Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 16.2.2014 22:53:00
|
|
|
|
Mara1986
|
IZVORNA PORUKA: sansa Da li je neku od vas u mojoj nedelji bebac udarao tako jako da se mmrdao stomak...moj je poludeo od pre jedno sat vremena ..i da li je to uopste normalno danas bilo lepo vreme pa sam radila po dvoristu,da nisam malo preterala Normalno je to kod tebe da udara toliko jako jer kod druge trudnoće se pokreti bebe osete ranije i budu jači (mišići su malo labaviji ) ) a i ti znaš kako to izgleda pa znaš šta da očekuješ
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 17.2.2014 9:17:03
|
|
|
|
mika79
|
Dobro jutro kako ste, kod nas lepo vreme pa sam dosta šetala
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 17.2.2014 9:20:41
|
|
|
|
pari
|
dobro jutro i ja sam prethodna dva dana baš puno šetala...divno je...probaću da i danas napravim neki krug... idem kod dr danas, da uradim triple test i da saznam pol ako beba bude dala
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 17.2.2014 10:14:18
|
|
|
|
Mille
|
Evo i ja da se javim. Ova prehlada me progoni vec 7 dana, sad i kasljucam, a momak dr samo govori - polako, proci ce. Ja sam isto juce setala, uz Dunav, pa malo i uzbrdo i zadihala sam se, ponajvise zbog nemogucnosti normalnog disanja tj zapusenog nosa. Ko je za ili caj?! Dobrodosle nam nove drugarice :-)
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 17.2.2014 11:56:12
|
|
|
|
Ushtipak
|
Dobrodosle, nove trudnice! Svi koriste lepe dane za setnju, a ja se parkirala na trosed i disem na slamku. Javile mi se kontrakcije u subotu ujutru na minut-dva i nikako da se smire, tek se posle par sati proredile na desetak minuta, dr mi rekla da pocnem sa utrogestanom i da mirujem, ako se ne smire do danas da dodjem u bolnicu, ali smirile su se, hvala Bogu! Leskarim, trudim se da nista ne radim, ali tesko je Tata mi upravo usisava kucu, a muz je izveo dete u poduzu setnju. tako da mogu malo da kuckam i vidim kako ste
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 17.2.2014 13:50:45
|
|
|
|
Mara1986
|
Dobro jutro i od mene mada sam aktivna od rane zore a tek sad pijuckam kaficu.... vreme je prelepo ko stvoreno za šetnju ali one koje se boje da krenu negde pa da ih potera na piš,piš kao ja one sede kući i pokušavaju nešto da je srede.... Dobijam polako napade straha da neću sve stići što sam zamislila pa se trudim da uradim koliko mogu (a od stomaka ne mogu baš puno) Stavila sam pojas sad kao nešto i podiže... i ako mi je stomak i dalje visoko ja mislim da sad već od tereta bebe počinje malko da visi (čim pojas sad ima šta i da podigne) pa "kao" to mi pomaže da se sagnem tj. čučnem ali izgleda mi da ovom malom baš ne prija pošto je navikao da živi u stilu "živela sloboda" pošto ga ničim ne stežem i trudim se da nosim što komotnije stvari... sad mali još jače gura i jače se pomera... al' ću izdržim!
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 17.2.2014 18:42:54
|
|
|
|
*Sara
|
Vece stomacici Imam pitanje:da li je u redu da stomak u predelu materice nekad bas jako stegne,ostar bol? Bas mi je neka frka,jer posle testa tek za dve nedelje se mogu javiti doktoru da i potvrdi trudnocu i vidi sve ostalo
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 17.2.2014 19:23:13
|
|
|
|
Mara1986
|
IZVORNA PORUKA: *Sara Vece stomacici Imam pitanje:da li je u redu da stomak u predelu materice nekad bas jako stegne,ostar bol? Bas mi je neka frka,jer posle testa tek za dve nedelje se mogu javiti doktoru da i potvrdi trudnocu i vidi sve ostalo Pa može da bude normalno ali nemora da znači... ja samo znam da nebi čekala dve nedelje da idem kod doktora... možda mora da ti se ukljuci neka terapija.... npr. ja sam saznala 1.8.2013 da sam trudna odmah okrenula moju doktorku i ona mi je rekla da odmah krenem sa utrogestanom.... ja bi otišla kod ginekologa pa neka me gleda kao ludaču koja je otišla i za naj manju sitnicu baš te briga....
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 17.2.2014 19:28:43
|
|
|
|
*Sara
|
Nisam Maro u zemlji,to je problem,videcu jedino ovde negde,ali sve mislim rano mi je svakako. To me zaboli na 2,3, sekunde i posle onako tupo kao da cu dobiti,a sekret imam i pre nego uradila test,ali sam radila sve analize i super su,ne znam.Vidim isto smo godiste 1986 tako?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 17.2.2014 21:06:22
|
|
|
|
Mara1986
|
IZVORNA PORUKA: *Sara Nisam Maro u zemlji,to je problem,videcu jedino ovde negde,ali sve mislim rano mi je svakako. To me zaboli na 2,3, sekunde i posle onako tupo kao da cu dobiti,a sekret imam i pre nego uradila test,ali sam radila sve analize i super su,ne znam.Vidim isto smo godiste 1986 tako? Da,da '86 sam godište ... to mogu biti simptomi da se usađuje embrion u matericu .. ja sam imala isto tako tup bol i malo braonkastog sekreta..
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 17.2.2014 23:48:23
|
|
|
|
Nimfa
|
Zene potrebna mi je pomoc,od jutros mi je zapusen nos i grlo me kida ne prestajem da kasljem. Ne znam koj lek smem da pijem,ili bar nesto da napravim da ublazim prehladu,ako.neka zna neki lek neka mi napise :-) Jos ovo mi sve malo malopre sam se sagla da dohvatim nesto,kinula sam i odjednom sam cula puc u predelu trticne kosti,sad me boli ne mogu da sedim ni da ustanem,jos kad se zakasljem suze mi podju od bola. Strah me da ne podstaknem porodjaj ovim bolom i prehladom jer necu moci da se namestim za porodjaj :| :'(
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 18.2.2014 0:04:11
|
|
|
|
Mara1986
|
Pa smeš paracetamol i neki sirup dečiji za kašalj (generalno bi trebala antibiotik ali ne sama na svoju ruku) a i ti si draga na kraju trudnoće pa neverujem da će ti bilo kako škoditi... ja sam prehlađena već dve nedelje a od danas i muž
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 18.2.2014 8:53:57
|
|
|
|
Klarita
|
Jutro zene nove i stare, s'a ima? Majaska ziva vidim, nema puno ispisano, pa izgleda svi u majanje...ako, ako i treba. ko sta pije neka se posluzi...cekam masina da opere, prostrem ves pa idem kod drugarice na drugu turu kafice Jole, danas cu do prodavnice pa ti postavljam slicice najkasnije veceras
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 18.2.2014 9:01:20
|
|
|
|
mika79
|
Klarita može kafica, ala si ti vredna od jutros ja ležim i čekam da se istopi utrogestan pa da nešto radim, noćas sam baš lepo spavala, samo sam 3 puta išla u wc
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 18.2.2014 9:23:57
|
|
|
|
buba m
|
IZVORNA PORUKA: *Sara Vece stomacici Imam pitanje:da li je u redu da stomak u predelu materice nekad bas jako stegne,ostar bol? Bas mi je neka frka,jer posle testa tek za dve nedelje se mogu javiti doktoru da i potvrdi trudnocu i vidi sve ostalo Saro ja bih na tvom mestu ipak posetila lekara. To je mala trudnoca, a kako si opisala, meni to liči na kontrakcijicu. Verovatno će ti dati utrogestan. Imala sam i ja kontrakcije u početku koje nisam osećala, ali su se videle na uz.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 18.2.2014 9:24:40
|
|
|
|
Klarita
|
Jao, Miko ne ljuti se, svaki put me nasmejete pricama o piskanju K ide u vrtic, pa kad vec ustanem da nju spremim, mm je vozi, ja onda koristim vreme da s vama ovde "ispijam" kafe i zavrsim po kuci sta ima i sta mogu, kako bi onda kad je dovedemo, mogli i da joj se posvetimo maksimalno
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 18.2.2014 9:28:47
|
|
|
|
buba m
|
IZVORNA PORUKA: Nimfa Zene potrebna mi je pomoc,od jutros mi je zapusen nos i grlo me kida ne prestajem da kasljem. Ne znam koj lek smem da pijem,ili bar nesto da napravim da ublazim prehladu,ako.neka zna neki lek neka mi napise :-) Jos ovo mi sve malo malopre sam se sagla da dohvatim nesto,kinula sam i odjednom sam cula puc u predelu trticne kosti,sad me boli ne mogu da sedim ni da ustanem,jos kad se zakasljem suze mi podju od bola. Strah me da ne podstaknem porodjaj ovim bolom i prehladom jer necu moci da se namestim za porodjaj :| :'( a Od antibiotika smeš sinacilin, a od sirupa za kašalj beli slez. Paracetamol isto smeš ali on je samo za bolove i temperaturu. Va žno je da ustanoviš da li ti je prehlada virusna ili bakterijska. Želim ti brz oporavak, znam kako je kasalj užasna stvar.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 18.2.2014 9:33:12
|
|
|
|
lesica
|
Mah, mah!!! Nadam se da ste vesele i raspoložene od jutros
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 18.2.2014 9:46:08
|
|
|
|
buba m
|
Mene jutros probudio oštar bol u donjem delu stomaka i leđa. Ponavljao se četiri puta u razmacima od 2, 3 minuta i stalo. A stomak tvrd... Nije mi bilo sve jedno. Ako su ovo te lažne kontrakcije, kakve su onda prave?!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 18.2.2014 10:23:10
|
|
|
|
Mara1986
|
Dobro jutro žene.... prehladio se i muž ... šta da mu radim kad hoće da se mazi sas mene bolesnu pa sad i on em kašlje em mu zapušen nos... a mene ovo i dalje ne prolazi doduše kašalj je sad malko blaži. A što se tiče spavanja tu moram da se zahvalim majci prirodi na lepom navikavanju na nesanicu ... gorušica me i dalje razvaljuje tako da sam definitivno rešila da ponesem mašinicu za šišanje u porodilište.... (čisto da mi sin ne izađe iz porodilišta sa kikicama) šalu na stranu ovi lekovi mi upropastiše ovaj želudac... u toku noći mi kiselina dođe do grla i tačno osećam da je to glucophage... utrogestan sad stavljam da mi još i on u želudcu ne pravi problem
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 18.2.2014 10:46:06
|
|
|
|
Jeltje
|
Dobro jutro drustvance, evo i ja sad kuvam kaficu, pa mi se mozete pridruziti Ovo moje dete od jutros povilenelo, stomak mi samo leti levo desno...I bas me jako opali kad se vrti... Mene su juce opet hvatale one kontrakcije, a i jutros ih osecam...Popizdecu jer je uzasno neprijatan osecaj, toliko se zgrci materica da to nije normalno. Mozda zato ova jutros vileni, mozda joj smeta to grcenje materice.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 18.2.2014 10:50:53
|
|
|
|
Jeltje
|
IZVORNA PORUKA: buba m Mene jutros probudio oštar bol u donjem delu stomaka i leđa. Ponavljao se četiri puta u razmacima od 2, 3 minuta i stalo. A stomak tvrd... Nije mi bilo sve jedno. Ako su ovo te lažne kontrakcije, kakve su onda prave?! Buba, ja mislim da jeste to to...to su sigurno kontrakcije cim se grci materica i osecas da ti je tvrd stomak. Kazu da je najbolje mirovati kad sr to oseti. To se i meni desava, ali ne mogu da stalno da lezim...
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 18.2.2014 11:01:26
|
|
|
|
Mara1986
|
Ako ima još neka iz Bg neka nam se javi za kaficu... mi se okupljamo u četvrtak.... pošto mnogima ne piše gde stanuju
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 18.2.2014 11:15:05
|
|
|
|
Jole84
|
Dobro jutro ženske,ko je za kaficu Saro dobrodošla u trudničke teme možda sam ti već i poželela dobrodošlicu,više ne znam šta pišem ili samo pomislim da napišem Nimfa joj pa gde baš sada,krkaj puno limunada i čajeva,meni to uglavnom pomogne,a što se tiče kašlja,zagrej mleko da bude vrelo i onda stavi kašičicu meda i kašičicu margarina,to piješ onako vruće i udišeš,baš smiri kašalj. Da prođe što pre Jelt,Bubo da znate da nisu nimalo prijatne iako su lažne. Meni se javljaju i kad ležim,mada zadnjih dana malo manje pu pu pu,a šetala sam puno. Al zato su mi noge ko medveđe,baš otekle Maro,Mile i vas dve da ozdravite brzo Baš smo se skoro sve razbolele,valjda ove promene vremena loše utiču na nas bucike. Klarita jedva čekam da vidim zavesice Uštipak tebi verovatno još veća frka oko kontrakcija zbog prve trudnoće,biće sve ok,samo leškari Pari javni za tripl,al ja mislim da je kod tebe devojčurak
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 18.2.2014 11:26:52
|
|
|
|
Milica cica
|
Jutro žene vidi kafica se pije uveliko.Buba, Jeltje,Jole,kontrakcije mogu da se pojačavaju kako odmiče trudnoća. Ja ih imam odavno, tako da sam se već saživela sa njima, nekako mi dođu domaće Sve u svemu, ne štete bebama, ne brigajte,kad krenu samo odmor, nogice na jastuk, promena položaja Kod nas ne nešto naoblačilo, kao da će svaki čas da grune kiša, a juče bilo tako lepo. U principu meni svejedno, svakako nigde ne idem, pa me ne dotiče vremenska prognoza
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Uobičajeni pregledi i analize u trudnoćiPred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Anketa
Beba i posaoPansophia
Da li vam je bilo tesko da se vratite na posao posle porodiljskog?Da (
65%)
Ne (
35%)
Ukupan broj glasova: 80Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!