|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ]
6.2.2014 12:19:50   
tillia
NM,srecna godisnjica!
Vik,nadam se da je sve ok.

Ja sam slabo spavala nocas,imala sam opet krvarenje,dosta jako,sveza krv,u 2-3 navrata se samo slilo.Posle je stalo i sad onako u tragu.
A juce bila kod dr i sve je bilo ok sa bebama.
to ti je vise da poludis!

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 326
6.2.2014 12:25:47   
Torbica
Jole, normalno je, karlicne kosti se pomeraju. Lagana priprema za veliki dan! user posted image Mene je ynalo napred, izmedju pubicnih kostiju (simfiza) tako da sevne, kao iglom da neko ubode... sve je to normalno.
Inace mrzim te price - naspavajte se sad, to su po meni nebuloze!!! Spavacete i kad bebac dodje, on ionako siki/spajki. U tom prvom periodu sam sa svo troje uredno zadremala prilikom nocnih podoja, mada sam se toga i pribojavala. Ali videcete, instikt je neverovatan - utrnem sva ali se ne pomerim, bukvalno, podsvesno zato sto je bebica pored mene. No, kad god ne bih zadremala, vracala sam bebicu u krevetic. Nijedno nikad nije spavalo kod nas u krevetu, osim ovako na kratko dok je bilo nocnih podoja.
Vi koje vam je prvo, toliko ce vas nositi adrenalin, euforija, sreca, da umor prvih meseci necete ni osetiti. I ne opterecujte se pricama, sve smo mi razlicite. user posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 327
6.2.2014 12:26:55   
lavica28
A vala tako je Jole, a meni san ni preko dana ne dolazi user posted image , zavidim trudnjacama koje spavaju preko dana. Ja slabo izlazim jer idem u wc na pola sata pa nisam za nigde...... Odem samo gde moram, a bas mi fali priroda i jedva cekam da trcim ponovo uhhhh
Svako doba u zivotu nosi nesto user posted image user posted image

Raspitala sam se a i ovde zenice kazu da to sto nas bolucka prepona i stomacic po malo to se siri i to je ok, mene je juce celoga dana bolelo oko pupka, danas ne!

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 328
6.2.2014 12:29:50   
degu
Jole sve je normalno user posted image kod mene je na smenu stomak i leđa, al dobro izdržaće se sve, samo da bude dobro.
Tilija user posted image uh kakvi stresovi
Torbice to za euforiju si u pravu, sećam se da moja snaja još u bolnici nije mogla da spava od uzbuđenja uopšte i uopšte nije bila umorna user posted image

< Poruku je uredio degu -- 6.2.2014 12:30:25 >

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu lavica28)
Direktna veza do poruke: 329
6.2.2014 12:31:14   
lavica28
Zenice, kazite mi gde u Nisu kupujete ves za trudnice, jer ne znam bas puno grad a vec smo se malo ugojili user posted image i donji ves vise nije sto je bio!?!user posted image ..
Unapred hvala

(odgovor članu lavica28)
Direktna veza do poruke: 330
6.2.2014 12:36:55   
buba m
Zdravo trudnice! Meni par dana internet u prekidu pa sad ne mogu da pohvatam šta ste sve pisale! user posted image
Danas idemo na uz i konačno da kupimo kolica! Krevetac, komodu, kadicu i ostalo smo pre neki dan a i torba za porodilište je spremna. Još samo da Iskra reši da krene napolje user posted image

(odgovor članu lavica28)
Direktna veza do poruke: 331
6.2.2014 12:38:33   
buba m

IZVORNA PORUKA: lavica28

Zenice, kazite mi gde u Nisu kupujete ves za trudnice, jer ne znam bas puno grad a vec smo se malo ugojili user posted image i donji ves vise nije sto je bio!?!user posted image ..
Unapred hvala

Lavice ja od kad mi je stomak porastao nosim samo muževe gaće! Mnooooogo su udobne user posted image Ništa od trudničkog veša nisam kupila.

(odgovor članu lavica28)
Direktna veza do poruke: 332
6.2.2014 12:40:26   
degu
Buba to je najlepši deo user posted image
Jedva čekam te pripreme user posted image

(odgovor članu buba m)
Direktna veza do poruke: 333
6.2.2014 12:42:32   
lavica28
buba m to i meni covek rekao, da uzmem njegove, a nije svestan da cu i ves majice da mu zmem user posted image jer i stomace vise nece u ove moje majice! I da znas da ste vas dvoje u pravu, ušteda, i onako ne znam kada cu prvu platu da primi sada preko socijalnog uhh! Fala punooo

(odgovor članu buba m)
Direktna veza do poruke: 334
6.2.2014 12:59:40   
blesavko
[/quote]
Lavice ja od kad mi je stomak porastao nosim samo muževe gaće! Mnooooogo su udobne user posted image Ništa od trudničkog veša nisam kupila.
[/quote]

slatko si me nasmejala, ja sebe prosto ne mogu da zamislim u bokserice mm user posted image . A za majce sam mu vec najavila da cu sve da mu ih uzmem.

NM srecna godisnjica user posted image

Trudnice jedan veliki user posted image od mene

< Poruku je uredio blesavko -- 6.2.2014 13:01:00 >

Sve bitke u zivotu sluze da nas necemu nauce, cak i one koje gubimo!

(odgovor članu buba m)
Direktna veza do poruke: 335
6.2.2014 13:46:08   
Milica cica
Sva ta boluckanja su normalna, mene sad recimo kada šetam žigne u preponi, ali ja sam sad u tripu "ma sve je normalno"user posted image , noću kada se okrećem zna da me zaboli stomak, ali koliki je nije ni čudouser posted image Jole gledaj samo da što manje trpiš, kada ti se ide u wc idi, ne valja trpeti ni zbog infekcija ni zbog kontrakcija. Ja ću još malo da se preselim u kupatilouser posted image

(odgovor članu blesavko)
Direktna veza do poruke: 336
6.2.2014 13:49:14   
Jeltje
Hej drugarice, user posted image

Nema me od juce ujutru I treba mi pola sata da iscitam sta ste sve pisale…A moram I beleske da hvatam ko je sta pisao da bih mogla da se ukljucim u pricu…hahahah. Bas nas je puno, pa ima puno komentara I dogadjaja, novih bolova, novih rezulata, pitanja…itd.

Lavice 28, da bas bi bilo super das mo u istom gradu, pa da idemo zajedno u porodiliste. Nisam ovde nasla nijednu devojku iz Beograda kojoj je termin tako blizu kao tebi i meni. Koga je pola tvoj bebac? Mi smo devojcica.

Inace ni ja nocas nisam spavala, a vidim I da vas dve – Lavica I Jole isto niste mogle da spavate. Ja isto ustaje nocu cesto do wc-a I to me uzasno nervira, jer onako pospana moram da ustajem, a ne mogu da izdrzim jer mi se ceo stomak naduje imam utisak da cu eksplodirati.

Degu, za isijas nema pravila kada se javlja. Meni se javio bas rano, mozda vec u 12-13 nedelji, ali je bilo podnosljivije nego kasnije. Dr mi je objasnila da se od progesterone koji se luci olabave spojevi izmedju kostiju I lakse se desi da se ukljesti nerv, jer isijas je zapravo ukljestenje nerva. I nisus vi bolovi u kicmi I preponama isijas. Isijas se javlja sa leve ili desne strane u visini trtice I odatle se bol spusta niz nogu. Najgore je sto nema standardne terapije u trudnoci nego trpi dok se ne porodis.

Maro, i ja sam zbog isijasa imala fazu da me muz nocu nosi ili vodi(zavisno od stanja) u kupatilo, pa smo se cak I zezali da mi kupi stap, jer u nekim trenutcima nisam mogla da se oslonim na levu nogu. A evo, da ne ureknem, zadnjih nedelju i po – nista. Kao da se nesto desilo sto je otkljestilo zivac. Sad, da li stoji ona teorija pomerila se beba, pa se otkljestio zivac nemam pojma, ali dobro je dok ne stegne ponovo.

Lepterija, ti I ne treba sada da se opterecujes oko posla, vec da izguras trudnocu I da se pazis sto bolje, narocito zbog te artroze. Moras biti zdrava za tvoje bebe sutra. user posted image user posted image

Jole, ja gvozdje - Tothemu pijem jos 10 dana pa vadim krv. Ako ne bude ok javisu ti pa da mi kazes koji je to sirup bio sto ti pijes. Ali nadam se d ace biti ok I da necu morati vise da ga pijem. A za tvoju alergiju mislim da je nesto prolazno, mazi ovo sto su ti devojke preporucile I bice to ok.

NM, srecna godisnjica braka. Da ste zivi I zdravi I uzivate sa svojim bebama jos duuuugi niz godina!!! user posted image

Klarita, bravo za zdravog bebca! user posted image

Buba m, bas me nasmeja posteno z ate gace. Ali, moram priznati da je ideja dobra. Ja jos uvek mogu svoj ves da obucem I nadam se da necu morati da uzimam muzevljeve gace….hahah. user posted image

Tilia, nadam se da to krvarenje nije nista I drzim fige da je sve ok. Ali mislim da bi ipak trebalo da konsultujes lekara, jer se to desilo posle pregleda.

E sad jedno pitanje, nisam o tome citala, a vidim da pominjete zrelost posteljice. Moze objasnjenje ukratko sta to znaci?

Ljuuubim vas user posted image

“If you can’t smell the fragrance, don’t come in to the garden of love”

(odgovor članu blesavko)
Direktna veza do poruke: 337
6.2.2014 13:53:07   
Jeltje
Devojke, sta je sa Vik? Ima li nekih vesti od nje? user posted image

(odgovor članu Jeltje)
Direktna veza do poruke: 338
6.2.2014 14:02:04   
Lepterija
Draga, ja tek sad vidim da imas problem s krvarenjem, ne znam kad sam propustila tvoje ranije pisanje? Koja si nedelja? Znas li da sam i ja krvarila 10-14.nedelje i otisla u bolnicu kad vise nisam mogla s tim psihicki da se nosim. Javi se pp ako ti treba savet da ne opterecujem ovde temu. Savrseno dobro znam kroz sta prolazis.
Jole, ja sam bolje, jos malo nos muci, nista strasno. Ukapirala sam da su moji sinovi aktivni nocu pa ih jedino tad mogu locirati.
IZVORNA PORUKA: tillia

NM,srecna godisnjica!
Vik,nadam se da je sve ok.

Ja sam slabo spavala nocas,imala sam opet krvarenje,dosta jako,sveza krv,u 2-3 navrata se samo slilo.Posle je stalo i sad onako u tragu.
A juce bila kod dr i sve je bilo ok sa bebama.
to ti je vise da poludis!

(odgovor članu tillia)
Direktna veza do poruke: 339
6.2.2014 14:04:10   
lavica28
Jeltje, svaka cast user posted image svima si uspela da ogdovoris, stvarno treba da se hvataju beleske! user posted image Mi smo decak, tako da mozemo da vas uzmemo za devojku user posted image

(odgovor članu Jeltje)
Direktna veza do poruke: 340
6.2.2014 14:06:47   
Jeltje
Hahah....to ti je taj streberski fazon - nista bez beleski...hahah user posted image

E super mozemo da se orodimo, jedino sto ce devojka biti starija jedan dan....hahahahah user posted image

(odgovor članu lavica28)
Direktna veza do poruke: 341
6.2.2014 14:10:25   
Ushtipak
Bas ste vredne, trudnicice, par dana me nema i ne mogu da pohvatam user posted image
Mene je taj isijas ubijao nekoliko nedelja, kad ustanem znam da ne mogu da koraknem, nece ni jedna noga da me "slusa". Ali, s obzirom na to da mi je druga trudnoca i da imam dvogodisnjaka u kuci, nosenje od strane muza ne dolazi u obzir! Inace sam zapanjena koliko stvari sam u prvoj trudnoci otkukala i odlezala, a sad to jednostavno ne dolazi u obzir, jer nema ko da mi pomogne. Ako i neko uskoci, uskoci oko deteta, a moja jedini odmor se saswtoji u tome sto sam onda prepustena sebi samoj. I da skuvam i da donesem i da operem i kod lekara da odem i u nabavku... Kada su me stegle mucnine u prvoj trudnoci uzela sam godisnji odmor i narucivala sta mi se tog dana jede. A sad brale, samo sam gledala kad povracam da mi sin nije na "liniji paljbe" pa da moram i njega posle da perem. user posted image
Od ponedeljka sam na bolovanju, nisam vise mogla da sedim, bicu samo mesec dana na trudnickom pa otvaram porodiljsko. Brzo sve to prolazi, joj...

(odgovor članu Lepterija)
Direktna veza do poruke: 342
6.2.2014 14:11:30   
degu
Degu, za isijas nema pravila kada se javlja. Meni se javio bas rano, mozda vec u 12-13 nedelji, ali je bilo podnosljivije nego kasnije. Dr mi je objasnila da se od progesterone koji se luci olabave spojevi izmedju kostiju I lakse se desi da se ukljesti nerv, jer isijas je zapravo ukljestenje nerva. I nisus vi bolovi u kicmi I preponama isijas. Isijas se javlja sa leve ili desne strane u visini trtice I odatle se bol spusta niz nogu. Najgore je sto nema standardne terapije u trudnoci nego trpi dok se ne porodis.

E to je to, najgore što ne mogu da napipam, da me mm masira jer je ta bol unutra i spušta se niz nogu, nekad baš moram da pazim kako se oslanjam na nogu jer izgubim osećaj u njoj, tačno nekad s leve, nekad s desne strane trtice. Ali dobro je što nije tako svaki dan. Nekad bih tako šetala, šetam deset_ak minuta i ne mogu više da trpim, najbolje je kad ležim.
A Vik nam se porodila, ima tema user posted image

E to jeste Uštipak, nama sa prvom trudnoćom je ipak mnogo lakše, bar možemo da izvoljevamo i otkukamo user posted image

< Poruku je uredio degu -- 6.2.2014 14:13:38 >

(odgovor članu Jeltje)
Direktna veza do poruke: 343
6.2.2014 14:13:08   
lavica28
Ima vesti od Vik, sada sam nasla temu, -Porodila se VikingRR !!!!!!!!!!!!!!!!!user posted image user posted image

(odgovor članu lavica28)
Direktna veza do poruke: 344
6.2.2014 14:15:40   
Nimfa
Pozz zene ja tek sad ustala user posted image cele noci sam se vrtela po krevetu uspavala sam se jutros oko 5h. Stavljam user posted image ako neka nije pila nek se pridruziuser posted image .
Sta je bilo sa Sanjalicom,ne javlja se ? user posted image Da se nije porodila?

(odgovor članu Jeltje)
Direktna veza do poruke: 345
6.2.2014 14:20:41   
Jole84
Torbi hvala draga,ti baš umeš da nas ohrabriš user posted image user posted image
Lavice meni je sveki nakupovala gomilu nekih veeelikih gaćki i pitala me jel neću da se naljutim što su "babske",evo ne izlazim iz njih user posted image Ako hoćeš pitaću gde,mislim da je na Bulevarskoj pijaci.
Degu da znaš da je tako,izdržaćemo mi sve kad smo dogurale dovde user posted image
Bubo baš sam se pitala gde si user posted image Joj baš lepo,pripreme skoro gotove,nadamo se da će Iskra brzo da zaiskri user posted image
daj neku sličicu kreveca,komode...obožavam to da gledam user posted image
Mico i da hoću ne mogu da trpim,pravo da vam kažem,dok otrčim do wc,neki put nakapam na gaćke,užas. Baš mi je veliki pritisak na bešiku. Bitno da šetkaš,da si još uvek aktivna user posted image
Jeltje nadam se da neće više da ti treba i da je gvožđe sada ok,svaka čast kako sve postigneš da odgovoriš,memorija ti je još uvek na zavidnom nivou user posted image user posted image
Lepto a bogami i tvoje sinove mogu naše ženske da uzmu u obzir user posted image
Tilia šta ti kažu dr,biće sve ok,samo odmaraj,jel koristiš utrogestan?

Ja sam nešto baš bezvezna,do malopre me boluckalo,jako veliki pritisak dole,pa čak i slično menstrualnim bolovima,ali ne u toj meri,il se bar tešim. Opet me uhvatila neka panika. Posle ležanja malo mi je bolje,ubeđujem sebe da je sve normalno. Još sam počela i da kašljem pomalo. Da mi nije vas,počela bih da plačem sad.
Ljubim vas user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu Jeltje)
Direktna veza do poruke: 346
6.2.2014 14:22:38   
daca77
Nase trudnicice sa svojim zezalicama od tegoba...user posted image
Veliki user posted image

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 347
6.2.2014 14:24:00   
degu
Daco da te dovučemo uskoro ovamo user posted image

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 348
6.2.2014 14:41:46   
Klarita
Joleeeeeeeee,, kakvo mori plakanje??? Sa'ću uzNem jednu motku, pa ce bude ćutek, golem!

Ovo vreme ubija u pojam,ali ajde, ajde, drzite se...I ne mogu bre da pohvataaaaaaaaam, neka nas razdvajaju po necemu user posted image

Sanjalica je nema, garant se porodilauser posted image

Ja sam kupovala u metro-cash&carry, neku athletic marku bese (mrzi me da idem da proverim tacan naziv) mnogo dobre gaćice za trudnice, sa čipkom preko stomaka i nosim ih i dan-danas, a sećam se da su bile bas bas povoljne. Pa proverite sada da li ih ima. Videla sam juce u Aksi, ali su nesto bas skupe, pomesale mi se cene, jer sam gledala sve i svasta pa da ne lupnem, ali zato ih nisam uzela. Kupila sam juce mreyaste uloske i gacice za porodjajuser posted image

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 349
6.2.2014 14:45:16   
Jole84
Klarita uFatio me neki bes user posted image zato je vreme da izedem taj ćutek i da se smiruvam user posted image
Da li se javila Sanjalica nekom,čim je ovoliko nema,verovatno se već mazi sa bebicom user posted image user posted image
Nego jel si šopingovala ti onaj dan?

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Zašto ožiljak od carskog reza svrbi ili bo...
Ovaj hronični bol ili svrab mogu biti rezultat promena u perifernom i centralnom nervnom sistemu, koje su slične promena...

Anketa

Najlepse ime
LJuBiP

Koje Vam je ime lepše?

Emilija (46%)

Helena (54%)

Ukupan broj glasova: 100

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here