|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  77 78 [79] 80 81   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo
30.1.2014 13:14:22   
baki78
Anonimna meni je prvi rezultat Amh hormona uradjen dva meseca pred moj 34 rodjendan..i on je 0.23 ref. vred 0.5-5.30
sledeci mesec uradim ponovo a on jos manji 0.16
i proglase da sam predmenopauzu.
Posle godinu dana uradim ponovo i on sad iznosi0.29 ref vred. 0.19-9.13 a potpuno iste merne jedinice.
Pre godinu dana sam bila ispod normale a sad sam u normali.
Bila sam na konsultaciji kod Vlaisavljevica i lepo mi covek objasni zasto su mi takvi nalazi.Meni jajnici rade i imam ovulaciju svakog meseca cak smo brojali i AFC folikule.Imam dve operacije zbog vanmatericne trudnoce i kaze da se sa svakom operacijom ostecuje mikorcirkulacija jajnika i da hoce da se dobiju takvi rezultati. Naravno ako je klinicka slika dobra kao kod mene i stabilan AMHhormon.
Usvetu se taj hormon neuzima kao rukovodeci kao kod nas.Nego se gledaju i drugi hormoni. Covek se cudio kako niko nije hteo da mi radi VTO sa stimulacijom.

Ko bi ga znao...Ma meni nije jasno ..ako nas proglase da smo prdmenopauzom u klimaksu da nemamo jc...kako bre onda zene u tom zivotnom periodu ostaju trudne

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1951
31.1.2014 23:15:46   
Anoniman
Baki hvala ti puno na odgovoru...ne znam svo vreme sam se libila ponovo da i ja odradim na svoju ruku Amh al na kraju sam odustala iz razloga da se malo rasteretim i opustim od svega...Ne znam mozda lupetam gluposti ali mozda ima veze nekakve,ja sam nekih ne puna dva meseca pre nego sto sam proveravala AMH bila stimulisana 6.meseci za redom klomifenom i pregnilom,prvo sa 2x50mg a onda i sa 3x50mg dnevno..da li mi je to mozda iscrpelo mozda u neku ruku jc,jer sam za vreme stimulacije imala nenormalne bolove jajnika...moze li biti to u pitanju posto mi je celokupna slika hormonska u redu...Hvala vam jos jednom na odgovorima od user posted image

(odgovor članu baki78)
  Direktna veza do poruke: 1952
3.2.2014 12:14:07   
baki78
Nazalost moze biti.
Preparati koima se rade te analize su jako osetljivi i skupi.
Tako ako ides i proveravas u toku jednog ciklusa na vise mesta dace ti i vise nalaza.
Dosta zavisi i od laba....
Opusti se ..odmori orgaznizam...i malo zdravije hrane. Par meseci sam vodila racuna o ishrani...Krompir, belo brasno, testenine, pirinac, suhomesnate proizvode, grickalice i brzu hranu sam izbacila.
Jela sam dosta morske ribe...skusu, tunu i lososa.Grickala semenke, mesila sam hleb od heljde i stavljala svo moguce semenje koje sam nasla.Povrce i salatu u neogranicenim kolicinama a vocke samo dve dnevno.Sto se tice mleka i mlecnih proizvoda sve je bilo punomasno.Malo vise fizicke aktivnosti.Mozes i setnju brzim hodom od sat vremena svaki dan.Ja sam to koristila stim da nisam setala po ravnom nego sam jurila neka brda i doline po gradu.
Sreca moja te je Smederevo brdovito..LOL

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1953
5.2.2014 12:51:55   
Anoniman
Dobro draga...ovde kod nas sve ravno u Vojvodini nema brda ni dolina user posted image ..ali malo sam popravila rezim ishrane...vezbam...moram smrsati koji kg zbog inseminacije....i valda ce sve biti ok...tebi zelim puno srece...da se uskoro javis sa user posted image

(odgovor članu baki78)
  Direktna veza do poruke: 1954
7.2.2014 9:34:53   
baki78
Samo napred. Kazu da gojazne osobe imaju lenje jajnike ali to nije pravilo.
Pitala ja slovenca tj. prof.Vlaisavljevica za moju kilazu...spadam u elegantno popunjene LOL..a on nonsalatno ...meni vasa kilaza nesmeta.A ako smeta vasem muzu onda je to nesto drugo.
XZelim ti puno srece i dve crtice.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1955
10.2.2014 12:26:16   
Maja1309
Ženice evo i mene na ovoj temi. Prije nekih 8 mjeseci imala sma spontani pobačaj u 12tjednu.
Nakon pobačaja radila sam papu, TORCH i briseve cerviksa svi nalazi su uredni.
Nakon 8 mjeseci nije došlo do nove trudnoće pa sam radila nalaze hormona i ovo su rezultati:

Estradiol 140 (77-921)
FSH 3,17 (3,0-6,1)
LH 3,20 (2,4-6,6)
Prolaktin 378,3 (109-557)
Testosteron 3,34 (0,3-4,5)
TSH 2,45 (0,465-4,65)
Free T4 10,2 (10,2-28,2)
Free T4 4,96 (4,26-8,1)

dali netko zna kakvi su rezultati, vidim da je sve u granicama, al npr lh > od fsh, t3 i t4 na donjoj granici?

(odgovor članu baki78)
Direktna veza do poruke: 1956
10.2.2014 13:09:29   
Verolina
Samo da TSH malo snizis. Ostalo je sve super.

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu Maja1309)
Direktna veza do poruke: 1957
10.2.2014 13:15:58   
Maja1309
verolina, ovo sam ja na svoju ruku izvadila nalaze jer 8 mjeseci ne ostajem trudna, a prvi put sam nakon 6 mjeseci ostala trudna, al spontanim završilo.
Kako da ga snizim?

Dali da idem ginekologu ili ednokrinologu?

šta kažeš na omjer LH:FSH?

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1958
10.2.2014 13:56:03   
World
majo, jesi li radila insulin? i ono sto ja znam je kardiolipinska antitijela.. nekad mi je endokrinolog rekao da ona izazivaju spontani...

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu Maja1309)
Direktna veza do poruke: 1959
10.2.2014 14:09:22   
marinale
Evo i mene...

Meni je TSH 2.85 i godinu dana ne dolazi do trudnoće, da li mi taj tsh nešto remeti?

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 1960
10.2.2014 14:10:57   
Verolina

IZVORNA PORUKA: Maja1309

verolina, ovo sam ja na svoju ruku izvadila nalaze jer 8 mjeseci ne ostajem trudna, a prvi put sam nakon 6 mjeseci ostala trudna, al spontanim završilo.
Kako da ga snizim?

Dali da idem ginekologu ili ednokrinologu?

šta kažeš na omjer LH:FSH?

Tvoj promer je skoro pa savrsen, u odnosu je rezz skoro okrugla jedinica sto je super.
Za TSH ides endokrinologu.

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu Maja1309)
Direktna veza do poruke: 1961
10.2.2014 14:15:23   
Maslacak15
Marinale TSH definitivno moze da smeta. Smatra se da treba da je ispod 2 za trudnocu. U Evropi i Americi endokrinolozi tolerisu do 2,5 a za sve preko prepisuju terapiju. Nevolja je sto u Srbiji lekari neretko odmahuju glavom i tolerisu TSH cak do 4 sto je definitivno previse. Ima sigurno devojaka koje zatrudne i sa TSH vecim od 2, to je malo individualno, ali u situaciji kad do trudnoce ne dolazi dugo vremena a nema ociglednog uzroka ja bih nastojala na sve nacine da dovedem TSH u optimalne granice. Da steti sigurno ne moze, amozda te dovede brzo do zeljenog cilja. Pozdravljam te.

< Poruku je uredio Maslacak15 -- 10.2.2014 14:16:03 >

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1962
10.2.2014 14:20:44   
marinale
Maslačak draga, puno puno ti hvala...

Jako sam razočarana u doktore generalno, moraš da im čuvapaš informacije iz usta, recimo ovaj moj ni reč nije rekao za taj tsh a možda baš tu leži problem...

Ja više ne znam koliko treba da se naplaćam da bi mi sve lepo rekao...katastrofa....

O ovim državnim lekarima neću ni da pričam

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1963
10.2.2014 14:30:57   
Maja1309
marinala, ne znam šta da ti kažem, evo vidim da je i kod mene veći od 2 imala sma jedan spontani, sad jel to nemam pojma...

(odgovor članu marinale)
Direktna veza do poruke: 1964
10.2.2014 14:34:11   
marinale
ma ne znam više, to dok sam ne prostudiraš sve, ništa ni ne znaš...moraš biti pre svega svoj doktor

Šta ja sad da odem kod doktora i kažem mu e čoveče obrati pažnju na tsh, nemam pojam, ali znam da već godinu dana ne mogu da zatrudnim

(odgovor članu Maja1309)
Direktna veza do poruke: 1965
10.2.2014 14:38:05   
marinale
eto možda kad bi mi rekao koji lek treba da pijem makar i u malim dozama možda bi brže zatrudnela...

(odgovor članu marinale)
Direktna veza do poruke: 1966
10.2.2014 14:40:13   
marinale
Maja, pa vrlo moguće, a zašto ne odeš kod lekara pa da vidiš šta će ti on reći?

(odgovor članu marinale)
Direktna veza do poruke: 1967
10.2.2014 14:55:53   
Maja1309
Kome da odem :) i ovo sam na svoju ruku ;)

kontamda idem ovaj mejsec na folikulometriju pa da ponesem i nalaz hormona ginekologu?

ne znam zašto postoje granice ako je npr u granicama a ne valja.

(odgovor članu marinale)
Direktna veza do poruke: 1968
10.2.2014 14:58:24   
Verolina
Majo, mojoj kevi koja ne planira trudnocu je i TSH od 4 super. Ali tebi nije.
Idi kod ginekloga i neka ti preporuci endokrinologa.

(odgovor članu Maja1309)
Direktna veza do poruke: 1969
10.2.2014 15:03:19   
Maslacak15
Zato sto je sira lekarska zajednica malo intertna, ne prate nova desavanja a nauka napreduje. Endokrinolozi pricaju vec vise od deset godina da granice za TSH treba da budu revidirane ali prosto to nije usvojeno u opstoj praksi . Nije to samo problem u Srbiji, i u Nemackoj kad odete kod obicnog doktora reci ce vam da je TSH 3 u redu ali je zato u centru za reproduktivnu endokrinologiju zvanicno granica 2,5 i pocaste vas tiroksinom cim je dotakne.

(odgovor članu Maja1309)
Direktna veza do poruke: 1970
10.2.2014 15:16:42   
marinale
Maslačak, kako sve to znaš? čitala si negde?

ja recimo nemam pojma o tome

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1971
10.2.2014 15:18:03   
Verolina

IZVORNA PORUKA: marinale

Maslačak, kako sve to znaš? čitala si negde?

ja recimo nemam pojma o tome

Ona je DR naukauser posted image

(odgovor članu marinale)
Direktna veza do poruke: 1972
10.2.2014 22:09:38   
IVA 11
Cortizol ili? Ima li drugi naziv? Gledam za šta mi je koji hormon koji trebam da uradim...

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1973
11.2.2014 11:04:07   
baki78
Kazu da je TSH2 i malo ispod idealan za trudnocu.
Odradis nalaze i pravac kod endokrinologa.Dobijes Th koja spusti TSH i eto ti bebe. Ponovi i LHiFSH zbog odnosa izmedju njih.

(odgovor članu IVA 11)
Direktna veza do poruke: 1974
11.2.2014 11:29:39   
IVA 11
Ja tek trebam da radim, 6 hormona da provjerim: FSH E2, LH E 2, Cortizol, Prolaktin, Testosteron i AMH. Ovako mi u izvještaju piše.

(odgovor članu baki78)
Direktna veza do poruke: 1975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  77 78 [79] 80 81   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  77 78 [79] 80 81   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...
Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.
Kako izgleda zdrava i plodna sperma?
Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...

Anketa

Лекари.
пеперутка16

Верујете ли лекарима?

Да. (67%)

Не. (33%)

Ukupan broj glasova: 18

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here