Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 5.11.2013 22:58:59
|
|
|
|
17 joka
|
Erato, divna si, volim te prosto nezmnam kolko divnih zena bih upoznala sa RR-je odradicu imunologiju, sad laparo, histero, imam svo vreme sveta za ovu bol za sve ostalo razboleli smo se od tuge sad imamo i T. i svasta,još glupa nije došla Sanjalice,Tilia srecno i uspesno Imperijal, da bude velika beta Pari, da sto pre prodje ta bol,i dani do bete sto pre prodju pa da se radujemo
< Poruku je uredio 17 joka -- 5.11.2013 23:01:51 >
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 6.11.2013 7:48:28
|
|
|
|
daca77
|
Joko Ja taman planirala da krajem novembra pokusam jos jednom VTO iz prirodnog, ali nesto se poremetilo i sada 15dc ce doci
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 6.11.2013 8:04:37
|
|
|
|
pari
|
hvala alex! i dalje boli kad piškim prilično... hvala joko! drži se, biće se dobro! jer dok nije dobro, znači da nije kraj!
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 6.11.2013 11:00:41
|
|
|
|
mickybap
|
devojke evo mee,nisam imala interneta pa me zato nije bilo :( danas mi je 7 dan od transfera :D nista posebno,stomak me bolucka,bilo mi je muka sad da li je od toga ne znam rano mi je za to nesto..videcemo ja se nadam 15.11 idem na betu do tada necu nista raditi niti kupovati test
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 6.11.2013 11:10:59
|
|
|
|
sunascee
|
Devojke koje su radile postupak VTO u KC Novi Sad, koliko ste dugo cekale od drugostepene komisije do pozivnog pisma? Svim zenicama u postupku zelim puno srece
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 6.11.2013 13:20:10
|
|
|
|
jess021
|
sunasce, ja sam prosla drugostepenu krajem marta, a dobila pozivno pismo za 20. maj. Ne znam da li se nesto promenilo u medjuvremenu.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 6.11.2013 13:42:30
|
|
|
|
sunascee
|
Jess, pitam zato sto sam u prvom postupku komisiju prosla 09.01. a pismo stiglo 24.01. bas brzo, ne znam kakva je situacija trenutno, videcemo. Poslala sam ti PP.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 6.11.2013 13:42:53
|
|
|
|
imperial
|
Pari draga ti si kao i ja radila u frontu i samnom je bila identicna situacija sto se tice besike i mokracnih kanala,imala sam osecaj kao kod jake upale kad me boli i stalno mi se ide u vc,lecila sam se tako sto sam se nalivala cajevima od persuna i uvin caj,pila sam dosta kompota i to mozda trenutno resi problem jer to nije nikakva upala vec da tako kazem mehanicka povreda koja se desila od katetera,i mogu ti reci da je mene sedmog dana to spontano prestalo i sad vise ne osecam nikakve probleme,ja znam da bi u takvoj situaciji topla kupka ili bar topao tus dosta pomogao ali ja to zbog embriona nisam smela da radim,tako da moj ti je savet sto vise toplih napitaka da zavaras bol a on ce ti kroz nedelju dana sam od sebe proci,pokusaj da prodjes bez ikakvih antibiotika...i veliki pozdrav za tebe,sad smo u slicnoj situaciji,a verovatno smo se ovih dana i vidjale u frontu..... A sto se mene tice,meni je danas 9.dan od transfera,a od 7-og dana me ne boli stomak pa se sad pitam sto,kod mene nikako ne valja ni kad boli ni kad ne boli jel to tako treba,ili treba stalno da me boli,neznam
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 6.11.2013 13:57:52
|
|
|
|
erato
|
Sad sam se zbog joke setila jednog slučaja - dugo sam živela u komšiluku sa porodicom, muž i žena oboje potpuno slepi i sin i ćerka sa savršenim vidom. Eto to ti je genetika. Veruj u sebe i da će sve biti dobro. Kod vas su nažalost problem pare, a ne nasledne bolesti, daleko bilo.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 6.11.2013 14:03:44
|
|
|
|
tamaricapn
|
prebacili su me u Valjevu i kako su mi rekli iz Valjeva za 2 nedelje zovu za konsultacije bebana pomogla si mi puna sa pozitivnim recima za Valjevoo hvalaa IZVORNA PORUKA: Bebana17 Tamarice, ja se tek spremam za vto u Valjevu, a iz Beograda sam. Krajem novembra bih trebalo da počnem sa stimulacijom.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 6.11.2013 17:53:50
|
|
|
|
Bebana17
|
Palčice, za sada mislim da ću putovati, jer daju stimulaciju da se nosi kući, ali ako bude nekog jako lošeg vremena, onda ću razmisliti. Nije Valjevo daleko, pa mislim da mi ne bi bio problem putovati (na početku se ne ide svaki dan, ideš po stimulaciju, pa onda tek četvrti peti dan ponovo).
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 6.11.2013 18:11:47
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: imperial lecila sam se tako sto sam se nalivala cajevima od persuna i uvin caj Čaj od peršuna je zabranjen u trudnoći jer je jak abortiv,a mislim da je i sa uvinim čajem slična situacija, zato izbegavajte to jer loše utiče na plod.
< Poruku je uredio dunja RR -- 6.11.2013 18:15:03 >
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 6.11.2013 18:17:45
|
|
|
|
jole82
|
Da da! Tačno Dunja veli..a pridodala bih i čaj od lista maline Imate u apotekama čajeve Josif Pančić..."Čaj protiv bakterija u mokraći za decu i trudnice" (Čaj br. 85)
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 6.11.2013 18:35:14
|
|
|
|
imperial
|
Ju sad ste me skroz zbunile i uplašile,zašto onda svuda piše da je peršun veoma dobro piti ko ima problem sa neplodnošću,samo u trudnoći treba biti obazriv jer može da stvori kontrakcije,prvi put čujem da je peršun toliko opasan,a ja ga baš redovno koristim i to po preporuci lekara
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 6.11.2013 18:41:01
|
|
|
|
dunja RR
|
Impa, pre trudnoće da, ali ga sada izbegavaj, jer ja računam kada prođe transfer to je trudnoća. Izaziva kontrakcije (abortiv), kao i ananas, zato ga treba uzbegavati.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 6.11.2013 18:42:22
|
|
|
|
jole82
|
Pa jedno je neplodnost (pretpostavljam da su pomeranja tj kontrakcije materice poželjne pre samog začeća...da bi jel te sve doplivalo tamo gde treba), a trudnoća je ipak drugo stanje gde to nije poželjno...i sama kažeš oprez, zbog kontrakcija (nije peršun jedini ima još dosta bijaka koje se upravo iz tog razloga ne preporučuju) Nisu to stvari koje jednom popiješ i desi se nešto..i ne mora kod svakog isto da bude... Al da ne mašimo više temu...pitaj dr detaljnije o tome ili mu veruj na reč..Ne znam šta bih ti drugo rekla..
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 6.11.2013 18:59:39
|
|
|
|
PalcicaBg
|
IZVORNA PORUKA: Bebana17 Palčice, za sada mislim da ću putovati, jer daju stimulaciju da se nosi kući, ali ako bude nekog jako lošeg vremena, onda ću razmisliti. Nije Valjevo daleko, pa mislim da mi ne bi bio problem putovati (na početku se ne ide svaki dan, ideš po stimulaciju, pa onda tek četvrti peti dan ponovo). Hvala Bebana...Kada si isla na konsultacije da li ti je trebao uput iz doma zdravlja?Jel si dobila ono pozivno pismo ili su te samo obavestili telefonom da dodjes na konsultacije?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 6.11.2013 19:21:59
|
|
|
|
mickybap
|
danas me stomak boli kao da treba da dobijem ali boli me u donjem delu
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 6.11.2013 19:54:00
|
|
|
|
Maslacak15
|
imperial samo polako i bez plasenja. Nemaju biljke bas tako jako farmakolosko dejstvo. Nemoj vise da pijes i bice sve ok. mickybap mnoge zene imaju bolove dok cekaju na betu i to vrlo slicne menstrualnim. Kad treba da radis test?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 6.11.2013 19:55:09
|
|
|
|
daca77
|
Mickybap, mislim da je bolje da boli...znaci da se nesto desava, unutra . Navijam jakooo Vrsnjakinjo, a kako ja da racunam ovo oskudno krvarenje? 15dc mi je i BT je skroz pala, a danas je javilo i blago krvarenje
< Poruku je uredio daca77 -- 6.11.2013 19:56:36 >
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 6.11.2013 20:03:16
|
|
|
|
mickybap
|
valjda se desava nesto,danas je 6 dan od transfera,treba 15. betu da radim
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 6.11.2013 20:08:50
|
|
|
|
Maslacak15
|
Daco videces kako ce biti sutra, ako se nastavi mozda si dobila. Ali nebi bilo prvi put ni da imas midcycle spotting koliko ja pratim,
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 6.11.2013 20:13:13
|
|
|
|
daca77
|
Praticu, Maslacak Juce i prekjuce je bio spotting, ali ovo danas mi ne lici ni na sta...ali, ne moze me vise nista iznervirati...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 6.11.2013 20:19:04
|
|
|
|
Maslacak15
|
Ni ne treba da se nerviras Daco! Ipak si radila VTO, iz prirodnog ciklusa uz minimalnu stimulaciju ali sve jedno stres je to. Ono sto je jos vaznije promenila si doze lekova kojeuzimas ( i tiroksina i siofora) tako da sistem mora da se ustimuje. Samo ti prati bazalnu, to je korisna alatka. Ja ocekujem da ce se stanje normalizovati.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 6.11.2013 21:45:51
|
|
|
|
Bebana17
|
Palčice, nosiš rešenje o uključivanju u program vantelesne o trošku RFZO-a. potvrdu iz fronta (sa drugostepene), zeleni uput (a te sve tri stvari pre toga nosiš u RFZO da ti izdaju treću potvrdu-koja ostaje u Valjevu kada je odneseš, zajedno sa uputom). Sve je vrlo jednostavno, čim prođeš drugostepenu, zovu iz RFZO-a i objasne ti da moraš da dođeš kod njih pre konsultacija, ujedno te obaveste kada su ti zakazane konsultacije. Pozivno pismo nikad nisam dobila, osim tog jednog telefonskog poziva iz RFZO-a
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici 5 prednosti kasne trudnoćeDanski istraživači otkrili su da majke starije od 31 godine manje zlostavljaju svoju decu i manje ih fizički kažnjavaju....
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
pomocva.caKoliko vam suprug pomaze oko obaveza dece?Kad god je to moguce.. (
45%)
Uvek (
25%)
Samo osnovne stvari (
21%)
Nikada (
9%)
Ukupan broj glasova: 265Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!