|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo
20.8.2013 13:41:14   
Minja23
drage moje,meni su stigli rezultati sa nuklearne i samo sam zvrcnula sestru da mi kaze jel sve ok(u granicama ref.vr.) rekal je da jeste,samo kad mi je procitala prolaktin ,a radila sam ga 3 puta bio je 170-200 sva ta tri davanja...jel to nije previse nisko i sta znaci taj prolaktin user posted image prosle godine mi je bio 370 jedno vadjenje...
user posted image

(odgovor članu maca821)
Direktna veza do poruke: 1776
20.8.2013 13:44:06   
Verolina
Prolaktin sto je nizi to je bolje.

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu Minja23)
Direktna veza do poruke: 1777
20.8.2013 13:55:06   
Minja23
:) ako je tako onda je superiska jer su ref.vr. od 1..-700 valjda ,jer nisam uspela da zapamtim,sestra mi je brzo iscitala...hvala puno verolina :))) user posted image user posted image

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1778
20.8.2013 13:57:22   
Jole84
Minja ako je u tim referentnim vrednostima,onda nema razloga za brigu user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu Minja23)
Direktna veza do poruke: 1779
20.8.2013 14:00:09   
Minja23
jeste user posted image user posted image user posted image :))))
e sad mi je lakse :)))))
u septembru me ceka hcg...jos to ...user posted image

< Poruku je uredio Minja23 -- 20.8.2013 14:01:15 >

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 1780
20.8.2013 14:01:46   
Verolina
Super ti je prolaktin, ne brigaj...user posted image

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu Minja23)
Direktna veza do poruke: 1781
20.8.2013 15:45:59   
Simče
Drage moje, nova sam na forumu, malopre se registrovah :)
Molim Vas ako neka od Vas može da mi da bilo kakav odg, vidim da ste super informisane o svemu :)
Radila sam hormone 3.eg dana ciklusa i svi su mi super osim sto mi je poremecen odnos LH I FSH user posted image Tacnije LH mi je veći user posted image Znam da to pokazuje da imam policistične jajnike, ali mene samo zanima koliko to utiče na plodnost i da li cu imati mnogo velikih problema prilikom zatrudnjivanja? DHEA SO 4 mi je takodje za mrvicu povećan ali to je zato sto imam blagu maljavost na bradi izraženu... Treba ponovo 21.og dana da radim sve te hormone, ali me jako brine ovaj odnos LH i FSH jer sam cula da je to lose... Molim vas za odgovor... Hvala unapred... Ljubacuser posted image

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1782
21.8.2013 13:27:37   
bubica_mala
Žene danas sam dobila rezultate štitne žlezde i polnih hormona, i baš sam se uplašila... Hormone me je poslala ginekolog da odradim, jer pokušavam da ostanem u drugom stanju već duže vreme... Moja dr je na godišnjem do 2.septembra, do tada ne znam šta da radim... Inače imam redovne cikluse na 28-30dana i nikada nisam imala nikakvih problema...

Evo rezultata,nadam se da će mi neko od vas iskusnijih pokušati da protumači... Radila sam ih 4dc...

TSH 8,83 (0,35-4,94)
T4 72 (60-160)
T3 1,8 (1,0-2,7)

FSH 7,1 (3,35-21,63)
LH 6,0 (2,39-6,60)
Prolaktin 44,7 (5,2-26,5)
Estradiol 54,0 (21-251)
Progesteron 1,8 (0,3-0,9)
Testosteron 1,77 (0,38-1,97)

(odgovor članu Simče)
Direktna veza do poruke: 1783
21.8.2013 13:58:53   
degu
Bubice odmah se vidi šta ne valja, tsh i prolaktin. E sad moguće je da ti tsh vuče prolaktin pa da je zato on visok i obrnuto. Sad ti treba endokrinolog i terapija za štitnu a možda i za prolaktin i brzo će se regulisati. Ostali hormoni su ok.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu bubica_mala)
Direktna veza do poruke: 1784
21.8.2013 14:05:32   
bubica_mala
degu hvala ti na odgovoru, vidim i ja šta ne valja, ali me je malo uplašilo sve to, naročito sad kad ne mogu kod dr još dve nedelje, dok dočekam da vidim šta će mi reći za dalje...

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1785
21.8.2013 14:13:20   
Simče
Juhuuu zenske user posted image Jel može neko meni da kaze nesto povodom ovih mojih rezultata, ispisala sam sve u prethodnom postu... Hvala unapred user posted image

Direktna veza do poruke: 1786
21.8.2013 14:21:14   
Štetica
Simce inverzija fsh i lh ukazuje na mogucnost pcos ali i nemora da znaci,tu se gledaju i ostali hormoni kao i ultrazvucni nalaz. Ako te nemrzi iskucaj sta si radila od hormona,koje su vrednosti i referentne vrednosti.
A ako je Pcos prisutan,postoji mogocnost tezeg zatrudnjivanja,ali isto tako to i nemora da znaci. Dobar endokrinolog ce znati sta treba da ti da kao terapiju.

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Simče)
Direktna veza do poruke: 1787
21.8.2013 14:22:16   
Maslacak15
Simce nisi napisala vrednosti,
Nije to nista strasno, u principu i ne mora da znaci da ces imati posebne probleme sa zatrudnjivanjem. Napisi sve rezultate kompletno kad ih sledeci put budes uradila.

Bubice degu je sve reklauser posted image . Prolaktin i stitna moraju da se srede.Moze da se desi da terapija za stitnu bude dovoljna i da prolaktin sam padne a mozda ceti trebati i terapija za prolaktin. Kako god imas razlog za opti,mizam a ne za brigu.Najverovatnije si otkrila uzrok problema i kad ih otklonis, a terapije su vrlo brze i efikasne eto tebe medju trudnicama. Pozdravljam te

(odgovor članu Simče)
Direktna veza do poruke: 1788
21.8.2013 14:25:08   
Simče
Draga Štetice, hvala na odgovoru user posted image Nemam sada kod sebe rezultate ali znam da su mi svi bili dobri osim te inverzije i blago povecanog DHEA. Na ultrazvuku se vide male cistice na oba jajnika. Medjutim u zadnjih godinu dana meni je ciklus redovan, ne u dan, ali je redovan. Nemam nesto mnogo izrazenu maljavost, niti sam gojazna, imam 56 kg... Totalno sam u bedak samo kad pomislim da mi sve ovo moze napraviti veliki problem sa zatrudnjivanjem... Nadam se da postoji neka terapija ili tablete koje mogu pomoći da se sve to malo dovede u red... user posted image

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 1789
21.8.2013 14:27:30   
Simče
OK Maslačak, potrudiću se da veće večeras ispišem sve vrednosti hormona koje sam radila 3eg dana, mada sad u nedelju radim hormone na 21 dan, pa ću vam i njih ispisati... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Simče)
Direktna veza do poruke: 1790
21.8.2013 15:15:03   
bubica_mala

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

Bubice degu je sve reklauser posted image . Prolaktin i stitna moraju da se srede.Moze da se desi da terapija za stitnu bude dovoljna i da prolaktin sam padne a mozda ceti trebati i terapija za prolaktin. Kako god imas razlog za opti,mizam a ne za brigu.Najverovatnije si otkrila uzrok problema i kad ih otklonis, a terapije su vrlo brze i efikasne eto tebe medju trudnicama. Pozdravljam te

Draga Maslacak15 malo mi je lakše kad pomislim da sam verovatno našla uzrok problema i da će se to rešiti pa da ću ubrzo doći na trudničke teme... Hvala ti na lepim željama, i ja se nadam da će sve uskoro da se reši i da bude dobro... user posted image

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1791
23.8.2013 12:11:33   
malastrumpfeta
Draga Simce, meni je 2 dc FSH 5.7 (ref vr. 2.8-11.3) a LH 18.8 (ref vr. 1.1-11.6) user posted image
dr kaze da je ovo izrazen pcos, ali nisam dobila konkretnu terapiju kojom se ovo leci, niti sam sigurna da postoji konkretna terapija koja lh dovodi u normalu. Sto vise citam po internetu, to manje znam...
Moj savet ti je da uradis i OGTT test i test insulinske rezistencije. Meni je posle ovih testova utvrdjeno da imam blagu insulinsku rezistenciju, ali mi Glucophage od 500 koji sam nakon toga dobila da pijem nije pomogao da resim odnos FSH i LH...Ne znam da li neko ovde moze da nam pomogne sa informacijom kako se LH dovodi u red? user posted image

Direktna veza do poruke: 1792
23.8.2013 12:42:46   
Simče
Draga Strumpfeta, ja sam se jutros cula sa mojom doktorkom i samo mi je rekla da kad uradim hormone 21. dana, da ce se na osnovu uporedjivanja rezultata 3eg i 21og dana znati kakva je situacija i koja terapija bi odgovarala. I ja ne znam mnogo o povecanom LH, odnosno o tome kako se on moze sniziti i dovesti u normalan odnos sa FSH, tako da bih i ja volela nesto vise da saznam o tome, jer na netu nema apsolutno nikakvih odgovora na to pitanje.

Drage moje, ako iko od vas ovde nesto zna o tome, molim vas prosvetlite nas user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu malastrumpfeta)
Direktna veza do poruke: 1793
23.8.2013 12:47:03   
little_one
Ima na netu dosta o tome...cesto ima veze sa policisticnim jajnicima...i inzulinskom rezistencijom i disfunkcijom stitne zlijezde i viskom testosterona....samo je pitanje sta od toga dovodi do inverzije lh i fsh...ima i na ovom forumu dosta o tome..

Strumfeta kakav ti je nalaz inzulina? Cini mi se da je mozda i malena terapija za to...ja sam imala blago izrazenu IR a LH mi nije bio toliko visi od fsh pa sam pila 2*500 metformin..provjerite i stitnu zlijezdu...

< Poruku je uredio little_one -- 23.8.2013 12:50:22 >

(odgovor članu Simče)
Direktna veza do poruke: 1794
23.8.2013 12:57:26   
Simče
Ja ne nadjoh nista, a ubih se od trazenja user posted image Draga Little one, meni je LH tačno duplo veci od FSH, a insulin mi je ok, kao i svi ostali hormoni, osim DHEA SO4 koji mi je jedva nesto malo veci od gornje granice...

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1795
23.8.2013 13:29:03   
malastrumpfeta
Evo ih moji rezultati pa mi pomozite.
2 dc
TSH 1.340 (ref.vr 0.400-4.000)
FT3 4.92 (ref.vr 2.76-6.45)
FT4 15.1 (ref. vr 10.3-23.1)
Estradiol 61.8 (ref. vr 0-160)
FSH 5.7 (ref.vr 2.8-11.3)
LH 18.8 (ref.vr 1.1-11.6)
Prolaktin 430 (ref.vr 40-530)
Progesteron 1.67 (ref.vr 1.0-6.3)
Testosteron 2.1 (ref.vr <2.53)

Ovo je sve iz jednog ciklusa, mada je bilo ciklusa u kojima mi je testosteron bio nizi, a prolaktin nesto visi, ali je sve opet bilo u granicama normale...

Sto se tice insulina i OGTT, evo rezultata

OGTT je radjen sa 75 gr glukoze i ovo su rezultati
0 min 5,1 ref.vr. 3.8-6.1
30 min 10,2
60 min 8,3 ref.vr. manje od 11.1
120 min 3,7 ref.vr. manje od 7.8
Insulinski test je radjen u istim terminima
0 min 9,02 ref.vr. manji od 29.1
30 min 140 ref.vr. manji od 29.1
60 min 87,8 ref.vr. manji od 29.1
120 min 25,8 ref.vr. manji od 29.1
Prolactinski profil
08:45h 484 ref.vr. 102-496
11:45h 238 ref.vr. 102-496
13:45h 322 ref.vr. 102-496

Sad sam vas namucila user posted image

Direktna veza do poruke: 1796
23.8.2013 13:36:39   
little_one
Simce, samo pretrazivac i dobijes svasta evo KLIK

Malastrumpfeta meni tvoji hormoni djeluju sasvim ok osim te inverzije naravno...mada bi moj endokrinolog rekla da tu postoji i blaga inzulinska rezistencija jer pocetni i krajnji inzulin priblizno trebaju da imaju istu vrijednost (iako sam se cudila moja sestra ima tacno istu pocetnu i krajnju vrijednost inzulina) Javice se jos neko....

Direktna veza do poruke: 1797
23.8.2013 13:36:41   
Maslacak15
Simce draga, to sto je DHEAS iznad gornje granice moze da bude znak da je problem pre u nadbubregu nego u jajniciima. Naime, dok se testosteron proizvodi pola pola, u jajnicima i nadbubregu DHEAS se 90 % sintetise u nadbubreznoj zlezdi. Treba proveriti androstenedion i 17-0H progesteorn. To je jako bitno za diferencijalnu dijagnozu, jel problem sa nadbubregom moze da proizvede klinicku sliku vrlo slicnu PCOSu a terapija je sasvim razlicita. Inace nemoj da te brine, ako bi se i ispostavilo da nesto nije tu OK, a mozda je sve i uredu posto kazes da je uvecanje minimalno, moguce je brzo korigovati problem.

Direktna veza do poruke: 1798
23.8.2013 13:46:54   
malastrumpfeta
Little_one hvala puno na odgovoru...meni takodje deluje da je sve to manje vise ok, ali ce biti da nije posto trudnoce nema vec godinu dana. nema ni menstruacije po dva tri meseca ako ne pijem tablete. nema ni pravilne ovulacije, cak i sa klomifenom. ovaj mesec sam probala prvi put, sa dozom 3*50gr dobili smo samo jedan folikul, koji je pri tom bio prazan (do ovog zakljucka smo dr i ja dosle kad sam posle izmerila progesteron). i ja se nadam da ce se javiti jos neko sa svojim iskustvima. a svaki vas komentar mi puno znaci...

Direktna veza do poruke: 1799
23.8.2013 13:47:51   
degu
Maslačak a koja je terapija kad je dheas iznad gornje granice? Sad nešto razmišljam i to da uradim, iskreno ja se sebi i dalje ne uklapam u pco a hormoni takvu sliku stvaraju. Možda nešto drugo a ne insulin kod mene izaziva takvu sliku. Pijem gluformin skoro 2 godine, jer moja dr-ka eto misli da povoljno utiče kod pco svakako, al ne vidim da je on nešto popravio situaciju. Ciklusi su mi se bili regulisali kad je štitna bila ok, čim mi je tsh skočio i ciklusi su se poremetili. E sad razmišljam da možda nešto drugo kod mene ne valja, jer uopšte nemam ni taj muški tip gojenja, obim struka mi je 64cm, najmanje se u tom delu gojim. Zapravo i nisam gojazna, a kad nabacim koju kilu ide u obline, bokove, butine. Šta bih trebala da uradim sem DHEAS-a?

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako se ponašati nakon embriotransfera?
Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...
Praćenje ovulacije - ovulacijski testovi
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću ovulacijskih testova?

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here