Mille
|
Raspisale ste se, dok pohvatam sta kome hocu da odgovorim, vec sam zaboravila ko je sta napisao. Prvo, Nimfa, nemoj molim te da pijes antibiotik na svoju ruku, ne samo zato sto si trudna. Sigurno te je strefio virus kao i sve nas, pogotovo sad lepo vreme, sve se razmnozava u ogromnim kolicinama, ja sam evo 10. dan "bolesna". Imala sam dva dana blagu temp. 37,3, to naravno nisam skidala. Bitno je da se hidriras, sad jos vise, cajevi, limunada, cedjena narandza, voda, supice. Ja sam se "lecila" tako sto nacedim ceo jedan limun, pomesam sa kasikom meda, malo cimeta i u to narendam djumbira. I to svako jutro. Caj od djumbira je odlican za prehladu, iseckas ga na kolutice ubacis u kljucalu vodu, smanjis na minimum i kuvas 10k minuta. Posle procedis i pijes. Bez icega. Ako ti bude jako, ako slucajno stavis vise djumbira, slobodno razblazi sa vodom. Za nos ce ti pomoci inhaliranje, nanom, kamilicom, a za grlo i kasalj je dobar caj od belog sleza. Pomoci ce ti i mentol bombone, negro ili neke druge. Mozes i da napravis onaj domaci "lek" za kasalja, kada se ukuva mleko sa secero, ne znam tacno kako se pravi, ali kazu da pomaze. Neko ce sigurno znati ovde. Takodje, jako je dobar propolis. Ne samo sad, vec i kad nisi prehladjena za imunitet. Svako jutro 15ak kapi na kocku secera. Prehlada ce te sigurno drzati 7 dana, a mozda i duze, pokusaj da odmaras sto vise. Ali to je viroza i toliko traje, a za virozu ne pomazu antibiotici jer kao sto im samo ime kaze antibiotik je za bakterije, za viruse prehlade ne postoji lek, sem analgetika za bolove i temperaturu itd. Sto se tice kontrakcija, i ja osecam te HB kontrakcije, nekad bas smetaju, ali cim promenim polozaj prestanu. Sve cekam da malo vise i cesce osetim bebu, ali moguce da zato sto mi je posteljica na prednjem zidu, to malo ublazava pokrete. To je moja neka logika. Sutra konacno idem na UZ. Jedva cekam da vidim bebca, sad se dugo nismo gledali, ctavih mesec dana :)