jovicaa
|
ju, ju, kakva gungula. recicu samo da mnogo vise volim da mi dete ide u vrtic/jasle nego da ga ih cuva baba. mislim da tamo urade mnogo vise korisnih stvari nego dok su sa babom, e sad jeste nasa baba naopaka. ali jedna je situacija kada je dete U VRTICU SA SVOJIM VRSNJACIMA BEZ RODITELJA I BABA, to je posebna vid socijalizacije, koji nikako svojoj deci ne bih uskratila. ne radi se tu o posvecivanju paznje, i kad se moja deca u 15 h vrate iz vrtica, ja imam jos 6 sati da im se savrseno i potpuno posvetim, tako da mi ta prica ne pije vodu. ja sam redovan student i ako imam nameru da zavrsim faks, moram da budem redovna na predavanjima i vezbama i ucim. tako da je meni cuvanje neophodno. i ako mogu da biram ,a mogu, biram vrtic ispred baba. a da nemam drugih vecih obaveza osim brige o deci, onda maksima sigurno ne bih upisala pre drugog rodjendana, to mi je rano, ali posto je situacija drugacija, i treba mi da budu cuvani, onda biram vrtic, hvala puno babama, ali vrtic. nisam primetila da je aleksandar bilo sta ruzno naucio tamo, cak sta vise neverovatno je napredovao u vrticu, vaspitacice su sjajne, potpuno im se posvecuju, prezadovoljna sam! maksim je istina isao samo 2 nedelje u jasle, i on se lepo prilagodio u rekordnom roku, s obzirom na cinjenicu koliko je vezan za nas. i nikad mi ga nisu predale usranog ni upisanog. meni jedino kod vrtica stvarno smetaju viroze i infekcije, zato sto su mi deca ove zime vise bolesna nego zdrava, ali mislim da taj proces sazrevanja imuniteta svako dete mora kad tad da prodje, da li ce to biti u jaslama, vrticu ili skoli nije bitno. da malo mi smeta nekvalitetna ishrana u vrticu, ali sta sad, nazalost svi smo deo sistema i moramo da se prilagodimo, to je vise na roditeljima, ja cu se truditi da im usadim zdrave navike, a ostalo je na njima, kada odrastu... i bas su vam ruzni ti komentari da su deca koja idu u vrtic nevaspitana, ili deca koja ne idu, to je do roditelja, ne do vrtica