big mum
|
IZVORNA PORUKA: branki vikiveki,radim.bozu cuva ili moja mama ili svekrva,posto oboje radimo.ana,da,verovatno je to ta laboratorija. jovice,da,nema komunikacije,samo me dovede tamo gde hoce i onda ili sam uzme sta treba ili ja moram da nagadjam sta hoce..i,da,stvarno je deprimirajuce ponekad igrati se sa njim,jer on uvek se igra kako on hoce i radi sta on hoce i ne saradjuje i ne odgovara,tera svoje..da,jako slicno kao sto si ti opisala aleksandra.u stvari sve sto si opisala je identicno kao kod boze..ja radim neprekidno sa njim,ali bukvalno..nekad se pitam da ne preteram,jer mi se cini da cu otici u krajnost i da ga samo gnjavim i da ne moze da dise od mene!jako je tesko naci pravu meru i doziranje..i to da mu nametnem pravila ponasanja ,sta ne sme..kazu da ce se opirati,plakati,ali da istrajem.mene dusa boli vec pri samoj pomisli.ja znam da je to za njegovo dobro,ali npr dovoljno mi je samo da cujem nekog kako bozi nesto brani ili mu uskracuje nesto,i boza pocinje da place i da se dere,a pritom je ta osoba u pravu,sa razlogom mu to brani,u meni se odmah javi neki poriv da branim bozu,da ga zastitim od svega,da ne place..pitala sam selakovicku,a sta ako sad kad krenem sa zabranama,boza bude u soku i bude u ubedjeju da odrasta be majcine ljubavi i toplin,sa ako misli da sam neki tiranin.. ... previše treperite nad njim ,pusti ga malo.Djetet treba pustiti da padne da se udari da se suoči sa drugom djecom,situacijama. JEDNOG DANA ĆE POĆI U ŠKOLU I ŠTA TAD. Sjedićeš sa njim u školskoj klupi,braniti ga od druge djece koja ga zadirkuju,učiteljice koja od njega traži da izvrši zadatak. Pusti ga nek se osamostaljuje i navikava,upoznaje svjet oko sebe,ma kakav on bio. Neće on misliti sa si ti tiranin jer si ga odvela u vrtić(po toj teoriji 90%djece bi mrzilo svoje roditelje.On vas voli jer mu pružate jako puno ljubavi i sigurnosti. Sretno mila moja