Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 24.11.2013 17:21:14
|
|
|
|
viking
|
Aha izvini onda, nisam prepoznala da je to znak minus, mislila sam da je "srednja crta" Mnogo sam tupava u trudnoći
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 24.11.2013 18:49:10
|
|
|
|
Mixi 81
|
Ako izdrzim do utorka da se ne porodim ici cu kod nje da probam da je namolim da promeni termin posto je ipak ona pogresila i ja se na kraju krajeva jos uvek nisam porodila (cudo jedno da nisam od muke). Nemam ja od nje nikakve doznake, apsolutno mi nista nije dala tako da se nadam da ce mi izaci u susret.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 24.11.2013 19:30:10
|
|
|
|
vonavoj
|
IZVORNA PORUKA: dunja RR IZVORNA PORUKA: pari drage, znači u Bg na trudničkom bolovanju se dobija 100% plata? za sad... 100% - topli obrok i prevoz valjda .. tako je,dobija se plata,to se razlikuje od firme,da li posebno iskazuje prevoz,topli obrok! ako laze Racunovodstvena praksa,lazem i ja ..to mi je koleginica procitala pre jedno 2-3 meseca!ja se obradovala,jer sam bila na odrzavanju od 22.nedelje!
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 24.11.2013 19:31:49
|
|
|
|
vonavoj
|
mixi,glupo mi je sto ti dr jos nije ni otvorila bolovanje....cim se udje u 9.ti oni to odrade..tako da mozes da joj lepo trazis!
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 24.11.2013 19:36:15
|
|
|
|
vonavoj
|
evo sa nadjoh Bitno je napomenuti da će od 01.01.2014. naknada zarade za zaposlene na trudničkom bolovanju do 30 dana na teret poslodavca iznositi 100% od utvrđenog osnova, a takođe i od 31.dana, s tim što će 65% naknade ići iz sredstava obaveznog osiguranja, a 35% će se isplaćivati iz budžeta Republike. TRUDNICKO BOLOVANJE ovde sve pise!
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 24.11.2013 19:38:42
|
|
|
|
vonavoj
|
nadam se da sam pomogla! i da sam te usrecila danas Dunja
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 24.11.2013 23:29:45
|
|
|
|
dunja RR
|
Usrećila si me draga moja, hvala tiiii, pročitala sam
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 25.11.2013 0:33:57
|
|
|
|
Mixi 81
|
Ne bi mi znacilo da mi je otvorila odmah na pocetku devetog zato sto tek tad ne bi imala punih 6 meseci koliko moras da budes zaposlen da bi ostvario 100% porodiljskog. Sve u svemu hvala na podrsci vonavoj
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 25.11.2013 8:30:09
|
|
|
|
vonavoj
|
javi sta si uradila,idi sad i trazi,i onako daje unazad,napamet!
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 26.11.2013 11:32:00
|
|
|
|
New Mom
|
Za visinu porodiljskog se uzima prosek 12 meseci, tako?
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 26.11.2013 11:34:36
|
|
|
|
minnica
|
Da.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 26.11.2013 11:37:31
|
|
|
|
New Mom
|
Hvala ti!
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 26.11.2013 12:18:07
|
|
|
|
minnica
|
Nema na čemu.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 26.11.2013 21:42:48
|
|
|
|
dunja RR
|
NM, znam da si negde pisala o problemu sa neuplaćenim doprinosima, danas pročitah na netu da je Usvojen Zakon o zaštiti porodilja i dece "Skupština Srbije usvojila zakon koji trudnicama, porodiljama i deci omogućava zdravstveno osiguranje bez obzira na to da li su doprinosi uplaćeni." Izvor rts.rs IZVORNA PORUKA: New Mom Za visinu porodiljskog se uzima prosek 12 meseci, tako?
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 26.11.2013 23:30:55
|
|
|
|
Mixi 81
|
Otvorila mi je bolovanje od 2-og novembra tako da imam 6 neseci + 1 dan za svaki slucaj. Pogledala je prve ultrazvuke i po njima mi je termin 29 dok je po racunici menstruacije 21. I ona sama kaze da je bio zez, a s obzirom da se jos uvek nisam porodila verovatno je u mom slucaju merodavnije odredjivanje termina po gestacijskom plodu
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 26.11.2013 23:34:37
|
|
|
|
dunja RR
|
Super Mixi
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 27.11.2013 8:44:33
|
|
|
|
vonavoj
|
mixi!
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 27.11.2013 11:56:01
|
|
|
|
New Mom
|
Hvala, Dunjče! Nisam znala da je zvanično to. Bar da o tome ne razmišljam...
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 28.11.2013 23:05:39
|
|
|
|
degu
|
Sad nešto čitam i ne znam da l' sam dobro skontala da naknada ne može biti manja od minimalca koji je propisan zakonom. Mojih 65% bi nažalost bilo manje od samog minimalca jer preko računa gotovo da i primam minimalac pa me zanima onda hoće li mi uplaćivati minimalac ili 65% od mog minimalca? ako me razumete e koliko puta upotrebih reč minimalac
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 28.11.2013 23:14:31
|
|
|
|
dunja RR
|
Degu, ja mislim da mora minimum minimalac u tom slučaju, znali minimalac Ali ne brigaj, Von reče da svima od 1.1. ide 100 %
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 28.11.2013 23:21:01
|
|
|
|
degu
|
Meni bi super došao taj minimalac s obzirom da mi je mm ostao bez posla od juče zvanično, al ne, neću da se nerviram Ko zna zašto je to dobro, možda naiđe nešto bolje
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 29.11.2013 10:54:44
|
|
|
|
Biserce
|
Mrzim sto mi svaka zadnja ned u mesecu prolazi zevajuci u tel i cekajuci kad ce mi stici obavestenje da je leglo bolovanje! Mrzim!
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 29.11.2013 20:36:45
|
|
|
|
Ninanaa
|
ZNA LI NEKO JEL REFUNDIRANO PORODILJSKO TJ NEGA DETETA ZA SEPTEMBAR?
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 30.11.2013 10:32:39
|
|
|
|
buba m
|
Moje trudničko kasniiiiii! Užas! Što je najgore ne znam do kada!
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 30.11.2013 13:56:06
|
|
|
|
vonavoj
|
buba? to je do racunovodstva! da li redovno predaju papire! aposle da li opstina uplacuje!
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?