|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  75 76 [77] 78 79   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo
28.11.2013 17:43:29   
isidora88

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

Isidora
ako je testosteron dat u nmol onda su svi rezultati u najboljem redu. Sta vise- odlicni. Glukice sta te muci tvoj estradiol, super je koliko ja vidim.user posted image

hvala punouser posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1901
28.11.2013 18:28:22   
Maslacak15
Glukice ti si nam jos sveza user posted image Dobra si ti ja posle dve godine boravka jos nisam ni komunicirala sa domorocima na Nemackom vec sam se svercovala na Engleskom hihihih Mislim da je TSH sad super. Najveci problem je LH on je previsok i moze da blokira pravilno sazrevanje jajne celije i ovulaciju. Zato mi nije jasno zasto nije uradila i androgene ( testosteron, androstenedion i DHEAS) ako nisam negde propustila. Pozdravljam te puno. U kom si gradu?

(odgovor članu glukica)
Direktna veza do poruke: 1902
28.11.2013 18:47:11   
glukica
a zasto jos moram tablete za stitnu ako je sada super? jel moze on sada prenisko da padneuser posted image pa i ja sam se odmah pitala za testosteron ..user posted image a kako se taj lh spusta? :) pitala me jel hoces da te zovem tel da ti kazem rezultate ili mailom? haha,ja naravno rekla mailom,taman da ja to tumacim a tel je je verovatno nista ne bi ni razumela :D oni mi poslali pogresne rezultate,nije moje ime bilo,jaooj poludela sam.Ali sam uspela da zovem i sporazumem se user posted image i onda su ispravili gresku.Takodje sam ocekivala neki duzi zakljucak,objasnjenje od nje.A ono samo jedna recenica da nastavim i sa tim L-thyroxinom i metforminom daljje! i nista drugo...ja sam na vreme zakazala termin za februar kod nje(jer po 2 meseca cekam za termin) a ona mi u mailu nista ni za to,mislim za sledecu kontrolu nije rekla.I sad umesto da prvo dam krv tad,pa onda kod nje..ja idem pravo kod nje ..jooj..nerviraju me mnogo! nadam se da nisma bila mnogo konfuzna user posted image inace sam u Frankfurtu :) pozdrav i tebi

Direktna veza do poruke: 1903
29.11.2013 15:11:32   
filipmia
Nalazi gotovi al nista do ponedjeljka,jer nema dokt. jel moze itko pomoc jer se nesnalazim,a do ponedjeljka cu izludit..

neznam koju fazu trebam gledat,folikularnu,lutealnu,peri,ovulatornu ??? hormone sam vadila 5. DC

ESTRADIOL - 60,00

PROGESTERON - 0,87

PROLACTIN - 21,79

TESTOSTERON - 0,6

(odgovor članu glukica)
Direktna veza do poruke: 1904
29.11.2013 16:28:32   
jole82
filipmia...koliko se ja razumem gledaš folikularnu fazu...

Enyoj the silence!

(odgovor članu filipmia)
Direktna veza do poruke: 1905
29.11.2013 16:30:28   
filipmia
znaci estradiol mi je povisen, jel to nesto opasno,jel itko imao problema s njim?

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 1906
29.11.2013 17:58:56   
little_one
Koliko ja vidim estradiol ti je odlican! Mogla bi biti i ovulacija fina ovaj mjesec...prati bazalnu temperaturu obaveznooooo....sretno i jurite pomalo ovaj mjesec....

(odgovor članu filipmia)
Direktna veza do poruke: 1907
30.11.2013 13:46:59   
filipmia
little one ako gledam folikularnu fazu refer. vrijed. je 23-31 a kod mene je 60,0 znaci da je povisen?

estradiol - folikular. faz. 23-31, lutealna faz 42-57 ---- 60,0

progesteron - folik.faz. -0,31-1,52, luteal.faz. -5,16-18,56 -----0,87

prolactin - premenopauza 3,34-26,72 -----21,79

testosteron - 0,1-0,75 -----0,6

5.DC sam vadila horm.

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1908
30.11.2013 20:49:13   
little_one
pa s obzirom da si radila 5dc moguce da ce ti ovulacija biti ranije, mislim da estradiol ne moze biti neki veliki problem, osim kad je jako nizak, a tad koliko se sjecam upucuje na izostanak ili losu ovulaciju...mjeri bazalnu i svaki drugi dan odnosi pa da ubodete bebu vec ovaj ciklus!

Maslacak pomazi, ti si strucnija user posted image

(odgovor članu filipmia)
Direktna veza do poruke: 1909
30.11.2013 21:32:58   
filipmia
Jooj Littl one jesi me razveselila ako je stvarno tako,ja sam se vec bacila u komu kontam sve da je ona moja dokt. bila u pravu kad mi je rekla da ona misli da imam endometriozu ....
MASLACAK javljaj seeee :)
joj samo se jos treba potrefit da mi budu plodni kad mi muz bude odsutan :(((

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1910
3.12.2013 0:34:29   
Skijasica
Filipmia,
meni je moj ginekolog rekao da je hormone najbolje raditi 2-3Dc, osim AMH. Rekla mi je da se AMH ne radi tada, jer u tim danima on ima nagli pad, nego ga je bolje raditi negde na sredini ciklusa. I kod mene je stvarno bilo tako. Kada sam ga vadila 3DC bio je 0,49 ref.vr. 0,5-5,00. Kada sam ga drugi put radila bilo je to sred ciklusa i bio je 0.91. Malo povecan ali dovoljno da se prodje komisija za VTO.

(odgovor članu filipmia)
Direktna veza do poruke: 1911
3.12.2013 14:08:44   
Bebana17
Filipmia, to jeste povišen estradiol za tu fazu ciklusa, a čini mi se da je Dunja pisala da je ženama sa endometriozom povišen estradiol, moguće je da je tvoja doktorka bila upravu.

(odgovor članu Skijasica)
Direktna veza do poruke: 1912
5.12.2013 10:46:26   
filipmia
bila sam kod dokt kaze da su mi hormoni uredu i da estradiol ok da oni tolerisu do 150 pregledala me kaze sve ok,pitala me imam li ikakve druge smetnje bijelo pranje ja rekla da imam bas bijelo pranje obilno i da mi se zna cut na to je rwkla ko ono ma nije nista to strasno a zaboravila sam joj rec da znam imam bolne odnose u neki pomazama me bas zna bolit !? vadila sam krvnu sliku,urin,secer sve ok u granicama normale...

e sad ja sam kod jednog drugog ginek. radila neku vrstu spermiograma tako da smo imali odnos i ja zatim odma otisla kod ginek i on iz mene izvadio sperm i pregledo i rekao mi da je sa MM sve ok da ih ima puno i da su pokretni, i sad ova ginek dala mi da radim pravi spermiogram i ono nalaz los doktr mu dao ocjenu 2+ il 3- ja ostala u soku?!
sad neznam da li ima veze to sto MM noc proje pio alkohol i ujutru kad sam dosla od dok kad smo imali odnos ono jedva je svr.... pa smo odlucili za 2 tj otic privatno uradit spremiogram ponovo!

oprostite na preedugom postu!!

(odgovor članu Bebana17)
Direktna veza do poruke: 1913
5.12.2013 10:47:08   
filipmia
bila sam kod dokt kaze da su mi hormoni uredu i da estradiol ok da oni tolerisu do 150 pregledala me kaze sve ok,pitala me imam li ikakve druge smetnje bijelo pranje ja rekla da imam bas bijelo pranje obilno i da mi se zna cut na to je rwkla ko ono ma nije nista to strasno a zaboravila sam joj rec da znam imam bolne odnose u neki pomazama me bas zna bolit !? vadila sam krvnu sliku,urin,secer sve ok u granicama normale...

e sad ja sam kod jednog drugog ginek. radila neku vrstu spermiograma tako da smo imali odnos i ja zatim odma otisla kod ginek i on iz mene izvadio sperm i pregledo i rekao mi da je sa MM sve ok da ih ima puno i da su pokretni, i sad ova ginek dala mi da radim pravi spermiogram i ono nalaz los doktr mu dao ocjenu 2+ il 3- ja ostala u soku?!
sad neznam da li ima veze to sto MM noc proje pio alkohol i ujutru kad sam dosla od dok kad smo imali odnos ono jedva je svr.... pa smo odlucili za 2 tj otic privatno uradit spremiogram ponovo!

oprostite na preedugom postu!!

(odgovor članu Bebana17)
Direktna veza do poruke: 1914
6.12.2013 20:42:18   
Maslacak15
filipmia izvini sto kasnim,
klinci me toliko slude da mi promaknu stvari. Estradiol je u svakom slucaju sasvim u redu. do 75 pg je sasvim normalno na pocetku ciklusa. Ono sto je meni malo sumnjivo je prolaktin od 21. To je prilicno iako po tvojoj tabeli jos spada u normalne vrednosti. Pisala sam o tome puno puta moj je bio oko 23 i razlog mog neostajanja u drugom stanju preko dve godine. Ja bih proverila na tvom mestu, prolaktin je prilicno osetljiv mozda je bila tranutna vrednost. Pozdravljam te.

(odgovor članu filipmia)
Direktna veza do poruke: 1915
7.12.2013 19:24:53   
filipmia
pa kad je najbolje radit prolaktin mislim u toku menstr il poslije ? otisla bi ga privatno ponovo uradit jer nemogu otic svojoj dok i recda hocu ponovo da ga kontrolisem,poludila bi i rekla ko je ovdje dok. ti il ja?
posto vidim da se maslacak dobro razumijes, da li mozda znas zbog cega imam bolne odnose pri odredjenim pozama? sorry ako nesmijem u ovoj temi pitat?

Direktna veza do poruke: 1916
7.12.2013 22:14:29   
filipmia
maslacak sad sam nasla negdje tvoj post gdje si napisala da je prolaktin najvisi ujutru a ja sam ga radila ujutru u pola 9h ? jel moze bit i do tog? inace imam stalno neredovne menstr.

(odgovor članu filipmia)
Direktna veza do poruke: 1917
11.12.2013 14:31:43   
sana.
Devojke dobila sam terapiju za TSH ref vred(o,40-4,00)a meni je bilo 4,16 dobila sam Letrox 25 jednu ujutro...pa me zanima u mom slucaju koliko je potrebno piti tu terapiju da bi se TSH spustio?Vrlo sam nestrpljiva radimo na bebici vec duze vreme pa moram spustiti na 2-2,5?

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1918
11.12.2013 16:46:37   
17 joka
mesec ,dva je meni trebalo, nekom i manje.

ja pijem i selen

puno srece i uspehauser posted image

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu sana.)
Direktna veza do poruke: 1919
11.12.2013 19:08:42   
glukica
joko,ili neko drugi imam pitanje posto si ti bila na terapiji za stitnu.Vec sam pisala ali mi niko nije odgovorio..Meni je tsh bio 2,97..posle 4 nedelje na L-thyroxinu pao je na 0,97..Dr mi je rekla samo da nastavim sa istom terapijom user posted image ali mene malo brine,ako je za 4 nedelje tak mnogo pao a ja ostajem na istoj dozi leka..hmm jel nece previse da ode dole tsh? imam kontrolu tek 17.og februara,pa se malo brinem to je dug period..

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1920
11.12.2013 20:07:05   
17 joka
draga bez obzira kad imas kontrolu proveri TSH on zna da varira pa zbog toga je DR. rekla da nastavis terapiju, ako bude i suvise nizak ti prekini terapiju do kontrole

ali opet dr. zna sta kaze,ako prekines terapiju koristi Selen

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu glukica)
Direktna veza do poruke: 1921
20.12.2013 20:20:41   
anaialeksa
Pozdrav svim forumašicama, pratim vas već neko vreme i pošto sam konačno i ja rešila da se posvetim mom problemu koji traje već skoro 4 godine, prošle nedelje sam otišla u savetovalište za sterilitet i krenula sa pretragama. Svi brisevi su ok, spermogram i papa a pošto sam sada prvi put radila hormone ja ću napisati rezultate pa mi vi malo dajte podršku do srede kada trebam da ih odnesem kod dr:
TSH 1,869 mlU/L (0,350-4,940)
T3 1,26 nmol/L (0,89-2,44)
T4 73,22 nmol/L (62,67-150,83)
E2 167,0 pmol/L (77-921)
Progesteron 0,70 nmol/L (0,32-0,95)
LH 6,44 mlU/mL (2,39-6,60)
FSH 7,50 mlU/mL (3,35-21,63)
Testosteron 1,00 nmol/L (0,45-3,74)
AMH 1,502 ng/ml
Inače imam 36. godina i sina od 6,5 godina, prva trudnoća normalna.

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1922
20.12.2013 21:26:31   
degu
Meni ovi hormoni izgledaju odlično user posted image
E sad fali mi tu prolaktin, možda i njega da uradiš.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu anaialeksa)
Direktna veza do poruke: 1923
20.12.2013 21:51:29   
anaialeksa
Hvala degu što si mi tako brzo odgovorila, i ja sam se pitala za taj prolaktin, ali dr mi ništa nije napisala za njega pa mi ovi u laboratoriji nisu ni radili to.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1924
10.1.2014 13:43:11   
Snekile7
Devojke, spremem se za drugu vto, prvu sam imala pre mesec ipo dana, hormoni mi nisu ok, progesteron je povisen a lh umanjen. Dal ce to biti problem na komisiji, ne znam sta da radim sada, vec sam neke analize sakupila.

(odgovor članu anaialeksa)
Direktna veza do poruke: 1925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  75 76 [77] 78 79   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  75 76 [77] 78 79   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako izgleda zdrava i plodna sperma?
Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...
Praćenje ovulacije - ovulacijski testovi
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću ovulacijskih testova?

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

posao
icika26

kada ste pocele da radite nakon porodjaja

posle 6 meseci (13%)

posle 12 meseci (29%)

od 12 do 16 (14%)

ne radim (44%)

Ukupan broj glasova: 130

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here