Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 23.8.2013 14:02:08
|
|
|
|
Maslacak15
|
Degu draga postoji tzv adrenalna hiperplazija koja je karakterise viskom androgena koji se stvaraju zbog defektnog enzima u nadbubregu. I onda taj visak moze da smeta reproduktivnom sistemu vrlo slicno kao kod PCOSa. Gleda se kljucno 17-oh progesteron zatim androstenedion i dheas. Terapija su jako nisko dozirani glukokotikoidi tipa deksametazon tokom nekoliko meseci. Na nasem podneblju je ovo dosta rasprostranjena anomalija i cesto je doktori previde. A svako ko ima neki visak androgena ili maljavost bubuljice itd i problem sa fertilitetom trebalo bi da proveri. To je moj savet.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 23.8.2013 14:06:54
|
|
|
|
degu
|
Proveriću, jer se ne uklapam definitivno u sliku pco, mada nešto nisam ni maljava, nit sam ikad imala bubuljice, ali testosteron je uvek malo viši. Hvala Maslačak, ljubi Maslačkiće
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 23.8.2013 14:13:55
|
|
|
|
Jole84
|
Moraću i ja to da proverim uskoro
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 23.8.2013 14:16:17
|
|
|
|
Simče
|
Draga Maslacak15 hvala puno na odgovoru. Pa gornja granica za DHEA SO je 9,28 a meni je 10,16, tako da i nije neka velika razlika u pitanju. Inace na 3. dc sam radila sve ove analize: FSH LH E2 PRL TESTOTERON FREE TESTOSTERON SHBG INSULIN GLUKOZA AETH KORTIZOL FTu TSH TPO-AG 17-OH-PG DHEA SO4 Insulin mi je 4,7 a referentne vrednosti su 4,1-5,6, i svi ostali hormoni su mi ok sem tog DHEA SO4 i duplo veceg LH od FSH... Sad u nedelju radim za 21 dc, pa cu videti sta ce tu biti, za taj dan mi je zakazan i taj androstenedion da uradim, pa cim dobijem rezultate napisacu ti kakva je situacija... A inace, i na ultrazvuku mi se vide male cistice na oba jajnika...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 23.8.2013 14:33:01
|
|
|
|
Maslacak15
|
A koliki je SHBG Simce?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 23.8.2013 14:41:33
|
|
|
|
Simče
|
Joj draga Maslačak rezulatati su mi kuci, a ja trenutno nisam kuci, mada znam da sam gledala i da mi je sve u granicama osim DHEA i LH. Ajde videcu kad dodjem kuci malo kasnije koliki mi je tacno SHBG pa ti javljam
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 23.8.2013 14:51:25
|
|
|
|
Maslacak15
|
Simce simce verujem ja da jeste u granicama ali sve je to relativno . Pitam zato sto SHBG ili sex hormon binding globulin vezuje androgene u cirkulaciji. Kad budes gledala napisi i koliki je testosteron. Zato sto u zavisnosti od toga koliki je SHBG presudno je koji deo testosterona je bioloski aktivan tj racuna se FAI- free androgen index. Granice za SHBG su siroke na primer od 30-100. I moze da se desi da ako je SHBG malo nizi a testosteron malo visi ( a oba u granicama ) ti budes ipak hiperandrogena jel je testosteron nevezan u cirkulaciji. Eto sad te udavih, ali ocu reci nekad je malo slozenije od pukih laboratorijskih granica .
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 23.8.2013 15:09:31
|
|
|
|
Simče
|
Auuu, draga Maslacak, svaka tebi cast koliko o svemu ovome znas Taman posla da si me udavila, pa ja sam tebe i zamolila za misljenje i hvala ti do neba na ovako temeljnim odgovorima Cim dodjem kuci, pisem ti koliki mi je SHBG i testosteron.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 23.8.2013 15:30:06
|
|
|
|
little_one
|
Simce, da li ti je to samo pocetni inzulin? Imas li i dva sata nakon opterecenja...taj se gleda! A taj pocetni skoro nista ne govori...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 23.8.2013 15:35:21
|
|
|
|
Simče
|
Little one, nemam, ovo su mi prve pretrage uopste, verovatno ce mi to sa opterecenjem raditi tek nakon vadjenja krvi sad u nedelju kad mi je 21 dc. E a jedno, verovatno ubitacno glupo, pitanje Koliko sve ovo sto sam do sad napisala moze uticati na ??? Mislim, jel moguce uopste zakljuciti ista o tome na osnovu ovoga sto sam ja vama ovde napisala?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 23.8.2013 21:03:19
|
|
|
|
little_one
|
Nije glupo pitanje. Moze puno uticati dok ne nadjes rjesenje svog problema...a nakon toga moze biti izuzetno lako rijesiti samo je potrebno definisati dijagnozu i u skladu sa tim rjesavati problem...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 24.8.2013 13:32:17
|
|
|
|
Dusica81
|
Hello drage moje Ja sam nova, i drago mi je da sam pronasla ovako korisno mjesto za sve nase male i velike nedoumice i probleme Prvo da vas pitam za kumu, a imam i ja svojih kerefeka, o tome cu kasnije naime, ona ima povisem prolaktin, ima i godina, MM nije radio pretrage, pokusavaju godinu dana ali nista ona pije Dostinex o,5 mg jednom nedeljno vec drugi mjesec i sada joj kasni 9 dana radila je test koji funkcionise na principu vrijednosti beta HCG i test je pozitivan bio II ali kada je izvadila krv beta je bila 5<..dakle negativno sta mislite, sta je u pitanju...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 25.8.2013 15:50:35
|
|
|
|
degu
|
Dusice moguće da je bila biohemijska trudnoća, tj da je do trudnoće došlo al se plod nije dobro zakačio pa se trudnoća brzo i završila. Beta iz krvi ne laže tako da tvoja drugarica nije trudna. Dobro je to što često posle biohemijske trudnoće ubrzo dođe prava trudnoća :)
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 25.8.2013 16:17:03
|
|
|
|
zece
|
Mozno e da bila biohemiska trudnoca dusica a i5e granicnavrednoat na betahcg preku krv
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 25.8.2013 20:00:57
|
|
|
|
Dusica81
|
Hvala Zece i Degu puno, kazacu joj.. ona ima 46 god i ovo je prvi put da radi na ima problema sa Prolaktinom, pije Dostinex ali nije skroz ok, jos uvek, ( posle 2 kutije- 0,5 mg pije nedeljno ) Ja sam recimo imala takodje uvecan prolaktin, i to abnormalno, ali mi je Dostinex dobro reagovao.. pila sam 2x 0,5 mg nedeljno Ona je imala i neki hormon umanjen, ne umije da mi kaze koji... ma Hvala vam puno
< Poruku je uredio Dusica81 -- 25.8.2013 20:09:50 >
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 26.8.2013 8:50:00
|
|
|
|
Simče
|
Hvala na odgovoru draga Little one Maslačak15 draga, onaj dan kada si me pitala za SHBG, kad sam dosla kuci i uzela rezultate u ruke, videla sam da su mi od svih analiza koje mi je doktorka rekla da uradim, bas taj preskocili i samo njega mi nisu uradili... Ne znam sta sad da radim? Da li da da vadim ponovo krv i da ovaj put dobro proverim da li su mi uradili sve zapisane analize, ili?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 29.8.2013 20:25:00
|
|
|
|
Simče
|
Juhu, žene gde ste nestale? <3
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 9.9.2013 20:52:16
|
|
|
|
17 joka
|
evo mene 3dc. T3 2.0 ref.vred.. 1.3 - 3.1 T4 144.3 ref.vred. 66.0 - 181.0 TSH 1.799 ref.vred. 0.550 - 4.780 Prolaktin 282.5 ref.vred.102.0 - 496.0 Testosteron 1.2 ref.vred. 0.5 - 2.6 Progesteron 2.3 ref.vred 0.6 - 4.7 Estradiol 21.5 ref.vred. 12.5 - 166.0 LH 8.3 ref.vred. 2.4 - 12.6 FSH 6.07 ref.vred.3.5 - 12.5 Kortizol 11.7 ref.vred.6.2 - 19.4 radih i Serologiju na viruse sve negativno Maslačak šta kazeš na ove hormone meni deluje ok
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 9.9.2013 20:54:34
|
|
|
|
New Mom
|
Joko!
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 9.9.2013 20:56:57
|
|
|
|
Verolina
|
Joko, inverzija je tu, ali sve ostalo je extra. Maslackonja je u Srbioji, mislim, pa ne moze da se javi.
Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 9.9.2013 21:03:24
|
|
|
|
17 joka
|
ma to znam ali pijem Gluformin Eutyrox, Elevit,Selen a kasnije za pripremu ide Estrofem Utrogestan, Prednison bice to ok mislim idem iduce nedelje na UZ da vidim kakvo je stanje
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 9.9.2013 21:24:40
|
|
|
|
Verolina
|
Ma bice sve ok. Boga da svima koji ga zele.
Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 9.9.2013 21:27:18
|
|
|
|
17 joka
|
Verkic zajedno da guramo po razredima zelim svim srcem
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 9.9.2013 21:28:32
|
|
|
|
Verolina
|
Tako ce i biti.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 9.9.2013 21:35:41
|
|
|
|
17 joka
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!"
"Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče.
"Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?"
"Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!"
I odjednom neko pokuca na vrata.
"Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!"
Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola.
"Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?"
"Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!"
I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.
Više >>
Anketa
Пушење током трудноће.
пеперутка16
Волела бих да знам каква су искуства ПУШАЧА на ову тему, да ли још пуше, јер знам да непушачи веома оштро реагују и не разумеју жељу за том празном цигаром.