|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  90 91 [92] 93 94   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje - vase iskustvo II deo
3.12.2013 23:44:16   
jovicaa
evo jednog bas korisnog clanka, za sve sveze dojilje,buduce mame i naravno sve ostale!
KLIK

< Poruku je uredio jovicaa -- 3.12.2013 23:45:22 >

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 2276
4.12.2013 7:02:49   
Misha i Ljisha
Procitala sam clanak i bas sam videla svoj problem koji je navela zena. Meni rekli strogo na tri sata dojenje a ne na zahtev pa sam imala problema sa kolicinom mleka. Eto ti pogresan savet i naidju problemi. Posle sam se i ja udubila u tematiku i razmisljala bas svi ostali sisari gledaju na satuser posted image I skapirala da je u tome bio problem medjutim prevazisli smo ga i nastavili lepo dojenje na tri sata

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2277
4.12.2013 8:52:33   
little_one
Ja nikako nisam da se doji po satu, pogotovo kad beba tek treba da nauci da sisa, tj najcesce u prvom mjesecu dojenja...iz mog iskustva, bebe najcesce same sebi odrede koliko cesto ce da sike, meni je Andrea sama tempirala na 2 sata pa nekad produzi i duze, al je bila kao satic, pa sam i mogla reci da dojim na 2 sata ne zato sto sam ja tako odredila nego ona....a nekad je znalo i cesce da se siki, al znam isto tako da nije uvijek bilo samo i iskljucivo potreba za hranjenjem vec i za utjehom i mazenjem...sad kad me nekad pipka po majici, bas mi nedostaje taj period, ali stize malac na proljece pa cemo opet u dojenje....i necete vjerovati opet me je strah kao i pred porod sa njom, da li ce krenuti mlijeko...

Inace Misho, citala sam da si pitala endokrinologa da li smijes ponovo na metformin i da dojis, i znam da je rekla da mozes, al nemoj, pogotovo sto si toliko vec pregurala bez tih tableta i dojila...izdrzi jos koji mjesec dok dojis i kad prestanes pocni opet sa metforminom....citala sam malo i o tome, i zacudila se isto tako da je kod zena koje imaju pcos lako ometena laktacija i da metformin moze da pospjesi i samu laktaciju, al opet ja ne bih pila nikakve lijekove dok dojim...izdrzi jos koji mjesec, ona je vec velika cura...user posted image

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 2278
4.12.2013 10:40:18   
Rosita
Ja imam pcos, al nije klasican, nemam onaj karakteristican odnos lh i fsh. Od prve menstruacije u 15oj mozda sam max pet dobila spontano. 10g na tabletama. Zatrudnela u cugu, laktacija bez problema. Menstruacije naravno nema, ocekujem kad se zavrsi dojenje da se opet vucaram po endokrinolosko-ginekoloskoj amb. u frontu, al Boze moj, sta da se radi.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 2279
4.12.2013 11:02:48   
little_one
blago tebi Rosita...ja sam zbog pcos-a imala i spontani, i samo uz terapiju oba puta zatrudnila...i nisam ni ja imala problema sa laktacijom, srecom, ali me iznenadio taj podatak kad sam citala da metformin pored toga sto ne skodi (tj u jako maloj mjeri skodi bebi) tako i pospjesuje laktaciju i kolicinu mlijeka...ipak, ne bih se usudila da pijem lijekove i dojim, posebno sto ne zavisim u toj mjeri od tog lijeka da ne mogu bez njega...

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 2280
4.12.2013 11:49:44   
Misha i Ljisha
LO upravo to dojenja na sat ii plus moji hormoni i eto ti manjka mleka kod mene. Jedva smo se Dunja i ja izborile za sisanje. A moj gin je rekao cim sam ostala trudna da prestanem sa sioforom, a ja prestala par nedelja pre toga onako nesvesno da uzimam metformin i ostanem trudnauser posted image . Neverovatno. U svakom slucaju bila sam ok i ja osetim svoje telo jako dobro i uvek znam ako nesto ne valja, a sad mislim da bih trebalo da obavim jos pretraga tj da ih ponovim.Izdrzacu jos malo bar dok dunja ne napuni godinu pa cu onda da se kontrolisem

Direktna veza do poruke: 2281
4.12.2013 11:56:26   
little_one
Pa da, steta bi bilo da sad "relativno" pred kraj dojenja da eksperimentises...bas sam nakon onog odgovora tebi dosta iscitavala po netu, jer mi je bilo cudno da ti je tako direktno savjetovala jedan takav lijek uz dojenje...i vidim da zena govori onako kakva je u svijetu praksa...al cinjenica je da niko ne zna da li i u kojoj mjeri utice na bebu....Ja sam ga pila do 12/13 nedjelje u obe trudnocce i tad prekidala, da bi se izbjegao rizik od spontanog pobacaja....ali u dojenju mi nije imalo smisla, i svi su rekli da ne ide uz dojenje, mada nisam sigurna da li zene koje su zavisne od tog lijeka, tj imaju problema sa povisenim secerom i tim lijekom ga kontrolisu, da li one uopste doje i ako doje da li piju taj lijek...a mi koje imamo problem sa inzulinom jos i mozemo da kuburimo s tim i da nakupljamo kilice, barem 100g gore po podoju user posted image

< Poruku je uredio little_one -- 4.12.2013 11:58:44 >

Direktna veza do poruke: 2282
4.12.2013 21:24:05   
Misha i Ljisha
LO meni je moj doktor koga izuzetno cenim inace je doktor ginekologije a subspecijalnost su mu hormonski poremecaju rekao da ne pijem siofor dok dojim. Ja odradila analize kad je D imala 3 meseca i sve je bilo savrseno. Sad bih opet trebala ici do njega (ali idem privatno kod njega pa cekam da skupim novaca) i opet cu se naravno sa njim savetovati ali sam htela da cujem i misljenje bas endokrinologa. I ja sam se raspitivala. Majke koje imaju povisen secer i koje piju redovno siofor i sl doje. E sad da li to i kako utice na bebu nisam sigurna. Ja sam se bojala da moj visoki insulin utice na bebu. Mislim da mi je to nekako bio znacajniji deo odgovora.

Direktna veza do poruke: 2283
11.12.2013 12:58:37   
doktorkakristal
ljudi ja bih da pitam nesto ,mozda ce zvucati debilno ali prosto moram da se posavetujem sa vama koje imate vise iskustva
Naime,posto me opet zeza kolicina mleka vratila sam se na pumpicu da bih podstakla povecanje kolicine i primetim ja da je mleko nekako tecnije,ne kao pre kako bih rekla onako gusto i punomasno nego nekako vodenije,ne bih ja obracala paznju da beba vec dva dana ima strasne grceve i uz to je nervozna,slabo spava stalno je gladna iako popije dovoljno mog mleka umiri se jedino uvece kada mog ima malo pa joj dodam formulu,e sad koliko se secam sa faksa nas profa iz pedijatrije je govorio da je majcino mleko uvek najkvalitetnije i najbolje,dakle moje pitanje je da li je neka od vas primecivala promenu u svom mleku,hvala unapreduser posted image

Direktna veza do poruke: 2284
11.12.2013 13:09:48   
ivaMark
Doco, to je normalno. Nema potrebe da brines, kako beba raste-tako se i menja sastav mleka po njenim potrebama. Uzivajte user posted image

< Poruku je uredio ivaMark -- 11.12.2013 13:11:21 >

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 2285
11.12.2013 13:12:56   
Torbica
Doco, set_ices se iz pedijatrije, to je tzv zrelo mleko. Ali sto se tice povecavanja kolicine, pumpica posle dojenja, dakle uvek prvo bebu na siku pa izmlazanje, tako ces povecati kolicinu. Samom pumpicom ne. Imas super temu kako povecati kolicinu mleka, meni je nadolazilo kao ludo od soka od jabuke koji je 100% i od boze iz zdrave hrane. user posted image
A vi sad imate skok u razvoju, imas i tu temu, normalno je da cesce siki, vise trazi i vise je gladna.

< Poruku je uredio Torbica -- 11.12.2013 13:13:47 >

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 2286
11.12.2013 14:29:55   
doktorkakristal
hvala puno,prvo siki pa pumpica,taman je bilo sve ok i opet pocela kolicina da se smanjuje,pijem bozu,pila sam i onaj hipp caj,videcu za taj sok od jabuke

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 2287
11.12.2013 16:02:39   
Torbica
Draga, nije pocela kolicina da se smanjuje nego njoj treba vise, navuci ce za dan-dva cescim sikanjem vecu kolicinu, nemoj da brigas. user posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

Direktna veza do poruke: 2288
11.12.2013 17:15:11   
jovicaa
samo stavljaj bebu sto cesce, odnosno kad god zeli da sisa i sve ce se samo regulisati. a tvoje mleko je sigurno dobro, zato sto majcino mleko ne moze da bude slabo i sl..

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 2289
11.12.2013 19:15:31   
doktorkakristal
jos od pocetka trudnoce se osecam nekako zatupasto user posted image valjda hormoni,a od kad sam se porodila oko svega se tripujem ,dobro je da imam vas da mi pomognete

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2290
11.12.2013 19:24:28   
New Mom
Samo polako! Mleko ne moze biti lose, to su gluposti. Kao sto ti jovica rece, probaj da dojis na zahtev, tj. kad god trazi. Kolicina ce se brzo regulisati. Budu ti skokovi i brzo prodju.
Odmaraj sto vise (nije glupost ono "spavaj kad beba spava"), jedi kvalitetno i pij tecnosti sto vise. Meni su jogurt i kifla bili ko neka injekcija. I Fitolat tablete, sjajna stvar.
Ima tema Kako povecati kolicinu mleka (ili tako nesto).

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

Direktna veza do poruke: 2291
11.12.2013 19:45:46   
jovicaa
doktorkakristal potpuno je normalno da se tako osecas! mislim da je svima tako, posebno kada je u pitanju prvo dete.. sta god da smo procitale ili znale pada u vodu, u praksi je sve drugacije. brzo cete uci u stos ne brini!
samo obaveeezno doji na zahtev, to je posebno bitno u prvih par meseci, nemoj da slusas price, na 2, 3, 4 sata, to su sve gluposti... ako dojis na zahtev, prosto je nemoguce da se kolicina mleka ne regulise...
i naravno sve sto je new mom rekla, odmor, hrana, puno tecnosti i td...

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 2292
11.12.2013 19:49:45   
Torbica
user posted image

Patrijarh Pavle

Direktna veza do poruke: 2293
11.12.2013 21:22:11   
Sanjica26 RR
Treba mi hitan odgovor. Posto sam dobila mastitis dr mi je dala sinacilin. Beba neutesno place. Uopste ne znamo sta da radimo. Dr je rekla da ce stomak da je muci
user posted image da li je i dalje dojim ili da predjemo.na dohranu dok meni ne bude bolje?

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 2294
11.12.2013 21:32:38   
New Mom
Nikakva dohrana! Slobodno pij sinacilin, nece joj biti nista.
Da sad batalis sisanje samo ces sebi pogorsati stanje.
Probaj ti da popijes probiotik.

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 2295
11.12.2013 21:34:20   
New Mom
Pri udruzenje Roditelj BG postoji savetovaliste za dojenje (ja sam savetnica tamo na obuci). Ima broj telefona na koji mozes da zoves za savet.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 2296
11.12.2013 22:14:35   
Sanjica26 RR
Da li se toliko premorila i ne moze da zaspi. Ljuljamo je, ali nista ne pomaze. Non stop place

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 2297
11.12.2013 22:19:33   
New Mom
Nemoj da zaboravis da ona oseti tvoju nervozu. Pokusaj da se smiris, bice sve OK. Samo polako!

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 2298
11.12.2013 22:24:31   
jovicaa
sanjice ja sam pila sinacilin i dojila, ne brini sto se toga tice. a i znam da se kod mastitisa bas preporucuje sto cesce beba na dojku, da izvuce.
nadam se da ce te brzo proci!
moras se redovno izmlazati posle svakog podoja, da ne bi doslo do zastoja mleka, onako da omekane grudi...
samo opusteno smireno podoji bebu i neka je tvoj muz malo nosa, mazite je... smirice se.. maksim je meni bio takav skoro stalno, prvih dana je bio dobar, i onda urlanje i histerisanje pa i sad ga ima i dalje... neke bebe su takve jednostavno, nemoj da te to brine.

< Poruku je uredio jovicaa -- 11.12.2013 22:26:18 >

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 2299
11.12.2013 22:40:51   
Sanjica26 RR
Kuca nam je karantin. Muz dobio temperaturu. Mama mi je ovde. Njoj je skocio pritisak. Nemam kad da se izmlazam. Evo sad cu i ako mi dusa spava. Svaka koscica me boli

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  90 91 [92] 93 94   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  90 91 [92] 93 94   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here