Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 6.11.2013 14:33:01
|
|
|
|
Leptiric123
|
A sta sad to znaci? Ako je alergicna npr na jaja jel ce to ostati ili prodje? Cudno mi je jer sam i u medjuvremenu jela jaja...ali kuvana...mozda ova nisu bila dobro termicki obradjena...:-\ Pokusacu...sa tom ishranom ako ne utvrdim sta je...dacu bris na analizu da iskljucim bakterije...
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 6.11.2013 14:52:59
|
|
|
|
milicicak
|
Mislim da se alergija na jaja prevazilazi moje dete reaguje na moj novi puder, osipa se cim joj pridjem
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 6.11.2013 15:29:34
|
|
|
|
Peace*
|
IZVORNA PORUKA: Snelle IZVORNA PORUKA: Peace* Nemoj da te obeshrabri, ako sam ja naučila, može svako. A zbog toga si i naučila da kuvaš Ne moraš baš svima da kažeš. Da, može proći i verovatno hoće (ako je aler na jaja).
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 6.11.2013 15:55:26
|
|
|
|
Rosita
|
Nista te ne kosta da izbacis i pratis. I mi smo 2.5 meseca bili super, ja klopala mleko i jaja sve u 16, pa ondak krenula zezancija. Nadajmo se da kod tebe nije nista. A stolice su bile eksplozivne bas bas. To hoće i od netolerisanja laktoze.
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 6.11.2013 17:58:30
|
|
|
|
Leptiric123
|
Evo sad je opet to iskakila...najvise do sad izgleda kao krvava slina :-\ sad cu da dam to na analizu pa da vidimo sta je...:-\
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 12.11.2013 0:06:45
|
|
|
|
Leptiric123
|
Rezultati su ok...nema nicega. Ja jedem normalno jaja i mleko...i ona lepo kaki... Tikvice vise nisam probala...ubedjena sam nekako da je od njih...kad prodje malo.vremena probacu ih opet pa da vidim.
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 12.11.2013 0:13:31
|
|
|
|
milicicak
|
sta ste radili od anliza?
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 12.11.2013 0:29:21
|
|
|
|
vikiveki
|
Leptiriću šta vam je dr savetovala što se tiče namernica, da li nešto više ili manje treba da unosite.
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 29.11.2013 20:01:20
|
|
|
|
guginamama
|
Da i ja napisem sta se desavalo prethodnih meseci, sigurno ce nekome znaciti, kao sto su i meni znacili svi vasi postovi.Nakon dva meseca krvi u stolici i 6 nedelja dijete, konacno je prestalo.Dijeta je bila malo sira-mleko,jaja,crveno voce i povrce, soja, kostunjavo voce, hleb, riba.Mesec dana u stolici nije bilo nista, pa se jedan dan opet pojavilo i nestalo.Polako uvodim ribu, gluten, crveno v i p.Dr je predlozio da se testira na mleko sa 9 meseci.Zamolila bih, ako je neko bio na testiranju, da napise kako je proslo i kako izgleda testiranje.Hvala unapred :)
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 29.11.2013 21:44:51
|
|
|
|
milicicak
|
Guginamama pretpostavljam da si bila na dijeti bez pomenutih namernica... da li idete na test opterecenja ili PRICK test? Procedura je razlicita a i o jednom i o drugom mozes da procitas u temi Testovi za utvrdjivanje alergija
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 29.11.2013 23:24:16
|
|
|
|
guginamama
|
Pa mislim da je u pitanju test opterecenja...valjda ce joj dati da pije mleko.Ne znam kako to rade u Tirsovoj, (citala sam tu temu, ali nisam nigde nasla za ovaj test)ako je neko bio, bilo bi super da podeli iskustvo
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 29.11.2013 23:31:00
|
|
|
|
milicicak
|
T je radila test opterecenja na IMD-u sa punih godinu dana, procedura izgleda ovako: U DZ uzmes uput za stacionarno lecenje, jer te primaju na odeljenje na taj jedan dan/jedno prepodne koliko se zadrzis. Na IMD treba da si pre 8, ides na salter pa te tamo upute za sve, ne znam kako je u Tirsovoj Prvo, probaj da se ujutru ne prejede ili pojede nesto malo da ne bi bio haos ako krene da povraca. Ponesi nesto za klopu ako se dugo zadrzite da beba ne bi bio nervozan od gladi... grisine, keks, vocku Test je jednostavan. Prvo sestra stavi kap mleka na obraz i cekas reakciju 5 min, ako ne odreaguje stavlja mu kap na ugao usana (mi smo tu test zavrsili odmah se osula) pa se opet ceka reakcija... onda mu stave kap na jezik i cekaju... Posle toga spricom na nekih 20-ak min ubacuju 1 ml. 5ml, 10m mleka, ako sve prodje ok onda dobije da popije 50ml pa 100ml Stalno prate reakciju i reaguju u roku od odmah ako se nesto desi... Sve ce to biti u redu
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 30.11.2013 0:08:19
|
|
|
|
guginamama
|
Divnaaa si!!! !Malo me brine sto su odredili sa 9m, ali sta da radim, valjda ce sve biti dobro!Imamo jos fore.Hvala puno!!!!
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 17.12.2013 23:06:55
|
|
|
|
jelenazvezda
|
jel moze neko ukratko da mi opise kako da znam dal mi je beba alergicna na proteine iz mleka ,,, ona ima ekcem i dr mi je rekla da ne pijem mleko,kakve to ima veze
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 18.12.2013 10:23:36
|
|
|
|
Peace*
|
Alergija na PKM se ispoljava ili ekcemom ili krvavim stolicama. Ako je ekcem od pkm, očistiće ti se beba za nekih 2 meseca. Ali nije u pitanju samo mleko, već svi mlečni proizvodi i proizvodi koji u sebi sadrže mleko.
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 18.12.2013 14:10:28
|
|
|
|
milicicak
|
IZVORNA PORUKA: jelenazvezda jel moze neko ukratko da mi opise kako da znam dal mi je beba alergicna na proteine iz mleka ,,, ona ima ekcem i dr mi je rekla da ne pijem mleko,kakve to ima veze Alergija na pkm, kao sto Peace rece se najcesce ispoljava ekcemom ili krvavim stolicama. Ali tako beba moze da reaguje na bilo koji aklergen koji dobija preko tvog mleka a ti ga unosis kroz svoju ishranu. Inace, najcesce se javljaju alergije na pkm, jaja i gluten pa ti je doktorka zato rekla da izbacis mleko iz ishrane. Ne mozes da znas da li je ekcem od mleka ako ne uradis PRICK test ili IgE iz krvi. Ali beba ti je isuvise mala da bi testovi bili pouzdani. Ono sto mozes da uradis je da iz svoje ishrane za pocetak izbacis sve sto sadrzi mleko i soju. To znaci da ne smes da jedes ni mleko, ni mlecne proizvode ali ni namernice koje sadrze obrano mleko, surutku i mlecne proteine. Dakle, moraces da pazljivo citas deklaracije proizvoda koje kupujes/jedes. Rezultati bi trebalo da se vide u roku od nekoliko dana do 2 meseca, zavisi od slucaja do slucaja. Mada bih ti ja preporucila da na neko vreme iz svoje ishrane izbacis i jaja i gluten i kikiriki i sve jake potencijalne alergene. Nadam se da ce sve brzo proci
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 18.12.2013 22:34:06
|
|
|
|
jelenazvezda
|
al mene buni to sto sam ja prvih mesec i nesto jela sve to i nije imala nikakvu reakciju i posle prve vakcine je to pocelo
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 18.12.2013 22:40:17
|
|
|
|
milicicak
|
Alergija na pkm se po pravilu javlja izmedju drugog i treceg meseca
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 20.12.2013 12:58:55
|
|
|
|
Peace*
|
I ja sam jela prvih dva meseca i nije bilo ništa, onda je postepeno počelo da se javlja i buknulo na vakcinu. Kod atopične dece Polio hoće da izazove takve reakcije.
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 15.1.2014 9:43:21
|
|
|
|
Peace*
|
Allernova je promenila ambalažu!
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 15.1.2014 10:33:28
|
|
|
|
milicicak
|
Ja sam pre dva dana kupila onu standardnu u limenci Tash, da li ti nabavljas Allernovu iz Madjarske, ili sam ja nesto pomesala? Ako mozes, molim te, proveri gde se proizvodi ta koju kupujes, Nemacka ili Francuska. Hvala puno.
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 15.1.2014 10:39:14
|
|
|
|
Peace*
|
Da, iz Mađe donosim. Danas mi dostavili. Kod mm je hrana, pa kad mi javi gde se proizvodi, napisaću ti. Pa verovatno će se prodavati i te u limenci dokle god ih ima a rok im je valjan.
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 15.1.2014 10:56:11
|
|
|
|
milicicak
|
Hvala jos jednom Prosle godine u ovo vreme je maltene bilo nemoguce nabaviti Allernovu jer su promenili uvoznika i nesto malo na ambalazi pa je trajao neki proces pregleda, dozvola, i blablabla... dakle, da krenem da pravim zalihe jer nas to ocigledno ceka u nekom trenutku ove godine
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 15.1.2014 10:57:58
|
|
|
|
Peace*
|
Ne znam, ja nemam tih problema. Uvozimo 5 po 5 limenki, koliko malo mleka pije, traju nam čitavu večnost!
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Hidratacija najmlađih u letnjim danimaTokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?