Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Prva bebina garderoba 18.1.2014 19:33:10
|
|
|
|
viking
|
Marijana, u čemu ćeš ti izneti bebu?
|
|
RE: Prva bebina garderoba 18.1.2014 19:45:15
|
|
|
|
Milica cica
|
Jel vi kupujete uz odelce jaknice? Mislim da nema potrebe, ušukani su oni u ćebence, ili grešim? Moja drugarica je bila kupila i jaknicu, jer se porodila u januaru pre 4 god.
|
|
|
|
RE: Prva bebina garderoba 18.1.2014 19:51:21
|
|
|
|
minnica
|
Mislim da je za novorođenčad praktičnije kupiti onaj jorgančić sa drikerima ili skafander, jer su oni mali i mlitavi, treba im ubacivati ruke u rukave.
|
|
RE: Prva bebina garderoba 18.1.2014 20:23:45
|
|
|
|
viking
|
Ja sam dobila skafandere, pa ću njih.
|
|
RE: Prva bebina garderoba 19.1.2014 0:37:33
|
|
|
|
Azra_
|
Mi smo rođeni u januaru. Dete obukli uobičajeno i samo umotali u ono ćebence što se zakopčava. Jako je toplo. Kupili smo 2 jakne, da ima beba, mislim red je . Prvi put smo je obukli sa mesec dana kada smo išli na kontrolu kod dr. E ljudi, ne sećam se da sam mu nešto teže obukla. Obukli je, kod dr se skinuli i više je nismo oblačili...tek tamo od 3.-4.meseca.
|
|
RE: Prva bebina garderoba 19.1.2014 0:50:05
|
|
|
|
Klarita
|
Ne smem da razmisljam, kakvo je ludo vreme, Bog te, u januaru 18 stepeni, krajem marta, pocetkom aprila, kad ocekujem bebu, ko zna, moze da bude -20, a mozda i +40 U svakom slucaju, ne volim plisane strample jezim se od njih, pa njih necemo svakako.Ali neki pamucni kompletic dolazi u obzir, mada za iznosenje iz bolnice i prvo savetovaliste, mozda padne neka teska fenserica, samo ako nadjem i ne zamrzi me da trazim
|
|
|
|
RE: Prva bebina garderoba 19.1.2014 0:55:16
|
|
|
|
viking
|
Ja se razmišljam, da li će im biti hladno u bodiću s dugim rukavima, donjim delom kao trenerkica (bez stopala), čarapama, popkicama i kapici, pa u skafander? Ili je bolja varijanta bodi bez rukava, donji deo, gornji deo (majica, benkica), čarape, popkice, kapa i skafander? Dakle, razlika je u bodiju sa i bez rukava i benkici.
|
|
RE: Prva bebina garderoba 19.1.2014 1:03:58
|
|
|
|
Klarita
|
Ja sam uvek za manje stvarcica, jer moja K se previse znoji, pa verovatno zbog toga...U skafanderima im svakako nece biti hladno, ne brini, vidis kako je toplo napolju, da im ne bude vrucina samo
|
|
|
|
RE: Prva bebina garderoba 19.1.2014 1:07:23
|
|
|
|
viking
|
Pa jeste danas, ko zna kako će biti kad se porodim Sve zamišljam sestre na otpustu kako komentarišu "vidi ovu nemajku, smrznuće joj se deca!"
|
|
RE: Prva bebina garderoba 19.1.2014 12:19:26
|
|
|
|
Klarita
|
Vik, kad malo bolje razmislim, ipak je bolje sa bodijem bez rukava i preko tanana bluzicica...donji deo je sasvim OK. Kad sam izlazila sa K iz bolnice, njoj smo obukli haljinu bez rukava, kosulju i bodi kratkih rukava...na sve to dzemperic i hulahopkice i nehodajuce baletanke, pa onda debelu kapu koju smo joj jedva stavili...a, slag na tortu je sto je mm poneo umesto jajeta za inosenje, onu korpu sa kolica + cebe...mislim jeste onda bio jedan od najhladnijih dana, 29.12.2010., jos je strcao pa ukljucio auto da se zagreje jer je dugo cekao na nas otpust...mozda mi dete od tad ima traumu od vrucine, a da ne pricam kad sam videla onu korpu umalo se nisam izvrnula jos onda smo iz bolnice izlazile mozda 20 taj dan...pa kako su tek ostali gledali, jaoooo, boze... Vik, ja ti pisem, pisem, a ti si u ovo vreme u bolnici ili na kafi...pitanje je sad
< Poruku je uredio Klarita -- 19.1.2014 12:21:29 >
|
|
|
|
RE: Prva bebina garderoba 19.1.2014 13:20:08
|
|
|
|
marijana22
|
Negde sam vec pisala sta sam spremila za izlazak, pa da ponovim. Bodi dugih rukava, carapice zekica/stramplica punija, pamucna kapica i jakna. I planiramo da je iznesemo u AS i pokrijemo cebencetom. E sad jakna nije klasicna zimska nego ona kao krznena, ne znam kako da objasnim. Ovo je slika strapmlice
|
|
|
|
RE: Prva bebina garderoba 19.1.2014 13:23:23
|
|
|
|
marijana22
|
Vik mislim da je bodi bez rukava i neki pamuci kompletic i skafander preko sasvim dovoljno. E sad ne znam koliko je prakticno stavljati tako malu bebu u skafander, mozda je bolje, sto neko rece da ih umotuljas u ono cebence sa drikerima
|
|
|
|
RE: Prva bebina garderoba 19.1.2014 13:34:19
|
|
|
|
Klarita
|
Marijana, strample su prepreslatke
|
|
|
|
RE: Prva bebina garderoba 20.1.2014 21:42:01
|
|
|
|
marijana22
|
Hvala Klarita Nemoj da se ljutis ali mi je smesno sto ste bebi za izlazak spremili kosulju, haljinu, hulahopke i dzemper ....... Mada ko zna da je meni zensko bilo prvo, ko zna sta bi ja kupila Milice ti nema potrebe da kupujes jaknu, termin ti je u aprilu. Prvih nedelja ces slabije izlaziti, neki duks ce biti dovoljan
|
|
|
|
RE: Prva bebina garderoba 20.1.2014 22:10:46
|
|
|
|
mati
|
Drage moje nemojte se previse opterecivati o oblacenju za izlazak,posle sve to opet treba skinuti, posebno ako vam je prva beba... Uglavnom je beba napolju do dvadesetak min najvise, od porodilista do auta i od auta do kuce... Mi skafander jos uvek nismo obukli, i dalje je to klasika, bodi dugih rukava, neka yekica preko ili pantalonice i bluza, kapica i sve to "upakovano" u ono cebence na kopcanje pa u nosiljku, sa poklopcem. Bitno je da je i bebi i vama udobno a ne da se posle jedva izvlacite iz nogavica i rukava, a to ume da bude komplikovano sa tako malim i krhkim stvorenjima...
|
|
RE: Prva bebina garderoba 20.1.2014 22:33:11
|
|
|
|
isidora88
|
uf da samo znate sta sam ja sve mateji obukla kad so isli prvi put napolje, dobro ga toplotni udar nije strefio evo da neiskusne mame ne prodju kao ja tj. moje dete :bodi dugi rukav, zekica plisana,zepice, skafander, driker cebe, 2 kape(jedna pamucna, jedna plisana), jos jedno cebe u kolicima i ona navlaka za korpu za kolica, umirem od smeha kad se ssetim ovoga, ja nisam bila normalna
|
|
RE: Prva bebina garderoba 21.1.2014 0:41:35
|
|
|
|
Azra_
|
Mame, slažem se sa Mati. Biće vremena za modiranje! Gledajte da vam bude lako i praktično za oblačenje, bebi udobno i nema greške. Isidora, i ja sam slično uradila, nisi jedina. Malo skretanje s teme, dete smo mm i ja prvi put sami kupali tako što smo pustili youtube snimak i pratili. Šta rade oni, to i mi. :-)
|
|
RE: Prva bebina garderoba 21.1.2014 13:16:29
|
|
|
|
Klarita
|
I meni smesno sad Ali sve je to neiskustvo i jos prevelika zelja za prvom devojcicom i sta ti ja znam...e, sad muke...dete nece u vrtic bez suknje ili haljine, kaze da su pantalone za decake, a ona je pLinceza Ako mi je...nego neka je samo to drzi, jer ja nisam bas zenskasta, a nju sam bar naucila da bez labela ne krece jadna ujutru, voli da lakira nokte ljubi je majka...a, mm samo sto nas ne proguta obe.
|
|
|
|
RE: Prva bebina garderoba 21.1.2014 13:20:53
|
|
|
|
Klarita
|
IZVORNA PORUKA: marijana22 Hvala Klarita Nemoj da se ljutis ali mi je smesno sto ste bebi za izlazak spremili kosulju, haljinu, hulahopke i dzemper ....... Mada ko zna da je meni zensko bilo prvo, ko zna sta bi ja kupila I meni smesno sad Ali sve je to neiskustvo i jos prevelika zelja za prvom devojcicom i sta ti ja znam...e, sad muke...dete nece u vrtic bez suknje ili haljine, kaze da su pantalone za decake, a ona je pLinceza Ako mi je...nego neka je samo to drzi, jer ja nisam bas zenskasta, a nju sam bar naucila da bez labela ne krece jadna ujutru, voli da lakira nokte ljubi je majka...a, mm samo sto nas ne proguta obe.
|
|
|
|
RE: Prva bebina garderoba 21.1.2014 17:29:57
|
|
|
|
ivaMark
|
Uh, isidora moja beba je rodjena kraj aprila, 5.maja smo izasle... Imala je bluzicu dugih rukava i... eto, ne znam jos uvek kako se zove ono iz jednog dela ali sa kratkim rukavima, kao marijana sto je postavila. Pokrivena cebencetom u AS. Mozda joj nije bas trebalo to cebence, moglo je da prodje i sa nekim tanjim Vik, ma narodu nikako ugoditi...ili cwe reci da si ih natrontala ili da nisu dovoljno obuceni.
|
|
RE: Prva bebina garderoba 21.1.2014 17:34:56
|
|
|
|
isidora88
|
sta da kazem, lujka , srecom po mateju opametih se relativno brzo, mada i sad imam trip da ce mu biti hladno, ali se kontrolisem inace nocu spava otkriven, bas me cudi zasto
|
|
RE: Prva bebina garderoba 21.1.2014 17:40:54
|
|
|
|
ivaMark
|
Bitno je da smo se dozvale pameti
|
|
RE: Prva bebina garderoba 22.1.2014 18:59:13
|
|
|
|
marijana22
|
Ajoj Isidora Samo da preporucim mamama da ne kupuju bebama haljine, farmerke, trenerke......... necete imati kad dsa obucete jer beba uglavnom spava prva 3 meseca, Meni su najprakticnije zeke( ili kako god vec da se zovu) ispod bodi dugih rukava i to preko. Obavezno uzmite da se kopca izmedju nogu, oni koji se kopcaju samo sa jedne strane su bzvz to je ovo
|
|
|
|
RE: Prva bebina garderoba 22.1.2014 21:08:57
|
|
|
|
doktorkakristal
|
bas tako,meni je masa stvari ostala nova bukvalno ni jednom nije obukla,to su sve prelepe haljinice kompletici cak i te zeke ili kako se vec zovu izjedna sa dugim rukavima,posto joj oblacim bodi i neke pantalonice i to je to
|
|
|
|
RE: Prva bebina garderoba 23.1.2014 11:37:30
|
|
|
|
Ana RR
|
Volim što je moje dete rođeno u sred leta pa nije bilo mnogo razmišljanja obukli smo mu bodić kratkih rukava, sa malo dužim nogavicama, kao šorts i čarapice, u autu sam ga pokrila pelenicom zbog klime (povremeno smo je palili do kuće). Evo i slike, ne vidi se ceo, na guzi ima sliku majmunčeta A ovo je slikano istog dana, najmanji broj šorts, najmanji broj čarapice (a nije imao malo stopalo) i najmanji bodić, sve visi na njemu
< Poruku je uredio Ana RR -- 23.1.2014 11:43:07 >
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Hidratacija najmlađih u letnjim danimaTokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
matične ćelijeTinaLavDa li bi uzeli matične ćelije iz pupčanika?apsolutno da (
60%)
da, ako bh imala novca (
40%)
ne (
0%)
ne, jer je reč o prevari (
0%)
Ukupan broj glasova: 5Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!