|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ]
18.2.2014 11:34:08   
Jole84
Mico pa jel su toliko učestale da ne možeš da šetaš nimalo? user posted image
bitno da je sve ok,i ja sam počela da navikavam,jedino što ne mogu da svarim to je kad počnu noću a onda piškim pa kontrakcija,pa legnem,pa ustanem da piškim pa sve u krug user posted image Klarita samo se ti smej user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu Milica cica)
Direktna veza do poruke: 826
18.2.2014 11:47:26   
Mille
Raspisale ste se, dok pohvatam sta kome hocu da odgovorim, vec sam zaboravila ko je sta napisao.
Prvo, Nimfa, nemoj molim te da pijes antibiotik na svoju ruku, ne samo zato sto si trudna. Sigurno te je strefio virus kao i sve nas, pogotovo sad lepo vreme, sve se razmnozava u ogromnim kolicinama, ja sam evo 10. dan "bolesna". Imala sam dva dana blagu temp. 37,3, to naravno nisam skidala. Bitno je da se hidriras, sad jos vise, cajevi, limunada, cedjena narandza, voda, supice. Ja sam se "lecila" tako sto nacedim ceo jedan limun, pomesam sa kasikom meda, malo cimeta i u to narendam djumbira. I to svako jutro. Caj od djumbira je odlican za prehladu, iseckas ga na kolutice ubacis u kljucalu vodu, smanjis na minimum i kuvas 10k minuta. Posle procedis i pijes. Bez icega. Ako ti bude jako, ako slucajno stavis vise djumbira, slobodno razblazi sa vodom. Za nos ce ti pomoci inhaliranje, nanom, kamilicom, a za grlo i kasalj je dobar caj od belog sleza. Pomoci ce ti i mentol bombone, negro ili neke druge. Mozes i da napravis onaj domaci "lek" za kasalja, kada se ukuva mleko sa secero, ne znam tacno kako se pravi, ali kazu da pomaze. Neko ce sigurno znati ovde. Takodje, jako je dobar propolis. Ne samo sad, vec i kad nisi prehladjena za imunitet. Svako jutro 15ak kapi na kocku secera. Prehlada ce te sigurno drzati 7 dana, a mozda i duze, pokusaj da odmaras sto vise. Ali to je viroza i toliko traje, a za virozu ne pomazu antibiotici jer kao sto im samo ime kaze antibiotik je za bakterije, za viruse prehlade ne postoji lek, sem analgetika za bolove i temperaturu itd.
Sto se tice kontrakcija, i ja osecam te HB kontrakcije, nekad bas smetaju, ali cim promenim polozaj prestanu. Sve cekam da malo vise i cesce osetim bebu, ali moguce da zato sto mi je posteljica na prednjem zidu, to malo ublazava pokrete. To je moja neka logika.
Sutra konacno idem na UZ. Jedva cekam da vidim bebca, sad se dugo nismo gledali, ctavih mesec dana :)

I don't dance to a different drummer, I have my own music in my heart.

Direktna veza do poruke: 827
18.2.2014 13:42:58   
New Mom
Dan, zene!
Povremeno malo bacim pogled sta se pise. Tesko mi je da vas sve uspratim.
Inace ne znam gde udaram. Te jedno bolesno, te drugo, i sama sam opet na antibioticima. Te vodi jedno kod dr, vodi drugo, trci u bolnicu...
Jutros sam vadila krv i urin, posle isla kod mog privatnog dr, beba je dobra, opet naglavacke, ima 1100g i oko 38cm. Posle sam isla ns upoznavanje u skolicu.
Juce smo jos radili generalku po stanu, tako da malopre jedva dodjoh kuci. Sad da probam jedno pola sata da odmorim dok klinci ne dodju od svekijevaca.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

Direktna veza do poruke: 828
18.2.2014 14:01:06   
Nimfa
Poz user posted image
hvala puno na savetima za prehladu,probacu sa cajevima i paracetamolom tako mi i doca u bolnici danas rekla. Otvorili mi istoriju rekli da sam pocela da se otvaram i evo sam sad kuci cekamo kontrakcije,mada sam cula da zene mogu da se otvore malo pa da opet cekaju i po nedelju dana do porodjaja

Veliki user posted image za sve user posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 829
18.2.2014 16:35:50   
Milica cica
Jole pojačavaju se kad šetam, ali nije toliko ni to koliko sam sad već teška, bebe su preko 2kg, a dečak je dole nisko pa mi to stvara pritisak, tako da se bolje osećam kad mirujem. Slašam telo i tako se ponašam. Cilj nam je da izguramo što duže, i nije mi teško kad znam zbog čegauser posted image
Uh NM tebe baš zeza ta prehlada.....
Nimfa držimo fige, javljaj stanje, neka sve bude brzo i lako user posted image

(odgovor članu Nimfa)
Direktna veza do poruke: 830
18.2.2014 21:21:27   
degu

IZVORNA PORUKA: mika79
noćas sam baš lepo spavala, samo sam 3 puta išla u wcuser posted image

user posted image e ovo je pozitivno razmišljanje :) ja u prvom tromesečju i nisam išla, al sad redovno ustajem noću, a nekad naiđu dani da po ceo dan piškam, da ne mogu da krenem nikud, valjda gospođica legne na bešiku user posted image
Nimfa da te što pre prođe prehlada, treba ti snage za porođaj user posted image
Ne mogu vas više pohvatati, NM bravo za bebicu!!!
Mi smo dobro danas, malo smo se šetkale i gledale bebi opremu onako polako i stidljivo user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu mika79)
Direktna veza do poruke: 831
18.2.2014 21:34:57   
dunja RR
Zdravo devojke! Nikako ne stižem da nešto napišem ..
Ja tresem nos već 10. dan, izludeću. Glas puko, i nos pun stalno, jedino što nemam T, pa mogu koliko toliko normalno da funkcionišem.
Sredila malopre kuhinju, oprala mm i meni prolećne jakne (tj. mašina ne ja), prostrla i sada leškarim i uživam u bebaninim šutevima user posted image
Ja noću za sada jednom ustajem na piš, a preko dana piška je sve češća user posted image

< Poruku je uredio dunja RR -- 18.2.2014 21:39:16 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 832
18.2.2014 21:49:49   
Jeltje
Cao devojke,

Ja sam dans bila prvi put u DZ na vezbama i bas sam zadovoljna...Super je ova babica sto ih drzi, bas je slatka i pricljiva i sve nam se obraca sa "Deco"...doduse jeste starija, ali je bas cool zena. Zadovoljna sam. user posted image

Nimfa, uz tebe smo...Javljaj sta se desasva. Drzim fige. user posted image

NM, e ti prored svih obaveza jos i na natibioticima...bzv. Ali super za bebironce od 1.1kg. user posted image

Milice, samo kuliraj i uzivaj...Takodje, drzim fige da izguras sto duze. user posted image

Dunja i Degu, ja sam isto pisko...po ceo dan trcim u wc. A posto ceto imam kontrakcije, kad god me uhvate, ja mislim da cu puci i trcim u wc, a ono budu dve kapi. user posted image A nocu ustajem min. 2 puta...grrrruser posted image

“If you can’t smell the fragrance, don’t come in to the garden of love”

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 833
18.2.2014 21:53:38   
degu
Dunja ja tebe pratim sa simptomima user posted image al što se tiče prehlade još se ne dam. Baš mi je drago da se konačno raskoprcalo to malo user posted image kad ideš na kontrolu?
Jeltje za sada ide pun piš, a čula sam da će biti i po dve kapi user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Jeltje)
Direktna veza do poruke: 834
18.2.2014 22:01:25   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: Jeltje

Ja sam dans bila prvi put u DZ na vezbama i bas sam zadovoljna...Super je ova babica sto ih drzi, bas je slatka i pricljiva i sve nam se obraca sa "Deco"...doduse jeste starija, ali je bas cool zena. Zadovoljna sam. user posted image

U kom DZ si beše?

Ja se razmišljam da krenem u besplatnu školicu Nada Lazić, jedino što je na Senjaku, pa se kolebam.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu Jeltje)
Direktna veza do poruke: 835
18.2.2014 22:05:06   
Ana RR

IZVORNA PORUKA: dunja RR

leškarim i uživam u bebaninim šutevima user posted image

user posted image
user posted image počelo je, dakle user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 836
18.2.2014 22:06:23   
Jole84
Bogami i moj piš je pun mlaz,mislim da ću i ja kao Klaritina drugarica da brojim jednu noć,a sigurna sam da bez 15 ustajanja ne preguram noć user posted image
Mico u pravu si,samo slušaj svoje telo,to je najbolje ponašanje,a naravno znaš i zbog čega,biće posle duuugih šetnji.
Dunjči,Jeltje blago vama,okupljate se na kafici user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 837
18.2.2014 22:07:03   
Jeltje
Dunjci,

Ja idem u DZ na Banovom Brdu, zivim na Cukarickoj Padini.

A kakva je to skolica Nada Lazic...nisam cula za to? Gde si ti, u kom kraju?

“If you can’t smell the fragrance, don’t come in to the garden of love”

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 838
18.2.2014 22:12:43   
dunja RR
O jeste Anči, pa samo što sam se požalila da je ne osećam, krenula i sada ne staje user posted image
Mm stavi ruku na stomak i samo se osuševljava user posted image

IZVORNA PORUKA: Ana RR

user posted image

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 839
18.2.2014 22:13:54   
Mara1986
Lele bre nemogu vi povatam.... user posted image
Jeltje baš mi drago da si krenula na časove super su, ja i dalje idem samo što sad se trudim da idem 3 puta nedeljno... ova naša je super babica
Dunja dobri su u Mirijevu neznam koliko ti je blizu ja tamo idem
Milice nama nije baš ostalo puno... brzo ćemo biti mame user posted image
Nimfa Još samo maloooooo user posted image

Ko ne zna da ceni vrednost žene,
nikad nije znao da ceni vrednost majke.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 840
18.2.2014 22:16:41   
dunja RR
Jelt ja sam na Bulevaru a pripadam DZ Zvezdara.
Za školicu kod Nade Lazić mi sinoć Viking reče, kada smo se čule, ona je išla. E sada, ja sam slična priča kao Vik, najverovatnije će biti carski, pa mi možda klasična školica nije od neke koristi. A kod Nade Lazić se uči i o nezi kože, i o vakcinaciji itd. Koliko sam razumela Vik, ide se tri puta nedeljno, po dva sata (mislim do 19 d0 21), besplatno je, traje mesec dana, i kreće se od 1. u mesecu, pa razmišljam od marta da krenem. Jedino što mi nije baš blizu. Evo linka KLIK

Dunjci,

< Poruku je uredio dunja RR -- 18.2.2014 22:18:13 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu Jeltje)
Direktna veza do poruke: 841
18.2.2014 22:19:01   
Ana RR

O jeste Anči, pa samo što sam se požalila da je ne osećam, krenula i sada ne staje user posted image
Mm stavi ruku na stomak i samo se osuševljava user posted image

IZVORNA PORUKA: Ana RR

user posted image

Jaoooo topim se user posted image neverovatan osećaj, potpuno nestvaran!

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 842
18.2.2014 22:20:47   
Ana RR

Jeltje, kod koje dr ideš? Ja sam išla kod Kostićke (doduše, samo zbog doznaka, inače sam privatno vodila trudnoću) ali ona je baš fina, preko veze sam upala kod nje.

(odgovor članu Jeltje)
Direktna veza do poruke: 843
18.2.2014 22:24:32   
jole82

Diiivnooooouser posted image user posted image

Enyoj the silence!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 844
18.2.2014 23:07:02   
Mara1986

Jelt ja sam na Bulevaru a pripadam DZ Zvezdara.
Za školicu kod Nade Lazić mi sinoć Viking reče, kada smo se čule, ona je išla. E sada, ja sam slična priča kao Vik, najverovatnije će biti carski, pa mi možda klasična školica nije od neke koristi. A kod Nade Lazić se uči i o nezi kože, i o vakcinaciji itd. Koliko sam razumela Vik, ide se tri puta nedeljno, po dva sata (mislim do 19 d0 21), besplatno je, traje mesec dana, i kreće se od 1. u mesecu, pa razmišljam od marta da krenem. Jedino što mi nije baš blizu. Evo linka KLIK

Dunjci,

Oooo pa ti si mi blizu... user posted image ja sam pre išla na Zvezdaru ali sam se zbog dr. Zorice Pejović se prebacila za Mirijevo...

JA DOBILA STRIJE user posted image user posted image user posted image POSLE TOLIKOG MAZANJA I TOLIKO PAŽENJA DA SE NE UGOJIM .... JA DOBILA STRIJE user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image

Ko ne zna da ceni vrednost žene,
nikad nije znao da ceni vrednost majke.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 845
19.2.2014 0:55:41   
Milica cica

IZVORNA PORUKA: Jole84

Bogami i moj piš je pun mlaz,mislim da ću i ja kao Klaritina drugarica da brojim jednu noć,a sigurna sam da bez 15 ustajanja ne preguram noć user posted image

Isti slučaj user posted image
Maro pisala sam ti u temi "Strije".

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 846
19.2.2014 9:11:00   
Klarita
Ajmo, dobro jutro drage trudnice
user posted image

Juce popodne sam bila kod dr-a i cisto da se zna, ovaj moj u Le bas voli da gleda ''''tamo dole''''...za tri nedelje mi zakazao ponovo user posted image a, ja tako ne volim...Bas je bio neprijatan zbog moje kilaze, i rekao mi da prestanem da jedem jer imam zalihe za naredna tri meseca user posted image Nalaz uredan, ali zbog sekreta ginodakatnol. Naterala sam ga da me pogleda i UZ, jedva. Sve u redu...kaze da cemo verovatno da "zavrsavamo" 4. 5. aprilauser posted image
Zadrzala sam se u majanje po Le, pa se vec zatvorila prodavnica, evo pijem kafu pa idem...sramota me, u komsiluku mi...Jole? Nece me bijes?

< Poruku je uredio Klarita -- 19.2.2014 9:13:47 >

Direktna veza do poruke: 847
19.2.2014 9:37:02   
Anoniman
Maro,a zasto si vodila racuna da se ne ugojis?Zar ti nisi trudna,strija manje vise,bitno je da je beba okuser posted image

(odgovor članu Klarita)
  Direktna veza do poruke: 848
19.2.2014 11:04:31   
Ushtipak
Maro i ja idem na temu strije da ti pisem. Potpuno razumem sto lupas glavom o zid, ja sam dobila male strije oko pupka, zvezdasto, tek deset dana posle porodjaja???? Bas sam bila ocajna, cela trudnoca bez njih i onda, cabar.
Ja jos leskarim, odmaram se, da se ne nastave kontrakcije, uglavnom se osecam kao barza, znate one brodove koji nisu ni lepi, ni graciozni, ni elegantni, nego samo sluze u svrhu prebacivanja tereta? E to sam ja! Sluzim da nosim bebu, a elegantna sam kao balerina nilski konj u crtacu...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 849
19.2.2014 11:05:01   
little_one
Jutro debelice!

Meni bila sveki zadnjih nekoliko dana pa nisam pisala....sinoc je konacno otisla pa je i meni odmah lakse...inace, na sve to sam se i razboljela, Andreina viroza presla na mene....a to je stvarno zanimljiva stvar, kao tako mala nikad nisam bila bolesna, barem kako kaze moja mama, tek sa 3 godine sam dobila prvu temperaturu....al sam citav zivot osjetljiva na bolesnu djecu, rijetko kad mi je neko odrastao prenio virozu, uglavnom djeca...i jos na to sve radim u skoli i tu mi je bilo najgore...vidim slinavo dijete i do veceri sam pokosena bilo prehladom bilo necim jacim...i tako vec dva puta kako je Andrea bila bolesna ja sam odmah iza nje fasovala....pih...toliko sam kasljala da sam se prepala i dobila neki sirup za smirenje kaslja, da se ne bih porodila prije vremena rekose....tako da je sljez ispao iz kombinacije, da ne bi jos vise pogurao kasalj...sad je malo lakse al jos uvijek sam bez glasa user posted image

Nadam se da ste sve dobro....sta je sa Nimfom, jel se porodila?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...

Anketa

Kajanje

Da li se zbog necega kajete? Napisite i komentar zbog cega.

ne (53%)

da (47%)

Ukupan broj glasova: 103

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here