Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Razgovori mama 11/13 [chat] 26.11.2013 14:59:24
|
|
|
|
jole82
|
Ja mu dođem na planini..na vr' miljakovačkog brda, a oko mene samo šššššumaaa ima po kolima dosta, al sreća topi se na asfaltu.. Mala polarna lija i dalje spava..preko 2 sata..eto čim kukam ona spava lepo nego što sam ja sve spremila i snela dubak u kola pa sad cupkam i čekam ko neka nadžak baba
|
|
RE: Razgovori mama 11/13 [chat] 26.11.2013 15:40:41
|
|
|
|
milicicak
|
Napolju je haos... pobegla ranije se posla (srecom), idemo danas na kontrolu kod dr i da probamo da primimo konacno revakcinu Infanrixa. Mada sumljam, nesto mi mini buba izgleda kao da ce da se razboli :( ona spava a ja cekam mm da dodje...
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/13 [chat] 26.11.2013 15:41:47
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Ja nisam otisla kuci. Jos se nije skupila materica. Levi fundus je ispraznjen, a desni nije. Daju mi inekcije i setam. Slabo se to sredjuje.sutra ce da mi rade pod totalnom anestezijom da mi izbace ugruske. Tako je odlucila dr. Nece da mi radi na zivo zato sto sam osetljiva. Ni sutra ne idem kuci.
|
|
RE: Razgovori mama 11/13 [chat] 26.11.2013 15:45:50
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Evo guzonja spava. mm sam oterala napolje da sece bagrem , sveki sam oterala da pegla a ja na miru ispijam kaficu hihhihih...(zena stvarno nema obzira jako je glasna, lupa vratima, sudovima, ma strasno, ne moze da ucuti ni na minut ma prica sa televizorom kad gleda seriju). Ona i ja se inace super slazemo ali stvarno ima zena svojih bubica (ima svako naravno ali ona pogotovo ). Plus od kad je stigla ona i njen sin se stalno svadjaju a ja Dunju stalno sklanjam i zanimam da ih ne slusa. Jako me to iritira koji k je uopste dovodio ako ce se stalno svadjati sa njom, a kad nije tu onda ona "moja mama, moja mama, moja mama.... ona to pravi ovako, ona to onako moja mama..." pih...Da covek izludi. No srecom imam sjajan mozak koji uopste ne registruje svadje i nadrndane ljude. Ja ih uopste ne slusam , pa kad me i pitaju nesto ja ko pogubljena "sta, ne znam nisam u toku" Sredila sam spajiz (konacno). Imam jos da izbacim neke svoje stvari koje mi vise ne trebaju, a cuvam ko hrcak. Kaze mm da spalimo moje sveske sa faxa (ja ih uredno u kuci drzim iako mi ne trebaju vec vise od 6 godina hihihih.. a neke i duze) ja odlepila. Rekoh mozda ce nasoj Dunji nesto trebati od toga to se nikad ne zna. A on tvrdi da ce ona imati lap top koji ce nositi u skolu i na fax i da knjige i sveske nece videti. Aha sve se mislim da ce tako biti. Brat i ja koristili tatine knjige gomilu puta, lektire sve smo imali jos od tate samo dokupili one koje su ubacene kad smo mi isli u skolu i td. Ja knjige ne bacim. Ma ja ne bacam ni uputstvo za upotrebu moje ves masine (iako je imam pitaj boga kolko i znam da je koristim naravno al sta ako....). sta cu ja ko hrcak sve skupljam ali evo dosao dan da mm odlepi i da kaze ide sve napolje. Srecom imamo jos jednu kucu u dvoristu (stara kuca od naboja) u kojoj se ne zivi pa cu tamo da lagerujem
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/13 [chat] 26.11.2013 15:52:59
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: Sanjica26 Ja nisam otisla kuci. Jos se nije skupila materica. Levi fundus je ispraznjen, a desni nije. Daju mi inekcije i setam. Slabo se to sredjuje.sutra ce da mi rade pod totalnom anestezijom da mi izbace ugruske. Tako je odlucila dr. Nece da mi radi na zivo zato sto sam osetljiva. Ni sutra ne idem kuci. Uh bre Sanjice baš mi je žao što se iskomplikovalo, nadam se da ćeš brzo kućici.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/13 [chat] 26.11.2013 15:53:24
|
|
|
|
milicicak
|
MiLj, pozdravio te mm, ni on nista ne baca :) u kuci su nam jos uvek njegove skripte sa faksa :) uputstva, istekle garancije, casopise, sveske, sve se cuva... al morace sve to napolje kad krs sobu pretvorimo u spavacu a mi se konacno iselimo iz Tarine :)
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/13 [chat] 26.11.2013 15:54:59
|
|
|
|
vikiveki
|
Misha i Lisha ti si ista kao ja, i ja nikad ne bi bacila knjigu ili svesku ,ma nema šanse.Koliko puta ti nešto odatle i zatreba. Ja sam nešto izmrcvarena,stomak me boli dobila sam pa sam sva nikakva...a ovi došli iz vrtića pa bi da i ovde nastave da se igraju a meni i nije do igre
|
|
RE: Razgovori mama 11/13 [chat] 26.11.2013 16:14:46
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
milicicak pozdrav za tm . I ja isto stare garancije, uputstva za upotrebu, sveske, knjige, ma imam i casopisa kolko hoces jer mi se recimo svideo neki recept a ja ga nisam isekla vec sacuvala ceo casopis. Ma ja sam katastrofa. Znate onu epizodu prijatelja kad skapiraju da Monika ima onaj ormar gde sve gomila i baca a ustvari je u fazonu jako uredna???? Hehehe....tako i ja.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/13 [chat] 26.11.2013 16:23:54
|
|
|
|
Torbica
|
Evo i mene, danas od 18-20 imam Mama klub, to je jednom mesecno, sa psihologom, svaki poslednji utorak u mesecu. Pa se taman lepo posavetujem, za sve sto mi se skupi. Ranije sam odlazila i na individualne po potrebi... A ovo mi je savrseno.
|
|
RE: Razgovori mama 11/13 [chat] 26.11.2013 16:29:26
|
|
|
|
vikiveki
|
Torbi znači taj Mama klub vam dođe kao neki izduvni ventil....gde se kroz priču oslobodite svega što vam smeta Mi ručali a meni i dalje nije dobro,kao ošamućena
|
|
RE: Razgovori mama 11/13 [chat] 26.11.2013 16:53:03
|
|
|
|
vikiveki
|
Mame znate li ima li na forumu neka tema vezana za nizak pritisak a da nije vezana za trudnoću.....imam jako nizak pritisak pa da vidim vaša iskustva...trenutno mi 93 sa 73...jako se loše osećam
|
|
RE: Razgovori mama 11/13 [chat] 26.11.2013 18:08:58
|
|
|
|
little_one
|
hihihi i ja sam po nekim pitanjima pravi hrcak...tesko mi je da se odvojim od stvari koje me podsjecaju na nesto lijepo...al povremeno skupim snage i rijesim se svega sto mi je visak, sto mi nist pametno nije posluzilo u zadnjih cca godinu dana...trenutno cuvam samo najbitnije knjige s faksa, imam gomilu papirologije za skolu koja mi je u jednoj kutiji i ceka da se vratim na posao, iako sve imam i na racunaru, neka stoji i u stampanom obliku... Sanjice, nadam se da ce ti to sve rijesiti sutra i da ces brzo kuci! Viki, sto se tice niskog pritiska, i ja kuburim sa njim....pomaze unos vise tecnosti i malo slanija hrana....i crveni luk, barem meni....
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/13 [chat] 26.11.2013 18:15:38
|
|
|
|
mati
|
Da vam se pridruzim ovde. Sanjice sapatnice moja... Drzim vam fige da se sve sredi i da jurite svojoj kucici... Viki, meni je pritisak posle porodjaja bio nizak i sestra mi je rekla da pijem sumece tablete, gusti sok, slano pecivo, meso slano... Da mi ne bi ukljucivali lekove.
|
|
RE: Razgovori mama 11/13 [chat] 26.11.2013 18:38:41
|
|
|
|
vikiveki
|
Evo me malo sam se povratila...bude mi tako loše jer se gornji i donji približe,znam za to sa slanim upravo to i radim,a tečnost ionako dosta pijem.Nego ja kad se nešto iznerviram meni pritisak opadne umesto da poraste.
|
|
RE: Razgovori mama 11/13 [chat] 26.11.2013 18:45:39
|
|
|
|
vikiveki
|
IZVORNA PORUKA: Sanjica26 Ja nisam otisla kuci. Jos se nije skupila materica. Levi fundus je ispraznjen, a desni nije. Daju mi inekcije i setam. Slabo se to sredjuje.sutra ce da mi rade pod totalnom anestezijom da mi izbace ugruske. Tako je odlucila dr. Nece da mi radi na zivo zato sto sam osetljiva. Ni sutra ne idem kuci. Jao Sanjice ja nisam videla ovaj post.Posmatraj to sa pozitivne strane,bolje da ti to srede na vreme i dok si još u bolnici,nego da te otpuste kući pa da opet posle moraš da dolaziš u bolnicu.Znam ja kako je u našim bolnicama, da poludiš...tako sam i ja svaki dan dok sam bila u porodilištu preplakala,ali šta god da su mi dr. rekli tako sam radila. Biće sve uredu.Kako nam je Sofija
|
|
RE: Razgovori mama 11/13 [chat] 26.11.2013 18:54:39
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Soflja lepo rucka. Rekla sam da je vise ne dohranjuju zato sto ja im mleka. Ja sam ceo dan preplakala. Zna li neko jel se ta intervencija brzo zavrsava?
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/13 [chat] 26.11.2013 19:00:32
|
|
|
|
serpica
|
Sanjice ja za ovo prvi put cujem nisam ispratila,jer si isla na cr? verovatno nije nista opasno,ne brini samo pozitivno,moras zbog bebca.drzi se
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/13 [chat] 26.11.2013 19:02:50
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Prirodno sam se porodila.
|
|
RE: Razgovori mama 11/13 [chat] 26.11.2013 19:11:03
|
|
|
|
vikiveki
|
Sanjice ako ti tu intervenciju rade u totalnoj anesteziji onda ništa nećeš ni osetiti,i ja mislim da oni tebi rade reviziju,nisam sigurna ,verovatno će imati i drugih mama koje su to radile da ti to potvrde ili opovrgnu ovo što sam rekla.Mislim da to ne traje dugo
|
|
RE: Razgovori mama 11/13 [chat] 26.11.2013 19:39:15
|
|
|
|
Anoniman
|
otkucala sam dug post i onda me izbacilo, grrrr... poenta je, sanjice, drzi se i nadam se da ces se brzo oporaviti!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/13 [chat] 26.11.2013 19:54:39
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Rekli su mi da traje dva minuta. I opet ce sad da mi daju inekciju.
|
|
RE: Razgovori mama 11/13 [chat] 26.11.2013 20:15:02
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Ja da se zapljunem dete u krevetu a mi cemo da navalimo na sveze cvarke(toliko o mom pazenju da ne jedem posle pet),sta cu kad volem. A i mm je ljubitelj hrane. Nas dvoje se zajedno uprasili. Odoh da se ne 'lade cvarci,docicu kasnije da vidim sta ima novo
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/13 [chat] 26.11.2013 20:36:23
|
|
|
|
vikiveki
|
Misho i Ljisho kada čitam tvoje postove uvek se od srca nasmejem...kad su čvarci u pitanju"ode mast u propast" propade dijeta Tako i ja kao pazim da nejedem posle 17 h ali kada spremam deci večeru nekad baš bude teško odoleti iskušenju...kada im napravim pizzu za večeru onda na dijetu zaboravim Sanjice biće to uredu i što je najbolje radiće ti pod totalnom anestazijom.Ja kada sam bila u porodilištu žene kojima je nakon porođaja rađena revizija ali bez anestezije kažu da boli ,a tebi će biti super jer ništa nećeš ni oset_iti Eto i ja sam se skoro operisala u totalnoj anesteziji pa ništa nisam oset_ila,jedino što pre anestezije nisam smela ništa da pijem i jedem 12 sati. Opet napominjem nisam sigurna da li tebi rade reviziju ili nešto drugo volela bi da još neka mama iznese svoje iskustvo ,da i ja znam jer ja to lično nisam radila ali jesu moje prijateljice i poznanice
< Poruku je uredio vikiveki -- 26.11.2013 20:37:19 >
|
|
RE: Razgovori mama 11/13 [chat] 26.11.2013 20:42:13
|
|
|
|
Torbica
|
Evo i mene! Joj miline, kako je lepo kad mm sredi decu, evo sveki slaze ves. Nadam se da se ovaj sneg nece zadrzati, svakako cu sutra malo ranije ustati i jedno 10 minuta ranije krenuti u vrtic...Ne volem nikako sneg i zimu a sad kad vozim decu u vrtic pogotovo...Mislim, kad padne pa ociste pa jos kako tako, ali dok se to ne desi, da poludis...
|
|
RE: Razgovori mama 11/13 [chat] 26.11.2013 20:49:53
|
|
|
|
Alexxa
|
Dobro veče! Ja sam prolupala načisto. Od kako je dete ugrizlo moju žabicu, počela je i sama da ujeda, kada se ljuti, u igri, dok se mazi, ja ne znam više šta da radim da je odviknem od toga!
|
|
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?