|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo
9.9.2013 21:53:38   
Cecana
joko evo da se ja javnem za hormone dok Maslacak ne stigne.
Hormoni su ti super osim male inverzije fsh i lh koja ukazuje ili na pcos,ili na insulinsku rezistenciju,u svakom slucaju na slabiji kvalitet ovulacije.
To se lako koriguje uz pomoc leka.
Pozdravuser posted image

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1826
9.9.2013 21:56:36   
17 joka
Cecana svi znaju da imam PCOS imala sam problema i sa IR. ali vise nemam

neznam draga na koji lek si mislila za to oko ovulacije?

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu Cecana)
Direktna veza do poruke: 1827
9.9.2013 23:32:32   
madre
i mene bas to zanima, jokouser posted image u mom slucaju inverzija je mnogo izrazenija!
ja sam 3 meseca pila yazz, u avgustu prekinula, imam jos neke poslice sa zubima da zavrsim pa se bacam na taj ozbiljan posao,pravljenje bogijeve bate ili sekeuser posted image

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1828
11.9.2013 13:44:02   
17 joka
Madreuser posted image neka bude sad seka

ja sam sredila FSH i LH bili su mi po 18 ili 16,a sad 8 i 6

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1829
11.9.2013 17:16:36   
*Maki*
Joko ja bih rekla da su ti hormoni ok. Ta razlika izmedju lh i fsh je toliko mala,ne brigaj user posted image

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1830
11.9.2013 19:07:59   
hanka
Evo i mene ponovo na ovoj temi posle duge pauze user posted image
T4 134 (55-165)
T3 2.6 (1.2-3.0)
TSH 2.9 (0.17-4.05)
FSH 5.9 (2-15)
LH 8.0 (1-10)
Estradiol 212 (105-1000)
Pg 1.0 (1-1.9.5)
Testosteron 0.26 (0.2-1.0)
Prolaktin 345 (60-620)

Prekosutra radim ogtt sa insulinemijama i AMH
Maslacak jel moze komentar i sta da radim sa TSH,tj kako da ga spustim jer mi za vto treba ispod 2.0 user posted image

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1831
11.9.2013 19:12:28   
17 joka
meni su dali Eutyrox 25mg i selen
tebi je dovoljan samo selenuser posted image

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 1832
11.9.2013 19:19:55   
hanka
Za sta si dobila eutyrox i selen?

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1833
11.9.2013 19:22:31   
17 joka
TSH da bude ispod 2 za VTO

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 1834
11.9.2013 19:27:54   
hanka
Pa to a jel si ti pila i pre radjenja ovih rezultata sa prethodne str,dobila sam uput za endokrinologa mada ne verujem da ce mi dati neku terapiju jer proslog puta su me izbacili kao sve je ok i ne znaju sto sam dosla user posted image

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1835
11.9.2013 19:34:36   
17 joka
ne nisam imala problema
otisla sam kod endokrinologa bio mi TSH 5,1 pa 3,9 pa sad na kraju 2,95 pa mi dali to da pijem nece ovi iz Praga da cuju da rade dok nebude ispod dva

inace endo. mi dao samo selen ali DR. iz praga uveo i Eutyrox
na UZ sam cak i videla da imam cvorica itd.

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 1836
11.9.2013 19:37:26   
hanka
Znaci kako znam i umem da nadjem dobrog endokrinologa auuuuuu

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1837
11.9.2013 19:39:29   
17 joka
da i sto manje stresa ako je moguceuser posted image

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 1838
11.9.2013 19:41:18   
hanka
Aha vazi user posted image

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1839
13.9.2013 13:19:15   
Simče
Drage moje, jedno pitanje... user posted image
Poslednja menstruacija mi je bila 24.08. nakon nekih 10ak dana sam primetila onaj isedak kao belance, bilo ga je malo doduse, ali ga je bilo user posted image 14.og dana ciklusa imala sam nezasticen odnos sa mojim dragim i tako u svoj onoj strasti odosmo do kraja user posted image Medjutim, meni u zadnjih tri, četiri dana bradavice osetiljive sacuvaj Boze, kad bih pipnem imam osecaj kao da ce da mi se otkinu od ostatka user posted image imam bolove u donjem stomaku, zigaju me jajnici povremeno, a desi se i da ih po ceo dan sto bi rekli OSECAM user posted image malo me i krsta bole, imam neki gust beli iscedak bez mirisa, bez svraba, samo kad odem u wc pa mi ostane na papiru... Nije mi nesto muka, osim kad sednem pa se najedem ko stoka, jer cesto imam osecaj da sam gladna tako da vola mogu da pojedem user posted image E sad, moje pitanje, jel moguce da sam user posted image user posted image Inace, imam PCOS, skoro sam vadila krv da proverim hormone, jedino sto mi je na tim proverama bilo lose i ocigledno jeste inverzija lh i fsh... Ne bih jos da radim test, jer mi je rano, tek je od odnosa proslo 7 dana... Ali tako bih da znam odmah, sada, odmah da li sam user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 1840
13.9.2013 13:33:22   
17 joka
mislim da je suvise rano za simptome i bilo kakav test da bi saznala da li je uspelo
ali Srecno user posted image

(odgovor članu Simče)
Direktna veza do poruke: 1841
13.9.2013 13:57:48   
Simče
Tako sam i ja mislila user posted image Hvala u svakom slucaju user posted image

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1842
19.9.2013 10:25:34   
Ninnochka
Zdravo svima, imam jedno pitanje.
Juce smo bili na drugostepenoj komisiji za vto, dobili resenje i sad cekamo poziv, ali mi je doktor napomenuo da mi je TSH u granicama normale (3,10), i da bi bilo dobro da ga spustim na oko 2.20 pred postupak. Mene zanima da li se i TSH radi 2-3 dana ciklusa kao i ostali hormoni?

(odgovor članu Simče)
Direktna veza do poruke: 1843
19.9.2013 11:32:52   
little_one
Ninocka tsh i generalno hormoni stitne se rade bilo kojeg dana ciklusa, dakle ne mora da se radi 2-3 dana ciklusa kao polni hormoni sto se rade...ako vec ides na vto, mislim da generalno traze da je tsh ispod 2 iako je po referentnim vrijednostima dozvoljeno do 4.2 da bude. Tako da pravac endokrinologu, dobices terapiju i brzo ces ti to skinuti na ispod 2...

(odgovor članu Ninnochka)
Direktna veza do poruke: 1844
19.9.2013 13:34:18   
17 joka
Ninocka, uzmi selen i dace ti neku malu dozu terapije sredices to jako brzo

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1845
19.9.2013 15:20:18   
Ninnochka
Hvala user posted image

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1846
   gluformin
19.9.2013 19:20:36   
guzeljalo86
Postovanje drage dame,
Nova sam u ovome i imala bi dva pitanja.
Da zatrudnim pokusavam vec godinu ipo. Doktorka mi je prepisala terapiju(gluformin 4x500mg).
Zanima me da li se sada (dok sam pod terapijom) trebam cuvati od trudnoce i ukoliko dodje do nje da li lek moze lose uticati na plod?
U napred hvala user posted image

(odgovor članu Cecana)
Direktna veza do poruke: 1847
   RE: gluformin
19.9.2013 20:10:25   
pari
drage, uradila sam razne analize, najviše trombofilije jer se spremam za vto... Danas su mi stigli sledeći rezultati:
U analiziranom uzorku NISU nađene mutacije u genima za koagulacioni faktor V (Leiden V), koagulacioni faktor II
(protrombin II, G20210A) i metilentetrahidrofolat reduktazu (MTHFR, C677T).
U analiziranom uzorku nađen je 4G/4G genotip koji utiče na povećanu ekspresiju PAI gena odnosno povećava nivoe
plazminogen aktivator inhibitora-1.Ovaj genotip dovodi do povećanog rizika za nastanak trombofilija.

da li neko ima sličnu dijagnozu ili zna šta znači ovaj genotip 4G/4G?

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu guzeljalo86)
Direktna veza do poruke: 1848
19.9.2013 20:33:53   
*Maki*
pari odgovorila sam ti u temi o vto, user posted image

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 1849
19.9.2013 20:43:05   
17 joka

IZVORNA PORUKA: guzeljalo86

Postovanje drage dame,
Nova sam u ovome i imala bi dva pitanja.
Da zatrudnim pokusavam vec godinu ipo. Doktorka mi je prepisala terapiju(gluformin 4x500mg).
Zanima me da li se sada (dok sam pod terapijom) trebam cuvati od trudnoce i ukoliko dodje do nje da li lek moze lose uticati na plod?
U napred hvala user posted image

lek dok pijes nesmeta pri zatrudnjivanju od pomaze da bi do nje došlo pa budite vredni
gluformin se pije i u trudnoci i nesmeta tako da samo napreduser posted image

(odgovor članu guzeljalo86)
Direktna veza do poruke: 1850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here