|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori mama 12/13 [chat]
16.12.2013 12:17:58   
viktori
i moje skromno misljenje je zazik da ce to da se sredi. znam da su moji prijatelji svom usvojenom sinu govorili sve najbolje i o njegovoj mami tj nisu nikada nista negativno prokomentarisali a kazu da je to bilo najteze kad poludis pa bi opsovao kako smo svi navikli a znas da nije dobro...Bice ona dobro pametnica.
Mi smo danas posasavili. Ovi zubi nikako da probiju pa se mom klopku ne zna vise kad i sta jede. Takav nam dan.

da dodam samp od viska ljubavi nikome nije bilo lose, vec samo do manjka :-) mazite svoje debeljuskaste obrascice ja moje dete ugnjavim i ne msilim da ce biti mamin sin ili slicna sr... vec voljeno dete koje ce imati bolju komunikaciju ne samo sa nama vec i sa ljudima oko sebe

< Poruku je uredio viktori -- 16.12.2013 12:22:23 >

Na kraju sve bude dobro. Ako nije dobro, onda nije kraj :-)

(odgovor članu zazik)
Direktna veza do poruke: 701
16.12.2013 12:37:58   
jole82
Bar dan mame
Mene dete pustilodp 10 da spavam..ostavim joj na lazy bag-u pored krevetića igračke i dudu ako joj zatreba..ona to sve lepo uvuče u krevetić i sita se naigra, pa kad joj dosadi počne da dozivauser posted image Čujem je jutros da mrmlja nešto..ulazim u njenu sobu a ona leži na bokiću zagrlila medu nešto mu šatuće i daje mu duduuser posted image pa kad sam se oglasila da stojim pored (jer me nije čula) koji je to tigrov skok bio u krik oduševljenja-dobro si se setila da ustaneš...
Doručkovale smo poparu zajedno...sad juri balon po stanu a uskoro će spavanjac pa da mogu da napravim koju čestitiku jer naravno čim sednem eto nje oće i ona da pomaže..hehehe..
Lep dan mamiteuser posted image

Enyoj the silence!

(odgovor članu viktori)
Direktna veza do poruke: 702
16.12.2013 13:59:01   
Rosita
Cao mame. D spava, ja sad idem da mu spremam rucak, grasak sa junetinóm, to me nervira jer mi je tesko da usitnim kako treba pa na kraju moram da protrcim kroz blender. D juce nasao jabuku ispod stola, ne znam kad je pala, kako je napao da je ujeda majko mila, ja posle operem i uzmem da jedem a on sve otima da grize. Hoce on tako i keks i sl., ali ja mislim da ne moze sam da se najede, moze da vezba, mogu da mu dam u ruke i dajem mu, al tako da se zasiti ne moze, pa mu ja dajem kasikom i dalje. Pa videcemo, polako, jos je mali.
Pozdrav mame!

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 703
16.12.2013 14:08:44   
mama micki
Dobar dan mame, evo i nas, došli iz Sokobanjske, produžili nam vežbe još dva meseca, što znači da ću početi da radim tek u apriluuser posted image
Rosita i ja kuvam grašak sa junetinom.Sara spava od kako smo došli, znači već dva sata, baš se umorila. Ja ću sad jednu kaficu da pristavim pa onda da prionem na kućne poslove.
Pozdrav svim mamama!

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 704
16.12.2013 14:24:22   
Sanchy
Zazik,dobro dosla,citala sam tvoje postove od pocetka na temi Usvajanje i drago mi je sto se sve tako pozitivno zavrsilo,,Poznajem ljude koji jako dugo cekaju i stalno dostavljaju neke nove papire i sve u krug da se prosto zapitam zasto je to tako komplikovano kad ima toliko dece koja cekaju da budu usvojenauser posted image ,,,inace i meni je slava Sv.Nikola i svake godine se nerviram jer ne znam koliko hrane da pripremim upravo zbog toga,ili je poledica ili je pola ljudi bolesno ili su im deca bolesna..evo vec sam dobila obavestenje o boginjama i da mi jedna porodica nece dociuser posted image ..Pametno je to sto slavite letnjeg Sv.Nikolu ne znam da li bi mm razmislio o tome da tako slavimo,,mada mi slavimo i Djurdjevdan,slava njegovog pokojnog ocuha pa ne znam dve slave u kratkom periodu,ne bi islo..

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

(odgovor članu mama micki)
Direktna veza do poruke: 705
16.12.2013 14:45:24   
viktori
N spava, a net radi napokon kako treba pa da koristim malo guzvu.
zazik user posted image user posted image ja nisam imala pojma za celu pricu i zapravo ako udjem to je par temica koje vrtim jedino ako mi iskoci sa strane da je aktivan neko pa bacim okce. Toliko sam se isplakala sto odavno nisam.
Sad sam tek ubedjena da ce sve biti ok. Samo se puno volite i okaci neku slikicu sa cerkom da i tebe vidimo.

Na kraju sve bude dobro. Ako nije dobro, onda nije kraj :-)

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 706
16.12.2013 14:57:30   
Ana RR

IZVORNA PORUKA: Rosita

, ali ja mislim da ne moze sam da se najede, moze da vezba, mogu da mu dam u ruke i dajem mu, al tako da se zasiti ne moze, pa mu ja dajem kasikom i dalje. Pa videcemo, polako, jos je mali.
Pozdrav mame!

Rosita, otprilike je on u uzrastu gde počinje da se pridružuje vama u "ozbiljnoj" klopi, ne mislim da će jesti sve što i vi već će tražiti da jede sam i moj savet je da to iskoristiš! Mi mame samo gledamo da budu siti, da se najedu ali da mogu da vratim vreme radila bih drugačije. Pustila bih ga da jede sam koliko god da pojede. Neće ostati gladan ni slučajno, kad su mali obroci su blizu, stomačići su maleni i za čas se napune. Ja sam se dugo plašila da jede sam, da jede seckano i propustila sam taj momenat. Posle je počeo da zeza i nije hteo da jede sam a evo i sad ga uglavnom hranimo (a ima 2,5 godine). Samo napred, daj mu šansu da nešto nauči user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 707
16.12.2013 15:04:47   
Sanchy
I M.se nesto razmazio,dam mu kiflu,on gricne dva tri puta i onda dodje da ga uzmen,da mi kiflu i zineuser posted image ,,ceka da ga nahranim,,o o o

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 708
16.12.2013 17:44:30   
zazik
Sanchy, papiri se obnavljaju svakih šest meseci, ali tek ako treba dobiti dete ili ako je prošlo puno vremena od početka procedure. a da može da se zakomplikuje zbog papira - može. Mi smo i posle usvajanja jurili da menjamo podatke, pa daaj u MUP. Rekla sam jednom rođaku da mi je muka kad vidim i papirnu salvetu! Sad me stalno zafrkava. Ali sve prođe. Mi smo imali sreće, Nismo dugo čekali, od početka, pa do njenog dolaska prošlo je šesnaest meseci.
Viktori, hvala. Slike su na temi Slike nase dece V.
Evo je opet: <yh0zejlfjdkrgi56tahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh (Milici je bio srećan rođendan i došli drugari lalalala)user posted image

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 709
16.12.2013 18:28:26   
Rosita
Ana, jeste tacno to da se mi plasimo da ne ostanu gladni, a tu ima i onaj momenat da znas neki red kad je jelo, pa naredni obrok npr. kroz tri sata i sl., a ne da trazi za sat npr...Ja bih ipak nekako pravila kompromis, malo sam, malo kasika. Praticu ga pa cu da procenim, pa cu i sebe stelovati spram njega, nadam se. Evo danas je za desert dobio zrnca graska, hahaha. Znas ono dorucak pojedi sam, rucak podeli sa prijateljem a veceru daj neprijatelju? Cesto mu za veceru i dajem tako da sam nesto pojede, pa koliko god.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 710
16.12.2013 20:07:07   
zazik
Što se tiče hrane, mi sa Milicom stvarno imamo sreće. Iako nam je rečeno da ne voli kuvanje, pokazalo se obrnuto. Posebno voli čorbe i supe, ne bira od čega je, od mesa, povrća, samo da je čorba. Danas je vaspitačicama rekla da obožava šargarepu i smazala potaž. Počela je da jede i voće, uspela sam da je naučim da popije šolju čaja od majčine dušice. To nas je spaslo od bronhija. Naučila se i na meso, njega moram sitno da seckam zbog zuba. U početku je bio pakao, hranjenje i uspavljivanje je trajalo oko osam do deset sati dnevno, ali trud se isplatio. Sad kad vidim, ne verujem da je to sve bilo pre četiri i po meseca, izgleda mi kao da je prošla bar godina. Jedino što je ostala "navučena" na slatkiše (na njima je provodila popodne i veče), a ne mogu sve da joj uskratim. Ukinula sam joj Malu nevestu, Sulejmana, Grand, Farmu i druge "obrazovne" sadržaje, okrenula joj svet tumbe, moram nešto i popustiti. Smanjili smo količine i ukinuli lizalice i bombone, jede čokolade.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 711
16.12.2013 20:55:14   
jole82
Gde nam je adulenceuser posted image nadam se da su dobro....
T večeras ranije legla pošto se prvai velika i spava samo jednom..pa je tako od 2 popodne bila budna i nije bilo no govora o spavanju..a leže inače u 9...pa tako dočekala večeras jedva pola 8 i u 8 je bila u krevetu...
Riknuo mi protočni bojler u kuhinji pa mi se skočanjile ruke danas..ovde je inače jako hladna voda, čak i leti, a zamislite šta je zimi....boli koliko je hladna...sad teba da ganjam majstora, a to me baš smara..al me ruke više bole ipak, pa ću morati i to da obavim što pre...
T je danas inače otkrila da može da se kreće uz nameštajuser posted image
do sada je samo proučavala..zakopa se gde ustane i onda snima, razgleda u radi čučnjeve... dete se psiho-fizički pripremalo danimauser posted image I danas jedno 16 puta levo desno dok nije pala na dupe od umora..ona ništa ništa danima al kad ukvači onda tera i ponavlja odma sve prvi dan da nadoknadiuser posted image

Enyoj the silence!

(odgovor članu zazik)
Direktna veza do poruke: 712
16.12.2013 21:28:24   
Moiraina
Ja ne znam više šta da radim ni kako da se postavim user posted image Stariji je toliko ljubomoran na malog, i to je relativno skoro počelo a sada je uglavnom haos. Bili smo u subotu na Deda Mrazu, svaki je dobio svoj paketić, i naravno stariji se oduševio onim što smo mu kupili (tj. Deda Mraz user posted image ) i oduševljenje je trajalo dok nije video šta je bebac dobio. Sada hoće da se igra isključivo njegovim igračkama i govori To je moje! Stalno mu otima igračke, ovaj krene da se igra nečim i on mu odmah to uzima, govori mu Ti si mali, ti ne znaš ništa (hvala babama i dedi na tome user posted image to je mogao samo od njih da čuje, mi to uopšte ne govorimo, nemam pojma koliko smo im puta rekli da paze šta pričaju pred njim, ali uzalud). Šta god da spremim V da jede (a to su uglavnom stvari koje on nikada nije hteo da jede, tipa palenta, griz) hoće i on da proba, ja mu naravno dam, a on kaže To je baš ukusno, hoću i ja isto to. I onda ja pravim njemu to isto. Ne znam da li grešim što mu u takvim situacijama povlađujem? S druge strane, kada krenu da se čupaju, uglavnom njega grdimo (jer realno, on prvi i počinje, pa kada mu V vrati, onda se on dernja kako ga je bata udario, počupao...) V krene da hoda (onako sav nestabilan) a Đ obavezno mora da mu priđe i da ga gurne, pa se smeje kad ovaj padne... A ima i ispade ljubavi prema njemu, večeras smo V spremali za spavanje i on je došao, mazio ga, smejali su se zajedno... Nisam pametna, baš me nervira sve to, ne želim da držim stranu nijednom od njih ali ovaj je praktično još beba, kako njemu da objasnim bilo šta, po ceo dan ih samo stalno razdvajamo da se ne potuku... user posted image

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 713
16.12.2013 21:54:04   
pocahontas
Moraina ja nemam nikakav savet, nazalost, ali upijam sve sto si napisala, mene ceka to za par meseci pa me zanimaju iskustva svih sa malom razlikom medju decom...sa druge strane ja sam jedinica pa nemam ni neposrednog iskustva u odnosima izmedju dece i to me bas brine, imam jedino brata od tetke...
deluje da je ovo vase faza, tj. jeste sigurno, sad je samo pitanje kako se postaviti..valjda ce se javiti neko sa savetom, do tada, samo bih rekla da bih ja radila isto kao ti sto se tice klope, a babama i dedama treba na dnevnom nivou objasnjavati da ne prave tu starosnu granicu izmedju dece jer je to stvarno grozno...ja pamtim od malena, a u vezi odnosa sa bratom od tetke (on je mladji 16m) je da su baba i deda uvek kad napravimo glupost mene grdili sa recima 'ti si starija, ti si ga nagovorila'...trudicu se koliko budem mogla da tu gresku ne ponovim...

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 714
16.12.2013 22:00:04   
majared
Beba zaspala, ja veceram pa odoh do muzica da me izmasira, sve me boli od glave do pete

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 715
16.12.2013 22:04:54   
Rosita
Mo, ja sa telefona ne vidim koliko su stari decaci. Ne mislim da gresis sto das Dj palentu i sl., nije to sad neki ustupak, a u suprotnom bi podgrejala ljubomoru. Mozda da uz stalno objasnjavanje i gradjenje ljubavi medju njima uz pomoc reci, sprovedete neku nagradnu igru, tipa ako 7 dana ne bude tuce, takvih i takvih ponasanja- dobro razmislis shodno njihovim mogucnostima i preciziras zajedno sa njima, a posebno sa Dj, dobijate to i to (ili jos bolje ponudis opcije pa nek sami odaberu). Onda da bude zanimljivo nacrtate npr. jedan autobus i izdelite ga na 7 delova. Svako vece ako su ispostovali dogovor lepite na frizider(recimo) 1 deo busa. Za 7 dana bice ceo i tad znaju da ce dobiti nagradu. E sad, moze i da se odlepi deo ako taj dan nisu bili ok, ili da dobiju utesnu nagradu ako je vise od pola busa zalepljeno ili vec... Taj princip, a uslove i tip igrice sama osmisli, mozda Dj bude zanimljivo i bude efekta.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 716
16.12.2013 22:07:04   
serpica
Poc isto sam i ja tako govorila da necu starijoj govoriti "da je starija" ali to je prosto ne moguce.ja sam bila starije dete u porodici i uvek sam ispastala,obecala sam sebi da to nikad necu da dozvolim kod svoje dece ali eto desava se.sad kad se rodio bebac mladja je ozbiljnije shvatila ulogu "starije sestre" ali sam joj skrenula paznju da joj je sestra kao druga majka dok se ja bavim bebom.
Balansiramo nekako ali uvek je straije dete pametnije,popusta i tako dalje...ali prodje i to vremenom.

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

Direktna veza do poruke: 717
16.12.2013 22:12:22   
majared
Pih, zaspao je baksuz user posted image

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 718
16.12.2013 22:31:35   
Dada81
Napisah veci post i puce konekcija..Slicno sam pisala kao Pocahontas vezano za hranu,lepo da jede ono sto inace ne biuser posted image Ali da jeste nezgodno Moiraina,jeste.Mene to tek ceka,pa nemam ni ja pravi savet,pricala bih stalno sa starijim,mada i to nekad kod njih nema puno efekta.Moj David je 2 meseca stariji od tvog Djordja i neznica je i po malo osetljiv za decaka,ali itekako zna da se ljuti i bude promenjiv ali imaju jos uvek oni svoje faze i promene u ponasanju.Zato ,nisam ni sigurna,mozda pricati kako je i on kada je ucio hodati,bio isti i,nije ga niko gurao i da su preslatki i dobri decaci kada se grle,tipa toga,ne znam,mozda gresim..Ali da jesu preslatki kada se grle,to verujemuser posted image

U trenutku,ceo svet je stao,kada me je gledalo lice malo ..I moj ceo svet u jednom trenu što sam baš ja majka njemu!

Direktna veza do poruke: 719
16.12.2013 22:33:42   
Moiraina
Poc, i ja sam jedinica i možda mi je zato malo teže da se snađem u svemu, ali imam i ja brata od tetke sa kojim sam bila (i sada sam) baš bliska i sećam se da je on oduvek bio dežurni krivac jer sam ja bila mlađa... I pored toga, sada se super slažemo, ali sam sigurna da detetu baš nije drago da stalno sluša kako je on stariji i kako mora stalno da popušta mlađoj sestri/bratu... i baš zato izbegavam te neke "fraze" ali ipak nekad je to neminovno...
Rosita, stariji je 3 godine i 5 meseci, mlađi 14 meseci. Ma ja sa Đ mogu da se dogovorim oko svega, ali nekad kad krene da histeriše (a obično je to zbog nečeg što je "bata uradio") svaki dogovor pada u vodu i samo gledam kako da ih razdvojim da se ne počupaju...
A babe i deda, uh čini mi se da više favorizuju starijeg (prvo unuče sa obe strane) i to mi baš smeta... Ali eto jedino što svekijevce viđaju 4 puta godišnje. Danas sam se požalila mojom mami kako se Đ ponaša prema bratu, a ona je bila u fazonu Ma to je normalno (a ona je mlađe dete u porodici), starije dete je UVEK ljubomorno na mlađe... user posted image

(odgovor članu Dada81)
Direktna veza do poruke: 720
16.12.2013 22:33:57   
IVA 11
Dado, odavno se ne sretosmo na razgovore mama! user posted image Dobro veče svima user posted image

(odgovor članu Dada81)
Direktna veza do poruke: 721
16.12.2013 22:35:55   
Dada81

IZVORNA PORUKA: majared

Pih, zaspao je baksuz user posted image

user posted image Smejala sam ti se,sta cu,a znam da bih i ja isto tako rekla

U trenutku,ceo svet je stao,kada me je gledalo lice malo ..I moj ceo svet u jednom trenu što sam baš ja majka njemu!

(odgovor članu majared)
Direktna veza do poruke: 722
16.12.2013 22:40:23   
Dada81

IZVORNA PORUKA: IVA 11

Dado, odavno se ne sretosmo na razgovore mama! user posted image Dobro veče svima user posted image

Ivooouser posted image Ne stizem ja cesto ovde,bas si me potrefila,a nema ni tebe,sarala sam po temama,citala

(odgovor članu IVA 11)
Direktna veza do poruke: 723
16.12.2013 22:48:28   
pocahontas
Serpice svi kazu da je neminovno da se nadjes u situaciji da starijeg pozivas na razumevanje jer je stariji...
joj ne znam ja se bas spremam psihicki, a i iskustveno (kradem tudja iskustva koliko je to moguceuser posted image ) za situaciju koja me ceka jer mi je bilo jako vazno samo da ih ima vise, da mi dete ne bude jedinica kao ja, ali opet ne bih ni da negde pogresim u tom odnosu jer vidim oko sebe dosta primera losih odnosa izmedju brace i sestara upravo zbog odnosa roditelja prema njima i razlika koje su verovatno nesvesno pravili...ali opet svi smo ljudi i gresimo i ne mogu ni da se previse opteretim jer cu onda nesto usr... sigurno, trudicu se i dati sve od sebe i valjda ce imati lep odnos.
Mor tako je i kod nas, bliski smo i super se slazemo i daleko od toga da je taj odnos babe i dede ostavio neke trajne posledice, ali se secam da me je to jako nerviralo pa zato ne bih to da ponovim, a i mislim da deca drugacije reaguju na takvu situaciju kad je sretnu kod babe i dede i kad se desava u kuci od strane roditelja..

(odgovor članu Dada81)
Direktna veza do poruke: 724
16.12.2013 23:24:32   
Moiraina
IZVORNA PORUKA: pocahontas
jer mi je bilo jako vazno samo da ih ima vise, da mi dete ne bude jedinica kao ja, ali opet ne bih ni da negde pogresim u tom odnosu jer vidim oko sebe dosta primera losih odnosa izmedju brace i sestara upravo zbog odnosa roditelja prema njima i razlika koje su verovatno nesvesno pravili...ali opet svi smo ljudi i gresimo i ne mogu ni da se previse opteretim jer cu onda nesto usr... sigurno, trudicu se i dati sve od sebe i valjda ce imati lep odnos.
Mor tako je i kod nas, bliski smo i super se slazemo i daleko od toga da je taj odnos babe i dede ostavio neke trajne posledice, ali se secam da me je to jako nerviralo pa zato ne bih to da ponovim, a i mislim da deca drugacije reaguju na takvu situaciju kad je sretnu kod babe i dede i kad se desava u kuci od strane roditelja..

Prepisujem i potpisujem! Ni ja nisam htela da mi dete bude jedinac, baš zato što sam ja jedinica i uvek mi je baš falilo da imam "nekog svog", pa sam htela da moje dete ima brata (ili sestru), on je u početku super reagovao na brata, ali sada je ljubomora došla do izražaja i ja ne znam šta da radim. Najgore od svega mi je da favorizujem jednog (to ionako već rade babe) ali kad starijeg uhvati njegova histerija teško mi je da ne stajem na stranu mlađeg, ako ni zbog čega drugog, onda zbog toga da ga stariji ne gurne, ne povredi... Valjda bude lakše kad još malo porastu, kada mlađi bude znao da se izbori za sebe, a ovako mi je baš bezveze da stalno potenciram to da je "bata mali, da bata još uvek uči da hoda/priča-šta-već"... A nije fer ni prema starijem da očekujem da se ponaša zrelije nego što jeste (ipak on ima samo 3 godine i još uvek je mali)...

< Poruku je uredio Moiraina -- 16.12.2013 23:27:34 >

Direktna veza do poruke: 725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here