|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: MPR (MMR) vakcina
3.2.2014 11:26:28   
lady_b
Procitajte malo ovo user posted image

KLIK

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 1001
3.2.2014 11:44:09   
Peace*
Ja ne mogu da čitam takve textove!

Danas je svako lekar! Svako zna najbolje, a ne sluša one koji su se školovali za određenu struku. Ne slušam ni ja slepo lekare baš za sve, ali majku mu, ako vakcine nisu delotvorne, kako su zaustavljene epidemije u svetu!?
Učlanila sam se u jednu grupu na fb, između ostalog sam pročitala da treba da jedete svoje sline jer jačaju imunitet!?
Veganstvo (nemam ništa protiv, ali bebama!?!?), gledanje u sunce, ne odlazak lekaru nikada, pa do te mere da će decu školovati kod kuće ako im dete ne prime u školu jer nije vakcinisano...
Iskreno, ja se radujem ako će nevakcinisanu decu da drže kod kuće, i tako štite moju decu!

Ja sam pristalica vakcina, svaki put umrem od straha kad primaju vakcinu baš zbog textova koji kruže netom...

Ne tvrdim da u tim textovima nema istine... sigurno ima, ali stvari nisu crne ili bele, treba da se odluči koje zlo je veće.

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu lady_b)
Direktna veza do poruke: 1002
3.2.2014 13:23:15   
adulence
Tasho potpisujem te...ma daj bre vise dosta....sad kao ni vise vole svoje dete nego mi nas...da da...lepo si rekla samo neka ih drze podalje od mog deteta...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1003
3.2.2014 14:04:16   
mama micki
Sad sam malo čitala o tome, jer su mi obe devojke primile ovu zloglasnu vakcinu. Tea je hvala bogu sada velika, ima 6,5 godina i veoma je inteligentno i komunikativno dete, nema nikakvih problema. Sara je primila vakcinu prošli mesec i nadam se da će i sa njom sve biti ok.
Mislim, svašta čitam, i ne verujem baš da bi oni tek tako deci davali vakcine a da znaju da to nije dobrouser posted image

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 1004
3.2.2014 15:31:18   
Leptiric123
Peace bila sam i ja u toj grupi i pobegla glavom bez obzira...ahahahaha ne znam dal je smešno ili zalosno iz koje krajnosti u krajnost roditelji idu...user posted image

(odgovor članu mama micki)
Direktna veza do poruke: 1005
3.2.2014 16:49:44   
serpica
Bem ti ja nista ne razumeh u ovom tekstuuser posted image ja sam vakcinisala obe devojcice hvala bogu sve je bilo ok,vakcinisacu i bebca kad dodje vreme jer ne smatram da ima uzrocno-posledicne veze vakcina-zdravlje deteta.

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu Leptiric123)
Direktna veza do poruke: 1006
3.2.2014 22:05:01   
jovicaa
pa to ti dodje kao kolateralna steta.
1000 dece nece imati nikakvu posledicu, a 1001 ce imati..
e sad da li je to ok ili nije, ne znam.
ali sigurno da vakcine mogu da naprave neka s*anja u telu, a sto ne bi mogle... svaki organizam drugacije reaguje, nismo svi isti.
ko meni moze da garantuje da moje dete nije dobilo alopeciju areatu kao posledicu neke od vakcina? to je autoimuno oboljenje, znaci nesto u metabolizmu nije ok, njegov imunitet ima neku gresku i odbacuje kosu, bukvalno je napada.
mislim ja redovno vakcinisem decu, ali covek se prosto zapita. da li je prckanje po decjem imunitetu dobro po svaku cenu.
umesto da bebu donesu kod majke, oni joj prvo roknu bsg, meni to nije normalno. ali pitanje je sta dobro, a sta ne....

don't shit where you eat :))

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1007
3.2.2014 22:11:48   
viktori

IZVORNA PORUKA: Peace*

Danas je svako lekar! Svako zna najbolje, a ne sluša one koji su se školovali za određenu struku. Ne slušam ni ja slepo lekare baš za sve, ali majku mu, ako vakcine nisu delotvorne, kako su zaustavljene epidemije u svetu!?
Učlanila sam se u jednu grupu na fb, između ostalog sam pročitala da treba da jedete svoje sline jer jačaju imunitet!?
Veganstvo (nemam ništa protiv, ali bebama!?!?), gledanje u sunce, ne odlazak lekaru nikada, pa do te mere da će decu školovati kod kuće ako im dete ne prime u školu jer nije vakcinisano...
Iskreno, ja se radujem ako će nevakcinisanu decu da drže kod kuće, i tako štite moju decu!

Ja sam pristalica vakcina, svaki put umrem od straha kad primaju vakcinu baš zbog textova koji kruže netom...

Ne tvrdim da u tim textovima nema istine... sigurno ima, ali stvari nisu crne ili bele, treba da se odluči koje zlo je veće.

Amin Miru potpisujem te. ne volim krajnosti pa nek me lincuju zbog toga ko i kako hoce. Sto rece adulence pa zar neko voli vise moje dete i mene od mene???!!! A od tih zaludnih grupa mi je muka. A ima ih dosta na razne teme...

Na kraju sve bude dobro. Ako nije dobro, onda nije kraj :-)

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1008
3.2.2014 22:13:53   
jovicaa
ja ne znam o kojoj grupi je rec... ali uvek postoji i druga strana medalje, to ne treba zanemariti...

don't shit where you eat :))

(odgovor članu viktori)
Direktna veza do poruke: 1009
3.2.2014 22:22:18   
New Mom

IZVORNA PORUKA: Peace*

AMIN!

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1010
3.2.2014 23:02:07   
lady_b
Uh kakva je ovo uzbuna.. Pa NORMALNO je da svako najviše voli svoje dijete.. Zato i pojedini ljekari NE vakcinišu svoju djecu, mislim da imaju proste razloge za to!
Ja cu samo reći ono što svi dobro znamo, a to je da je farmaceutska industrija najveća mafija na svijetu, i normalno je da testiraju kojekakve lijekove i vakcine na nama a i našoj djeci!
Ja sam do sad svoje dijete redovno vakcinisala, i nastaviću tako, ali mi nikako nije svejedno šta se to nalazi u vakcinama koje moje dijete prima!? A sigurno ova uzbuna oko MMR vakcine nije izbila bezveze.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1011
4.2.2014 0:07:03   
Ivanka 75
I šta sad...user posted image
Ako se dete vakciniše, kajaću se... ako se ne vakciniše, kajaću se...
Samo nemojte suditi o drugima za njihove odluke, ma kakve one bile.

(odgovor članu lady_b)
Direktna veza do poruke: 1012
4.2.2014 0:16:48   
Sosa Mena
Posto Mena nije primila MMR vakcinu zbog alergije na jaja. Mislim da je uopste nece ni primati. Koje su sanse da dobije sva ta obolenja jer je vecina dece vakcinisana?

“Bog nas je stvorio ljudima i traži od nas da to i budemo. Nema takvih vremena u kojima to ne bi mogli biti i ne bi bili dužni da to budemo.”

Patrijarh Pavle

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 1013
4.2.2014 8:57:53   
Peace*
Zato i pojedini ljekari NE vakcinišu svoju djecu, mislim da imaju proste razloge za to!

Hajde da to postavimo i malo drugačije: dete sam dva lekara (pulmologa i abdominalnog hirurga), redovno smo vakcinisani i brat i ja, kao i dvoje moje dece (Marko sa zakašnjenjem zbog alergija). Pričala sam sa dosta lekara koje poznajem od kada znam za sebe, a poslednja osoba je bio alergolog-imunolog koji mi je iščupao mlađe dete iz go*ana, i svi su bili saglasni: ZA vakcinaciju.
Poznajem samo jednu dr koja ne podržava vakcine u potpunosti, konkretno se protivi MMR-u.

KLIK

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu lady_b)
Direktna veza do poruke: 1014
4.2.2014 9:06:18   
Klarita
E, vise stvarno s glupostima...zamajavanje nacije.

Peace, potpisujem sve sto si "rekla"user posted image

Soso, ne mora da primi vakcinu, znam par deteta koja nisu primila MMR iz svojih nekih zdravstvenih razloga, naravno ne zbog ovakvih prica i tekstova, Boze me sacuvaj!

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1015
4.2.2014 9:11:01   
lesica
E sad, ovo je tema MMR, a pošto unazad par tekstova nije baš potpuno vezano za to, imamo krasnu temu Bojkot vakcinaciji pa vas molim da nastavite tamo.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 1016
5.2.2014 14:40:33   
Janncica
Imam pitanje...
S je 29. januara trebao da primi mmr,ali zbog problema sa usima i bronhitisa doktorka kaze da odlaze na 10-15 dana dok ne ozdravi.On sad na sve to dobije bakterijsku upalu grla,pijemo antibiotik.kad smo vadili krv,dr(privatni) nam je rekao da je anemican i dao sirup da pije 25 dana. E sad ja ne znam da li da ja sacekm sa vakcinom dok ne popije taj sirup i krvna slika bude ok.Ili ? Nisam se setila tamo da ga pitam kad sam bila. user posted image

Shvatite da ste roditelj kad kupanje u dvoje ne cine vise ljubavnicke ludorije,vec prskanje vode,mehurovi od sapunice i neobuzdana radost

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 1017
5.2.2014 14:49:31   
lesica
Janncice, da budem iskrena, ja bih još malo sačekala, da lepo ozdravi i malo živne pa tek onda. Prosto ništa nećeš da zezneš ako sačekate još tipa mesec/dva.

Znam da je nama svojevremeno dr pomerila MMR, jer su L izujedali krpelji, pa je žena tada rekla minimum 3 meseca da pomerimo.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 1018
5.2.2014 15:16:29   
Jeca.V
I ja bih sacekala do proleca dok dete malo ojaca i stabilizuju se virusi.Mi smo mmr primili u septembru sa 17 meseci,mene je bilo strah da primi sa godinu,pa onda godisnji odmori,pa leto tako da smo prolongirali do jeseni i sve je bilo ok.user posted image

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 1019
5.2.2014 16:14:37   
Ana RR
Janncice, sačekaj, nema potrebe da žuriš. Mare je primio sa 16 ili 17 meseci, više se i ne sećam. Ja nisam htela da mu dajem odmah sa godinu dana, pa smo čekali da prođu vrućine (kod nas ne daju vakcine kada su velike vrućine) pa onda ja počela da radim, pa on malo malo pa slinav i tako... Primio je onu kupovnu jbt, ladno zaboravih kako se zove user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 1020
5.2.2014 16:19:37   
New Mom
Bilo bi dobro da prodje bar 2 nedelje od zavrsetka primanja ab pre vakcinacije.
Sa tom vakcinom se ne kasni. Ona se jedino ne daje pre navrsenih 12 meseci.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1021
5.2.2014 16:26:42   
Ana RR
NM, kako misliš ne kasni? Koliko vidim dosta njih je vakcinu primilo mnogo posle navršenih godinu dana. Kod nas je bilo po preporuci dr.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1022
5.2.2014 17:03:55   
isidora88
ana mislis na priorixuser posted image
mateja jos nije primio, dr je stava da nikad nije kasno da je primi ako se odlucimo, nema odredjeno do kad moze da se primi

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1023
5.2.2014 17:06:33   
isidora88
jancice sacekajte prolece, nemojte zuriti sa vakcinom jer dok je bolestan moze imati jaku reakciju.

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 1024
5.2.2014 18:30:09   
little_one
Mislim da je NM mislila da kaze da se ne moze zakasniti sa tom vakcinom, jedino se moze "poraniti" tj ne bi se smjelo dati je prije navrsenih 12 mjeseci...

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 1025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here