|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo
10.1.2014 14:08:13   
17 joka
Sneki, ne bi trebalo biti problem sve ce se to srediti do tada

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu Snekile7)
Direktna veza do poruke: 1926
10.1.2014 15:05:31   
Snekile7
 to razmisljam, nego samo da me sa komisije ne vrate zbog povisenog progesterona, moram ovaj nalaz da im predam, progesteron mi je oko 6, a referentna vr. je do 0.95. Ja znam da je to zbog toga sto sam u proslom ciklusu, posle vto, uzimala dozu od 800mg dnevno progesterona, oko 10, 12 dana. Zna li neko za Front, na komisiji kakva im je praksa kada je povisen progesteron?

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1927
10.1.2014 15:30:56   
17 joka
ma nece nebriniuser posted image

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu Snekile7)
Direktna veza do poruke: 1928
10.1.2014 20:41:24   
Enalen
Pozdrav, spremamo se za odlazak u LE na razgovor o VTO, danas sam uradila hormone, 3dc, pa bih vas zamolila za tumacenje, potpuno sam neiskusna sa ovim ref vrednostima, ne znam sta treba da gledam. Hvala!
FSH 4.50 mlU/mL (Folikularna faza: 3.5-12.5 Ovulaciona faza:4.7-21.5 Luteinska faza: 1.7-7.7 Menopauza: 25.8-134.
LH 7.36 mlU/mL (Folikularna 2.4-12.6 Ovulaciona 14.0-95.6 Lutealna 1.0-11.4 Menopauza 7.7-58.5)
Prolaktin 402.1 ulU/mL (102-496)
Estradiol 26.06 pg/ml (Folikularna 12.5-166 Ovulaciona 85.8-498 Lutealna 43.8-211 Menopauza 0-54.7 1 tr trudnoce 215-4300)
Testosteron 0.584 nmol/L ( Folikularna 0.6-4.7 Ovulaciona 2.4-9.4 Lutealna 5.3-86 Menopauza 0.3-2.5)
Progesteron 1.89 nmol/L (Folikularna 0.6-4.7 Ovulaciona 2.4-9.4)
Lutealna 5.3-86 Menopauza 0.3-2.5
Jedino kapiram da su mi prolaktin i Pg u granicama normale. Ili gresim?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1929
11.1.2014 0:08:53   
Snekile7
joko, sada sam procitala, verujem ti draga:-*. jrdna briga manje za progesteron, nego imam drugu brigu pa molim za odgovor, tsh bio povisen, pijem terapiju i kada proveravam u privatnoj lab. uvek istoj tsh se i smanjuje u skladu sa terapijom, i ok bude, ali popijem terapiju ujutru pa popodne radim tsh, e sada prosle g i ove kada sam radila u frontu sve hormone i tsh pre popijene tablete i ujutru pokazuje mi 3,5 znaci visi od 2 , i to ista vrednost za godinu, kao da nista nisam pila. sada sam u nedoumici, sta je tacniji rezultat, u stvari jel i poenta da popijem tabletu kads proveravam tsh ili ne. ne znam dal sam bila iole jasna;-)

(odgovor članu Enalen)
Direktna veza do poruke: 1930
11.1.2014 0:22:14   
17 joka
TSH se tolerise do 2,5 za VTO
ako sam te razumela ti popijes ujutru i uvece tabletu dan pre vadjenja krvi i to jutro
a ovako obicno 1 dnevno?

svakako ujutru pre merenja se nepije terapija
3,5 je veliko i ili povecaj terapiju pa proveravaj TSH cesce ili pocni da pijes Selen 2 puta dnevno

moj TSH je isao preko 5
pijem Eutyrox i selen
vec 3 meseca ga nisam proveravala i mislim da opet luduje pa cu sad da ga proverim i dovedem u red.

(odgovor članu Snekile7)
Direktna veza do poruke: 1931
11.1.2014 15:46:59   
Snekile7
Ne, nego uvek samo ujutru letrox od 50 mcg, i pre neki dan u Biomedici radila, tamo uvek radim tsh, popila to jutro Letrox a popodne vadila krv i bio je 1,3 a juce radila u Frontu, al nisam ujutru popila Letrox i bio 3,5. A isto tako i pre godinu dana mi pokazalo u Frontu, ispade kao da ne pijem terapiju, ne spada. A kada sam proveravala u Biomedici, uz popijen lek ujutru, pokazuje smanjenje tsh, bas onako kako mi je dr Macut i povecavao lek. Meni je logicno da se proverava sa popijenim lekom, jer bez leka tsh nije pa nije ok, uz pomoc leka i odrzavamo taj neki nivo, zasto bi inace pile lek. Pojma nemama. Provericu bas u ponedeljak u Biomedici, bez popijenog leka, da vidim sta ce mi pokazati. A koliku dozu selena treba da pijem, koji da kupim? Jel on ok i za antitela tpo i tg, to mi poviseno, pa mi dr. Zato i povecao dozu leka.

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1932
13.1.2014 15:34:47   
17 joka
Mozes selen piti 2 dnevno ujutru i uvece
on je jako dobar za pravilan rad žlezde

ti vidi kako ti odgovara proveri TSH sa popijenom terapijom i bez,pa pitaj dr. ako si u nedoumici!

(odgovor članu Snekile7)
Direktna veza do poruke: 1933
14.1.2014 9:21:45   
Snekile7
Ne znam ni sama, videcu. Samo mi zbog komisije sada, da me ne vrate zbog toga. Nego , za ovaj progesteron sto mi puno povisen, 6 je, dal treba da se javim nekome, i kome, nekom dr? I znaima me za amh, pre godinu dana bio je 6, a ref. vrednost do 5, sada promenili u Biomedici ref.v. i ide do 9 a meni 2.5. Posle jedne vto. Kako funkcionise taj amh, mislim , kako je tolika razlika. Posle vto, dal se stvarno trose e rezerve ili kako?

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1934
14.1.2014 15:25:18   
Štetica
Ena dobrodosla na forum. Gledas gde pise folikularna faza,to je u periodu do ovulacije. E sad imas inverziju FSH I LH,sto moze da ukaze na policisticne jajnike ali nemora da znaci,jer za tu dijagnozu ti treba jos parametara.
Prolaktin ti je pri gornjoj granici,tako da i on moze da ukaze na problem sa prirodnim zatrudnjivanjem,ali isto tako nemora da znaci. Nemas hormone stitne zlezde koji su isto tako jako bitni.

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Enalen)
Direktna veza do poruke: 1935
14.1.2014 15:46:52   
17 joka
Ena, slazem se u potpunosti sa Šteticom

obavezno uradi hormone Štitne zlezde

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 1936
16.1.2014 12:56:10   
Snekile7
Devojke, molim za misljenje. Evo mog slucaja, u vezi nedoumice oko tsh i letoxa, inace pijem vec godinu dana letrox 50 mcg, za poslednjih mesec dana, Radila sam 3 puta i :
U Biomedici sa popijenim lekom ujutru pre vadjenja krvi tsh 1,3.
Posle nekoliko dana, 2 dan ciklusa u Frontu, bez popijenog leka pre vadjenja krvi, tsh 3,5. Isto pre godinu dana u Frontu mi je tsh bez popijenog leka bio 3,5 - kao da ovih godinu dana ne pijem nikakav lek, tako pokazuje. 
Posle nekoliko dana u Biomedici, bez popijenog leka pre vadjenja krvi, tsh 1,9.

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1937
16.1.2014 13:31:47   
17 joka
Sneki, pa lepo sad racunaj da je 1,9 i da je to ok
uvek prvo vadis krv pa popijes lek, sami rezultati se nece brzo promeniti ali je to tako

sam TSH moze da varira pa otuda i razlicite vrednosti

(odgovor članu Snekile7)
Direktna veza do poruke: 1938
16.1.2014 14:01:00   
sana.
Ja sam skinula TSH za jedan mesec sada mi je kako treba 2.41...i moram stalno da ga kontrolisem a od trudnoce jos nista....dokleuser posted image

(odgovor članu Snekile7)
Direktna veza do poruke: 1939
16.1.2014 14:04:17   
17 joka
za trudnocu je idealno da TSH bude 2
nadam se da ce mo sve u sto krace vreme biti user posted image

(odgovor članu sana.)
Direktna veza do poruke: 1940
16.1.2014 15:04:49   
sana.
joj valda je do toga da kad sidje na 2,00 da ce onda se desi nadam se...hvala ti puno user posted image

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1941
21.1.2014 10:26:17   
mala_74
Da li se neko razume u hormone... Moja dr ginekolog kaze da su OK ali su me odbili za VTO o trosku drzave zbog niskog AMH... sada sam krenula u jednu privatnu kliniku za lecenje sterilitea i uputise ma prvo na HSG....
Amh 0,0592... u drugoj lab manje od 0,1...
Naravno odbili su nas na komisiji za VTO o trosku drzave...
ostali hormoni su svi uredu:
Prolaktin 328,7 (102-496 mIU/L)
FSH @ 7,88 (3,5-12,5 mlU/ml)
LH @ 2,7 (2,4-12,6 mlU/ml)
Estradiol @ 79,8 (25-195 pg/ml)
Progesteron @ 0,156 (0,15-1,10 ng/ml)
Testosteron @ 0,11 (0,06-0,82 ng/ml)
T3 @ 1,29 (1,3-3,1 nmol)
T4 @ 76,81 (58-161 nmol/L)
TSH @ 1,530 (0,40-4,00 μIU/)

(odgovor članu sana.)
Direktna veza do poruke: 1942
21.1.2014 12:10:14   
17 joka
jesu svi hormoni dobri sem tog AMH

(odgovor članu mala_74)
Direktna veza do poruke: 1943
27.1.2014 13:03:31   
baki78
pozz..nova sam ovde
i ja sam odbiijena tj doktorka mi je rekla da ne predajem zahtev jer ne ispunjavam uslove zbog niskog AMHhormona. Imam jedan IVFiz prirodnog ciklusa jer kod nas nece niko da radi sa stimulacijom zbog niskog AMH. koji nije uspeno prosao.
Sad se spremam za Maribor i oni hoce da rade sa stimulacijom. Ima jednu nedoumicu...dao mi je da kupim Gonal ili Menopur. Prosli put sam koristila Menopur i dobro odreagovala. Sad ima povisen FSH pa neznam za koji lek se odluciti.

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1944
28.1.2014 12:21:58   
Štetica
Baki malo mi je to neozbiljno ili ovo ili ono,pa niste na pijaci pa uzmi sta hoces. Ja sam u prvom postupku koristila menopur+cetrotid sa amh 0,2 i fsh 11.5. Sad koristim menopur+gonal+diferelin a amh je 0,56 i fsh 5,5. Sa finansiske strane menopur je povoljniji od gonala,ali ipak dr treba da odredi sta da primas i koju dozu.

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu baki78)
Direktna veza do poruke: 1945
29.1.2014 11:14:06   
baki78
Pa i meni je malo cudno.Mada mi je on trazio kontrolni FSH.Mozda ce onda na osnovu njega da mi kaze tacno sta i koliko....bar se nadam.

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 1946
30.1.2014 0:10:51   
Anoniman
Devojke kakva su vasa iskustva svaki doktor kod kojeg sam bila rekao mi je da je moj AMH 0.85 dobar cak i oni koji se bave steriltetom a gde god procitam svagde pise da je to niska vrednost?Jel moguce da grese svi imam 26.godina..i zato mi je navedeno da nemoguce da je sa tim godinama imam toliko nizak AMH...user posted image

(odgovor članu baki78)
  Direktna veza do poruke: 1947
30.1.2014 0:15:50   
dunja RR

Anonimna, mislim da nije baš sjajan tj. ukazuje na smanjenu rezervu ali nije ni preterano loš. Moj je recimo sa 35 godina bio 1,53, i rekli su da nije baš sjajan ali da je dovoljan za VTO, i tako je i bilo. 12 j.c., od njih je jedna beba u mom stomaku.

Predlažem da pitanje postaviš u temi gde odgovaraju stručnjaci za sterilitet-endokrinolozi (meni su lično mnogo pomogli da zatrudnim), evo linka na temu KLIK

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1948
30.1.2014 0:34:51   
Anoniman
hvala ti puno od user posted image ...posetila sam ih tamo,nadam se da ce i meni pomoci...i mnogo mi je drago zbog tebe...

(odgovor članu dunja RR)
  Direktna veza do poruke: 1949
30.1.2014 0:44:22   
dunja RR
Hvala mila, želim ti svu sreću, biće, veruj user posted image

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako izgleda zdrava i plodna sperma?
Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...
Praćenje ovulacije - ovulacijski testovi
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću ovulacijskih testova?

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Muškarci na RR

Prisustvo većeg broja muškaraca na RR bi pomoglo oko razjašnjavanja nekih tema na forumu.

Tačno (69%)

Netačno (31%)

Ukupan broj glasova: 49

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here