Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 30.1.2014 13:14:22
|
|
|
|
baki78
|
Anonimna meni je prvi rezultat Amh hormona uradjen dva meseca pred moj 34 rodjendan..i on je 0.23 ref. vred 0.5-5.30 sledeci mesec uradim ponovo a on jos manji 0.16 i proglase da sam predmenopauzu. Posle godinu dana uradim ponovo i on sad iznosi0.29 ref vred. 0.19-9.13 a potpuno iste merne jedinice. Pre godinu dana sam bila ispod normale a sad sam u normali. Bila sam na konsultaciji kod Vlaisavljevica i lepo mi covek objasni zasto su mi takvi nalazi.Meni jajnici rade i imam ovulaciju svakog meseca cak smo brojali i AFC folikule.Imam dve operacije zbog vanmatericne trudnoce i kaze da se sa svakom operacijom ostecuje mikorcirkulacija jajnika i da hoce da se dobiju takvi rezultati. Naravno ako je klinicka slika dobra kao kod mene i stabilan AMHhormon. Usvetu se taj hormon neuzima kao rukovodeci kao kod nas.Nego se gledaju i drugi hormoni. Covek se cudio kako niko nije hteo da mi radi VTO sa stimulacijom. Ko bi ga znao...Ma meni nije jasno ..ako nas proglase da smo prdmenopauzom u klimaksu da nemamo jc...kako bre onda zene u tom zivotnom periodu ostaju trudne
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 31.1.2014 23:15:46
|
|
|
|
Anoniman
|
Baki hvala ti puno na odgovoru...ne znam svo vreme sam se libila ponovo da i ja odradim na svoju ruku Amh al na kraju sam odustala iz razloga da se malo rasteretim i opustim od svega...Ne znam mozda lupetam gluposti ali mozda ima veze nekakve,ja sam nekih ne puna dva meseca pre nego sto sam proveravala AMH bila stimulisana 6.meseci za redom klomifenom i pregnilom,prvo sa 2x50mg a onda i sa 3x50mg dnevno..da li mi je to mozda iscrpelo mozda u neku ruku jc,jer sam za vreme stimulacije imala nenormalne bolove jajnika...moze li biti to u pitanju posto mi je celokupna slika hormonska u redu...Hvala vam jos jednom na odgovorima od
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 3.2.2014 12:14:07
|
|
|
|
baki78
|
Nazalost moze biti. Preparati koima se rade te analize su jako osetljivi i skupi. Tako ako ides i proveravas u toku jednog ciklusa na vise mesta dace ti i vise nalaza. Dosta zavisi i od laba.... Opusti se ..odmori orgaznizam...i malo zdravije hrane. Par meseci sam vodila racuna o ishrani...Krompir, belo brasno, testenine, pirinac, suhomesnate proizvode, grickalice i brzu hranu sam izbacila. Jela sam dosta morske ribe...skusu, tunu i lososa.Grickala semenke, mesila sam hleb od heljde i stavljala svo moguce semenje koje sam nasla.Povrce i salatu u neogranicenim kolicinama a vocke samo dve dnevno.Sto se tice mleka i mlecnih proizvoda sve je bilo punomasno.Malo vise fizicke aktivnosti.Mozes i setnju brzim hodom od sat vremena svaki dan.Ja sam to koristila stim da nisam setala po ravnom nego sam jurila neka brda i doline po gradu. Sreca moja te je Smederevo brdovito..LOL
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 5.2.2014 12:51:55
|
|
|
|
Anoniman
|
Dobro draga...ovde kod nas sve ravno u Vojvodini nema brda ni dolina ..ali malo sam popravila rezim ishrane...vezbam...moram smrsati koji kg zbog inseminacije....i valda ce sve biti ok...tebi zelim puno srece...da se uskoro javis sa
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 7.2.2014 9:34:53
|
|
|
|
baki78
|
Samo napred. Kazu da gojazne osobe imaju lenje jajnike ali to nije pravilo. Pitala ja slovenca tj. prof.Vlaisavljevica za moju kilazu...spadam u elegantno popunjene LOL..a on nonsalatno ...meni vasa kilaza nesmeta.A ako smeta vasem muzu onda je to nesto drugo. XZelim ti puno srece i dve crtice.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 10.2.2014 12:26:16
|
|
|
|
Maja1309
|
Ženice evo i mene na ovoj temi. Prije nekih 8 mjeseci imala sma spontani pobačaj u 12tjednu. Nakon pobačaja radila sam papu, TORCH i briseve cerviksa svi nalazi su uredni. Nakon 8 mjeseci nije došlo do nove trudnoće pa sam radila nalaze hormona i ovo su rezultati: Estradiol 140 (77-921) FSH 3,17 (3,0-6,1) LH 3,20 (2,4-6,6) Prolaktin 378,3 (109-557) Testosteron 3,34 (0,3-4,5) TSH 2,45 (0,465-4,65) Free T4 10,2 (10,2-28,2) Free T4 4,96 (4,26-8,1) dali netko zna kakvi su rezultati, vidim da je sve u granicama, al npr lh > od fsh, t3 i t4 na donjoj granici?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 10.2.2014 13:09:29
|
|
|
|
Verolina
|
Samo da TSH malo snizis. Ostalo je sve super.
Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 10.2.2014 13:15:58
|
|
|
|
Maja1309
|
verolina, ovo sam ja na svoju ruku izvadila nalaze jer 8 mjeseci ne ostajem trudna, a prvi put sam nakon 6 mjeseci ostala trudna, al spontanim završilo. Kako da ga snizim? Dali da idem ginekologu ili ednokrinologu? šta kažeš na omjer LH:FSH?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 10.2.2014 13:56:03
|
|
|
|
World
|
majo, jesi li radila insulin? i ono sto ja znam je kardiolipinska antitijela.. nekad mi je endokrinolog rekao da ona izazivaju spontani...
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 10.2.2014 14:09:22
|
|
|
|
marinale
|
Evo i mene... Meni je TSH 2.85 i godinu dana ne dolazi do trudnoće, da li mi taj tsh nešto remeti?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 10.2.2014 14:10:57
|
|
|
|
Verolina
|
IZVORNA PORUKA: Maja1309 verolina, ovo sam ja na svoju ruku izvadila nalaze jer 8 mjeseci ne ostajem trudna, a prvi put sam nakon 6 mjeseci ostala trudna, al spontanim završilo. Kako da ga snizim? Dali da idem ginekologu ili ednokrinologu? šta kažeš na omjer LH:FSH? Tvoj promer je skoro pa savrsen, u odnosu je rezz skoro okrugla jedinica sto je super. Za TSH ides endokrinologu.
Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 10.2.2014 14:15:23
|
|
|
|
Maslacak15
|
Marinale TSH definitivno moze da smeta. Smatra se da treba da je ispod 2 za trudnocu. U Evropi i Americi endokrinolozi tolerisu do 2,5 a za sve preko prepisuju terapiju. Nevolja je sto u Srbiji lekari neretko odmahuju glavom i tolerisu TSH cak do 4 sto je definitivno previse. Ima sigurno devojaka koje zatrudne i sa TSH vecim od 2, to je malo individualno, ali u situaciji kad do trudnoce ne dolazi dugo vremena a nema ociglednog uzroka ja bih nastojala na sve nacine da dovedem TSH u optimalne granice. Da steti sigurno ne moze, amozda te dovede brzo do zeljenog cilja. Pozdravljam te.
< Poruku je uredio Maslacak15 -- 10.2.2014 14:16:03 >
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 10.2.2014 14:20:44
|
|
|
|
marinale
|
Maslačak draga, puno puno ti hvala... Jako sam razočarana u doktore generalno, moraš da im čuvapaš informacije iz usta, recimo ovaj moj ni reč nije rekao za taj tsh a možda baš tu leži problem... Ja više ne znam koliko treba da se naplaćam da bi mi sve lepo rekao...katastrofa.... O ovim državnim lekarima neću ni da pričam
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 10.2.2014 14:30:57
|
|
|
|
Maja1309
|
marinala, ne znam šta da ti kažem, evo vidim da je i kod mene veći od 2 imala sma jedan spontani, sad jel to nemam pojma...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 10.2.2014 14:34:11
|
|
|
|
marinale
|
ma ne znam više, to dok sam ne prostudiraš sve, ništa ni ne znaš...moraš biti pre svega svoj doktor Šta ja sad da odem kod doktora i kažem mu e čoveče obrati pažnju na tsh, nemam pojam, ali znam da već godinu dana ne mogu da zatrudnim
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 10.2.2014 14:38:05
|
|
|
|
marinale
|
eto možda kad bi mi rekao koji lek treba da pijem makar i u malim dozama možda bi brže zatrudnela...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 10.2.2014 14:40:13
|
|
|
|
marinale
|
Maja, pa vrlo moguće, a zašto ne odeš kod lekara pa da vidiš šta će ti on reći?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 10.2.2014 14:55:53
|
|
|
|
Maja1309
|
Kome da odem :) i ovo sam na svoju ruku ;) kontamda idem ovaj mejsec na folikulometriju pa da ponesem i nalaz hormona ginekologu? ne znam zašto postoje granice ako je npr u granicama a ne valja.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 10.2.2014 14:58:24
|
|
|
|
Verolina
|
Majo, mojoj kevi koja ne planira trudnocu je i TSH od 4 super. Ali tebi nije. Idi kod ginekloga i neka ti preporuci endokrinologa.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 10.2.2014 15:03:19
|
|
|
|
Maslacak15
|
Zato sto je sira lekarska zajednica malo intertna, ne prate nova desavanja a nauka napreduje. Endokrinolozi pricaju vec vise od deset godina da granice za TSH treba da budu revidirane ali prosto to nije usvojeno u opstoj praksi . Nije to samo problem u Srbiji, i u Nemackoj kad odete kod obicnog doktora reci ce vam da je TSH 3 u redu ali je zato u centru za reproduktivnu endokrinologiju zvanicno granica 2,5 i pocaste vas tiroksinom cim je dotakne.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 10.2.2014 15:16:42
|
|
|
|
marinale
|
Maslačak, kako sve to znaš? čitala si negde? ja recimo nemam pojma o tome
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 10.2.2014 15:18:03
|
|
|
|
Verolina
|
IZVORNA PORUKA: marinale Maslačak, kako sve to znaš? čitala si negde? ja recimo nemam pojma o tome Ona je DR nauka
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 10.2.2014 22:09:38
|
|
|
|
IVA 11
|
Cortizol ili? Ima li drugi naziv? Gledam za šta mi je koji hormon koji trebam da uradim...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 11.2.2014 11:04:07
|
|
|
|
baki78
|
Kazu da je TSH2 i malo ispod idealan za trudnocu. Odradis nalaze i pravac kod endokrinologa.Dobijes Th koja spusti TSH i eto ti bebe. Ponovi i LHiFSH zbog odnosa izmedju njih.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 11.2.2014 11:29:39
|
|
|
|
IVA 11
|
Ja tek trebam da radim, 6 hormona da provjerim: FSH E2, LH E 2, Cortizol, Prolaktin, Testosteron i AMH. Ovako mi u izvještaju piše.
|
|
|
Anketa
Лекари.пеперутка16Верујете ли лекарима?Да. (
67%)
Не. (
33%)
Ukupan broj glasova: 18Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!