|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Alergija na mlecne proteine
16.10.2013 21:54:22   
Yula
A ok,. Kako god, mislim da nije losa ideja.user posted image

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1776
17.10.2013 15:08:00   
Snelle
Jovo, ma nije to bila intuicija nego predostrožnost.
Nego, nisam uspela da dobijem gastro ambulantu i da ih pitam pa ću vas ovde - pedijatar me savetovao da bebcu dam neki Bulardi probiotik, nešto novo zato što su mu creva iziritirana od ab. Čitala sam sastav i piše da ima laktozu monohidrat. Smem li ja to bebcu da dam ako ima intoleranciju na kazein, tj ona nije ni dokazana. Da li creva krvare i od laktoze?

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1777
17.10.2013 15:11:58   
Peace*
E, nisam te nazvala jer sam ti napisala u sms koliko znam. Znači, meni dr reče da Marko sme samo Bio Gaia, pa ja dalje nisam ni tragala.
Nisam ni čula za taj Bulardi.

< Poruku je uredio Peace* -- 17.10.2013 15:12:13 >

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1778
17.10.2013 15:15:08   
Snelle
Nisam ni ja čula za njega. Dr mi je spomenula, to je nešto novo u prodaji.

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1779
17.10.2013 15:58:41   
Rosita
Ja mislim, ali to je ipak samo moje misljenje, da ne krvare. Oni stalno piju laktozu kroz m.mleko.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1780
20.10.2013 12:42:48   
ćupica
Majke,a šta mislite o mleku Aptamil Allergy Digestive Care? To nije za alergičnu decu?

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1781
20.10.2013 15:22:30   
Snelle
Zvala sam Bulardi direktno telefonom - rekoše mi da postoji serija sa laktozom, a sve ostale serije su bez laktoze. Ja sam nažalost kupila tu sa laktozom, pa sam morala i onu bez laktoze. Odreagovao je odlično! Odmah se smanjio broj stolica, dobile su na gustini, i povratile žutu boju. Jedino što su dosta sluzaste, tj nije to ni ona klasična sluz, već je sam sadržaj nekako rastegljiviji, pa sad ili je to od iziritiranih creva ili od pirinčanih pahuljica koje sam uvela user posted image
Ćupice, stvarno ne znam, nemam iskustva.

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu ćupica)
Direktna veza do poruke: 1782
20.10.2013 15:58:23   
Yula
Snelle, takva je kaka od moje bebe od rodjenja cini mi se, tako sluzava. Dajem mu biogaia probiotike od kada smo izasli iz porodilista ili koji dan kasnije.
Prijateljice, cija deca nisu imala ovakvih problema kao mi, mi se cude sto kontronisem detetove pelene. Ne znaju da mi kazu kakve su bile kake njihovih beba jer ih nikada nisu zagledale. Ne znam...

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1783
20.10.2013 17:45:04   
Snelle

IZVORNA PORUKA: Yula

Prijateljice, cija deca nisu imala ovakvih problema kao mi, mi se cude sto kontronisem detetove pelene. Ne znaju da mi kazu kakve su bile kake njihovih beba jer ih nikada nisu zagledale. Ne znam...

To sam ja skoro komentarisala. Ko zna koliko dece je imalo barem jednom krv u stolici a da mame to nisu ni primetile. Verovatno samo skinu ukakanu pelenu i bace je ni ne pogledavši sadržaj.

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1784
20.10.2013 17:46:27   
Snelle

IZVORNA PORUKA: Rosita

Ja mislim, ali to je ipak samo moje misljenje, da ne krvare. Oni stalno piju laktozu kroz m.mleko.

Ovo zaboravih da prokomentarišem - Ružice, ali piju i kazein kroz mm pa ne krvare.

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1785
20.10.2013 20:59:42   
Rosita
Ja sam sad u zbunu Snelle, nesto se nismo razumele. Htela sam reci da laktozu piju i kad smo mi na dijeti i da od laktoze creva ne krvare, za razliku od kazeina. Od laktoze, ko je ne tolerise, dobije gasove, grceve i proliv.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1786
20.10.2013 21:29:45   
milicicak

IZVORNA PORUKA: ćupica

Majke,a šta mislite o mleku Aptamil Allergy Digestive Care? To nije za alergičnu decu?

To je hidrolizat surutke, dakle jeste za alergicnu decu ali onu koja su alergicna naproteine surutke iz kravljeg mleka. Allernova je hidrolizat kazeina, to je drugi protein mleka na koga su deca cesce alergicna. Postoji i Neocate koji se sastoji samo od aminokiselina, u njemu su i proteini surutke i kazein razgradjeni (hidrolizovani)

Samo da razjasnim zabunu user posted image SVA mleka sadrze laktozu, kazein, surutku i mlecnu mast. I mamino i kravino i kozino i svinjsko i kitovo... Mleka razliciti sisara se razlikuju po procentualnom sastavu glavnih komponenti mleka i po strukturnom sastavu proteina (kazeina i surutke). Dakle, kravlji i mamin kazein nisu strukturno isti (razlikuju se po rasporedu aminokiselina) i otud nastaje ALERGIJA. Laktoza je kos svih sisara ISTA, to je slozeni secer koji se sastoji od glukoze i galaktoze i razgradjuje se nekim enzimima. Kada ti enzimi prestanu da rade (sto se kod svih sisara, osim coveka, desava u periodu prestanka sisanja) dolazi do INTOLERANCIJE na laktozu. A i intolerancija na laktozu kao posledicu moze imati krvave prolive.

(odgovor članu ćupica)
Direktna veza do poruke: 1787
20.10.2013 21:36:15   
Snelle
Ružice, mislila sam na kazein u majčinom mleku user posted image

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1788
20.10.2013 22:18:12   
Rosita
Sad mi je jasno Snelle. Ja sam znala da je laktoza ista, bilo u km ili mm, ali nisam znala da i od toga creva krvare- mada je u stvari logicno da mogu- i nisam imala u vidu da i majcino mleko sadrzi kazein. Milice, hvala na razjasnjenju.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1789
31.10.2013 21:24:35   
Yula
Evo i mene. Prekinuli smo dojenje jer se bebi pojavili tragovi krvi u kaki iako nisam jela jaja i piletinu/curetinu. Pretpostavljam da je reakcija ili na pkm ili na nesto deseto, a ja da istrazujem nedeljama i skodim detetu... Nemam ni hrabrosti, ni srca, ni zivaca. Htela sam da kupim Alernovu, ali mm navro da probamo neko hipoalergeno mleko koje smo mu vec u par navrata davali kada sam radila. Dete je od rodjenja imalo sluz u kaki, od kada prekidosmo sa dojenje, kaka se sredila. Nema cak ni sluzi. Beka zadovoljna, vesela.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1790
1.11.2013 8:52:21   
Peace*
user posted image

Tasha

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1791
6.11.2013 12:39:44   
Leptiric123
Mame...evo i mene na ovoj temi :-( mojoj devojcici se pre par dana pojavila sukrvica i sluz u stolici...pa onda 3 dana noje kakila i sad ima opet jedna tackica crvena...i po malo slizi...
Ona je vesela...nema temperaturu.Ja uglavnom jedem sve sto sam i pre...ali npr primetila sam da sam dan pre prve te stplice jela tikvice (one lkao pljeskavice od tikvica sa jajima) i juce sam to jela...ne znam dal moze to da utice?
Jaja jedem inace svako dan uglavnom kuvana ali i przena...
Samo je dojena beba.
Ima li neka ideju?

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1792
6.11.2013 13:02:27   
Snelle
Ja na tačkicu ne bih obraćala pažnju ali na tu sukrvicu bih. Ne mora odmah da znači da je alergija, može biti da su fisure, ako izbijaju zubići....A opet može biti alergija na jaja ili mleko. Imaš dva izbora, da pratiš šta će se nadalje dešavati, tj da li će se krv opet pojaviti i da ne ideš na dijetu ili da omah kreneš sa dijetom. Odluka je na tebi. Srećno šta god da odlučiš!
P.S. Koliko je beba stara?

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Leptiric123)
Direktna veza do poruke: 1793
6.11.2013 13:02:46   
milicicak
T je alergija na pkm pocela tako, koncici krvi i sluzava stolica... dr rekla da je to normalno (a i jeste kod neke dece)
moj savet ti je da eliminises tikvice ako mislis da smetaju mada ja pre mislim da su tu problem jaja... i da probas na neko vreme da iz ishrane izbacis jaja i mleko i mlecne proizvode (sto znaci da opsesivno kompulzivno citas spisak sastojaka na svim proizvodima)
kako beba kaki? da li su joj stolice eksplozivne? odnosno, da li se bas jako cuje kada kaki? eksplozivne stolice su jedan od znakova da beba nesto u maminom mleku ne tolerise...
drzim palceve da niste za ovu temu...

Direktna veza do poruke: 1794
6.11.2013 13:09:13   
Leptiric123
Hahaha eksplozivne :-) nisu...tihe su samo znam po njenom bezobraznom osmehu da se ukakola :-)

Ima tri meseca.
Pa sta onda da jedem? Ja ne verujem da je na mleko jer od porodjaja bas puno mleka sam pila sad pijem dosta manje...jedino jaja jer ih dosta jedem.
Ona nije no grceve imala tj pila je kapi pa ne znam.Sve sam jela normalno,samo bez puno zacina i izbegavala mahunarke.A sad isto bas zdravo se hrabim izbegavam slatkise,peciva i tako to...jedino mi tikvixe i jaja nesto deluju sumnjivo.Tj razmisljam tako kad se prze tikvice one u sredini budu zivkaste nekako...moguce da jd jaje zivo onda pa to smeta?
Izbacicu ih da vidim sta ce dalje biti...

Direktna veza do poruke: 1795
6.11.2013 13:16:16   
Leptiric123
O da...ona je ja mislim u fazi izbijanja zubica...jer stalno glodje ruku i nervozna je po nekad ceo dan i smiri se samo kad joj cagel stavim o sa lazom (koju je mrzela do pre par dana).Znaci moze i to biti uzrok?

Za sad cu izbaciti tikvice neko vreme...na taj nacin.Pa cu kad se kaka normalizuje probati opet...ako se ponovi to je to.

Direktna veza do poruke: 1796
6.11.2013 13:16:25   
milicicak
Verovala ili ne, izbor bezmlecnih i bezjajnih namernica jeste ogranicen ali je i dalje prilicno raznovrstan user posted image mislim da cak i na forumu ima neka tema o tome
uvek imas meso, voce i povrce...
ako mislis da su jaja u pitanju, izbaci prvo njih i prati, ako se krv pojavi ponovo izbaci i mleko pa tako redom dok ne vidis sta smeta bebi.
Srecno

Direktna veza do poruke: 1797
6.11.2013 13:22:17   
vikiveki
I ja mislim da će pre biti da reaguje na jaja nego naq tikvice....

Direktna veza do poruke: 1798
6.11.2013 14:02:48   
Peace*
Pre će biti jaje nego tikvica. A to što od bebinog rođenja jedeš mlečno ne znači ama baš ništa. Jela sam i ja, pa se prvi ekcem pojavio sa 2-2,5 meseca, do tada ništa.

Ishrana bez mlečnih proizvoda i jaja

Nemoj da te obeshrabri, ako sam ja naučila, može svako. user posted image

Tasha

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 1799
6.11.2013 14:23:02   
Snelle

IZVORNA PORUKA: Peace*

Nemoj da te obeshrabri, ako sam ja naučila, može svako. user posted image

user posted image A zbog toga si i naučila da kuvaš user posted image

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...
Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here