Ushtipak
|
Olga, sve se slazem! Bolje svi gladni, nego prebijeni, ubijeni, zatvoreni, oduzeti od roditelja i traumatizovani do kraja zivota. Moja majka je presekla i ostala sama sa dvoje dece, jedno je bilo beba. Radila je ponekad i 20 sati dnevno, a spavala 4, cuvao nas je ko je stigao i mogao, svaku nasu bolest je jadnica otplakala jer je morala da uzima bolovanje, a to znaci manje para. Za rucak smo imali pirinac sa jednim batkom, pa mama podeli meni i sestri meso, a ona sam pirinac jede. Nikad nismo imali cokoladu u kuci ili koka kolu, nove stvari nismo dobijali, nego od rodjaka i prijatelja noseno, pa prvo nosim ja, pa sestra. Vama to mozda zvuci cudno, ali tako je bilo, i nismo zato odrasle manje voljene, pa ni manje elegantne. Da napomenem da je mama fakultetski obrazovana i da je radila visoko strucne poslove, ali naravno to se kod nas isto slabo placa. Tako da, naravno da za normalno funkcionisanje porodice trebaju dve plate, ali bolje se organizovati tako da se zivi sa minimumom para, a sa maksimumom bezbednosti, ljubavi, mira i sloge. Nema tih para zbog kojih bih trpela da me neko udari. Ako ni zbog cega drugog, ono zato sto je siledzija siledzija, i pre ili kasnije, udarice mi i dete.
|