se razisli, ali opet.. lako je reci, a realnost je sasvim drugacija, kao i uvek.
misliti i cvece brati nije isto, kako kaze izreka...

posebno kada nekog volis i imas decu sa njim zeleces da poverujes da moze da se promeni, meni je to potpuno normalna reakcija, ne slabost. svi zelimo da bude bolje i ako nekog volimo zelimo da verujemo da moze da se promeni.... kompleksno je to previse za te izjave ja bih njega.... tambalamba

< Poruku je uredio jovicaa -- 14.4.2014 22:57:03 >

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 2118
15.4.2014 9:49:45   
Olga75
pa jeste komplikovano i zato i jeste ogroman problem
sda da racunamo koliko kosta jedan samar , dve noci straha i mog i decijeg
ne znam , ja samo kazem da niko od nas nije rodjen da ga maltretiraju
a samo nasilnik ima koristi jer bozemoj zaradjuje
i jako malo njih uzmu decu od mama , time uglavnom prete jer znaju da skoro nijedna mama nece ostaviti svoje dete

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2119
15.4.2014 10:43:16   
Peace*

IZVORNA PORUKA: Lu

user posted image user posted image

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 2120
15.4.2014 13:38:39   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: tijatija

Ne ja nisam rekla da po svaku cenu treba ostati u braku , naprotiv . Samo sam nabrajala cinjenice da je tesko poci sa decom ( pogotovo ako ih je vise) i da je mala verovtnoca da deca pripadnu majci * dajem primer kod mene mm bi se svim silama trudio da pripadnu njemu)

naravno! i ja gore kad sam pricala o raznim faktorima, nisam pomislila da je razlog za razvod samo nasilje. pa nije to jedini problem koji se moze javiti u braku i zbog kog zena moze razmisljati da ode.

Ivanka, moja (mudra) prababa je govorila "ako se usudi dici ruku na tebe, ti uzmi i udari ga bilo cim ili cekaj da zaspi" nije bas bila za onaj fazon okretanja drugog obraza :)

a sto se problema tice, osim finansijskih i cuvanja dece, recimo konkretno u mojoj situaciji bi bio problem i sto sam strankinja. da, radim, ali mi je nestabilan posao, radim 8 meseci godisnje i to toliko koliko ima posla, a to ne mogu da predvidim (npr. evo racunala sam da kad bih npr. ostala trudna ne bih imala pravo na trudnicko i porodiljsko jer u poslednje dve godine nemam dovoljno radnih dana). trenutno od skolice zaradjujem manje od 150 evra mesecno sto je otprilike kao jedan racun za struju. i ok, ne libim se posla, ali posla nema ni za Grke, a ne za mene. Da se vratim u Srbiju, mogla bih samo sama jer automatski dete ide muzu (imala bih neke sanse za starateljstvo samo u slucaju da ostanem u Gr). A i papire za boravak produzavam na osnovu braka.

(odgovor članu tijatija)
  Direktna veza do poruke: 2121
15.4.2014 16:38:46   
Didy
Retko koja bi mogla sama finansijski, ali je zato tu alimentacija da klepi po džepu tog nasilnika koji izdržava porodicu i misli da tako ima pravo na sve. Mislim, sve je ovo terorija i znam da ima puno slučajeva kad nađu način da ne isplaćuju alimentaciju, ali po tom vašem ne znam kako žive sve one žene koje su odlučile da se razvedu. Teško finansijski, ali su našle svoj psihički mir koji nema cenu.

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2122
15.4.2014 16:50:18   
bubulence

IZVORNA PORUKA: Didy

Retko koja bi mogla sama finansijski, ali je zato tu alimentacija da klepi po džepu tog nasilnika koji izdržava porodicu i misli da tako ima pravo na sve.

didy moja kuma se razvela 2009. godine i od tada dobila 5000din "alimentacije" . tuzila ga 2011. i dobila na sudu ali opet ni dinar joj nije uplacen. on redovno izlazi iz drzave i ulazi, za ocekivati je da ga uhapse na granici ali eto nisu. njeno dete je u medjuvremenu krenulo u skolu i sva sreca sto ima brata koji joj pomaze jer sama ne bi mogla nikako. zivi od jedne plate, i ok, sada bi drugi rekli da nadje jos jedan posao ali sta onda da radi sa detetom dok je na poslu npr uvece? da ne pricam da nije zdrava i da jedva radi i ovaj posao...
i sta da nema tog brata da joj daje 200e mesecno, ponekad i vise? e da nema tog brata i ona bi jos uvek trpela sve i svasta jer ne bi imala od cega da zivi sa detetom..

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 2123
15.4.2014 16:55:40   
Didy
Zato sam i napisala d aima slučajeva, ali ja nešto mislim da su to više izuzeci nego pravila. Bar ja ne poznajem nijednu koja se razvela, a ne dobija alimentaciju.

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 2124
15.4.2014 17:31:01   
Lu

IZVORNA PORUKA: Didy

... ali po tom vašem ne znam kako žive sve one žene koje su odlučile da se razvedu. Teško finansijski, ali su našle svoj psihički mir koji nema cenu.

Žene se razvode i za manje od udarca, ali ja se više ni ne čudim tolikom nasilju nad ženama kad i same nalaze opravdanja za ostanak sa nasilnikom a onda se pitaju gdje je država, gdje je rodbina...
A šta mislite šta treba da rade žene kojima umre muž, da se odmah ubiju, i djecu i sebe jer od čega će da žive?
Ni jedna nije umrla od gladi niti su im djeca, a ne da im je bio teško to mi ne možemo ni zamisliti koji nismo doživjeli ali ŽIVE, guraju dalje same sa svojom djecom, na sve načine bore se i ponosne su na to!
Boli državu đon što je nekome umro muž a i familija će da pomaže malo u početku poslije svako sebi, tako to ide nije dužan niko nikoga da uzdržava svako ima svoj život i svoju obitelj!
Ok, evo prihvaćam da postoje žene koje bi udaranje trpile za novac(novac je ovdje samo igovor al ajd), ja ne bi!
Samo ne znam koji će to nasilnik da joj daje novac i da se brine za djecu, koja će usput gledati tuču a i biti tučena.
Svi mi imamo izbor!

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 2125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  83 84 [85] 86 87   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  83 84 [85] 86 87   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here