mejlo
|
palo mi je na pamet da vodim dete na ispitivanja i snimanja,da pokusam da utvrdim sta je konkretno,ali me je brzo proslo..da imamo velik problem-verovatno bih tako nesto i uradila,a s obzirom da dete super napreduje,ne zelim da ga mucim..bilo pa proslo,ne vratilo se.. ono sto mene jako zanima je,zbog cega niko ne uzima u obzir ono sto psiholozi i defektolozi pricaju,ako pretpostavimo da im je struka da rade sa decom koja imaju problem.. prestala sam da verujem u deda mraza,kao i u strucnost vecine lekara kod nas,dosli smo do toga da dosta njih "odradjuje" svoj posao,a to je jako strasno kad se u medicini desava..vecina njih leci posledice,bez da otkrije uzrok..ne kazem da nema odlicnih lekara,ali treba ih pronaci. sta bi moglo da se desi jednom izuzetno naprednom detetu,zdravom,da prestane da govori,cak i da brblja kao beba,da pokazuje prstom...? mama i tata imaju harmonican brak,zivi u srecnoj i veseloj porodici,zdravo se hrani,nema genetske predispozicije za tako nesto,nije udarao glavu,nije preziveo neki stres,po ceo dan je napolju,do vakcine napreduje sve po knjigama...a sad posle 9 meseci brblja kao sto je radio kad je imao 9 meseci...ok,psiholog i logoped nisu strucni,jer nisu imunolozi ili sta god,ali dajem sebi za pravo,kao i svaka majka,da ja jesam strucna,da procenim stanje svog deteta koje gledam svaki dan 24/7,pa ako kazem,da se dete promenilo-znaci da se promenilo..da li je mmr kao sto su mi rekli,ili su solarne baklje,ili ga je neko urekao-nemam dokaze!ono sto mogu da tvrdim je da je dete pricalo,pokazivalo prstom,a da je posle vekcine to prestalo da radi..ok,mozda se poklopilo sa losim horoskopom ili ko zna cime.. meni je u sustini najstrasnije od svega,sto vodimo ovakve razgovore,ne spavamo nocima i pokusavamo da odlucimo sta je najbolje za nasu decu,a nismo lekari..i oduzet nam je luksuz da budemo samo mame,koje ce posle radnog vremena doci kuci,ispeci pitu,baviti se porodicom i uzivati u zivotu..suvise su ovo ozbiljne teme kojim ne bi trebalo da se bavimo mi,obicni ljudi..toliko je neistina,razloga "za" i "protiv",subjektivnih misljenja... na svu srecu imamo pedijatra kod koga idemo privatno i zivo me interesuje sta ce on da kaze na sve to..
|