Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 7.2.2014 8:55:32
|
|
|
|
tillia
|
Maro,extra ti je stomacic! meni se krvarenje smanjilo dosta,jos malo u tragu se pojavljuje.najgore je to sto ne znas uzrok ni kada ce se opet pojaviti.Joj,samo muke! Sve vas ljubim i cekam da se pridruzite na jutarnjoj kafici i cokoladi!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 7.2.2014 8:57:59
|
|
|
|
World
|
Tilia, je li te bolio stomak kad si imala to krvarenje?
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 7.2.2014 9:01:33
|
|
|
|
Klarita
|
IZVORNA PORUKA: mati IZVORNA PORUKA: Jole84 I još jedno glupo pitanje,a šta će nam mrežaste gaće Mati može,nešto sam se i sa Mod dogovarala,uklopićemo se nekako,tj ja ću da se uklapam prema vama Pa da se luftira gospodza, prozori na sve strane, mrezaste gace, mrezasti ulosci... :) Ja sam prvi dan stavljala libre night(pelene), pa preko njih mrezasti, ali mnogo je prijatnije za ranu kad dise... Ahahahahahahaah, cu umrem od smejanje Bas mi lepo pocelo jutro, ahahahhahahahah, jos se smejem... Maro, koliko si ih placala? Mati, brate, podseti me...pelene za odrasle mogla sam i njih da kupim. Mene nije svrbelo nista dok sam ih nosila, cak sam ih posle nosila kuci jos nedelju dana sigurno, koliko su mi prijatne bile. Aj, sad
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 7.2.2014 9:23:17
|
|
|
|
tillia
|
world,malo,skroz nisko nekako u liniji od levog do desnog jajnika. pomislila sam mozda da je i zbog toga sto sam taj dan dosta sedela,a posteljica te jedne bebe je nize,pa sam mozda ispritiskala nesto.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 7.2.2014 9:29:14
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR Ne zaboravite da konkretna pitanja o zatrudnjivanju, trudnoći, bebama, deci, porodici itd. postavljamo u za to otvorene teme. U vezi toga preporučujemo da pročitate OPŠTE USLOVE KORIŠĆENJA FORUMA Ako ta pravila budu krsena,chat teme cemo zatvarati . Pročitajte i Ringerajin vodič za korišćenje foruma KLIK Dakle, imamo temu Slike trudničkih stomaka, Kako zamišljate druge forumašice, Mrežaste gaće.... Koristite pretraživač, ukucajte ključne reči i doći ćete do željene teme. Ako i dalje ne umete da se snađete imate temu Ringerajin vodič za korišćenje foruma pa postavite pitanje u njoj. Za sva pitanja tu su moderatori, administrator, sve što vam nije jasno. Ova tema je chat tema i koristite je za neobavezno ćaskanje. Hvala! P.S. U slučaju da zvučim grubo, moram da napomenem da sam u pms-u
< Poruku je uredio Ana RR -- 7.2.2014 9:37:01 >
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 7.2.2014 9:52:46
|
|
|
|
pari
|
Dobro jutro drage! ja sam noćas kinula u jednom momentu i u tom trenutku me je jako preseklo malo ispod pupka, trajalo je jedno 30 sekundi i prestalo... da li se nekome dešavalo tako nešto? da li je normalno?
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 7.2.2014 9:56:16
|
|
|
|
tillia
|
Pari i meni se to desava kada kinem,jednostavno nesto me presece.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 7.2.2014 9:57:03
|
|
|
|
dunja RR
|
Normalno je pari, i meni to hoće prilikom kijanja ili nekada kada ustanem (od početka trudnoće). Pisale su devojke da se mnogima to dešava. Ne brigaj
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 7.2.2014 9:57:54
|
|
|
|
pari
|
hvala drage! lakše mi je
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 7.2.2014 10:05:40
|
|
|
|
Klarita
|
Ana, sorry za off Pari, i ja se prijavljujem da cesto osecam isto. Cak oset_im i probadanje, ne znam kako da objasnim, ali kao da me neko ubode u tacku neku pa zavrti misic, ustine me Pitala sam dva ginekologa, od njih jedan vrhunski mi rekao da to nije nista, nego da me verovatno sutira beba, a ja sam ga pitala: "Mislis?" na sta mi je on odgovorio: "Ne mislim, znam" Kad se jako zasmejem, a to je vise puta dnevno, presece me ispod stomaka i boli neko vreme rekose mi da je i to normalno
< Poruku je uredio dijana1 RR -- 7.2.2014 10:50:16 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 7.2.2014 10:06:49
|
|
|
|
dijana1*
|
Pari i meni se to desavalo, pogotovo na pocetku trudnoce. Pa sam posle nasla polozaj u kom me ne zaboli kada kinem. Nemoj da brines
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 7.2.2014 10:09:15
|
|
|
|
Mara1986
|
To ti je sve zbog istezanja ligamenata u preponama... i ja sam se plašila toga u početku trudnoće... rasteže se materica.. hoće i kad naglo ustaneš da te probode kao da te zaboli jajnik i to je normalno... (normalno je da budeš nenormalna iskoristi priliku )
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 7.2.2014 10:54:00
|
|
|
|
buba m
|
Ja sam juče bila na uz. Beba ima 2500g. Međutim dr mi je rekao da joj je stomačić nešto manji u obimu i da je taj parametar sumnjiv. Takođe, smanjio mi se nivo plodove vode. Rekao mi je samo da pijem mnooogo tečnosti, najviše supe jer je slana i zadržava se u organizmu duže. Kontrola za dve nedelje. Nije se mnogo iscimao, čak se i šalio a li ja sam se baš uplašila i ne znam kako ću dočekati da te dve nedelje prođu!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 7.2.2014 11:03:29
|
|
|
|
pari
|
hvala puno drage! sad znam da sam normalna buba, razumem te...ali samo polako...ako se dr nije zabrinuo, onda nema razloga da se brineš...samo po njegovim uputstvima i biće sve u redu!
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 7.2.2014 11:07:55
|
|
|
|
Mara1986
|
IZVORNA PORUKA: buba m Ja sam juče bila na uz. Beba ima 2500g. Međutim dr mi je rekao da joj je stomačić nešto manji u obimu i da je taj parametar sumnjiv. Takođe, smanjio mi se nivo plodove vode. Rekao mi je samo da pijem mnooogo tečnosti, najviše supe jer je slana i zadržava se u organizmu duže. Kontrola za dve nedelje. Nije se mnogo iscimao, čak se i šalio a li ja sam se baš uplašila i ne znam kako ću dočekati da te dve nedelje prođu! Prvo nemoj da se nerviraš (kao da to možeš da kontrolišeš) te njihove dijagnostike koje im aparat sam izračunava u mnogim slučajevima nisu tačne ... npr. moja drugarica se porodila u 26 nedelji +2 dana pa je beba imala 3250 (kilažu omaše u 95% slučajeva- barem kako ja znam) ... celo vreme je cimali da je beba mala i da ima previše plodove vode cimali je na milion analiza ...i bebana super 3250 i 53 dugačka ... idealno sve bolje daj da popijemo kafu...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 7.2.2014 11:12:40
|
|
|
|
Mara1986
|
IZVORNA PORUKA: Mara1986 IZVORNA PORUKA: buba m Ja sam juče bila na uz. Beba ima 2500g. Međutim dr mi je rekao da joj je stomačić nešto manji u obimu i da je taj parametar sumnjiv. Takođe, smanjio mi se nivo plodove vode. Rekao mi je samo da pijem mnooogo tečnosti, najviše supe jer je slana i zadržava se u organizmu duže. Kontrola za dve nedelje. Nije se mnogo iscimao, čak se i šalio a li ja sam se baš uplašila i ne znam kako ću dočekati da te dve nedelje prođu! Prvo nemoj da se nerviraš (kao da to možeš da kontrolišeš) te njihove dijagnostike koje im aparat sam izračunava u mnogim slučajevima nisu tačne ... npr. moja drugarica se porodila u 26 nedelji +2 dana pa je beba imala 3250 (kilažu omaše u 95% slučajeva- barem kako ja znam) ... celo vreme je cimali da je beba mala i da ima previše plodove vode cimali je na milion analiza ...i bebana super 3250 i 53 dugačka ... idealno sve bolje daj da popijemo kafu... Ispravka 36+2
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 7.2.2014 11:15:32
|
|
|
|
ivaMark
|
Dobar dan, Maro, tvojoj drugarici promasili i nedelju u kojoj je... Mislim bebac je imao super kilazu i duzinu za 26. nedelju Buba, samo se opusti... da je nesto ozbiljnije ne verujem da bi ti reko da dodjes za dve nedelje. Ne brini Meni izasao herpes na usni...
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 7.2.2014 11:19:50
|
|
|
|
Klarita
|
Iva, prvi put?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 7.2.2014 11:25:15
|
|
|
|
buba m
|
Ne znam! Do sad je sve bilo savršeno. Baš sam smorena. Jedva čekam da se porodim i da je vidim. Iva i ja sam imala herpes na usni. To nije strašno ako se ne dešava prvi put u trudnoći. Ako si to imala i ranije onda imaš antitela i ne brini.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 7.2.2014 11:33:40
|
|
|
|
Mara1986
|
Trudnicu je lako uplašiti i smoriti...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 7.2.2014 11:37:09
|
|
|
|
ivaMark
|
Klarita, Buba... bas sam se sada i ja smorila-svasta se procita po netu Nije prvi put, imam ga bas cesto od neke 10godine minimum jednom godisnje i to stalno na istom mestu, ali stalnooo... uh
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 7.2.2014 11:39:49
|
|
|
|
lavica28
|
Bas sam se ismejala od jutros, od kako citam komentare od juce popodne, super ste sve! Fala za ves, ali necu vise ovde da nam se Ana RR ne ljuti u pravu je! Buba m i ja vise jedva cekam da cas prodju ova tri meseca, ovo malo cudo samo se rita i sve mislim oce napolje Mm je juce dobio temperaturu, i celu noc kasljao i ja nisam nikako spavala.... Inace i mene zaboli negde u stomaku kada kinem i bas ne volim kada se to desi, ali brzo prodje..
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 7.2.2014 11:43:01
|
|
|
|
Jole84
|
Dobro jutro žene Mati,Klarita sad mi je sve jasno,ako je u pitanju luftirancija Pari dešava se i meni,a dešava mi se i da pišnem,pravo da ti kažem Bubo ne sumnjam da si se baš nasikirala ali sigurno je sve ok,znaš da oni hoće da omanu s tim merama,pogotovo ako si išla državno pa je uz stari. Biće sve ok,princeza je dobro pokušaj da ne brineš,ljubimo te Iva,diži imunitet Maro počastila si nas slikama,super su,a mi zapele za mrežaste gaće,tako da nam ne gine pec pec,Anči izvini nećemo više
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 7.2.2014 11:45:48
|
|
|
|
Milica cica
|
Buba znam kako ti je, mene su tako iscimali na UZ sa hiperehogenim crevima i fokusom na srcu, ja sam čekala 3 nedelje na kontrolu i znam kroz šta prolaziš. Na kontroli se ispostavilo da je sve ok i da se sve to povuklo, tako da probaj da se smiriš i da veruješ da je sve ok. Znam da nije lako, ali daj sve od sebe, mnogo puta dr znaju da pogreše sa tim parametrima. A ti si sad 36.nedelja, od tad se valjda i normalno smanjuje plodova voda ako se ne varam.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 7.2.2014 11:48:05
|
|
|
|
Milica cica
|
IZVORNA PORUKA: ivaMark Meni izasao herpes na usni... Ne brini, herpes ne prolazi kroz placentu.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
13 znakova da očekujete dečakaDa li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Vragolina ili vragolanvragolinaKOJE IME VAM JE NAJLEPŠE?
RADOŠ (
15%)
VOJIN (
53%)
VLAJA (
5%)
VUKAN (
17%)
VUKOTA (
10%)
Ukupan broj glasova: 204Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!