Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XII 28.2.2014 11:47:04
|
|
|
|
tillia
|
wiv,pa bice tu vise od 1 bebe!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XII 28.2.2014 11:53:37
|
|
|
|
wivern
|
Sunascee i mene je pekao diferelin i imala sam i modrice od njega :) Chipsy i mi smo kalkulisali sa parama, nije mala stvar da se kockas za 3500 eura.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XII 28.2.2014 11:58:57
|
|
|
|
sunascee
|
Wiv jesi i ti sama sebe bockala? A devojke, jeste radile ili ste bile na bolovanju dok je trajalo bockanje?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XII 28.2.2014 11:59:03
|
|
|
|
Chipsy
|
Ma kakvi mala, sa mesecnim primanjima<700e
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XII 28.2.2014 12:04:48
|
|
|
|
wivern
|
Sunasce prvi put sam radila i bockale su me sestre ( i imala modrice ) drugi put bila na bolovanju i jedva bockala sebe ( devojke sa foruma su mi pruzile neverovatnu podrsku da to sama uradim jer se bojim igala) i prosla bez masnica. Videcemo sta kaze uz za bebce :))) Chipsy potpuno te razumem, veliki je ulog u pitanju...
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XII 28.2.2014 12:05:21
|
|
|
|
Cecana
|
Chypsi ja bih ti preporucila dr Kozarov iz Perinatala iz Novog Sada. Ja sam se odlučila za nju zato što je biolog iz Slovenije neka divna žena, stručnjak,ne znam možda da se raspitaš. Ja sam primala Gonal koji je 3.000 din ampula i Diferelin koji je nešto manje od 500 din.Ceo postupak vto košta 1.800 evra,ultra zvuk skoro svaki dan baš prate i prilagodjavaju terapiju u odnosu na odgovor organizmai bez obzira koji dan vraćaju emrione cena je ista.Lekovi se posebno plaćaju,ali oni ih kupuju.Ja sam proverila u apoteci i te su cene.Ja sam primila 23 gonala i 22 Diferelina i ispalo je oko 78.000 din.lekovi. Samo još da napomenem da su svi stvarno jako prijatni, i ja sve vreme govorim da sam znala da je tako da bih isla na vto još pre 5-6 godina.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XII 28.2.2014 12:06:40
|
|
|
|
dunja RR
|
Ja sam radila i za vreme bockanja (sama se bockala), i na dan transfera, i sa transfera se vratila na posao Muž nije ni provalio da sam bila na transferu (FET je bio), saznao je tek kada je beta bila pozitivna. Evo nas u 6. mesecu IZVORNA PORUKA: sunascee Wiv jesi i ti sama sebe bockala? A devojke, jeste radile ili ste bile na bolovanju dok je trajalo bockanje?
< Poruku je uredio dunja RR -- 28.2.2014 12:08:44 >
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XII 28.2.2014 12:08:52
|
|
|
|
Verolina
|
Cecana, samo da te zagrlim i da ti kazem da si ti razlog koji je prevagnuo da ne idem kod Majre. Imala sam jos dve price i ti si bila presudna.
Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XII 28.2.2014 12:09:35
|
|
|
|
Chipsy
|
Cecana, a jesu li ti ultrazvukovi ukljuceni u cenu? To stvarno nije puno 1800. Ja sam onda primila zaista malu stimulaciju 6 gonala i 14 merionala, suprefakt nisam racunala jer je jeftin. To je, dakle, manje od 500e. Hvala na savetima, svaciji cu da saslusam, ali ne sme samo cena da me opredeli...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XII 28.2.2014 12:15:37
|
|
|
|
sunascee
|
Dunja, ti si prava hrabrica i Bog te je nagradio najvecim bogatstvom, svaka cast. Ja sam u proslom postupku uzela bolovanje, od pocetka do kraja. Ovaj put sam resila da radim, manje sam opterecena, a posao mi nije fizicki zahtevan. Kaze doca da mogu da radim i vezbam, kao i do sad.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XII 28.2.2014 12:17:28
|
|
|
|
dunja RR
|
Hvala mila Sunašce, da te Bog nagradi i više od mene Ja stvarno posle svega mislim da uležavanje samo odmaže, osim naravno ako je neophodno zbog hiperstimulacije ili drugih indikacija. Inače, ponašati se prirodno, baš kao kod svake trudnoće.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XII 28.2.2014 12:23:00
|
|
|
|
Chipsy
|
Dunjice, stvarno si hrabrica . A to sto muz nije znao za ET, bas si car Ako imas neki savet za mene, rado bih ga saslusala...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XII 28.2.2014 12:45:34
|
|
|
|
dunja RR
|
Chipsy, nezgodno je davati savete na ovom oset_ljivom tlu, znaš i sama, pogotovu tebi koja si majka borac, i od koje svi možemo da učimo. Ali posle svega, moj utisak je da Zadori u prvom pokušaju ispipava sutuaciju, tako da većini kod njega taj prvi postupak bude neuspepan (naravo ne svima), a onda u drugom tačno zna šta treba da radi. A na nama je da li želimo ili ne da mu pružimo tu drugu šansu. Dobro razmisli, izvagaj mogućnosti, ja ti želim svu sreću, kao i svim devojkama na ovoj temi
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XII 28.2.2014 13:19:58
|
|
|
|
Cecana
|
Uključeni su svi ultra zvukovi u tih 1800 evra. Koliko sam ja razumela najvecu ulogu u uspehu vto igra biolog,t.j.kvalitet embriona.Mislim ako taj u Segedinu prvi put ispituje teren,to mi je bzv,svi mi idemo sa zeljom da uspe iz prve.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XII 28.2.2014 13:22:17
|
|
|
|
Chipsy
|
Dunjice U pravu si Cecana, najbitniji je kvalitet, ali on je meni rekao da imam 2 super embriona...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XII 28.2.2014 15:05:21
|
|
|
|
17 joka
|
Wiv, jedva cekam taj UZ beta je super Sunašce, srecno bockanje i uspesan postupak Verka , za tebe se tek radujem sve vas jako
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XII 28.2.2014 19:00:25
|
|
|
|
Ninnochka
|
Cure drage, danas su mi vratili 3 embriona i evo ih, uzivaju u mom stomaku :) Na aspiraciji je dobijeno 8 jajnih celija, 6 su se oplodile, 3 vracene, pa sada - sve je u Bozijim rukama. Srecno svima koji krecu u ovu pricu ponovo ili po prvi put, kao ja.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XII 28.2.2014 19:10:40
|
|
|
|
LIDIJA STEVAN
|
Ninocka srecno... drgae moje zna li neka da mi kaze sta bi jos od analiza mogla da uradim kao proveru zbog cega nije doslo do trudnoce,jer sve analize koje mi je komisija trazila da uradim za vto,viruse.hormone,sve je meni ok.kod nas je dijagnoza oligospermija i zbog toga nije dolazilo do trudnoce,tako su pricali do sada.Pa sam se danas cula sa jevremovom i dr.mi rekla da dodjem posle ciklusa kod nje na kontrolu i da vidimo da uradim neke imunoloske analize i hematoloske..da proverimo jos to pa cemo onda raditi et.Da li je neka bila u mojoj situaciji ili cula za slican slucaj?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XII 28.2.2014 19:17:14
|
|
|
|
17 joka
|
Ninocka da se lepo bebice ugnezde kod mamice Lidija i ja sad radim te analize imunologiju i trombofilije i posle laparoskopiju i posle nema vise sta zato sto je sve drugo u najboljem redu
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XII 28.2.2014 19:45:24
|
|
|
|
mala.bebica
|
cao devojke nije me bilo bas dugooo, evo da vam pisem moj termin je bio 18.12.3013 no desilo se ono sto se desilo i porodila sam se prirodno 29.09.2013 na svet sam donela dva decaka, prvi Lazar 1100 drugi Nikola 1150. hitno su prebacene na Ins za NEONATOLOGIJA. nazalost moj sin Laza preminuo posle drugog dana. a posle tri mes zajedno smo dosli Nikola i ja kuci. sad ima 5 mes i tezak je 5300 kg. bila je to prva vto sa dosla komplikacii. hocu da kazem da svaka blizanacka trudnoca velike su sanse da se rodi prevremeno. budite spremni na sve. pozz
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XII 28.2.2014 19:51:41
|
|
|
|
17 joka
|
Mala bebice, zao mi je zbog gubitka jedne bebice Čestitam ti na Nikoli i Bogu sto je sad sve dobro veliki tebi i malom Nikoli
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XII 28.2.2014 20:12:25
|
|
|
|
Chipsy
|
Mala bebice Prosla si kroz tezak period, ali sada uzivaj sa svojim Nikolom.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XII 28.2.2014 20:22:32
|
|
|
|
17 joka
|
Cipsy, ja dolazim u KV krajem marta pa da se vidimo
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XII 28.2.2014 21:04:13
|
|
|
|
Chipsy
|
Obavezno
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XII 28.2.2014 21:05:23
|
|
|
|
Chipsy
|
Mozemo da zovemo i alexx88 pa da organizujemo rr druzenje . Mada ste vi klinkice za mene
|
|
|
Anketa
Ime za našu vevericuMishica 77Koje vam se ime najviše sviđa?
Mi smo još neodlučni.Nina (
66%)
Milena (
15%)
Jovana (
19%)
Ukupan broj glasova: 171Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!