Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 23.8.2013 14:02:08
|
|
|
|
Maslacak15
|
Degu draga postoji tzv adrenalna hiperplazija koja je karakterise viskom androgena koji se stvaraju zbog defektnog enzima u nadbubregu. I onda taj visak moze da smeta reproduktivnom sistemu vrlo slicno kao kod PCOSa. Gleda se kljucno 17-oh progesteron zatim androstenedion i dheas. Terapija su jako nisko dozirani glukokotikoidi tipa deksametazon tokom nekoliko meseci. Na nasem podneblju je ovo dosta rasprostranjena anomalija i cesto je doktori previde. A svako ko ima neki visak androgena ili maljavost bubuljice itd i problem sa fertilitetom trebalo bi da proveri. To je moj savet.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 23.8.2013 14:06:54
|
|
|
|
degu
|
Proveriću, jer se ne uklapam definitivno u sliku pco, mada nešto nisam ni maljava, nit sam ikad imala bubuljice, ali testosteron je uvek malo viši. Hvala Maslačak, ljubi Maslačkiće
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 23.8.2013 14:13:55
|
|
|
|
Jole84
|
Moraću i ja to da proverim uskoro
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 23.8.2013 14:16:17
|
|
|
|
Simče
|
Draga Maslacak15 hvala puno na odgovoru. Pa gornja granica za DHEA SO je 9,28 a meni je 10,16, tako da i nije neka velika razlika u pitanju. Inace na 3. dc sam radila sve ove analize: FSH LH E2 PRL TESTOTERON FREE TESTOSTERON SHBG INSULIN GLUKOZA AETH KORTIZOL FTu TSH TPO-AG 17-OH-PG DHEA SO4 Insulin mi je 4,7 a referentne vrednosti su 4,1-5,6, i svi ostali hormoni su mi ok sem tog DHEA SO4 i duplo veceg LH od FSH... Sad u nedelju radim za 21 dc, pa cu videti sta ce tu biti, za taj dan mi je zakazan i taj androstenedion da uradim, pa cim dobijem rezultate napisacu ti kakva je situacija... A inace, i na ultrazvuku mi se vide male cistice na oba jajnika...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 23.8.2013 14:33:01
|
|
|
|
Maslacak15
|
A koliki je SHBG Simce?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 23.8.2013 14:41:33
|
|
|
|
Simče
|
Joj draga Maslačak rezulatati su mi kuci, a ja trenutno nisam kuci, mada znam da sam gledala i da mi je sve u granicama osim DHEA i LH. Ajde videcu kad dodjem kuci malo kasnije koliki mi je tacno SHBG pa ti javljam
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 23.8.2013 14:51:25
|
|
|
|
Maslacak15
|
Simce simce verujem ja da jeste u granicama ali sve je to relativno . Pitam zato sto SHBG ili sex hormon binding globulin vezuje androgene u cirkulaciji. Kad budes gledala napisi i koliki je testosteron. Zato sto u zavisnosti od toga koliki je SHBG presudno je koji deo testosterona je bioloski aktivan tj racuna se FAI- free androgen index. Granice za SHBG su siroke na primer od 30-100. I moze da se desi da ako je SHBG malo nizi a testosteron malo visi ( a oba u granicama ) ti budes ipak hiperandrogena jel je testosteron nevezan u cirkulaciji. Eto sad te udavih, ali ocu reci nekad je malo slozenije od pukih laboratorijskih granica .
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 23.8.2013 15:09:31
|
|
|
|
Simče
|
Auuu, draga Maslacak, svaka tebi cast koliko o svemu ovome znas Taman posla da si me udavila, pa ja sam tebe i zamolila za misljenje i hvala ti do neba na ovako temeljnim odgovorima Cim dodjem kuci, pisem ti koliki mi je SHBG i testosteron.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 23.8.2013 15:30:06
|
|
|
|
little_one
|
Simce, da li ti je to samo pocetni inzulin? Imas li i dva sata nakon opterecenja...taj se gleda! A taj pocetni skoro nista ne govori...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 23.8.2013 15:35:21
|
|
|
|
Simče
|
Little one, nemam, ovo su mi prve pretrage uopste, verovatno ce mi to sa opterecenjem raditi tek nakon vadjenja krvi sad u nedelju kad mi je 21 dc. E a jedno, verovatno ubitacno glupo, pitanje Koliko sve ovo sto sam do sad napisala moze uticati na ??? Mislim, jel moguce uopste zakljuciti ista o tome na osnovu ovoga sto sam ja vama ovde napisala?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 23.8.2013 21:03:19
|
|
|
|
little_one
|
Nije glupo pitanje. Moze puno uticati dok ne nadjes rjesenje svog problema...a nakon toga moze biti izuzetno lako rijesiti samo je potrebno definisati dijagnozu i u skladu sa tim rjesavati problem...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 24.8.2013 13:32:17
|
|
|
|
Dusica81
|
Hello drage moje Ja sam nova, i drago mi je da sam pronasla ovako korisno mjesto za sve nase male i velike nedoumice i probleme Prvo da vas pitam za kumu, a imam i ja svojih kerefeka, o tome cu kasnije naime, ona ima povisem prolaktin, ima i godina, MM nije radio pretrage, pokusavaju godinu dana ali nista ona pije Dostinex o,5 mg jednom nedeljno vec drugi mjesec i sada joj kasni 9 dana radila je test koji funkcionise na principu vrijednosti beta HCG i test je pozitivan bio II ali kada je izvadila krv beta je bila 5<..dakle negativno sta mislite, sta je u pitanju...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 25.8.2013 15:50:35
|
|
|
|
degu
|
Dusice moguće da je bila biohemijska trudnoća, tj da je do trudnoće došlo al se plod nije dobro zakačio pa se trudnoća brzo i završila. Beta iz krvi ne laže tako da tvoja drugarica nije trudna. Dobro je to što često posle biohemijske trudnoće ubrzo dođe prava trudnoća :)
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 25.8.2013 16:17:03
|
|
|
|
zece
|
Mozno e da bila biohemiska trudnoca dusica a i5e granicnavrednoat na betahcg preku krv
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 25.8.2013 20:00:57
|
|
|
|
Dusica81
|
Hvala Zece i Degu puno, kazacu joj.. ona ima 46 god i ovo je prvi put da radi na ima problema sa Prolaktinom, pije Dostinex ali nije skroz ok, jos uvek, ( posle 2 kutije- 0,5 mg pije nedeljno ) Ja sam recimo imala takodje uvecan prolaktin, i to abnormalno, ali mi je Dostinex dobro reagovao.. pila sam 2x 0,5 mg nedeljno Ona je imala i neki hormon umanjen, ne umije da mi kaze koji... ma Hvala vam puno
< Poruku je uredio Dusica81 -- 25.8.2013 20:09:50 >
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 26.8.2013 8:50:00
|
|
|
|
Simče
|
Hvala na odgovoru draga Little one Maslačak15 draga, onaj dan kada si me pitala za SHBG, kad sam dosla kuci i uzela rezultate u ruke, videla sam da su mi od svih analiza koje mi je doktorka rekla da uradim, bas taj preskocili i samo njega mi nisu uradili... Ne znam sta sad da radim? Da li da da vadim ponovo krv i da ovaj put dobro proverim da li su mi uradili sve zapisane analize, ili?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 29.8.2013 20:25:00
|
|
|
|
Simče
|
Juhu, žene gde ste nestale? <3
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 9.9.2013 20:52:16
|
|
|
|
17 joka
|
evo mene 3dc. T3 2.0 ref.vred.. 1.3 - 3.1 T4 144.3 ref.vred. 66.0 - 181.0 TSH 1.799 ref.vred. 0.550 - 4.780 Prolaktin 282.5 ref.vred.102.0 - 496.0 Testosteron 1.2 ref.vred. 0.5 - 2.6 Progesteron 2.3 ref.vred 0.6 - 4.7 Estradiol 21.5 ref.vred. 12.5 - 166.0 LH 8.3 ref.vred. 2.4 - 12.6 FSH 6.07 ref.vred.3.5 - 12.5 Kortizol 11.7 ref.vred.6.2 - 19.4 radih i Serologiju na viruse sve negativno Maslačak šta kazeš na ove hormone meni deluje ok
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 9.9.2013 20:54:34
|
|
|
|
New Mom
|
Joko!
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 9.9.2013 20:56:57
|
|
|
|
Verolina
|
Joko, inverzija je tu, ali sve ostalo je extra. Maslackonja je u Srbioji, mislim, pa ne moze da se javi.
Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 9.9.2013 21:03:24
|
|
|
|
17 joka
|
ma to znam ali pijem Gluformin Eutyrox, Elevit,Selen a kasnije za pripremu ide Estrofem Utrogestan, Prednison bice to ok mislim idem iduce nedelje na UZ da vidim kakvo je stanje
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 9.9.2013 21:24:40
|
|
|
|
Verolina
|
Ma bice sve ok. Boga da svima koji ga zele.
Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 9.9.2013 21:27:18
|
|
|
|
17 joka
|
Verkic zajedno da guramo po razredima zelim svim srcem
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 9.9.2013 21:28:32
|
|
|
|
Verolina
|
Tako ce i biti.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 9.9.2013 21:35:41
|
|
|
|
17 joka
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako se ponašati nakon embriotransfera?Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?