mimma
|
Ja cu probati da zdravorazumski objasnim svoj stav, bez namere da se raspravljam ili izazivam srdzbu, pa cu da se odjavim sa teme, jer mislim da se, kao sto neko rece, vrtimo u krug. Dakle, nisam od new age roditelja, ne gledamo u sunce i ne jedemo samo sirovu hranu, nismo vegetarijanci, nikada nisam bila kod homeopate, obrazovana sam, imam u kuci lekove iz apoteke i dete je vakcinisano do sada, po redu, protiv svega osim mmr-a. Verovatno ce biti pomalo off topic, ali princip je ono o cemu govorim. Maslacak, vidim da si u nemackoj, ti si onda bliza temi nego mi ovde. Talidomid. Godine su bile potrebne da se povuce iz prodaje, i to na vristanje javnosti, da je bilo do farmaceutske kompanije, verovatno nikada ne bi ni bio povucen (kazu da nije povucen vec se daje i dalje ali sada na recept). Jedan od slogana je bio da je siguran koliko i kocka secera, preporucivan trudnicama, davan tek rodjenim bebama. Lek broj jedan, sirom sveta, kupovan bez recepta, davan u bolnicama. Studije radjene, svaki put potvrdjeno da je lek siguran a kampanja za lek jos zesca. Godine su prosle dok konacno jedan dr nije uspeo da dokaze kako je skoro 20.000 beba rodjeno bez ruku i/ili nogu, a od kojih je vise od pola brzo umrlo, bas zbog nezeljenog dejstva tog leka. Taj jedan je proglasen ocem nacije i dobio je silne pocas_ti. Ne mislim da je mmr bas takvog dejstva, ali mislim da je blaga verzija toga. autizam ne bode oci, ne na nacin na koji su nezeljeni efekti ovog leka boli oci. daje se u vreme kada autizam moze da se primeti, pa je zaista tesko i hrabro dokazati da je mmr izazvao autizam, ali i to je pocelo da se desava po svetu i prve pare za odstetu su pocele da se isplacuju. Dopusti da ja verujem da je ispravno da ne gutam sve sto mi se servira, bez pogovora, i da dovedem u pitanje samu vakcinu. Na kraju krajeva, statisticki je to moguce, cak ce i pedijatar to reci, to kazu i proizvodjaci vakcine. Polemika oko vakcine i autizma nije vodjena ni za jednu drugu vakcinu osim ove. I jos nesto da dodam, broj dece sa autizmom raste, i to rapidno, to su zvanicni podaci i mogu da se poguglaju, ako nekoga zanima. sve u svemu, u jednom se slazemo, svako zeli najbolje svom detetu, neko na jedan, neko na drugi nacin. Ne osudjujem one koji ce rokati decu sa mmr-om, ali molim da ni mene niko ne osudjuje i da ne misli da je moje dete jadno zbog mog ''neznanja''.
< Poruku je uredio mimma -- 5.1.2014 1:34:52 >
|