|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  69 70 [71] 72 73   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Alergija na mlecne proteine
15.10.2013 11:29:10   
lesica
Snelle, kakva glupa mama, nemoj da te čujem.
Nažalost, to su neke stvari za koje bi pretpostavio svako da neće dolaziti u kontakt sa mlekom, medjutim... user posted image

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1751
15.10.2013 11:41:37   
Snelle
user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 1752
15.10.2013 11:48:50   
Peace*
Daj ne budali Snelle! user posted image i ja sam saznala za vezu mleko-čvarci tek kada sam htela da ih dam Marku pre god dana. Glavu gore, bilo - prošlo. user posted image

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 1753
15.10.2013 11:56:46   
ćupica
I ja sam jela čvarke mesare Matijević user posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1754
15.10.2013 11:59:09   
Peace*
Eto, sada obe imate odgovor i rešenje. Glavu gore, i gurajte! Ne plači, raduj se! user posted image

Tasha

(odgovor članu ćupica)
Direktna veza do poruke: 1755
15.10.2013 11:59:11   
Snelle
Ćupice, da ih ti nisi spomenula ja bih možda nastavila da ih jedem. Stvarno nisam znala da se prelivaju mlekom. Eto zašto je dobro ovde razgovarati o svemu i svačemu!
P.S. Neko je pisao da i belo vino ima neke veze sa mlekom, eto da vodite računa i o tome!

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu ćupica)
Direktna veza do poruke: 1756
15.10.2013 12:22:42   
milicicak
Snele user posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1757
15.10.2013 12:30:58   
Rosita
Snelle, sad bar znas sta je, toliko si vec dumala da l je ovo da l je ono. Ćupice, isto. Roditelji mog muza ne prelivaju cvarke mlekom i sasvim su ok.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1758
15.10.2013 12:34:57   
lesica
Snelle, za bistrenje vina je dozvoljena upotreba izmedju ostalog i obranog mleka ili čistog kazeina, belanceta ili albumina... Mislim najčešće se koriste bentonit i želatin, ali.. uvek postoji ono ali.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

Direktna veza do poruke: 1759
15.10.2013 12:36:57   
Peace*
Ja sam rekla. Proverila sam čak i sa čovekom koji tati vino i začuđeno me je gledao odakle ja to znam. user posted image On recimo ne stavlja, i koliko se sećam, rekao je da se u poslednje vreme ni ne koristi, ali da ne isključuje mogućnost da neki koriste.

Tasha

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1760
15.10.2013 16:34:19   
ćupica
Pitala bih sve mame-da li vaša deca normalno napreduju i da li alergija utiče na to?

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1761
15.10.2013 16:49:27   
Snelle
Ćupice, a zašto pitaš?
Moje prvo dete je i pored krvarenja bila vesela, napredna beba, kilažu je utrostručila sa 6 meseci umesto sa godinu dana, a samo sam je dojila. Gvožđe joj je sa 6 meseci bilo savršeno, što je inače za dojenu decu neverovatno. Isto je sada i sa sinom - lepo napreduje i vesela je i srećna beba.
Hoću da kažem, ako se brineš i razmišljaš da li će tvoja devojčica lepo napredovati i razvijati se zbog alergije - nemoj! Njihova alergija, pardon intolerancija (Tasho ispravila sam se user posted image ) nemaju apsolutno nikakav negativan uticaj na njihov razvoj, već samo na naš user posted image

< Poruku je uredio Snelle -- 15.10.2013 16:53:11 >

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu ćupica)
Direktna veza do poruke: 1762
15.10.2013 19:52:47   
jovicaa
snelle a da mu nisu mozda antibiotici iziritirali creva, pa je zato bilo krvi, ne znam da li to moze da se desiuser posted image
a kako se utvrdjuje ta intolerancija? koliko su sigurni testovi?
posto ja sumnjam da je aleks mozda intolerantan na gluten ili nesto drugo i da zato ima alopeciju, citala sam o slucajevima gde je alopecija bila jedini simtpom intolerancije na gluten.
samo sto nijedan pedijatar naravno ne podrzava moju teoriju.
ja bih mu uradila testove na intoleranciju hrane, ali ne znam koliko su oni verodostojniuser posted image koje ste vi testove radile?

< Poruku je uredio jovicaa -- 15.10.2013 19:58:26 >

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1763
15.10.2013 20:19:16   
ćupica
Pa,nemam pojma o alergijama ili netolerancijama kod beba,sem onoga što sam čitala na netu.Mora da je moja ćerka alergična,jer i kada joj dam Hipp HA1,ona iskaki žabokrečinu sa končićima krvi. A dajem joj uveče flašicu,jer joj se toliko spava,da odbija da siše,a gladna je. Ako uspem preko dana da se izmlazam,ja joj to dam.Samo uz flašicu zaspi,neće drugačije,od pre nedelju dana.Kažite mi kako se tačno zove formula za alergičnu decu na proteine kravljeg mleka?

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1764
15.10.2013 20:21:46   
ćupica
A,kaži mi,molim te, praška šunka iz Matijevića,da li sadrži soju?

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1765
15.10.2013 20:45:43   
little_one
Cupice, pokusaj sa Allernovom, od Novalaca...ona se najcesce savjetuje kao zamjensko mlijeko kod alergicne djece...

(odgovor članu ćupica)
Direktna veza do poruke: 1766
16.10.2013 2:01:47   
milicicak
Cupice, HA formule nisu dobre za decu sa alergijom na proteine kravljeg mleka. Rekla ti je LO, specijalno mleko za decu alergicnu na kazein se zove Novalac Allernova AR. Jako je skupo da se ne iznenadis, ja ga placam u Bg 1998 din i to je najjeftinije sto sam nasla. Postoje i druga ad mleka za decu koja su alergicna na proteine surutke, ali obzirom da je alergija na kazein najcesca preporucujem ti da prvo probas sa Allernovom.
Svi suhomesnati proizvodi, koji nisu suvo meso, sadrze soju. Mislim da nije toliko bitno da ti ne jedes soju dok dojis, bitno je da beba ne jede soju kad pocnete sa cvrstom hranom.
Sto se napredovanja tice, dok je sisala T je super napredovala, udvostrucila je porodjajnu tezinu sa 4,5 meseca. Kada smo pocele sa cvrstom hranom dobijala je manje na tezini (ali uvek u granicama za uzrast) delom i zbog toga sto ona puno stvari nije mogla da svari pa je imala ceste i obilne stolice. Sa godinu dana je utrostrucila porodjajnu tezinu i porasla 25 cm, sve po ps-u :) tako da nemoj brinuti zbog napredovanja, alergija nema neki uticaj na to.

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1767
16.10.2013 8:00:45   
Snelle
Ćupice, kako reče teta iz Matijevića suhomesnati proizvodi ne sadrže soju, tako da prašku šunku možeš da jedeš. Ja iskreno ne kupujem njihove proizvode jer se priča da oni sadrže GMO, ne znam koliko je to tačno. Elem, ja kupujem Pikovu šunku, odlična je, a nema soju, nema mleka.

IZVORNA PORUKA: jovicaa

snelle a da mu nisu mozda antibiotici iziritirali creva, pa je zato bilo krvi, ne znam da li to moze da se desiuser posted image
a kako se utvrdjuje ta intolerancija? koliko su sigurni testovi?

Nisu, jer smo ab uveli nakon toga, a i pedijatar mi reče da ova njegova prehlada ne bi trebalo da je povezana sa time. Koliko sam ja skontala ni pedijatri ne znaju baš puno kad je krv u stolici u pitanju, bar ne oni sa kojima sam se ja susretala.
Što se tiče alergotestova, sa Nemanjom nismo ništa radili, jer je premali, a sa Lanom smo svašta nešto radili, ali su svi bili negativni, a intolerancija je definitivno postojala. To je zato što su alergotestovi nevalidni do druge godine, tj kad je intolerancija u pitanju - to je moje iskustvo. Dok Tasha kaže da ako je prava alergija u pitanju ona će se sigurno pokazati ma koliko da je dete staro. Svejedno, tvoj Aleks je već velik, tako da bih ja na tvom mestu tražila uput za alergologa pa onda sa njim o svemu porazgovarala pa videla koji su dalji koraci. I ne dozvoli da te pedijatri ubeđuju kako to nije do hrane bla, bla...stava sam da majka uvek najbolje vidi i prepoznaje problem kod svog deteta. Nažalost, više puta sam se u to uverila!

< Poruku je uredio Snelle -- 16.10.2013 8:14:58 >

"Bato, puno te volim"

Direktna veza do poruke: 1768
16.10.2013 8:42:24   
Peace*
Snelle, nemoj da se ispravljaš, to je moja teorija, neproverena kod lekara.
Prosto, moja je logika (ponoviću zbog novih članova): krv u stolici - testovi negativni- intolerancija, kožne promene ili krv u stolici - testovi pozitivni - alerija. Dal je to tačno, nemam pojma.

Jovice, imaš razlike između testova intolerancije i alergotestova.
Testove intolerancije možeš uraditi u bilo kojoj privatnoj laboratoriji. Postoje neke skuplje i jeftinije varijante, više ne sećam razlike, ali se sećam da se do kraja ispostavilo da su jeftini bolji (nema veze sa mozgom). Radi se neka velika količina namirnica, i test ti ustvari pokaže šta detetovom organizmu više prija, a šta bi trebao izbegavati.
Alergostovi mogu da se rade iz krvi (Specifični IgE - postoje palete: nutritivni, inhalatorni, i kombinovani) i postoji PRICK (bockanje), gde ustvari u dogovoru sa dr se radi test na određene namirnice. Posle može da se radi i test provokacije. Dopunite me ako nešto zaboravim.

Ćupice, HA formule su namenje deci kod kojih postoji genetska predispozicija za alergije, ali ne i za decu koja alergiju već imaju. Ja bih ti savetovala da pređeš na Allernovu ili Alfare.
U par rečenica: Nakon dva meseca maltretiranja sa ekcemom, napokon smo završili kod dermatologa, koji je u ordinaciju pozvao alergologa. Alergolog je na sam pogled rekao da je u pitanju alergija na kazein, meni se nije dopao stav dr, i nisam je poslušala do kraja. Naime, dr je rekla da ja iz ishrane izbacujem sve mlečno, jaja, veštačke boje, industrijske proizvode, zbog temenjače koja se inficirila stafilokokom je dobio antibiotik, i naglasila je da kupimo Allernovu kao dohranu, isto nam je falio večernji obrok. Sve sam poslušala, sem te Allernove, tj, mamu su u apoteci ubedili da je Nestle NAN HA isto što i Allernova. Par dana kasnije se osip proširio sa lica na celo telo. Kada smo prešli na Allernovu, stanje se malo popravilo, ipak, ubrzo smo završili u bolnici gde je venski primao kortiko i antibiotike jer je ekcem bio inficiran, i celo telo je bilo prekriveno. U vreme kada su nas primili u bolnicu, EO su mu bili preko 20% ako se dobro sećam, a HGB svega 88 (što ukazuje na mikrokrvarenja creva koja nisu bila vidljiva golim okom).
Dakle, na tvom mestu, za početak bih uradila KS, tražila bih da se urade i eozinifili (EO) ukoliko nisu uključeni u KS. EO su povišeni u dva slučaja: ako je u pitanju alergija, ili ako u organizmu ima parazita. Dakle, ako vam EO u KS budu povišeni, odnesi stolicu na analizu na: parazite, mikrokrvarenja i EO. Ako od tih analiza paraziti budu negativni, a ova druga dva pozitivna, idi pedijatru i traži uput za alergologa. A ako su EO u KS negativni, onda odnesi stolicu na analizu na mikrokrvarenja i EO, pa sa tim rezultatima (mikrokrvarenja će vam definitivno biti pozitivna), traži uput za gastro.

Žene moje, niko vam neće pomoći ako same sebi ne pomognete. user posted image

Od suhomesnatog, Marku dajem već neko vreme pečenicu AD Bačka. A nakon uvođenja soje, počela sam da mu dajem i Gala pileći parizer, ali kupujem celu rudu pa sama sečem, jer sam nedavno gledala kako teta na mašini seče red sira, red parizera, sve u istim rukavicama.

Tasha

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1769
16.10.2013 11:09:42   
Yula
I ja moram da trazim analizu kake, a vadjenje krvi mogu da zaboravim, taj uput ne verujem da ce mi dati pre 4.meseca ili nekog ozbiljnijeg problema. Ipak, kako god, ako nadju tragove krvi u kaki, analize mi ni ne trebaju.

Moje prvo dete je rodjeno veliko 56cm/4195gr, odlicno je napredovao na sisi i pored mikro krvarenja creva, a odlicno je nastavio i na Allernovi. Ja od srca preporucujem ti mkeko. Jeste uzasno skupo aki pokusajte da se izborite za neku novcanu pomoc za mleko, mozda u radnim organizacijama ( ako ste u drz.firm. ) ili u opstini... Ranije su neke mame sa foruma mleko nabavljale u Madjarskoj preko ljudi koji imaju tezge na pijaci ( Tash, ispravi me ako gresim ) po znatno nizim cenama.i u fr je skupa, 21e je sada, a ranije je bila 16e.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1770
16.10.2013 13:26:49   
Peace*
Ja ne kupujem na pijaci. Naručujem u apoteci u Segedinu i šaner mi donese.

Meni Marko sve češće odbija mleko. user posted image

Tasha

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1771
16.10.2013 16:36:05   
Yula
Nisam ni rekla da kupujes na pijaci, vec da vam je neki covek koji je valjda imao tezgu na pijaci i redovno isao u nabavku u Madjarsku, tamo nabavljao, naravno u apoteci,
A gde bi drugde. E, sad, nemam vise pojma cija je to kombinacija bila, ali je svakako dobra ideja, zar ne? Pogotovu za ljude koji ne zive blizu Madj.granice ili drugih zemalja gde je to mleko jeftinije.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1772
16.10.2013 18:17:44   
jovicaa
snelle slazem se sa tobom. ja ovaj put mogu da kazem, samo bravo za tvoju intuicijuuser posted image neverovatno ali ti si jos u trudnoci da kazemo osetila da ce ti dete biti intolerantno na kazein...
najgore je sto niko je podrzava ovu moju teoriju.
mi smo vec radili ige tela ja mislim i bila su dobra.

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1773
16.10.2013 20:30:40   
Yula
Jovice, zasto mislis da je dete alergicno na gluten? Ako te ne mrzi, budi malo detaljnija. I zasto doktori iskljucuju tu mogucnost? Da li si pokusavala bezglutensku dijetu sa detetom?

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1774
16.10.2013 21:48:07   
Peace*
Ma nema on tezgu na pijaci, inace covek dobosi Ikeu, pa nama usput svrati u apoteku. :-)

Tasha

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  69 70 [71] 72 73   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  69 70 [71] 72 73   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...
Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here