|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
1.4.2014 9:06:56   
Peace*
ručak (pasulj)...kao deca ga ne vole

Kako ne vole??? Pa to je jedini ručak za koji sam bila 100% sigurna da ga je Luka pojeo u vrtiću. user posted image

Poc, faza lepljenja za mamu će proći brzo, ali kao što Torbi kaže, nemoj da je treniraš, pusti je da ti visi oko noge. Nemoj zatvarati vrata za sobom, pusti je da uvek može da te nađe bez prepreke. user posted image Ja ni dan danas ne zatvaram vrata od WC... user posted image

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 901
1.4.2014 13:28:14   
jole82
Haha pa to mi rekla "ona" teta user posted image Da deca uooopšte ne vole pasulj...

Danas nije pojela ceo ručak..bila musaka..a vidim na kolicima ostatke, da je malo i zagorela i da su svi tanjiri više puni nego prazni...tako da...

Inače i danas je teta imala biser, čisto da ni meni ne bude dosadno tih 5 min u vrtiću..
Pitam kakva je bila..."Pa majko malo je jela...ona plače ide za nama"..Pa reko jel ima bar neki momenat da se odvoji i da se nesto sama zanima..."Pa nema koliko ja znam stalno nas prati u stopu..I još nešto majka..prekosutra je roditeljski pa ću svima da vam kažem---današnja deca neće da zvaću hranu, njima su skroz atrofirale vilice...vi im sve pasirate i oni samo gutaju ko guske i onda se dave..Evo danas joj dajem supu (Moram da napomenem da me nije videla da ja sedim ispred dok joj je davala supu-Ljudi moji onim tempim ne bih ni ja mogla da pijem iz onolike šolje a ne T!!!! E ono je šopanje ko gusku da poji!!) i ona majko uzme gutljaj i ja ne znam prosto da li će da proguta ili da se udavi...eto to dotle ide majko, da znate!" (Pa supa nema veže sa žvakanjemuser posted image )..A pitam je pa jel ona zadovoljna kako to ide..kaže "Jesam majko sve je to normalno, ma super nam je Teica" WTFuser posted image

I naiđe nam druga vaspitačica koja ne zna da sam pričala s ovom...pitam opet isto..kaže T je super i baš su zadovoljne kako napreduje-sutra spavanjac...plače 10-15 sekundi kad je ostavim i smiri se..a posle ako se neko baš rasplače onda i ona malo...i ona kaže da ide za njima al ne baš stalno...i da je to normalno i dobro, jer bilo bi naopako da beži od njih, znači da nema ni poverenja u njih...pitam za žvakanje izokola...kaže pa ona je mala da bi jela ko ovi od 2 godine i da sasvim lepo žvaće (Inače T odavno jede što i mi! i ja nemam problem neki sa žvakanjem)

I tako da ne davim višeuser posted image i ja vidim po T da je sve OK...tako da ne brigam...
Jedva čekam sutra i to famozno spavanje da vidim kako će da protekne..

< Poruku je uredio jole82 RR -- 1.4.2014 13:41:48 >

Enyoj the silence!

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 902
1.4.2014 14:27:22   
Peace*

IZVORNA PORUKA: jole82 RR

Haha pa to mi rekla "ona" teta user posted image Da deca uooopšte ne vole pasulj...

Ta teta je definitivno lupljena mokrom krpom po glavi. user posted image

ps. Ja sam žvakala supu kao mala. Sećam se da keva odlepljivala. A meni nije bilo jasno što je besna kad moram rezance da sažvaćem. user posted image

Tasha

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 903
1.4.2014 14:34:26   
jole82
I eto ti...ispade moje dete se "davi" a ne žvaće navodno...sigurno je i ona žvakala rezance il šta je već bilo u supi...pa ona reče kad "uzme gutljaj (od kog bi se btw i ja malo zaustavila) ja ne znam hoće li da proguta ili da se udavi"..

Ma ne mokrom krpom...mokrim natopljenim farmerkama je ošinutauser posted image
A tek koliko viče kad govori...pa em piskav glas em se dernja...užas..i stalno je nakežena sve zube da joj vidiš...čak mislim da je i na nekeim lekićimauser posted image

< Poruku je uredio jole82 RR -- 1.4.2014 14:41:31 >

Enyoj the silence!

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 904
1.4.2014 14:50:47   
Maslacak15
Evo mene kao levo smetalo da sekiram razrednu umesto da pisem ovaj book chapter koji nece sam da se piseuser posted image . Naravno nemam pojma kako T jede supicu, sigurno je mnogo slatka, ali i ja sam imala utisak u Srbiji da se bebama mnogo duze pasiraju stvari nego sto je to ovde slucaj. Prosto kao trend. Sigurno ima razlicitih mamauser posted image . Ovde je uobicajeno da se deci vec sa osam devet meseci nudi takozvana finger food. I mnoga deca vec pre godinu dana su vicna jedenju kifli, hleba, kockica voca mekanog i zvacu super. Cak i ako imaju samo par zuba, U Srbiji pak ja znam mnogu gdecu gde se pasiralo glatko do 10, 11 meseci pa cak i kasnije.
Meni je to zabavno da poredim razlike u mentalitetu i filozofiji, ima gomila stvari za koje mislim da nemacke majke nisu u pravu i da se to bolje u Srbiji radi ( da nebude da su mi isprali mozak hihi) ali kad je hrana u pitanju cini mi se da je bolje imati vise poverenja u bebece sposobnostiuser posted image Puno vas sve pozdravljam.

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 905
1.4.2014 15:02:19   
jole82
Hahaha Maslačak user posted image
Ma ja se slažem sa tobom...i sa i bez zuba...T fala Bogu ima odavno 16 zuba tako da žvakanje nije problemuser posted image
Jede odavno ono što i mi...supe i čorbe joj da dajem i to velikom kašikom... to još neće sama kašikom..probamo stalno..al gospodjica je fina i neće da bude musava i sa mokrim rukamauser posted image ...al sama jede komadiće mesa, ribe, krompir, voće, hleb, kifle, plazmu...čak i juri ono sitno ..kad joj skuvam mešavinu graška šargarepe i kukuruza ...natrpa u šaku koliko može da za'vati i u usta-naravno nešto i ispadne(ali samo rukama...neće kašikom..samo klima glavom levo desno kad joj dam kašiku i vraća mi je...prosto to neće još sama i ok...)
Evo danas posle vrtića naseckala sam joj krušku pristojne komade...u činijicu...uzima sama iz nje i jede..
Tako da teta definitivno nije baš izbaždarena..

Enyoj the silence!

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 906
1.4.2014 15:07:36   
Torbica
Slazem se sa Maslacak. Ja sam prestala da blendam sa nekih 8 meseci, pa gnjecila... Znala sam da ce dete da mi krene u vrtic sa 11 meseci kad se vratim na posao i da u vrticu nema blendera... I jako smo dobro prosle, obe, ja mirna jer je dete sve jelo a ona sita. Isto sam i sa drugo dvoje primenila.
Nego, problem je u velikim grupama i prenatrpanoscu jaslenih grupa. Neverovatno, kod mog sina ih ima 40 upisanih!!!! ALO! Mislim, moje dete je rano pocelo samo da jede kasikom, ja sam od onih da pustim da se kobelja i snalazi jer nece mene biti uvek tu da odradim umesto deteta, tako da mi nemamo problem. Ali gomila njih nazalost ima. user posted image Kazu sestrice da deca vriste i da ne mogu da docekaju, a da moje dete za to vreme uredno jede i trazi repetu. Mislim, gomila stvari se uci u hodu ali neke mame previse brinu, pasiraju, dugo hrane pa dete ni nema motivaciju da uci. Kod nas je ovako - Postavim i sednem pored da pripomognem ako treba, uskacem samo kad nastupa totalni haos. user posted image
Teica je ekstra, nema tu sta, a njihov je posao da se dobro organizuju i nahrane svu decu, pogotovo najmladju. user posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

Direktna veza do poruke: 907
1.4.2014 15:10:00   
Maslacak15
user posted image user posted image za T !! Ma mala je ona za kasiku, treba probati pa ce prihvatiti vremenom ali sve i da je uzme mala je da bi umela da jede vesto kasikom. Rekla bih i ja da tetu mrzi sto mora da hrani bilo koga ali neko bi mogao da je upozori da joj je to posao user posted image . Tako je to kad si vaspitacica u jaslicama,

Joj sto me mrzi da radim user posted image

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 908
1.4.2014 17:37:23   
Torbica
Moje pile u vrticu je danas ugrizao drugi decak.... Taj je ustvari ugrizao tri deteta danas, ni kriva ni duzna, sreca pa kroz bodic, do krvi, nije veliko ali opet. E to je to, mnogo ih je.... Dosao do mog sina i krenuo da mu otima, ovaj ne da i ne odustaje i ovaj ga capio... Mislim, realno to je sekund, sestrica mi se pravda ali nemam ja prema njoj neki bes, dok je videla - gotovo....
A da, za kasiku su oko godine ipo prilicno spretniji, to je nase iskustvo, do tad rucica pomaze. user posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

Direktna veza do poruke: 909
1.4.2014 20:35:02   
jovicaa
a kako funkcionise odvikavanje od pelena i vrtic?
posto ja makija vec 2 nedelje odvikavam, on i dalje pisa svuda, pa ne znam sta onda sa vrticem? kada krene? posto jos uvek ne ide.

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 910
1.4.2014 20:45:53   
Moiraina
Nama je danas bio prvi dan (17,5 meseci). Bio je na sat vremena, 9:30-10:30 i vodila ga je moja mama. U isto vreme je došla još jedna devojčica na adaptaciju i nju je vaspitačica prvu uvela, devojčica se rasplakala. Za to vreme je moj sinak otvarao ormariće, peo se po klupicama, pokušavao sam da uđe u sobu... Onda je vaspitačica njega uvela i moja mama je odmah izašla, kaže da ga nije čula da plače. Posle sat vremena je došla po njega, jedva su uspeli da ga izvedu iz sobe, zaigralo se dete nekim igračkama user posted image Kaže vaspitačica da nije uopšte plakao i da se sve vreme igrao. Videćemo kako će biti sutra, ostaje opet sat vremena. Nadam se da će se brzo adaptirati i da neće početi da pravi problem kad počne da ostaje duže i kad shvati da će tamo ići svaki dan...
Inače, ja hranu odavno ne blendam, on ima 16 zuba i savršeno žvaće, ali ne zna da koristi kašiku ni viljušku, ne zna još sam da pije iz šolje... Jedva sam odučila i moju mamu koja mu je do nedavno bukvalno sve blendala (plaši se davljenja), a vikendom i za večeru najnormalnije jede sve što i mi, neblendano.
Što se tiče starijeg sina, kod njega u grupi vaspitačice na svakom roditeljskom govore kako deca uglavnom traže da ih one hrane (mlađa vrtićka grupa, znači oko 3,5 godine), da skoro niko neće da jede (a moje dete uredno traži dodatak, kao da ga ne hranim kući user posted image ), da su deca jako nesamostalna i da se što više na tome radi kući sa njima. Ali, džaba ta priča kad kod njega u grupi ima 32 dece a na roditeljskom svaki put 10 roditelja (i to uvek istih)...

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 911
1.4.2014 20:48:57   
adulence
I mene to zanima kada krece u vrticu?
IZVORNA PORUKA: jovicaa

a kako funkcionise odvikavanje od pelena i vrtic?
posto ja makija vec 2 nedelje odvikavam, on i dalje pisa svuda, pa ne znam sta onda sa vrticem? kada krene? posto jos uvek ne ide.

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 912
1.4.2014 20:56:14   
Moiraina
Mi smo sa odvikavanjem počeli tog leta kad je punio 2 godine. U našem vrtiću ih u tom uzrastu u određeno vreme poređaju na noše, pa ko šta uradi - uradi. Ostatak dana je bio u peleni dok ja nisam otišla na trudničko i počela ozbiljnije kući da se bavim odvikavanjem. To sam rekla i vaspitačicama i one su rekle da će obratiti pažnju (on još nije znao skoro ništa da priča, ja sam mu objašnjavala da mora da signalizira vaspitačicama kad mu se piški). Za dnevno spavanje je bio u peleni. Naravno, kiksevi su se dešavali u početku često, pa sve ređe i na kraju je ostao u peleni samo za dnevno spavanje. Ipak sam veći deo posla oko odvikavanja odradila ja, bila sam kući na bolovanju i on nije ostajao puno vreme u vrtiću.

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 913
1.4.2014 21:21:03   
jovicaa
mene zanima da li one uopste to prihvataju kao dete se odvikava od pelene, pa mu ne stavljaju nego ga presvlace kad se upisa?
ili ce mu staviti pelenu zato sto ima je tako lakse?

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 914
1.4.2014 21:27:11   
Moiraina
Pa ja kad sam pocela da ga saljem u vrtic bez pelene vec je bio donekle "utreniran", nije se upisavao svaki cas. Kao sto rekoh, desavalo se da se upiski, one bi ga presvukle, ne bi mu stavljale pelenu (osim u to vreme samo za spavanje). Jednom su ga samo ostavile u peleni kad se upiskio dva puta u toku tog dana, pa je ponestalo preobuke. Posle spavanja bi mu skinule pelenu i tada su obicno svi isli na nosu.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 915
1.4.2014 21:30:21   
bubulence
kod Eme u vrticu prvo nisu nista radili po pitanju skidanja pelena, a kasnije kada su krenuli sa 'grupnim' odvikavanjem stavljali su ih na nosu posle dorucka, pre i posle spavanja i jos jednom pre polaska kuci ( mi smo odlazili po nju u pola 3) . posle nose su im prvo vracali pelene a kasnije ne znam jer se E jako brzo odvikla od pelene. bilo je majki odnosno roditelja koji su insistirali da se deca ne stavljaju na nosu zbog stresa tako da smo mi u jednom trenutku davali usmenu saglasnost za skidanje i stavljanje na nosu

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 916
1.4.2014 21:35:31   
Torbica
IZVORNA PORUKA: jovicaa

mene zanima da li one uopste to prihvataju kao dete se odvikava od pelene, pa mu ne stavljaju nego ga presvlace kad se upisa?
ili ce mu staviti pelenu zato sto ima je tako lakse?

Stvar dogovora.
Cerku sam odvikla na leto, sa pune 2 god, a za sina su sestrice insistirale da je stalno suv i da samo donesem dovoljno preobuka, da je zreo, isto sa pune 2 god.
Generalno u nasem vrticu ih stavljaju stalno, od kad krenu, evo i mali u jaslicama od starta ga stavljaju. Njima je lakse da prospu nosu nego da presvlace.
Ima tema user posted image

< Poruku je uredio Torbica -- 1.4.2014 21:36:32 >

Patrijarh Pavle

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 917
1.4.2014 22:30:03   
pocahontas
mi ove nedelje ne idemo u vrtic, u subotu se probudila sa krmeljivim ocima da bi se situacija pogorsala i na kraju je dobila i temperaturu..juce smo isli u dz i dobili antibiotik na osnovu petominutnog pregleda kojim je ustanovljeno da su pluca cista, usi zdrave a grlo blago crveno, ali kao zato sto vec dugo kaslje i ima zeleni sekret iz nosa treba antibiotik...bez brisa, bez ks...odlepila sam, al to je za drugu temu....i nema vrtica do kraja nedelje..

uf sto se tice zvakanja, ja sam tu jako omanula, sama sam kriva i nema opravdanja, moj strah je posledica cinjenice da mi se u prvom satu kad sam je donela kuci iz porodilista zagrcnula i poplavela u licu za 15 sek. a ja se usr... i od tada imam panican strah samo da se ne zagrcne..ne pravdam se niti mislim da moji strahovi smeju da uticu na njeno dobro, ali eto vec sam napravila glupost pa sad popravljam. ona ima 7 zuba u ustima koji su potpuno nikli i jos pet koji su tek krenuli...

kod nas u skolici ih stavljaju na nosu jos od jaslica, moju ne forsiraju jer je tek krenula pa kazu da jos ima vremena za nosu....

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 918
1.4.2014 23:42:24   
adulence
I kod nas stavljaju na nosu od samog starta...tako da uvek kada dodjem po ivku oko 3 cekam da zavrsi sa nosom....

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 919
2.4.2014 8:27:32   
jole82
Danas je 13. dan kako ide u jaslice...a za moje dete se od kako se rodila ispostavilo da joj je 13. lucky number..
I jutros u antreu ispred dve grupe, gde se presvlačimo plaču dve devojčice a moja T se nešto kezi...meni bi čudno.. kad pitam je jel se ti to smeješ? a ona na sav glas..aha ha ha ha i poče da tapše user posted image
Ufff reko al će da bude plakanja posle ovoliko cerenja...jer to je trajalo oko 3 minuta dok je teta došla po nju i sve vreme se smeškala i smejala...
I dade je ja teti -ona ništa...ni grimasu da napravi--sve najnormalnije... dajem teti pelene dogovaramo se za spavanje (danas prvi put) a moja T me gleda, pa u tetu pa kao prati šta mi pričamo i ništa okrete se i ode sa tetom...ja i dalje u čudu i ostadoh malo da špijuniram ...stavila je u stolicu da doručkuju i ništa i dalje...samo je lupala šakom po stolu u stilu gde je bre ta hrana user posted image

Ja ga malo oduži...izvinite al ja sam u šoku i dalje...da se ona nije ni malo smorila ni zaplakala...
Mislim nemate pojma koliko mi je drago user posted image al baš sam se začudila...
Ne očekujem čudo...da će da zaspi na keca, sve pojede i igra se sa drugarima-sve to danas...al ovo je baš super da eto bar tog početnog plakanja nema

Enyoj the silence!

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 920
2.4.2014 8:40:15   
Peace*
uf sto se tice zvakanja, ja sam tu jako omanula

Sa drugim ćeš drugačije. Opusti se ženo, ja ne poznajem nikoga odraslog da ne zna da žvaće, tako će i ona naučiti, samo malo vremena treba. user posted image
Kad budem napokon došla na neko RR druženje, podseti me da ti pokažem kako moje mlađe jede, fras ćeš dobiti. user posted image

Jole, moje mlađe je od prvog dana plakalo kad dođemo po njega. user posted image Verovatno je to uticaj starijeg brata i toga da je sve vreme gledao kako Luka ide u vrtić i gle čuda, svaki dan dođemo po njega i vratimo ga kući user posted image ... htedoh reći da su deca različita i nije nužno da plače. Možda je ona prosto tip deteta koji voli vrtić. user posted image

Tasha

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 921
2.4.2014 10:06:26   
cockic
sto se tice pelena meni su za ceru rekle vaspitacice da joj vise nedonosim pelenu za spavanje,mada njoj se desi da omane kad dugo spava mislim na oko 3h spavanja,sto je sad retko.a kad spava krace onda se neupiski.tako da sam joj ja uvela nudjenje piskanja pre spavanja i za sad vec par dana se neupiski.tati se upiskila za vikend.meni za ova dva dana nije.vaspitacica mi je rekla da nema potrebe mora ih izbaciti do vrtica sto ce biti sad 1.jula.tako da mi dnevnu vise nestavljamo.

a zato nocnu ne znam kad cu izbaciti.moram da obezbedim duseg sa vise musema pa da probam.ali ipak cekad da bude jos toplije.sina nisam budila da piski nocu i stvarno se retko kad nocu desilo da omane.probudi se sam i trazi ako mu se piski.kad bi i sa njom bilo tako lako izbacivanje nocne bilo bi super.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 922
2.4.2014 10:15:23   
cockic
e Jole tako i moja cera mozda je kenkala treci dan kad je ostala na spavanju,ali samo tad i vise ne.i evo kako je dosta pauzirala vrtic ona super reaguje.nije isla od decembra i krenula prosli pon.sve super a nije rekla sama ode do svoje sobe i vaspitacica.onda je opet isla samo u prosli pon jer razbila bradu kuci to vece i sili je pa je tek krenula danas i opet nista jos otisla kod vaspitacice i grli je user posted image

dok mi je sin vristao 6 meseci i bacakao se kad treba da udje kod vaspitacica.skroz su razliciti.mislim i on se smirio odavno ide sad super nema plakanja.nekad mu se ne ide,ali cuti i ide.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 923
2.4.2014 11:21:24   
Olga75
ja moram da vas pecnem i zamolim da koristite pretrazivec
evo tema ZVAKANJE

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 924
2.4.2014 12:49:01   
Moiraina
Drugi dan prošao identično kao prvi. Utrčao je u sobu, sve vreme se igrao nekim igračkama, kidisao na sve živo, kad je došla moja mama po njega jedva su ga odvojili od igračaka. Sutra ostaje sat i po. Joj, samo da sve prođe ovako glatko kako je počelo...

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

SVE JE POŠLO NAOPAČKE, ZA VRAPCE I MAČKE
video
Pesma iz legendarne emisije za decu - Na slovo, na slovo. Autor: Duško Radović; Peva: Vlastimir Đuza Stojiljković.
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here