Peace*
|
Snelle, nemoj da se ispravljaš, to je moja teorija, neproverena kod lekara. Prosto, moja je logika (ponoviću zbog novih članova): krv u stolici - testovi negativni- intolerancija, kožne promene ili krv u stolici - testovi pozitivni - alerija. Dal je to tačno, nemam pojma. Jovice, imaš razlike između testova intolerancije i alergotestova. Testove intolerancije možeš uraditi u bilo kojoj privatnoj laboratoriji. Postoje neke skuplje i jeftinije varijante, više ne sećam razlike, ali se sećam da se do kraja ispostavilo da su jeftini bolji (nema veze sa mozgom). Radi se neka velika količina namirnica, i test ti ustvari pokaže šta detetovom organizmu više prija, a šta bi trebao izbegavati. Alergostovi mogu da se rade iz krvi (Specifični IgE - postoje palete: nutritivni, inhalatorni, i kombinovani) i postoji PRICK (bockanje), gde ustvari u dogovoru sa dr se radi test na određene namirnice. Posle može da se radi i test provokacije. Dopunite me ako nešto zaboravim. Ćupice, HA formule su namenje deci kod kojih postoji genetska predispozicija za alergije, ali ne i za decu koja alergiju već imaju. Ja bih ti savetovala da pređeš na Allernovu ili Alfare. U par rečenica: Nakon dva meseca maltretiranja sa ekcemom, napokon smo završili kod dermatologa, koji je u ordinaciju pozvao alergologa. Alergolog je na sam pogled rekao da je u pitanju alergija na kazein, meni se nije dopao stav dr, i nisam je poslušala do kraja. Naime, dr je rekla da ja iz ishrane izbacujem sve mlečno, jaja, veštačke boje, industrijske proizvode, zbog temenjače koja se inficirila stafilokokom je dobio antibiotik, i naglasila je da kupimo Allernovu kao dohranu, isto nam je falio večernji obrok. Sve sam poslušala, sem te Allernove, tj, mamu su u apoteci ubedili da je Nestle NAN HA isto što i Allernova. Par dana kasnije se osip proširio sa lica na celo telo. Kada smo prešli na Allernovu, stanje se malo popravilo, ipak, ubrzo smo završili u bolnici gde je venski primao kortiko i antibiotike jer je ekcem bio inficiran, i celo telo je bilo prekriveno. U vreme kada su nas primili u bolnicu, EO su mu bili preko 20% ako se dobro sećam, a HGB svega 88 (što ukazuje na mikrokrvarenja creva koja nisu bila vidljiva golim okom). Dakle, na tvom mestu, za početak bih uradila KS, tražila bih da se urade i eozinifili (EO) ukoliko nisu uključeni u KS. EO su povišeni u dva slučaja: ako je u pitanju alergija, ili ako u organizmu ima parazita. Dakle, ako vam EO u KS budu povišeni, odnesi stolicu na analizu na: parazite, mikrokrvarenja i EO. Ako od tih analiza paraziti budu negativni, a ova druga dva pozitivna, idi pedijatru i traži uput za alergologa. A ako su EO u KS negativni, onda odnesi stolicu na analizu na mikrokrvarenja i EO, pa sa tim rezultatima (mikrokrvarenja će vam definitivno biti pozitivna), traži uput za gastro. Žene moje, niko vam neće pomoći ako same sebi ne pomognete. Od suhomesnatog, Marku dajem već neko vreme pečenicu AD Bačka. A nakon uvođenja soje, počela sam da mu dajem i Gala pileći parizer, ali kupujem celu rudu pa sama sečem, jer sam nedavno gledala kako teta na mašini seče red sira, red parizera, sve u istim rukavicama.