Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 25.2.2014 14:38:23
|
|
|
|
mama micki
|
Evo i nas opet ovde. Sara je danas prvi put ostala na spavanju u jaslicama. Bila je dobra ali spavala je samo pola sata. Nadam se da će ovih dana biti bolje. Lokice srećan polazak u jaslice. Piši kako vam ide adaptacija!
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 12.3.2014 11:21:26
|
|
|
|
pocahontas
|
Evo i nas u ovoj temi u ponedeljak i juce je bebana isla na po sat vremena, u ponedeljak je plakala bas jako, ali je pojela ceo dorucak, juce je opet plakala, ali dosta manje, samo kad smo je ostavljali i pomalo dok je bila tamo, opet je smazala ceo dorucak danas je ostala dva sata, kad smo stigli je sa mnom za ruku dosla do vrata od sobice i dala teti ruku, malo se rasplakala, a kad sam otisla po nju su mi rekli da do kraja nije uopste plakala i da je sve pojela, jedino sto su im danas organizovali predstavu, a ona nije imala strpljenja da sedi i da gleda, nego je otisla da se igra, kazu treba vremena da navikne na takvu vrstu aktivnosti...sutra ce opet ostati dva sata. ja sam bas zadovoljna i ponosna na moju bubicu, nadam se da ce nastaviti da bude pomaka na bolje svaki dan
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 12.3.2014 11:48:34
|
|
|
|
Leax
|
Super Poc za malu smizlu to negodovanje je normalno ipak je za nju sve to novo i tete i drugari ali bitno je da ne bojkotuje klopu i sto hoce da se igra
-Strasno je to kad imate da ispricate nesto vazno a nemate kome. A jos je strasnije kad imate kome, a nemate sta.- -Samo kukavice vole po nekoliko zena. Hrabri muskarci ne plase se rizika da vole samo jednu zenu.- -Dušan Radović-
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 12.3.2014 21:06:54
|
|
|
|
jole82
|
Poc za veliku devojku Mi krećemo u ponedeljak Bože zdravlja...pa vam javljamo kako je prošlo..hihihi...ja sam baš nestrpljiva...kako li će to ići...oduševi se kad kod prijatelja ili na ulici vidi decu i hoće svima da pridje..videćemo 'oće li da bega od drugarića iz grupe
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 13.3.2014 22:21:58
|
|
|
|
pocahontas
|
danas nista od skolice, dobila je temperaturu jutros posto sam ja bolesna od subote nisam sigurna da li sam joj ja prenela ili je pokupila u vrticu, mada ce pre biti da je u vrticu jer ja nemam temperaturu samo kasljem kao magarica...rastu joj i trojke pa se sve poklopilo, pao imunitet, krenula u kolektiv...nadam se da ce brzo proci...
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 14.3.2014 10:00:30
|
|
|
|
jovicaa
|
poc ako ti nemas temperaturu a ona ima, ne znaci da nije isti virus. ne reaguju svi isto. posebno malo dete sa neizgradjenim imunitetom i odrasli... ali sve je to normalno, navijam da brzo prodje! sad ce biti sve manje virusa, pa ce se valjda i ovi moji manje razboljevati nadam se.
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 14.3.2014 12:18:52
|
|
|
|
pocahontas
|
spremila sam se za ovo, mada, iskreno, nisam ocekivala da ce bas odmah fasovati...al sta da se radi...a tako je lepo krenula da se adaptira, valjda nece biti jako strasno kad opet krene..
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 17.3.2014 14:18:32
|
|
|
|
jole82
|
E pa došao je dan da se i mi zapljunemo u ovu temu Bile smo zajedno sat vremena..Čim smo ušle pustila sam joj ruku (namerno da vidim šta će biti) i otišla do vaspitačice da joj dam onaj karton i uplatnicu...kad okrenem se a T na drugom kraju sobe i drnda neku igračku..ja sela sa tetom..pričamo..par puta me je pogledala..mahnem joj...sve ok nastavlja da se igra...medjutim pošto je 10 dece prišlo meni da mi pokažu šta sve imaju..hihih...evo i mog prilepčića sa pogledom...e nećeš ga majci-to je moja mama..hahaha...pa se popela i poljubila me u ruku (da obeleži teritoriju) ... I tako svašta je tu bilo i umazala se već temperom (pravili su crtež za drugaricu kojoj je danas 2. rodjendan)naravno T je bila levo smetalo i otimač stvari... Pred kraj boravka se smorila što joj ne dam da ostane još u kupatilu..a lavaboe inače obožava, još kad je videla one male i niske oduševila se...jedva je odvojih uz kenjkanje...i krećemo na vrata kad jedno 5 njih poče da plače dal što idemo a lepo smo se igrali, dal su mislili i oni sa nama da idu il da će mame da im dodju..kad ni T koju vučem za ruku da izadje neće da ide, nego i ona zaplakala i mazi seku koja isto plače...a stizala i užina, a i T gladna...i tako...haos i galama nastače na vratima.. Odužih ja (po običaju...hhihihi) al sve u svemu bilo je lepo Još sutra sam sa njom, pa od srede sama..iako je vaspitačica mislila da tri dana ostajem sa njom (takva im je praksa) al sam pričala sa njom da mislim da je bolje što pre da presečemo, da ne pomisli kako i ja idem u jaslice, a i zbog drugih malaca kojima sigurno fali njihova mama, pa da se ne smore dodatno.. Eto
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 17.3.2014 14:21:31
|
|
|
|
Torbica
|
Jole, bravo za Teicu, sjajno! Imas pozitivan stav i to joj u velikoj meri pomaze.
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 17.3.2014 14:24:46
|
|
|
|
Olga75
|
bravo Teodoraaaa Jole pa njoj se tamo svidja , bice verovatno i plakanja al taj prvi susret sa grupom je jako vazan , ma za dve - tri nedelje ce biti ko da je stalno isla
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 17.3.2014 14:29:09
|
|
|
|
adulence
|
bravo bas mi je drago da joj je lepo i ja sam stava da ne treba ti dugo da ides tamo,ja ni jedan dan nisam ostajala ali takva nije ni praksa kod nas,mada ne mogu da kazem da nisam zelela,ahahahah....Teica je hrabrica sve ce ona lako i brzo...evo ja za par minuta odoh po moju zvrcu....
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 17.3.2014 16:38:26
|
|
|
|
jovicaa
|
maki nije spojio ni jednu celu nedelju i evo vec mesec dana ne moze da ide, bolestan je non stop, ne znam ni da li ce tako bolesljiv moci da ide
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 17.3.2014 17:03:49
|
|
|
|
adulence
|
Jovice bas mi je zao....drzite se...jao ja nesto razmisljam iva vec skoro cetiri meseca ide u jaslice...leti vreme...
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 17.3.2014 22:03:24
|
|
|
|
jovicaa
|
divno
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 17.3.2014 22:11:19
|
|
|
|
jole82
|
Pričali smo mm i ja...da ja probam da presečem vaspitačice ujutru pa da je odmah sutra ostavim...jer ovde je kao praavilo 3 dana se ostaje sa detetom..to mi je mnogo..tj znam T pa će stvarno da shvati da i ja treba svaki put da udjem..pa reko ajd bar 2 puta..al eto probaću ujutru da je ostavim...mislim neću da pravim scene odmah, a opet s druge strane mene ne mogu da nateraju da udjem
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 17.3.2014 22:44:55
|
|
|
|
pocahontas
|
jole moja buba je u cetvrtak imala temperaturu koja je trajala samo taj jedan dan, ali ni u petak nije isla, mislila sam da ce biti pakao kad danas odemo, medjutim malo se zaplakala kad sam je ostavljala i kad sam dosla po nju, ali to zato sto su je prekinuli u igri, vaspitacice su predlozile da sutra ostane da spava, tako da je sutra dan D nadam se da ce dobro proci... ovde nije praksa da se ostaje sa detetom kada adaptacija pocinje u sred godine, zbog druge dece, tako da ja ni dana nisam ostajala sa njom, prva dva dana je ostajala po sat vremena, treci je ostala dva sata i evo danas dva sata, sutra ce ostati na spavanju...joj kako rastu brzo...rekla sam danas mm, sad cemo jednom trepnuti i doci ce da trazi da spava kod drugarice, onda cemo jos jednom trepnuti pa ce traziti da prespava kod momka i sledeci treptaj dolaze unuci kod nas na spavanje..leti vreme... jovice jel mu dajes neke vitamine za imunitet? ja sam mojoj pocela da dajem med svako jutro, ali se ospe od njega pa je doca rekao da prekinemo sa medom, za sada smo na prirodnim vitaminima, svaki dan osim vocne uzine (uvek sveze voce) popije i cedjenu pomorandzu i uveli smo kivi jer kazu da ima puno vitamina pa je on sad uglavnom sastavni deo vocne uzine. jedino imam dilemu kad pocne tamo da jede tu prepodnevnu uzinu, u koje vreme da joj kod kuce uvalim vocni obrok...do sada ga je uvek jela u 11h, a u vrticu ta uzina nije uvek voce sto znaci da cu danima kad u vrticu ne jedu voce morati da joj u nekom momentu kod kuce dam sveze voce, a u popodnevnim satima..
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 17.3.2014 22:47:54
|
|
|
|
Janncica
|
Bravo za Lupkicu
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 18.3.2014 11:29:48
|
|
|
|
jole82
|
Evo nas opet.. Ipak sam zamolila vaspitačice da danas ostane sama Ostala je sat vremena...prvih 40 min nije plakala, ni kad sam je ostavila, medjutim vaspitačica kaze da one dve devojcice koje su i juce plakale, ne prestaju sa plakanjem jutros od kad su ih ostavili i ona je misljenja da je T počela da plače videvši njih dve..kad sam došla po nju i ja vidim da je slinila, al nije strašno jer nije crvena i naduvena kao inače kad plače pa makar i minut ..tako da ako je to "plakanje" trajalo 20 min...onda je sve super, jer čak ni suza nije bilo kad sam došla, samo je njakala i držala se za glavu...hahaha...kao dosta bre više ne mogu da vas slušam...hahaha..e da...vaspitačica je iznela u rukama i kad me je videla onako malko se obradovala, mahnula mi al nije odmah tražila da je uzmem, već posle nekih 10 sekundi i to onako lagano pružila ruke bez neke panike...što mi je isto super...Vaspitačica se zove kao i ja Sutra ostaje isto sat vremena..pa prekosutra produžavamo i zakačiće je onda i užina tamo... Eto udavih vas opet...a i narednih dana ću..hehe
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 18.3.2014 12:28:09
|
|
|
|
Torbica
|
Poc, moji ruckaju sa nama oko 15h, onda obavezno imaju voce oko 17h i u 19h je vecera pred kupanjac. Sta god da je u vrticu za uzinu, kuci u 17h je uvek voce!
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 18.3.2014 12:34:45
|
|
|
|
adulence
|
ahahahah jole moja je imala fazu u pocetku kad je pocela da kapira da ja nju tu ostavljam kad krene vaspitacica da je uzme a Iva se uhvati za glavu,ahahhaha,ali to tako brzo prodje sad bukvalno trci vaspitacici u zagrljaj ,nosi joj pelene i naravno poljubac...
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 18.3.2014 12:35:39
|
|
|
|
bea83
|
moj ruča sa nama oko 17, ne punu porciju ali pojede fino, pa onda gricka voće (ali ono lagano jabuku itd.) do večere pa večera oko 19 i 30. Ja sam dugo bila u rebusu da li da mu dajem ručak kući, pošto većina ljudi ne daje, ali on uvek lepo pojede tako da ja ipak dajem, eventualno ako imamo baš nešto teško ili ako je već to ručao (tipa imaju pasulj u vrtiću a ja kući grašak) onda mu dam samo čorbicu ako imam, ili parče pite,proje,kroasan nešto tog tipa
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 19.3.2014 10:43:02
|
|
|
|
jole82
|
Danas drugi dan da ostaje sama sat vremena.. Kako je lepo sama ušla i pustila mi ruku i ode tu do poličice sa igračkama....tako mi je to bilo čudno..i naravno..preplakala je svih sat vremena nije htela ni vodu ni igračke ni sa decom..malo se kao umirila kad su se ona i vaspitačica "izolovale" da je presvuče i kako su se vratile u grupu tako je počela da besni, mlati glavom i rukama i naravno da se dernja.. E baš sam se smorila za medalju nije meni što je plakala..nego što preplaka svih sat vremena i što je tako bilo i što je vaspitačica rekla da je besnela...eto... Sutra isto sat..tako rekla teta...dok ne snanji plakanje, pa ćemo onda da produžavamo.. Baš sam se nešto stužila...mislila sam da će juče sve da otplače, pa da smanjuje...kad ono obrnuto.. I evo je prilepči uz mene ko nikad...ne odlepljuje mi se od noge...
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 19.3.2014 10:49:58
|
|
|
|
lesica
|
Jole, daj joj vremena Ona je danas počela da shvata da tu ostaje bez mame. Trajaće tako još par dana, danas je odreagovala, sutra će već manje, i lagano će se privići. Biće to dobro!
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 19.3.2014 10:51:16
|
|
|
|
Tiziana
|
Imenjakinjo , nemoj da se puno sekiras oko toga.nikad ne znas kako ce koje dete da reaguje. Moj sin je bio supe ru pocetku,nije plakao,prvi od sve dece je poceo da spava(posto je on krenuo u septembru sa 12m i tad su svi krenuli,nije bilo vec naviknute dece), ali je onda posle par meseci poceo da negoduje,da place svako jutros,da nece da se odvoji od mene,nije htoe nista tamo da jede,toliko nista da sam ja na kraju nosila svaki dan kupovnu vocnu kasicu sa keksom da bar nesto pojede tamo u tih 8h itd itd.. Sa cerkom ni jedan jedini dan nije bilo problema.Ali bez imalo preterivanja! nikad nije plakala,nikad nam nisu rekli da nije spavala,nije jela.ma potpuna suprotnost,potpuna!
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 19.3.2014 12:01:02
|
|
|
|
jole82
|
Joj i ja se nadam da će biti to dobro Moram sutra da skrenem pažnju da T ne voli da se nosa..a teta je danas nosala jer plače...tripujem da je pustila malo da bi ona nešto našla da se zanima.. A sad bile napolju i sretoh komšinicu(btw skroz normalan lik) koja zna tu današnju vaspitačicu, jer su joj obe ćerke bile kod nje...i kaže mi da je ne slušam mnogo jer voli da preteruje...što se i meni čini jer opet napominjem! da ako neko zna kako T izgleda ka plače znam ja (crvena i naduvena i nos i obrve joj ostanu jos 15 min crvene-takva sam i ja isto kad plačem) a ni danas ni juče nije bila takva...meni nikad nije plakala sat vremena, mogu da zamislim posle toliko plakanja koliko bi bila crvena i naduvena...ovo mi je više bilo kenjkanje uz početno plakanje...i to što je besnela je mislim zato što je ova nosala, a T ne voli i ni kao beba nije volela da se nosa!...hoće da bude samostalna...i reče mi komšinica da imaju akciju tako po sat vremena da ostaju deca par nedelja (njima tako lakše-pa kao dete plače...pa tako ćemo po malo dokle god plače..pa mislim se a šta će biti kad bude ostajala 8 sati )...a šta dobijamo od adaptacije ako ona ide samo po sat vremena..ja ću početi da radim... Mislim da ću tako i da uradim...da kažem da počinjem ranije da radim i T počne duže da ostaje..pa mislim plakaće pa će plakati..al mislim da je bez veze da ne krenećemo dalje, zato što ona negoduje i plače... E pa stvarno...to mi je prvo bilo palo na pamet, da malo preteruje..al reko neeeemoguće da je tako...i neću da budem jedna od onih majki "nije moije dete takvo"...ja verujem da je plakala..al ne verujem da je to bilo tih razmera jer bi se videlo po njoj, da vaspitačica meni to prenosi tonom u kojem osećam zabrinutost, žaljene i ton kao "ufff teško ovo ide, znate.."...a T je ovo tek drugi dan ...tako da posle komšinice mi bi malo lakše...i drago što me "insekt" nije prevario.. Čak razmišljam sutra da ostane sat ipo...od 9-10,30...u 10 imam zakazano da produžim bolovanje..koje sam mislila da izmoljakam da me prime ranije...al možda neću..pa da ostane sat ipo...ili to u petak...videću još..ili da banem malo ranije da me teta ne vidi pa da vidim ja to njeno plakanje...jer su vrata sa staklom...o živote..
< Poruku je uredio jole82 RR -- 19.3.2014 12:04:20 >
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?