Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 20.2.2014 12:43:43
|
|
|
|
Štetica
|
Iva prolaktin se vadi u 8h,pozeljno bi bilo da budes u labu oko pola osam,da sedis tamo pola sata da se organizam smiri,pa tek onda da ti vade krv.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 21.2.2014 11:20:37
|
|
|
|
IVA 11
|
Radila sam hormone jutros, biće danas rezultati...hvala draga, tako sam i uradila jutros...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 21.2.2014 13:31:41
|
|
|
|
IVA 11
|
Zvali su me iz laboratorije, vrijednosti 3 hormona su izuzetno povećane, prolaktin, estradiol, kortizol, ostali su dobri... Idem popodne za nalaz...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 21.2.2014 13:42:35
|
|
|
|
Jole84
|
Iva to je razlog što nisi dobila a beta negativna. Središ prolaktin i eto trudnoće odmah
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 21.2.2014 20:44:58
|
|
|
|
angel18
|
pomoc!!! moja situacija mi vise nije jasna porodila sam se 2012 i posle 6 meseci tsh je bio 5,7 ali su rekli da sacekam jos 6 meeeci na sledecoj kontroli iz dve razlicite lab razliciti rezultati unorvoj u bg tsh 2 ali igg 50 dakle hasimoto i cista na zlezdi uradje i kalcitonin sve ok medjutim nakon 4 nedelje druga lab tsh 9 i radi potvrde treca lab tsh 9 opadanje kose gusenje, anksioznost, napadi panike, suva koza na pocetku terapije od 25 mg sve jos gore prvih mesec dana onda malko bolje nakon 5 mesci opet osecsm umor tesko disem, gusenje, plakanje , opadanje kose mnogo manje nego priv put uradim analizu tsh 2???? simptomi uzas ja sam totalno sbunjena tri razlicita doktora razlicita misljenja ne zivim us rbiji pa sam izmedju doktora tu i ovde savetovali su mi da podignem na 50mg a dans kazu ostavi tablete da vidimo sta ce biti jaoooij jako se brinem jel ne snam jel to dobro ideja a gusi me vec mesec dana imam osecaj kso da se nesto siti u grlu i ne mogu da dism i sve me to cini nervoxnom i zbog glupih labaratorija ne znam jel imam hasimoto ili hipom pomagajte molim vas
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 21.2.2014 21:29:43
|
|
|
|
IVA 11
|
Zašto se referentne vrijednosti razlikuju ovoliko od lab-a do lab-a?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.2.2014 8:39:47
|
|
|
|
IVA 11
|
Dr kod koga sam vadila hormone je rekao da je glavni uzrok što ne mogu da zatrudnim visok prolaktin. Referentne vrijednosti u laboratoriji u kojoj sam radila hormone, za prolaktin su: 100-500, a moj je 1244. U ponedjeljak idem kod ginekologa pa će mi preposati neke tablete da pijem...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.2.2014 14:11:11
|
|
|
|
Jole84
|
Iva dosta ti je povišen,on blokira ovulacije. Videćeš kad počneš da koristiš bromokriptin,unormaliće se,bitno da ti odrede dobru dozu,on se i uvodi i izbacuje postepeno,najbolje da se posavetuješ sa endokrinologom. Bitno da je problem nađen
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.2.2014 14:33:36
|
|
|
|
IVA 11
|
Jole, hvala ti od srca. Ginekolog mi je rekao da ponovim hormone u bolnicu iako je tad 5-i dan ciklusa?! Kaže da može tad, i da budem budna 2 sata pred vađenje prolaktina, a juče sam ga radila poslije pola sata od buđenja.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.2.2014 14:42:30
|
|
|
|
angel18
|
ne znam i nista mi nije jasno , nisam pametna sta da radim znam samk da su simptomi tu
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.2.2014 15:04:02
|
|
|
|
Jole84
|
Iva nema veze,prolaktin i hormoni štitne mogu da se rade bilo kog dana ciklusa,i poželjno je da se pre uzorkovanja malo posedi u laboratoriji,makar 15ak minuta,da budeš smirena i opuštena,jer to je hormon stresa i hoće da skoči čak i zbog bockanja prilikom uzimanja krvi.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.2.2014 16:04:41
|
|
|
|
IVA 11
|
Hvala THS mi je 1, 67, ref.vrijednosti su im od 0, 4-4. Samo njega da prekontrolišem opet. Srce si :*
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.2.2014 16:06:19
|
|
|
|
Verolina
|
TSH ti je super.
Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.2.2014 16:06:41
|
|
|
|
IVA 11
|
Angel, kod endokrinologa brzo ili pitaj ringerajinog, ima rješenje neko sigurno.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.2.2014 18:13:22
|
|
|
|
daca77
|
A moj TSh je posle one stimulacije 1,05 , ali je anti TPO i dalje 600.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.2.2014 18:25:36
|
|
|
|
17 joka
|
Daco, a pijes li selen?
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.2.2014 18:29:53
|
|
|
|
daca77
|
Joko, pravim pauzu, jer sam ga mesecima pila.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.2.2014 18:34:15
|
|
|
|
17 joka
|
Meni je pomoglo ali sam pila tri na dan sad ni ja nepijem i ima da ode u visine
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 24.2.2014 14:59:32
|
|
|
|
glukica
|
Cao zene,meni su gotovi rezultati ali nazalost nemam ih kod sebe,pa ne mogu da ih stavim..Ovde(u Nemackoj) lekari nam nista ne daju od papira,zna Maslacak o cemu pricam imala sam samo telefonski razgovor sa dr.Kaze da su mi bolji rezultati,da misli da cu dobiti uskoro(posto sam bez ciklusa vec duugoo) da nastavim sa metforminom i l-thyroxinom..I da ako slucajno ne dobijem za 2 meseca,obavezno dodjem pa ce mi sigurno dati nesto za izazivanje ciklusa..i eventualno klomifen,ali za sad nista ne bi uviodila..Ali nadam se da cu dobiti,dobro je da su mi bolji rezultati,ono sto me je zbunilo rekla mi je imali ste ovulaciju kako mogu da imam ovulaciju kad nemam ciklus ili je nisam dobro razumela
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 25.2.2014 10:48:04
|
|
|
|
Maslacak15
|
Glukice, Moze lepo da se vidi iz rezultata da li je bilo ovulacije. Prvo se desava ovulacija, pa tek za njom menstruacija ako nema trudnoce. Tako da mozes da ovuliras pre nego sto dobijes ciklus. Ono sto mene buni je ako je ona stvarno videla da je bilo ovulacije, na osnovu progesterona, onda je nemoguc scenario da ne dobijes u naredna dva meseca. Posto ako je progesteron iznad 10 ng/ ml onda se zna da je ovulacije bilo 100% i da moras da dobijes u narednih 14 dana. Osim ako naravno ne zatrudnis. Ako pretpostavlja na osnovu nekih drugih parametara a ne progesterona onda mislim da samo nagadja i da ne moze da zna. Ali malo je glupo teoretisati posto rezultate nismo videli . Pozdravljam te.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 25.2.2014 11:24:44
|
|
|
|
glukica
|
Hvala Maslacak na objasnjenju,pa bas sam se zeznula sto joj nisam rekla da mi poslaje rezultate na mail..Ali zena prica 300 na sat,a zna i vidi da ne znam tako dobro nemacki tako da me muz snimao dok sam pricala sa njom,pa sam posle preslusavala snimak u svakom slucaju bice valjda bolje,ide na bolje cini mi se pozdrav veliki za tebe
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 26.2.2014 20:10:18
|
|
|
|
daca77
|
Maslacak, progesteron je samo 9,3 ng/ml.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 26.2.2014 20:22:12
|
|
|
|
Maslacak15
|
Daco to je dovoljno!! Ovulacije je sigurno bilo. Mislim idealna vrednost je preko 10 ali mozda nisi potrefila najbolji tajming. Ali ovulacije je sigurno bilo.... Ne moze toliki progesteron od nepuknutog folikula.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 26.2.2014 20:24:12
|
|
|
|
daca77
|
Hvala, draga... ocekujem za 6-7dana, pa cemo videti sta dalje. A da pokazem dr ovaj rezultat sl.put?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 26.2.2014 20:30:08
|
|
|
|
Maslacak15
|
Da pokazi joj. To je u svakom slucaju relevantno kao informacija da tvoji jajnici rade i da ti ovuliras. Cak eto i kad su prekinuli stimulaciju i folikuli su regresirali, posle desetak dana ocigledno bilo je ovulacije. Mislim to je sasvim pristojan rezultat, doktori vole da vide vise od 10 ali to je najcesce 11, ili 12, max 13 ng/ml. Kao sto vidis vrednost nije daleko od toga. Mislim da je 5 ng/ ml , cut off posto tolika kolicina progesterona mora da dodje iz zutog tela. Inace telo proizvodi jako malo progesterona.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!"
"Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče.
"Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?"
"Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!"
I odjednom neko pokuca na vrata.
"Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!"
Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola.
"Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?"
"Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!"
I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.
Više >>
Anketa
osobeafroditakakva ste osobapametna (
22%)
lepa (
6%)
duhovita (
19%)
skrtica (
1%)
svadjalica (
12%)
neopisiva (
40%)
Ukupan broj glasova: 103Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!