Peace*
|
Grejp jede, tj pije (isto sr drugo pakovanje), a limetu nije probao jer je ni ja nikada nisam probala, pa mi nije palo na pamet. Ja kupujem limun, a ne limetu, i koliko god da sam 99% sigurna da je to isto, znaš da sam ja psiho koji sve uvodi zasebno. A konkretno taj sladoled nije probao jer je to nov ukus ove godine, i par dana pre toga su tek napunili frižidere sladoledom, i onda sam bila očajna što nema breskve koji je pre jeo, pa smo mu dali narandže/ananas, i kao, super, rešili smo problem, i onda iskrsne nov ukus i sve one sklone... Ali, evo probao je, i sada je sve ok. Djusko, da li ti mažeš bebu nekom kremom? Evo o čemu razmišljam. Moj Marko sada ima već 3,5 godine, i ja ga i dalje mažem Mustelom Stelatopiom. Sada ga više ne mažem svako veče, ne mažem ga tako detaljno kao kad je bio mali, ali čim izostavim mazanje više dana za redom, makar na listovima se pojavi suva koža, koju raščeše i stvaraju se krastice. Sada već prolaze na 1-2 mazanja mustelom, ali kao bebi nije prolazilo. Mislim da se ti sem sa alergijom susrećeš sa ekcemom. Ekcem se mora negovati. Kada je Marko bio mali, kupala sam ga u Mustelinoj uljanoj kupci a mazala sam ga celog 2x na dan Galsanom (imaš da kupiš u apoteci). Jedna dr mi je rekla da ga mažem tako da mi beži iz ruku kao riba. Bitno je da ga ne obučeš dok se ta krema malo ne upije, što postižeš trljanjem, znači dobro utrljavaš kremu u kožu. Pokušaj da neguješ bebu nekom kremom redovno, pa onda vidi dal zaista reaguje na namirnice ili je to prosto ekcem, koji se pojavljuje na promenu vremena, na pad imuniteta, na stres, na zube, ma na svašta nešto.
< Poruku je uredio Peace* -- 14.4.2014 8:24:48 >