Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 19.3.2014 12:23:46
|
|
|
|
adulence
|
jole ,tacno znam kako ti je jer mi je jos uvek sveze sve,meni je to vaspitacica lepo objasnila njima je prvi dan super jer se osecaju kao u igraonici ,sve im je novo,ali onda pocinju da uvidjaju da tu ostaju bez nas,ali i to prodje,plakace ,meni je iva dva puta cak plakala kada udjemo u dvoriste od jaslica cim vidi zgradu,a sada kada dodjem po nju i krenemo ka kuci ona krene da se vraca u vrtic.
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 19.3.2014 12:40:04
|
|
|
|
jole82
|
O duša draga Mene je smorila u stvari tetina rekcija jutros, a T je ovo drugi dan...i to mi se ne svidja... Meni stvarno nije problem što ona plače (ne kažem da volim to...)ali malo me je neralno očekivati posebno od vaspitačice, da neće biti negodovanja...bila je u fažonu ko da idemo 2 meseca u jaslice, pa uff majka teško njoj ide ovo privikavanje...i znam da ne mogu ja tu mnogo...ne mogu ja da T napravim dan onako kao ja mislim da treba već će morati da se privikne na tete i dugare...a posebno što T stvarno nije plačko i prilazi deci uzima im igrače i ne buni se kad njoj uzmu...mislim napolju je tako...ostavljala sam je napolju i po pola sata sa drugarima mog brata...mi odemo da prošetamo a ona ostane sa dečkom kojeg prvi put vidi i nije bio problem...ostala je i kod moje keve i kod druge babe i dede...i po nekoliko sati sa sve spavanjem.. Znam da je vrtić nešto drugo i da mora da odreaguje...samo me je tetina reakcija blago je reći začudila... Al dobro..prilagodiću se, prvenstveno da ja ne bih imala problem u glavi a ni problem sa tetom...valjda bolje znam T od nje..pa kad procenim i kako oset_im, insisitiraću na dužem ostanku..kao što sam insistirala da ne idem s njom tri dana u grupu..već pisah da mi je to tek bez veze... Sreća i da su 3 vaspitačice..s ovom najmladjom je juče bila, a ova treća i meni je delovala najbolja, a i komšinica mi reče da je ta medju ako ne i najbolja u vrtiću...pa uklopićemo se nekako... Hvala drage moje Znam... baš sam komplikovana (kao i uvek)
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 19.3.2014 13:08:58
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Jole evo nama vaspitacice za ovih 6 meseci Teodorinog plakanja nikad nisu tako nesto rekle. Cak stavise vaspitacica nam se smejala kad smo je pitali za psihologa. Rekla je da se kod nje to desava zbog dolaska bebe. I da ce da prodje. Kaze da se vidi da dosta radimo sa njom i da je zrelija od svojih vrsnjaka.Tek je pre nedelju dana prestala da place. Juce je rekla da joj je dosadilo da place za vrtic. Jutros je usla u sobu da me poljubi i izasla sa mm. Sredice se to kod Teodore. Verujem. Mada nema sta da se sredjuje, kad je vec sredjeno. Samo skrenuti paznju vaspitacici sta ne voli. Da nisi ti kojim slucajem devica?
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 19.3.2014 14:55:56
|
|
|
|
jole82
|
Hahaha Sanjice nisam...škorpija sam Pa ovo je ta jedna...srećom ovde druge dve vaspitačice su super...al kod nas tako ide..uvek mora neki baksuz od čoveka da mi se nakalemi, pa to ti je.. Da da to skrenuti pažnju...i ja mislim da je nosanje smorilo..pa se bunila.. A tvoja T je genije dosadilo joj da plače...e baš me nasmeja
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 19.3.2014 19:11:36
|
|
|
|
adulence
|
Jole tako i mi imamo tri vaspitacice od kojih je jedna baksuzava,ali i ona popusta polako...ta jr umela da me saceka sa recenicom majko ona bas ne voli nosu,a iva nema problem sa nosom nikakav,a poslr shvatim da kod ove dve ne place na nosi...ali sve to dodje na svoje
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 19.3.2014 19:24:06
|
|
|
|
jole82
|
Hvala adulence I ja se nadam da će sve doći na svoje vremenom... Samo prosto ne mogu da svarim da sa tako malim ljudima mogu da prave razlike, jer im se neko dete ne dopada ili nemaju živaca.. I meni se od pacijenata koje imam u toku dana neki ne dopadaju ..a neke gledam i mesecima...al nikad niko to nije osetio...svi su dobili isti tretman..bilo da su mladi - stari... buržuji ili neki jad i beda, profesori ili s 4 osnovne...pa ja tako polazim od sebe i to jbg očekujem i od drugih, a posebno kad su malci u pitanju, jer njihov interes je najvažniji..al ima nas raznih...kao i u svakoj profesiji..nego ti znaš da sam ja stari kalimero pa me tako gane ponekad nešto..kad mogu sa ludim babama i dedama dovešću i nju u red...nego ja odma sva fina, stavila do znanja da sam za full saradnju..al očito je to ona protumačila drugačije..sutra je novi dan..javljam šta je bilo Ljubi nam drugaricu
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 20.3.2014 8:58:07
|
|
|
|
pocahontas
|
Jole probaj da zamolis da ostane sat i po, mi smo dva dana samo ostajali sat i iako je plakala (drugi dan malo manje) vaspitacice su predlozile da ostane dva sata jer, kako one kazu, tih prvih sat vremena je najveca frka u skolici, deca dolaze, doruckuju pa dok se to zavrsi one taman posle nekih sat vremena uspeju da ih zaigraju i uglavnom se sva deca smire...drzim vam fige mi smo u utorak prvi put ostali na spavanju i rucku, rekle su mi da je losije spavala, tj. da se budila (ne cudi me jer je to ipak novo okruzenje, novi zvukovi oko nje itd.) i rucak nije ni pipnula, a kazu da nije plakala, juce je, kazu, lepo spavala sve vreme, ali opet nije rucala (samo hleb je pojela ), kazu da je bila dobra, videcemo kako ce biti danas... fora je sto ona i kuci slabije jede, izasao joj je jedan zub pre par dana (ne znam tacno kada, nece da otvori usta ni za zivu glavu) pa je moguce da zato losije jede..u svakom slucaju, ceka je rucak i kada dodje kuci pa koliko pojede, dobije cedjenu pomorandzu malo posle rucka, a od juce sam joj uvela i voce oko pet.. jedino sto sad moramo ranije da je stavljamo na spavanje, vec oko 19h jer ne moze da izdrzi ni malo duze, bude bas nervozna. ona je inace legala oko pola osam, osam i ustajala izmedju osam i devet ujutru, sad je ipak budim u petnaest do sedam pa joj verovatno to nije dosta, a vaspitacica mi je rekla da ne treba kuci da je stavljam jos jednom popodne da spava da bi se navikla na novi ritam...
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 20.3.2014 10:04:20
|
|
|
|
jole82
|
E Poc..pa i ja sam stava da mora to da se produžava..jer šta je sat..i tako svaki dan sat..i ništa nećemo da uradimo jer ona zna da joj sledi sat kukanja i ja dolazim...ovako nek produžava, pa ne može ni ona da plače (tj njače) 4 sata... Ostavila sam je sat ipo...samo sam rekla da ne mogu u 10 da dodjem, jer idem u dom zdravlja (već sam to obavila) i ona ok...al pričah s ovom najmladjom..mada vidim da je i "ona" vaspitačica unutra... Njima je doručak u 8, a dovodim je u 9 kad im je inače vreme za igru..a u 10 je užina, tako da danas ostaje i na užini(ne verujem da će jesti)... Jutros je sve bilo ok dok je teta nije uzela...naravno plakanje..al dobro..medjutim ja sam "zaboravila patofne" pa sam "otišla do kuće da donesem"-tako da one ne znaju kad ću ja da banem nazad...i prišunjah se ...jer sve je u staklu pa vide i oni mene, a deca su me prva snimila Rekla sam da T ne voli da se nosa..čisto da znaju ako se ne smiruje u rukama, nek je puste, pa kad traži nek je uzmu...kaže teta to nosanje je samo dok je adaptacija..pa reko znam..naravno ja to sve fino...al ako ona pizdi što je nosite, onda koja adaptacija...ne voli bre ni ja da je nosam...traži traži uzmem je i posle minut se otima i hoće sama da vršlja.. Elem, opet ću esej da napišem...to kad sam virnila sa patofnama...T na podu puzi i njače..ne plače sad nešto da se ubija od plakanja, niti se zakopala u tepih i nariče... nego onako kmeči pa i podvikne...al mota se po tepihu...tako da javljam kako je bilo posle i opet ću da se prišunjam dok me tete ne snime...taman da imaju u glavi da umem da se šunjam
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 20.3.2014 10:11:59
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Jole ti si genije Kako bih ja volela da se prisunjam, ali do vrtica mora kolima. Zato.od septembra kad budem pocela da radim eto mene u spijunazu. Bas mi prica mm juce kako je jedna vaspitacica ironicno komentarisala Teodorino plakanje. Teodora voli da kmezi. Zovemo je kraljica drame. Kmezi ona tako: "gde su mi maramice". Vaspitacica se okrece prema mm i kaze: "Mi cuvamo decu. Ne cuvamo maramice". Kaze mm nije joj to prvi put da se tako ophodi. Nije ni cudo sto je T ne voli.
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 20.3.2014 10:22:04
|
|
|
|
jole82
|
Hahaha...i mi smo našu od prvih dana zvali "drama queen" kad nije po njenom il ono što je ona zamislila, ako nije odmah..ona udri da njače Pa znaju oni bre..oset_e odmah ko je kakav...al dolijaću im ja..hihihi...mene ne mogu da stave u ćošak... Naravno šalim se malo...fino moram zbog T... Odo po nju...
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 20.3.2014 10:27:28
|
|
|
|
mama micki
|
Evo i mene opet na ovoj temi. Sara danas posle tri nedelje krenula opet u jasle. Kaže vaspitačica nećemo ispočetka, nego da dođem po nju posle ručka, pa kako bude. Plakala je malo kada sam je ostavila, ali čim je videla hranu, odmah se smirila. Obožava da jede i ništa ne odbija. Mi imamo sreće sa vrtićem i vaspitačicama, znam ih još od kada mi je Teodora išla u jasle, pa mi je nekako opušteno. Kod nas nije praksa da mama sedi tu, nego ti kažu da prošetaš pa da se vratiš. Nama je problem jedino uspavljivanje, ali to je problem i kući, tako da neznam kako da im pomognem, ali sigurna sam da će se tete snaći. Jole čitala sam šta si pisala, i mogu ti reći da je tvoja T skroz ok po tom pitanju, moja Sara je prvih nedelju dana vrištala po sat vremena, osim kad jede što pre produžite, pre će se naviknuti, to je neko moje iskustvo. Srećice male, samo da su dobro i zdravo a sve drugo će doći na svoje. Poc, bravo za spavanje u vrtiću i blago vama Sanjice ja bih joj objasnila za te maramice i takvo ponašanje, pa i te maramice plaćaš. ima ih raznih. Ja sam po tom pitanju za sada mirna. Srećno i ljubite dečicu!
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 20.3.2014 11:15:16
|
|
|
|
jole82
|
Evo nas... Danas je sve vreme oko T bila ova mlada teta.. Kaže da je T super dete, da je dobra da je, mirna...a to što je plakala je (naravno) normalno i baš se vidi da je tužna..(jer sam ja namerno pitala jel besnela?...pošto je juče ova druga to rekla ) al ništa dramatično nije plakala..puštala je na pod, pa ona ode pa se vrati kod nje (ne kod ove druge) i traži da je uzme...i malo se smirila kad je prošlo sat vremena, jer je bilo vreme za užinu i svi su posedali za stoliće..Činjenica ona upadne u grupu kad se svi već igraju..ima i malaca od 2 godine, pa se oni nešto kao i igraju...i eto kad je zavladao malo red i ona se smirila...hahaha...voli mala disciplinu..i da je pohvalim jela je jabuku kod tete u krilu (a ja bila ubeđena da neće hteti) I sama mi ta mladja teta kaže da sutra dodjemo u 8,30 pa do 10,30..jer moramo da produžavamo postepeno...ona će plakati, al to će joj pomoći da se navikne..pa od ponedeljka da dolazi u 8,00 kad je doručak do 10,30..pa produžavamo i dalje...OOooo hvala Bogu ..pa ja to pričam juče ovoj, a ona bi je po sat vremena narednih dva meseca, jer možes misliti ona plače Tako da kuliraću matoru, kad je ona na dnevnom redu samo ću da saopštim šta imam, a sa ove druge dve pravim plan.. Žao mi je što je tako, kao da nisu u istoj grupi...bila sam mišljenja da ćemo lepo da saradjujemo sa sve tri, al kad je neko baksuz...nema tu puno priče...al dobro ipak imamo 2/3 većinu, pa glasamo ko u skupštini Eto čisto da adaptacija nije monotona, još neke peripetije...al dobro...meni se čini da je T danas ipak drugačija iako je plakala (moj insekt) pa videćemo sutra...mora da ide na bolje.. Hvala na savetima drage I zaboravih...Veliko bravo za Poc princezu i spavanje..usvojiće i to skroz..a klopica...i mi smo slabiji sa klopom kad zubi zezaju...bitno da je ostalo ok.. I bravo za Sanjicinu Teodoru, što više ne plače :) mama micky čekamo izveštaj :)
< Poruku je uredio jole82 RR -- 20.3.2014 11:16:11 >
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 20.3.2014 11:36:01
|
|
|
|
Peace*
|
Jole Biće to super veoma brzo!
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 20.3.2014 14:56:15
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Jole mora da bude neka zla teta. Bravo za Teodoru.
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 23.3.2014 12:50:51
|
|
|
|
jole82
|
Sad videh da nisam raportirala za petak Ukratko...plakala je kad sam je ostavila...al 5 min...i još u par navrarta isto po par minuta, al kad su druga deca krenula da plaču, pa i ona sa njima krene, pa prestane..i poslednjih 45 min nije plakala i jela je malo jabuke.. Sutra idemo u 8 na doručak
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 24.3.2014 7:14:50
|
|
|
|
mama micki
|
Drugari, mi se sad spremamo za vrtić pa pišem. Četvrtak i petak su bili super, čak je i spavala bez problema, sama se uspavala i nije plakala uopšte. Zaplače se kad je ostavim i čim vidi klopicu prestane, gurmančić moj Ja sutra počinjem da radim, a promenili mi radno vreme, sad je od 07:30 do 15:30h, pa ću morati baš rano da ih vodim u vrtić. Pišem kad se vratim!
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 24.3.2014 9:20:22
|
|
|
|
mama micki
|
E evo ja se vratila, danas nije bilo plakanja uopšte, tako da mogu reći da se lepo adaptirala. Sad može da ostaje koliko nam odgovara, ali ja ću je još danas pokupiti oko 2, posle ručka, pošte će od sutra ostajati od pola 7 do 4, a kako će to proći, pisaću kad stignem. Ljubite dečicu!
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 24.3.2014 12:48:13
|
|
|
|
jole82
|
Mama micki bravo za devojku I nama je bio danas super dan Plakala je naravno kad je vaspitačica uzimala...stigli smo na doručak...pojela 3 zalogaja (al 45 min pre toga je pila mleko). Takav je bio dogovor, a sutra joj ne dajem mleko ujutru da vidimo kako će jesti onda.. Ostala je 2,5 sata ...plakala to na početku i još u par navrata kaže vaspitačica viedlo se da se baš stužila pa dodje do nje stavi joj glavu u krilo...malo se pomaze i onda nastavi po svom... Danas sam je prvi put zatekla(staklena vrataa pa mogu da virim..hihih) da sedi sa drugarima za stolom i jede jabuku za užinu i ne plače (oni tamo malo malo pa jedu nešto ) Kad je teta iznela napolje nije mi je odmah predala(namerno)..a T kad me videla mahula mi pa se onako priklonila vaspitačici i oupšte nije tražila da je uzmem čitav minut dok smo pričale.. Meni ovo deluje skroz ok...al eto pitah i tetu(ovo je treća-konačno i nju da upoznam) šta ona misli ..kaže da je T dobro dete, da joj se svidja kako teče adaptacija...T je najmladja..prvo starije dete ima 17m, pa do 2 godine...tako da je i ona baš zadovoljna "koliko plače" s obzirom da stariji od nje i dalje kmeze i plaču, pa se T mukica samo njima priključi, jer kad niko ne plače ni ona se ne oglašava i jela je što je dobro..u toku ove nedelje pstaje i na ručku..a videćemo za spavanjac da li krajem ove ili početkom sledeće nedelje Pozdravljamo se sa tetom i nailazi ona treća matora...i prvo pitanje drugoj teti je bilo "Jel plakala sve vreme?" Druga teta ko iz topa..Ma niijeee suuuper nam je Teodora baš! E eto joj ga...ona će meni kako T uopšte ne saradjuje i sve odbija pa heelooo ona ima skoro 14 m i tek joj je bio 2. dan, šta očekuješ...da igra kolce, traži nošu i sama obriše sebi dupe...al dobro sad definitivno znamo i drugu tetu...i uvek će jedna od dve dobre biti u smeni sa matorom tako da T ima kome da se obrati ako joj zatreba...
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 24.3.2014 13:00:54
|
|
|
|
Torbica
|
Moji inace svi popiju cim ustanu oko 7 mlekce, i uredno doruckuju u vrticu u 8. Ali ne piju adaptirano, to je sitije, kontam. Veliki Nesquik, maleni samo mlekce.
< Poruku je uredio Torbica -- 24.3.2014 13:02:15 >
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 24.3.2014 13:16:24
|
|
|
|
jole82
|
Ma tu je malo sitost (330ml) i malo odbijanje za sad...mada T jede na 4 sata (takva je) al neka neću joj dati sutra, pa kad bude full gladna ješće tamo..pa samo dok se navikne.. Sad ustaje u 7..al kad krenem da radim(tj i koju nedelju pre toga, da je navikavam) će morati da se budi u 6..pa taman mlekce u 6 i klopaće u 8 kako treba...to mi je kao neki plan Jer mi je glupo da joj izbacujem jutarnje mleko još uvek zbog vrtića...a uostalom svakako će pomeriti ustajanje..
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 24.3.2014 19:41:49
|
|
|
|
mama micki
|
Dobro veče mame i ovde. Sara danas ostala u vrtiću do pola 4, proba za sutra, tj. od sutra pa nadalje. Sve je bilo ok, jedino nije bilo ok to što je spavala samo 20 minuta, pa je sada mnogo nervozna. Jole moja popije mlekce oko pola 7, i oko 8 i 15 doručkuje u vrtiću, mada to nam je praksa i kod kuće, jer u to vreme ustaje. Ješće ona kad bude htela, pila mleko ili ne, neka deca na taj način negoduju, ali brzo se naviknu. Ništa nemoj da joj izbacuješ, biće sve ok. Ljubi nam curu!
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 25.3.2014 12:41:54
|
|
|
|
jole82
|
Danas bila 2 sata u vrtiću Nisam joj dala mleko (u 7 se probudila) al nije ga ni tražila, niti se bunila Doručkovala je tamo..doduše ne mnogo..pola mekike i pola jogurta..pojela mandarinu za užinu...pila i vodu iz čaše(to vežbamo neko vreme već..al slabo nam ide sa vodom jer grize čašu pa se sva isproliva..a jogur i sok ne proliva...ne znam u čemu je fora).. Imali su i merenje...11 kg i 81 cm Plačka još uvek naravno...al jutros kad sam je predavala teti odmah je zaplakala al se nije zakačila za mene, nego je pružula teti ruke...plače al ide ..i još u par navrata je po par minuta plakala kad i drugo neko dete..i dolazila je nekoliko puta kod teta, pa im stavi glavu u krilo da se maze..tako koji minut...i nastavi dalje...kao došla je da se čekira.. Inače danas se prvi put tamo sama zaigrala(što inače i kod kuće radi)..sa nekim kamionom (ljubi je majka..hhiihihih) pa je onda gledala u jednu pa u drugu vaspitačicu, smešila im se i onda je dizala kamion ispred lica, kao sakriva se od njih, pa izviruje i kezi im se Sutra ostaje na ručku..pa se javljamo..
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 25.3.2014 14:47:12
|
|
|
|
Peace*
|
Jole, svaki dan dođem da pročitam šta pišeš, i toliko se radujem što vam lepo ide, nadam se da si svesna koliki se u svakom tvom postu pomak vidi! Pola mekike? Ni Luka sa7,5 god ne pojede više.
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 25.3.2014 15:40:55
|
|
|
|
jole82
|
Hvala ti Peace Da ide na bolje ide :) Ja kažem samo pola mekike jer ona npr. pojede 2 prženice i 250 jogurta, a i nije jela od sinoć od pola 9..pa mi se učini malo iako nije kukala da je gladna...al pojela je kad smo došle kući rendane jabuku i bananu sa kašikom pavlake i kašičicom meda i opet posle 3,5 sata pun tanjir pileće čorbe..tolko ja pojedem..hahaha Izelica mala
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 26.3.2014 8:30:12
|
|
|
|
Peace*
|
Nije tema, al u jednoj rečenici: kod nas Marko pojede 1 batak, a Luka 1 ćevap, Marko 2 palačinke, Luka max 1,5... i tako za sve... Valjda zavisi od deteta. Htedoh ti reći da se ne sekiraš, da pola mekike nije toliko malo da bi bila nervozna od gladi, a ti je lepo nahraniš kad dođe kući, kao što i radiš. Odlična je ona!
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?