|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  73 74 [75] 76 77   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo
19.9.2013 20:53:39   
degu
Ima tema Siofor to je isto što i gluformin. Odgovarajte na moj post da se ne menja naziv teme user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1851
   RE: gluformin
20.9.2013 10:52:43   
guzeljalo86
Hvala Vam,
Navukli ste mi osmeh na lice a mislim da ce se i suprug obradovati na toj ĆnavaliĆ hehe user posted image

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1852
   RE: gluformin
26.9.2013 17:53:34   
Ninnochka
Pisala sam pre nekih nedelju dana da mi je TSH 3,1 i da mi za VTO traze da ga spustim na 2. Medjutim, to su bili nalazi hormona od proleca, pa sam proverila stanje sada, da bi otisla kod endokrinologa sa svezim rezultatima - TSH mi je sada 1.55 - sam od sebe se za 6 meseci spustio sa 3,1 na 1.55. Da li je to ok za VTO? Da nije sad prenisko? O.o
Da li uopste da idem kod endokrinologa? Sta mislite?

(odgovor članu guzeljalo86)
Direktna veza do poruke: 1853
26.9.2013 20:37:04   
little_one
Ninocka, definitivno nije prenisko a moguce da ti se spustio sam od sebe...stitnoj prija lijepo vrijeme a vjerovatno je jos nesto uticalo na to....super sto si provjerila sad si mirna i mozes slobodno na VTO....sretno...

Ja uvijek spominjem da je moj tsh u trenutku otkrivanja trudnoce bio 0.0006 i nista nije smetalo....ne brini nista to je samo znak da sve funkcionise kako treba...iduci put kad budes provjeravala trazi i FT4 uz TSH da ti provjere...

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1854
26.9.2013 21:46:54   
Ninnochka
Super onda, hvala na odgovoru. :)
Proverila sam - TT3 (0.92-2.79) on je 2.65 i
TT4 (41.3 - 162.5) on je 125.5. Valjda je to ok.

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1855
26.9.2013 21:51:45   
degu
Ninochka super ti je nalaz :)

(odgovor članu Ninnochka)
Direktna veza do poruke: 1856
27.9.2013 8:22:48   
Ninnochka
Hvala Degu...sad jos samo da me pozovu u postupak user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1857
15.10.2013 18:31:21   
17 joka
pre mesec i 5 dana radih sve hormone sad ponovih samo TSH i on je sad 2.17 a tada je bio 1,79
bas sam se iznervirala znam da nije lose ali opet sta znam od nerviranja je sigurno malo veci

sta mislite? a FET je za 7 dana

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu Zoja83)
Direktna veza do poruke: 1858
17.11.2013 10:02:37   
Štetica
Sana draga bez nervoze i panike. Kazes vrednosti stitne su malo uvecane.Akoliko je to malo?
Amh 0,86,sa time mozes najnormalnije zatrudneti jer imas jajne celije,a i rezultat amh varira od laba do laba. Ako ces biti mirnija ponovi ga u nekoj drugoj labaratoriji. Ako te nemrzi ispisi rezultate hormona sa ref.vrednostima. Jel ti dragi radio spermogram?

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1859
17.11.2013 10:16:51   
sana.
Hvala ti,muzic mi mi je radio spermogram i ok.je sve kod njega
Evo ovako krenucu a ti sta znas pisi mi
Progesteron 0,42(folikularna faza 0,15-1,40 i lutealna faza 2.00-25.00)
FSH 4,61(folikularna faza 2-10.0,lutealna faza 2-10,ovulacijonalna 2-20)
prolaktin 405,5(40-530)
LH 3,11(Fol faza 1,1-11,6. lut faza0-14,7.ovulac. 17-77 )
AMH 0,86(0,19-9,13)
Testosteron 0,86(0,26-1,22)
TSH 4,16(0,40-4,00)
t3 i t4 su ok...

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 1860
17.11.2013 10:24:12   
Štetica
Ono sto ja znam je da TSH mora biti oko 2(tolerise se do 2,5) da bi doslo do trudnoce, a i taj prolaktin je blizi gornjoj granici nego sredini. Verovatno ces od endokrinologa dobiti terapiju za TSH, a samim tim mozda se i prolaktin spusti i eto tebe u trudnickim temama. Neznam da li su ti objasnili da se za prolaktin ide pola sata ranije u lab,da tam sedis pola sata pa tek onda ti vade krv.

(odgovor članu sana.)
Direktna veza do poruke: 1861
17.11.2013 10:35:05   
sana.
Joj hvala ti do neba user posted image ...Rekli su mi samo da zbog prolaktina ustanem dva sata ranije,sto sam i uradila a to za labo nisu...bicu sigorno opet primorana da vadim nesto ponovo pa cu tako drugi put odraditi,valda ce mi dati terapiju za stitnu i da se tu zavrse sve moje muke,nista cekanje jos do utorka.Tebi hvala mnogo,mnogo bas si me utesila.Sve najlepse ti zelim.user posted image

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 1862
21.11.2013 17:29:17   
sana.
Devojke drage bila kod edrokrinologa i kod ginekologa niko mi terapiju niikakvu nije dao moj AMH sto je nizak to je sasvim ok po njima...TSH sto je povecan ni to nikom nista...znaci poludecu ne znam dalje sta da radimuser posted image ....

(odgovor članu sana.)
Direktna veza do poruke: 1863
21.11.2013 18:08:13   
degu
sana traži drugog endokrinologa. Za amh nema terapija, on možemalo da varira sam od sebe a za tsh ti treba terapija. Idi kod drugog, trećeg endokrinologa ako treba samo da ti neko da terapiju.

(odgovor članu sana.)
Direktna veza do poruke: 1864
21.11.2013 18:19:34   
glukica
imam pitanje a koliko se obicno dugo pije taj lek za stitnu? ja sam vec 4 nedelje na metforminu i jednu tabletu ujutru pijem i z astitnu.. u ponedeljak sam dala krv za kontrolu i cekam rezultate bice sledece nedelje..

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1865
21.11.2013 18:26:39   
degu
Glukice lek za štitnu piješ ceo život, sem ako ne odeš u hipertireozu pa ti privremeno obustave terapiju, al uvek moraš pratiti i redovno kontrolisati štitnu.

(odgovor članu glukica)
Direktna veza do poruke: 1866
21.11.2013 18:57:22   
glukica
TSH basal : 2,97 Ref. Vred: 0,27-4,20 ovo su mi rezultati pre 4 nedelje.. i pijem iednu tabletu L-Thyroxin od 50 mg ..

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1867
21.11.2013 18:59:16   
degu
pa dobro ti u suštini i nemaš neki problem sa štitnom tako da će ti brzo pasti a možda ti i ukinu terapiju, da ne ideš na trudnoću ne bi ni trebala terapija.

(odgovor članu glukica)
Direktna veza do poruke: 1868
21.11.2013 19:07:16   
glukica
e pa to hvala ti na odgovoru,jer sam jos i oko svim mojim problema pocela jos i oko stitne da tripujem zasto mi nije dobra :D bas jedva cekam te rezultate da vidim sledece nedelje,4 nedelje na terapiji i cekam ciklus da se sredi... jos nije dosao,mada mi dr kaze da je normalno 4 nedelje nije tako puno vremena da bi se sredio ciklus.. pozz

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1869
22.11.2013 20:53:34   
Kinesce
Treba mi pomoc user posted image .Jel zna neko sta znaci povisen progesteron u folikularnoj fazi.Drugi dan cikusa 2.10 (0.32-0.95 nmol/L)?????

(odgovor članu glukica)
Direktna veza do poruke: 1870
22.11.2013 22:23:43   
Štetica
Kinesce meni je pg uvek bio povisen 2 dc,dr mi je objasnio da nemora kod svake zene da se spusti cim stigne ciklus vec opada u toku M. Ja sam iz tog razloga prestala da merim bazalnu temperaturu,jer mi pg pada tek 3-4 dc.

(odgovor članu Kinesce)
Direktna veza do poruke: 1871
22.11.2013 22:38:21   
Kinesce
Hvala Stetice.Nece valjda zbog toga da me vrate na komisiji?I prolaktin mi je na gornjoj granici,moracu da odem do endokrinologa,u referentnim je vrednostima ali je visok bas a ustala sam dva sata ranije,sedela pola sata pre vadjenja,tako da nije zbog toga...

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 1872
23.11.2013 15:10:12   
filipmia
cao svima nova sam na forum... sinoc mi je dosla user posted image e sad me zanima posto sam htjela da vadim hormone i sve pretrage koje su potrebne da sto prije ugledam user posted image e sad kad bi bilo najbolje da vadim hormone koje bi trebala vadit ?
vjerojatno sam vam postavila previse opsirno pitanje pa ako netko moze da mi odgovori i pomogne,bila bi jako zahvalna... Hvala!

(odgovor članu Kinesce)
Direktna veza do poruke: 1873
23.11.2013 16:40:39   
little_one
IZVORNA PORUKA: filipmia

cao svima nova sam na forum... sinoc mi je dosla user posted image e sad me zanima posto sam htjela da vadim hormone i sve pretrage koje su potrebne da sto prije ugledam user posted image e sad kad bi bilo najbolje da vadim hormone koje bi trebala vadit ?
vjerojatno sam vam postavila previse opsirno pitanje pa ako netko moze da mi odgovori i pomogne,bila bi jako zahvalna... Hvala!

Hormoni se vade 2 ili 3ceg dana ciklusa. Najbolje da se dogovoris sa svojim ginekologom, posto treba da znas i koje ces hormone vaditi. Najbolje da izvadis lh, fsh, progesteron, testosteron, estradiol, prolaktin, tsh, ft4, ft3, anti tpo, anti tg, i to bi ti bilo dovoljno za pocetak. Imas li razloga da vadis hormone? Koliko dugo vec pokusavate? Ako je vec duze vrijeme, nije lose ni da muz provjeri spermogram.

Dodatak, sad sam citala tvoje postove na macinoj travi i vidim da imas neredovne cikluse. Pored ovih hormona gore, ne bi bilo lose da provjeris hormon inzulin i to tako da uporedo provjeris i glukozu i inzulin ujutro naste i 2 sata nakon jela. Posebno ako jos pored neredovnih ciklusa imas dijagnozu policisticnih jajnika. Sretno i javi se sa nalazima.

< Poruku je uredio little_one -- 23.11.2013 16:46:03 >

(odgovor članu filipmia)
Direktna veza do poruke: 1874
23.11.2013 17:59:59   
daca77
Radila danas TSH i iznosi 0,73user posted image
Cekam rezultat testa intolerancije na hranu.

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  73 74 [75] 76 77   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  73 74 [75] 76 77   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Praćenje ovulacije - ovulacijski testovi
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću ovulacijskih testova?

Anketa

Ime za devojcicu 2.deo
branka37

Koje vam je najlepse? Koja su vam imena lepsa moderna ili tradicionalna?

Ana (19%)

Sofija (20%)

Katarina (11%)

Angelina (6%)

Emilija (24%)

Anastasija (20%)

Ukupan broj glasova: 84

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here